Şimdi Ara

Fedora 29 Taçsız Kral Pele Linux'u (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gnome geliştiricisi olma şartlarından birisi yanlış hatırlamıyorsam Fedora kullanabilmekti. Sanırım bu sebeple biraz daha verimli çalıştığı söylenebilir.
    GEçen seneydi galiba birkaç ay farklı bir taban ve işleyiş farkı olan bir Linux dağıtımı deneyim dedim ama rahatsız edici gördüğüm bazı hata ve diretmeleri söz konusuydu. Takas alanı oluşturma şartı Bumblebee kuramama 2 saat araştırdım yabancı kaynaklar falan ama nafile o sırada biraz kurcaladım falan ama Gnome Shell kaynak sömürüsü görüyorum ki devam etmekte. Gnome Shell özelleştirme namına eklentilerle daha şişen güncellemelerle eklenti uyumsuzluğu hataları vs karşılaşılıyor. Gnome Shell masaüstü ortamını en iyi sunan Fedora başı çeker ancak kaynak düşmanı olarak geçmişte kötü namı olan şimdilik Manjaro-KDE ile yola devam.

    Deepin,Pantheon ve Cinnamon ortamlarında güzel gelişmeler oluyor fakat kaynak tüketimi keza Gnome Shell gibi. Deepin biraz daha hata güncellemesi alıp yeni çekirdek ve sürücülerle geldiğinde sanırım 16 No'lu sürümünde yeniden geçiş yaparım eski çekirdek ve eski Nvidia sürücüleriyle sorun yaşatıyor sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 20 Aralık 2018; 12:10:41 >




  • dmclskn D kullanıcısına yanıt
    Gnome Shell olarak eskisi gibi değil o olayı gerçekten çözmüşler ciddi şekilde ram şişmesi v.s olmuyor, bu sefer ki sorun Gnome Uygulama marketi ve bağımlılıklarının sistemi sömürmesi.

    Gnome uygulama marketi 90mb civarı ram yiyor + ona bağlı 50 mb yiyen servisler
    Packagekitd isimli paketleri güncelleme ilgili bir servis tek başına 190 mb yiyor

    Gnome uygulama marketinde ufak paketleri arasanız da bulamazsınız, var olan bi uygulamayı bile bulamadığı oluyor, bağımlıklıkları filan göstermiyor v.s bi çok eksilik var ve hiç kullanışlı değil, süsü var o kadar içi boş.

    Pamac gibi yada Synaptic gibi bir alternatifi yok Fedoranın ne yazık ki, bir iki bişey buldum ama onlarda dandik. Pamac gördüğüm en hızlı en kullanışlı en sorunsuz paket yöneticisi, Ubuntuda Synaptic de bir pamac kadar kullanışlı bir paket yöneticisi, fedorada bulamadım henüz arıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 16 Aralık 2018; 15:53:3 >
  • Deepin Store çok iyi çalışan yapı kullanıcıların geneli beğeniyor tasarımı hoş kararlı da çalışıyor. 3. parti yazılımları da barındırıyor. Bağış yorum gibi konularda da verimli bir yazılım yapmışlar 1 senedir de Türkçe çevirilerine destek veriyorum.https://www.transifex.com/linuxdeepin/ Topluluk isteklerini kulak kabartıyorlar dahası hata bildirimi falan çok basithttps://feedback.deepin.org/feedback kendine has uygulamacıkları mevcut.

    Hata bildirimi, 3. Parti yazılımlara destek veren yazılım deposu, Touchpad uyumlu arayüz, yazı ve renk doygunluğu .... o kadar senelik tecrübeme rağmen kur kullan dağıtım istiyorum. KDE, Cinnamon, Deepin gibi göze hoş gelen bakınca kalite hissini kullanıcıya aktarabilen kullanışlı dağıtım kısaca MacOS incelikleri olan bütünsel dağıtım harika olur. Aklıma gelmişken uygulamalar arası iletişimi masaüstü ortamlarında en iyi KDE; yuvarlanması ve de Bumblebee uyumluluğu en iyi Manjaro.

    Deepin'de ufak tefek hatalar ve eksikler mevcut gittikçe daha güzel işler yapılıyor. Cinnamon gelişimi Gnome Shell'den daha hızlı Mint ekibi 2 yılda büyük güncelleme yöntemi kendisine yaradığını söyleyebilirim.

