Şimdi Ara

FDA aromalı e-sigaraları yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    İlk çıktığı dönemde geleneksel sigaralara kıyasla daha az zararlı olduğu iddasıyla çıkış yapan e-sigaraların gerçek yüzünün anlaşılmasıyla çeşitli sağlık otoritelerinin başlattığı kısıtlamalar devam ediyor.


    Okul çağındaki çocuklarda artan e-sigara kullanımı sonucu alarma geçen FDA firmaların gençlerin çekmede bir numaralı aracı aromalı e-sigaralara yönelik adımını attı. Yapılan duyuruya göre bundan böyle aromalı ürünlerin satılması yasak.

    Lise çağında %77 artış! 

     
    Kurum buna gerekçe olaraksa bu yıl içerisinde lise dönemindeki gençlerde %77 gibi vahim bir rakamda artan e-sigara kullanımını gösterdi. Diğer yandan orta okul çağındaki çocuklarda da %50’lik artışın yaşandığını ekleyelim.

    Aslına bakarsak FDA geçtiğimiz eylül ayında e-sigara üreticilerine küçük yaştaki bireyleri hedef almadıklarını kanıtlamaları için 60 günlük bir süre tanımıştı. Görünüşe göre yaşanan korkunç artış kurumun sabrını taşırmış.
     
     
    Her ne kadar e-sigaralar geleneksel sigara tüketicilerini bu bağımlılıktan kurtarmada faydalı olsa da e-sigara ürünleri çoğunlukla sigarayla yeni tanışan ya da yeni başlayan kişilerce tercih ediliyor ki bu da okul çağındaki gençler oluyor. Bu nedenle FDA’nın attığı adım sağlık çevrelerinden destek alacağı şüphesiz.
     
    Hali hazırda e-sigaraya başlayanların bu işi normal sigaralarla devam ettirdiğini gösteren çalışmalar düşünüldüğünde kuruluşun getirdiği kısıtlaması daha iyi anlaşılacaktır. Üstelik e-sigaraların uzun dönemdeki etkileri de henüz netlik kazanmış değil. 

    Mentollüler neden yasaklanmadı? 

     
    Kararın detaylarına indiğimizde ise yalnızca pod tabanlı ürünleri kapsadığını görüyoruz yani open-tank olarak geçen çözümler kapsam dışı tutulmuş. Ayrıca mentollü seçenekler de karardan etkilenmeyen e-sigaralardan.

    İlk bakışta garip gelen mentol kararı FDA’nın e-sigaraların geleneksel sigaralara karşı bir dezavantajlı konuma düşmemesi adına bir çabası olarak değerlendiriliyor zira mentol aroması her iki sigara tipinde de yer almakta.
     

    Yaş doğrulaması istenecek 

     
    Öte yandan satış kısıtlaması bununla da sınırlı değil, FDA internet üzerinden satış yapan sitelere e-sigara satışı esnasında yaş doğrulaması şartı da getirmiş durumda. Alınan kararlar sayesinde küçük yaştaki bireylerin bağımlı olması engelleneceğe benziyor.

    Son olarak FDA’nın bu konudaki kararlarının gerisinin geleceğini de belirtelim. Umarız daha fazla insan bu bağımlılığa düşmez. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.







  • FDA saçmalamış,lan zaten mentollü aroma içlerinde özellikle ciğerler ve hücre yenilemeyi yavaşlattığı için en çok zarar veren aroma.

    Bu Amerika da ki kurumların kararları da ,sağlık açısından mı yoksa ,sigara firmalarının yararınamı tartışılır.

    Bu gibi sağlık kurumlarına bağış adı altında en büyük paraları bağışlayanlar kim açın bakın, sigara,ilaç ve paso hormonlu mısır şurubu basılmış hazır gıda ,içecek üreten firmalarının olmasıda ne büyük tesadüf değilmi.

    Bu gibi kurumlar Amerika da dahi olsa,para cartellerine hizmet ederler.Halkın sağlığı da kararlarında önem arzeder ama 2. Planda halk gelir. 1. Plan her zaman Başkanlık seçimlerinde başkan adayına en çok parayı veren firmaları kollamaktır.Dünya da ki geldiğimiz nokta her açıdan bu durumda.

    FDA zaten oldum olası elektronik sigara ya sıcak bakmayan bir kurum. Ancak Ülke de tütün mamülleri ve sigara ürünlerinin rahat rahat satıldığı ortamda, esigarayı ve özellikle likit üreticilerinini tamammen olmasa da,yasaklamaktansa çok sıkı yaptırım ,denetimler ile yüklü meblağlar ile ruhsat veren bir kurum, bu şekikde hali hazırda sıkıştırmıştı ve sektörün büyümesini yavaşlatmıştı bugüne kadar.

    Baktılar herşey e rağmen, yeni nesil lin sigararaya başlam potansiyeli olanı bile esigara ya yöneliyor.Normal ateşli sigara satamıyorlar,esigara yı nasıl cazip olmaktan çıkarabiliriz.

    En zararlı Mentol aroması dışında ki zevk veren aromaları yasakla.Cazip olmaktan çıkar.

    Ateşli sigara üretenlerin kullandığı mentol seçeneğine dokunmayalım ki, elikit üreticileri emsal gösterip ,bizi ve ateşli sigara üretenlere ,yasal olarak dokunamasın,itiraz edip dava açamasın.

    Hani sağlıksız dı?

    Olurmu, İlaç üreten firmalara da hasta olacak adam Lazım.İlaç kartelleri de bize,başkana bağış yapmışlardı zamanında,aç kalmamaları lazım, ilaç satmak,hastaneler de masraflarını ödetmek için.

    Malesef Amerika dahil dünyada ki düzen her Ülke de böyleyken,

    Bu gibi kurumların araştırması da,kararlarıda beni bağlamıyor.
    Beni, pis kokutan, öksürten ve etrafımdakileri zehirlememe neden olan sigaradan kurtaran e-sigaradır. 4 senedir aralıksız ama bilinçli olarak kullanıyorum. 2 kez akciğer filmi ve 1 check-up yaptırdım. Temizim ama yinede tedbiri elden bırakmıyorum. Kullandığım likit kaliteli ve coilde 1 ayı geçirmiyorum. Nikotinimi hep 0.3 te sabit tuttum.
    E sigara’ya geçiş çok kolay ucuz, herkes zararsız diyor, içerken öksürmüyorsun vs.

    Bizim ofiste bile sigara içmeyen kişiler başladı bu sayede. Sana göre illa içecek demesi kolay ama başlama eşiğini düşürmüş ki ABD’de okullarda nasıl arttığı ortaya çıkmış durumda.

    Bana kalsa sigara tamamen yasaklanmalı ve içicilerine rehabilitasyon merkezlerinde zorunlu tedavi edilmeli.
  • E sigara, nargile su bu farketmez, nikotin pismanliktir gencler sakin bulasmayin..

  • Bu elektronik sigaralardan bi b*kluk çıkacak yakında ama du bakalım.

  • fda nın canı cehenneme. birgün benim bilim adamlarım
    bi çalışma yapıp açıklasa dikkate alırım. dümeni kartellerin elinde
    olanların değil.

  • ABD de bizim gibi en baştan yasaklamalıydı bu mereti. İçinde nikotin olan her ürün sigarayla eş değerdir.

  • Haftalık esigara kötüleme haberine hoşgeldiniz

  • "daha az zararlı olduğu iddasıyla"
    İddiası?
    Normal sigara %50 zarar verirken, e-sigara %2.5 zarar veriyor. Sadece mentollü e-sigara, normal sigaranın yarısı kadar zarar veriyor.
    Mentollü olmayanların zararı yok denecek kadar az.
    Gidin de Türkçe BBC E-Sigara Belgeselini izleyin..