    Fedora'da wiki dökümanlarının eski olması gibi Arch'ın farkını ortaya koyuyordu.




  • dmclskn D kullanıcısına yanıt
    alfamega A kullanıcısına yanıt
    @dmclskn
    Sunucuları sıkıntılı yada çinde olduğu için aşırı derece yavaş sanırım, bir kaç gün tekrar tekrar giriş yapmaya çalıştım ama nafile inanılmaz yavaş, vps ile denedim yine aynı, almanya üstünde sunucum var oradan girdim indirme hızı 8kb
    Bi şekilde bi yerden iso bulup indiririm ama misal bir güncelleme alacakken yada deposundan bişey kuracaksam aynı sıkıntıları yaşarım sanrım doğru mu? Güzel görünüyor ama deneme fırsatım olmadı şimdilik
    Bu arada indirmek isteyenler için hızlı indirme sunucusu:http://iso.linuxquestions.org/deepin/deepin-15.8/

    @alfamega
    Öyle kapsamlı bir çeviri eksikliği yok aslında, ufak tefek şeyler bir gruba ihtiyacı olmadan da birileri çevirebilir, ama olsa daha iyi olurmuş tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 20 Aralık 2018; 18:51:5 >




  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    Aslında onun nedeni her şeyin çok çok abartılması, Linux kullanmak sanki çok zormuş gibi hava estirildiği için desteğe ihtiyaç var gibi hisse kapılıyor millet

    Örnek bir dosya düzenlenecek, adamlar bunu hızlı ve basit olsun diye kod şeklinde uç birimden girmek için bişeyler tarif ediyor, kodu görünce tribe giriyor millet Halbuki o dosyanın düzenlenmesi için dosya yöneticisi aç ilgili satıra git sağ tıkla düzenle desen ortada sorun kalmayacak
  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yanlış anladın beni bende kodla anlatımda yanayım, sadece kod görünce tribe giriyor millet onu diyorum
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Sunucu seçimini 15.8 ile düzeltmişler. Ben dahil kararsızlığından şikayetçi kesim çok fazla bunlardan birisi de zatı şahanelerinden benim. Eleştirel olarak çok şeyler söylenebilir ama en azından uğraşıyorlar. Nüfus avantajı olan Çin menşeili proje devam ederse şayet yazılım ve tasarım gibi hataların daha aza ineceğini düşünüyorum.

    Manjaro yükselişi ve popülaritesi ilgi çeken başka bir konu senelerin Linux dağıtımlarının yapamadığı Mint, Ubuntu, Debian gibi dağıtımların yerini sarstı. Bu sene galiba onun senesiydi. 3 aydır Manjaro-KDE kullanım sonucunda sorunsuz güncellemeler, kullanım kolaylığı... diyebilirim. Kuruyorsun kullanıyorsun dil paketlerine kadar uyarı veriyor yükle dedin bitti. Sanırım zamanında Ubuntu'da zamanında bunu yaptığı için bugün bile en bilinen dağıtım diyebilirim. Bir de telefon işletim sistemi tutsaydı tablet, telefon bilgisayar üçlemesi yapıp kullanırdım.




  • dmclskn D kullanıcısına yanıt
    Manjaro Gnome üstünde beğendiğim tek şey Pamac paket yöneticisi ve bütün paketlerin güncel olması, onun dışında hiç bir artısı yok bana göre, gerçi daha ne olsun değil mi

    Ama eksiği çok Manjaro Gnome dağıtımının,
    # Çok fazla gereksiz ıvır zıvırla geliyor ve kaldırmak istediğinizde bağımlılık v.s derken bir çok şeyide yanında silmesi gerekiyor gerekli gereksiz.
    # Masaüstüne hiç bişey eklenmiyor (Nemo desktop yada beş para etmez bi kaç eklenti ile kısmen çözülüyor yamalı bohça oluyor)
    # Açılırken bazen sorun çıkarıyor başlamıyor, daha sonra tekrar deneyice hiç bişey olmamış gibi açılıyor (başka bir dağıtımda görmedim bunu)
    # Kapanırkende bazen çok uzun süreler bekletiyor sebepsiz yere (Başka hiç bir dağıtımda karşılaşmadığım bir durum)
    # Bir dünya Gnome eklentisi ile geliyor, ve bu eklentileri silmek için uğraşmanız gerekiyor, çünkü direk root olarak kurmuşlar eklentileri, ve güncelleme gelince doğal olarak eklenti güncellenemiyor bunlarda o eklentileri paket yöneticisi ile güncellemiyor garip bi durum.
    # Görüntüsü teması simgeleri v.s çok kötü (kime göre neye göre tabi o ayrı konu, tema ve simge seti ekleyerek bi nebze çözülebilir)

    Sadece Gnome dağıtımlarını kullanan biriyim, Manjaro xfce yada Kde nasıldır bilmiyorum, o yüzden yorum yok

    Şu an aklımı çelen tek dağıtım Fedora oldu, sorun yaşamayan bir Ubuntu kullanıcısı olduğum halde, Fedora kapalı bir kutu gibi ama ufak ufak açmaya başladım Keşke Fedora debian tabanlı olsaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 22 Aralık 2018; 18:34:5 >




  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Manjaro-Gnome bağımlıklar konusunda benzer durum KDE de mevcut Arch kurulumu yapsam bile qt geliştirici paketlerinin bazıları olmak zorunda.

    Gnome Shell ortamı tam pişmemiş yemek gibi hep birşeyler eksik kalıyor. Hangi masaüstü olursa 3-4 ay geçince arayüzden sıkılıyorum KDE oyuncak hamur gibi KDE4 zamanlarında zırt pırt hata vermesi dillere destan zaten. KDE5 ile kararlılığa daha fazla önem veriliyor.

    Her fırsatta dağımın tabanına değil öntanımlı ağırlıklı olarak kullanılan masaüstü ortamı hangisiyse ona göre tercih ederim.

    Gnome Shell Debian,Fedora

    XFCE Manjaro,Xubuntu

    Cinnamon Mint

    KDE Mageia,Manjaro,Arch,Opensuse

    gibi

    Fedora en son denemek istediğimde sadece / kök bölümü ile kurulmuyordu. 2-3 saat Bumblebee kurulumu ile ilgili uğraşmıştım. Fedora disk bölümlendirme konusunda yine ısrarcı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 23 Aralık 2018; 9:16:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fedorayı övmek için manjaroya çamur atanıda gördük ya...
  • Eğer mutlu olacaksan Fedora'ya Operada kullanmak için flash player, ffmpeg v.s ekleyemedim kurduğumdan beri uğraşıyorum eklesemde çalışmıyor.
    Manjaro üstünde 1 dakikada Opera için flash ve ffmpeg ekledim ve sorunsuz çalışıyor.
  • dmclskn D kullanıcısına yanıt
    Evet kurulum yine aynı, ama ben standart kurulum yaptım elle bölümleme yapmadım, Amd işlemci ve amd ekran kartı var bende, bu Bumblebee ikinci ekran kartına geçiş için bir düğme gibi bişey sanırım doğru mu ?
    Ubuntu ve Fedora üstünde Amd Ekran kartı için, herhangi bir uygulamaya sağ tıklayınca adanan ekran kartıyla başlat derseniz ikinci ekran kartıyla çalışıyor istediğiniz oyun yada uygulama, kendiliğinden gelen bi özellik ek bişey yapılmadı
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    O dediğin primus dediğimiz şey bumblebee değil ve gnome has bir özellik, gnome ile gelen tüm distrolarda aynı kısaca. Çok bir özelliği yok yaptığı şey DRI_PRIME=1 değişkeni ile çalıştırmak hepsi bu

    Bumblebee ise nvidia için sahipli sürücü kullanmada yarıyor. Amd hakkında bir fikrim yok. Prime ise tamamen ekran kartını değiştirme olayı, uygulamaya has değil direk sisteme has



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 23 Aralık 2018; 21:50:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Linux üstünde en iyi kombinasyon, intel işlemci ve amd ekran kartı sanırım.

    Amd işlemci olarak sıkıntılı Linux üstünde kendimden biliyorum, Ekran kartı olarakda Nvidia sanırım bilmiyorum ama öyle görünüyor.



    Bir sürü kernel hatası var Amd işlemci olarak, intel işlemcilerde hiç sorun ve hata görmedim, Amd ekran kartı olarak sorunsuz mesela ama işlemcide sorunlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Şahsen katılmıyorum. Primus methodu ise kastınız en iyi kriteri olarak nvidia da da aynı şey mevcut ki nvidia sahipli yazılımını sürekli geliştirmekte. Bu benim düşüncem tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.