  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    lisede yüzde 77, ortaokulda yüzde 50 artmış kullanım payı. Bu konu o kadar gündem olmuş olmalı ki ABD'de, South Park dizisinde dahi dile getirildi. Yani her şeye kendi pencerinizden bakan şu dar kafayla yorum yapmasanız mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul741 -- 10 Kasım 2018; 0:41:0 >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Haklısın aslında ve bu sevgili amerikan sigara şirketlerinin büyük bir kuyruk acısı çektiğinin bir resmi olduğunu da ortaya koyuyor, çünkü E-Sigara özellikle de Çin menşeili E-Ticaret şirketleri sayesinde uygun fiyatlarla satılarak Sigara sektöründe fena darbe aldırdığı bir gerçek, yani bu pazar iki büyük gücün gösterisidir.



    Bu işten en çok zarar gören Amerikan ve buna bağlı ülkelerin sigara şirketleridir.



    İşin milyarlarca dolarlık Ekonomik boyutunu görmemezlikten gelmek abesle iştigal olur.



    Şahsen amerikan şirketlerinin yaptığı bir algı operasyonu olarak görmüş olsam da beter olsunlar diye de eklemek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thinkwithbrain kullanıcısına yanıt
    Elbette çıkacaktır ama yıllarca sigara sağlığa zararlı değil diyenler şimdi E-Sigara sağlığa zararlı demesi beni fena derecede şaşırtıyor



    Amerika bu! Çıkarı için Bireysel Silahlanmayı nasıl yasaklama getirmiyorsa bu E-Sigaraya her engeli çıkartır çünkü Amerika dünyanın en sağlıksız ülkesidir.



    Dünyanın en sağlıksız ülkesi'nden istediğiniz her anlamı çıkartabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riskin iki unsuru vardır yüzdesi ve etkisi. Yani 1 esigara normalde sigara kullanmayacak kaç kişinin sigara kullanmasına neden oluyor. 2, normal sigaraya göre ne kadar daha az zararlı. Bu etkilere göre analizi yapıldığı zaman gerçek ortaya çıkacaktır. Amerikan lise gençliği esigara kullanmadığı zaman hiç sigara almayacak ki?



    Benim sigara tiryakisi olan arkadaşlarımın çoğu orta okulda sigaraya başlamış ve e sigara ile de değil. Bunları incelemeden birşey söylemek afaki olur

  • Soul741 kullanıcısına yanıt
    Mutlaka sigaranın her türlüsü yasaklanmalı ve özellikle de Amerika da olmalı ki bu ülkede lise öğrencileri okulları basıp (E-Sigara dan daha kolay şekilde aldıkları silahlarla) toplu katliam yapmalarını da engellemek için ateşli silahları da yasaklamalı.



    Doğru E-Sigara amerikan silahlarından daha fazla zararlı ve ondan daha az ölümcül.



    Unutma senin söylediğinin aksini iddia etmiyorum, sadece ekleme yapıyorum



    Çünkü bugün Amerika da gece kulübünde yine silahlı saldırı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mentollü e-sigara daha zararlıyken onu yasaklamamışlar diğerlerini yasak getirmişler resmen komedi. Bu kurumun aldığı kararların ne kadar tütün sigara firmalarının aracılığıyla yapıldığına birebir örnek olmuş. Ayrıca kullanım oranlarında özellikle okullarda normal sigara kullanım oranları ne kadar değişmiş ve e-sigara kullanan gençler ne oranda nikitonli kullanıyorlar veya nikotinsiz mi kullanıyorlar onuda araştırmaları lazım. Nikotinsiz kullananlar en azından okul dönemleri bittikten sonra kafalarına dank ettiğinde direk bırakabilme imkanları var. Keşke kimse kullanmasa sigara, nargile(özellikle), e-sigara vs... Kısacası özenmeyin gençler yaşınız büyüdükçe anlayacaksınız ama siz onu bıraksanız da o sizin peşinizi kolay kolay bırakmayacak.

  • Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum, aynı zamanda bilinçli bir kullanıcıyımdır. Ama bu kararı oldukça yerinde buluyorum. Önlem alınmazsa iş korkunç boyutlara gelebilirdi. E-sigara kötüleme haberi olarak da görmüyorum bu haberi. Sadece başlıktaki "gerçek yüzünün anlaşılması" cümlesine takıldım, gereksiz bir detay olmuş.

  • Ciğerinize çektiğiniz tozlu, kirli şehir havası zararken kimyasal maddeyi direkt çekip zararsız olduğunu iddia edemezsiniz zaten.
    Normal sigara kadar olmasa da zararlı, en iyisi ne normal ne elektronik hiç sigara kullanmamak, gerekli birşey değil sonuçta.
    FDA'nın tepkisi tabi ki mantıksız kalmış, gerçekten halk sağlığını düşünseler kökten tüm sigaraları yasaklamaları ve üretimini durdurtmaları lazım
    ama işin içinde deli para dönüyor. Arkadaşların da dediği gibi daha süpermarkette silah, mermi satışını yasaklamayan bir ülke ABD, halkının
    canını, sağlığını çok önemsediğini sanmıyorum.
  • E-sigara'nın amacı sigara tiryakisinin zamanla nikotin değerini düşürerek bırakmak olmalı...
  • Yurtdışından likit getirebilen siteleri bilen varsa pm den yaza bilir mi.

    Tşkrlr

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 10 Kasım 2018; 7:28:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fda’nın açılımını yazmayan editör (alkış)

  • FDA saçmalamış,lan zaten mentollü aroma içlerinde özellikle ciğerler ve hücre yenilemeyi yavaşlattığı için en çok zarar veren aroma.

    Bu Amerika da ki kurumların kararları da ,sağlık açısından mı yoksa ,sigara firmalarının yararınamı tartışılır.

    Bu gibi sağlık kurumlarına bağış adı altında en büyük paraları bağışlayanlar kim açın bakın, sigara,ilaç ve paso hormonlu mısır şurubu basılmış hazır gıda ,içecek üreten firmalarının olmasıda ne büyük tesadüf değilmi.

    Bu gibi kurumlar Amerika da dahi olsa,para cartellerine hizmet ederler.Halkın sağlığı da kararlarında önem arzeder ama 2. Planda halk gelir. 1. Plan her zaman Başkanlık seçimlerinde başkan adayına en çok parayı veren firmaları kollamaktır.Dünya da ki geldiğimiz nokta her açıdan bu durumda.

    FDA zaten oldum olası elektronik sigara ya sıcak bakmayan bir kurum. Ancak Ülke de tütün mamülleri ve sigara ürünlerinin rahat rahat satıldığı ortamda, esigarayı ve özellikle likit üreticilerinini tamammen olmasa da,yasaklamaktansa çok sıkı yaptırım ,denetimler ile yüklü meblağlar ile ruhsat veren bir kurum, bu şekikde hali hazırda sıkıştırmıştı ve sektörün büyümesini yavaşlatmıştı bugüne kadar.

    Baktılar herşey e rağmen, yeni nesil lin sigararaya başlam potansiyeli olanı bile esigara ya yöneliyor.Normal ateşli sigara satamıyorlar,esigara yı nasıl cazip olmaktan çıkarabiliriz.

    En zararlı Mentol aroması dışında ki zevk veren aromaları yasakla.Cazip olmaktan çıkar.

    Ateşli sigara üretenlerin kullandığı mentol seçeneğine dokunmayalım ki, elikit üreticileri emsal gösterip ,bizi ve ateşli sigara üretenlere ,yasal olarak dokunamasın,itiraz edip dava açamasın.

    Hani sağlıksız dı?

    Olurmu, İlaç üreten firmalara da hasta olacak adam Lazım.İlaç kartelleri de bize,başkana bağış yapmışlardı zamanında,aç kalmamaları lazım, ilaç satmak,hastaneler de masraflarını ödetmek için.

    Malesef Amerika dahil dünyada ki düzen her Ülke de böyleyken,

    Bu gibi kurumların araştırması da,kararlarıda beni bağlamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 10 Kasım 2018; 7:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.