Şimdi Ara

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
4
Favori
276.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasink01

    Quigly galatasaray ile anlaşmış 1 yıl ulan bu didem olduğu sürece bu takımdan bi halt olmaz

    Haklısın renkdaş, bu sene ortalarda bir yer alacağız gibi görünüyor, umarım yanılırım.

    Ne günlermiş onlar, özlüyoruz:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.




  • Aerial Powers Fenerbahçe’de


    Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, WNBA takımlarından Dallas Wings forması giyen Aerial Powers’ı renklerine bağladı.

    Yeni sezon hazırlıkları kapsamında transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, 2017-2018 basketbol sezonu için anlaşma sağlanan Aerial Powers ile kadrosunu güçlendirdi.

    1 metre 83 santim boyundaki Forvet, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edecek. Aerial Powers’a Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, yarıştığı ‘her kulvarda’ şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Kadın Basketbol takımımızda başarılar diliyoruz.

    Aerial Powers Kimdir?

    17 Ocak 1994 Michigan doğumlu ve 1 metre 83 santim boyundaki Aerial Powers, 2016 yılından bu yana WNBA takımlarından Dallas Wings’te oynamaktadır.

    Powers, ilk olarak 2015 yılında Güney Kore’de düzenlenen Dünya Üniversitelerearası Şampiyonası’nda ABD Milli Takımı ile altın madalya kazanarak kariyerine önemli bir başarı ekledi. Aynı turnuvada 18.0 sayı ortalamasıyla, ABD Milli Takımı’nın en skorer oyuncusu oldu.

    Özellikle NCAA’de Michigan State forması altında istatistikleriyle göze çarpan başarılı yıldız, 31.5 dakika ortalaması, 18.9 sayı ortalaması, 9.8 ribaunt ortalaması, 2.8’lik asist ortalaması ve 2.0’lık top çalma ortalamasıyla dikkatleri çekmeyi başardı.

    2016 yılında WNBA Draftında 1. tur 5. sıradan seçilerek bir kez daha ön plana çıkan Aerial Powers, aynı yıl içerisinde WNBA’de ‘En İyi Çaylak Beşi’ne de seçilmeyi başardı.

    Bunun yanında, Powers, 2014-2016 yılları arasında ‘All Big-Ten İlk Beşi’nde düzenli olarak yer alıp potansiyelini sahaya yansıtmıştı.

    BAŞARILARI



    - WNBA En İyi Çaylak Beşi - 2016

    - 3 Kez All-Big Ten İlk Beşi - (2014-2016)

    - Dünya Üniversitelerarası Şampiyonası-Altın Madalya (2015 Güney Kore)

    - Dünya Üniversitelerarası Şampiyona - ABD Milli Takımı En Skorer Oyuncu (18.0 Sayı Ortalama)

    - NCAA İstatistikleri: Michigan State - 31.5 Dak. 18.9 Sayı 9.8 Rib, 2.8 Ast, 2.0 Top Çalma



    www.fenerbahce.org dan alıntı..




  • tnt-2 kullanıcısına yanıt
    Camiamıza hayırlı olsun.

    Renkdaş, haberde A.Powers'ın forvet olduğu belirtilmiş ama WNBA kayıtlarında Guard olarak geçiyor.

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    Yeni oyuncularımız:

    Powers'ın 2 yıllık kariyerinde ortalama 19,5 dakika süre alıp yine ortalama 10,5 sayı ile oynadığını görüyoruz. Çoğu maçta ilk 5 oyuncusu olmamasına rağmen kenardan gelip hatırı sayılır süreler aldığını ve gelecek vaat eden bir oyuncu olduğu su götürmez bir gerçek.

    Kelsey Plum, WNBA'de çaylak olarak tamamladığı sezonda 5 Ağustos tarihinde kazandıkları Seattle Storm maçında 40 dakika oynayıp 5-8 üçlükle totalde 23 sayı attığı maçta parladı. Ortalaması ise 31 maçta 22,9 dakika ve 8,5 sayı. Yine gelecek vaadeden bir oyuncu.

    Ana Daboviç ise kariyerinde önemli başarıları olmakla beraber bir sezon parlayıp öbür sezon sönen istikrarsız bir oyuncu:
    2013 - 2014 sezonunda Dinamo Moskova'da başarılı bir sezon geçirdikten sonra sen gel Ormanspor'a ve takımın küme düşsün!
    2015 WNBA'de yılın çaylağı takımına seçil hem de tarihteki 2.Avrupalı olarak; Avrupa şampiyonu olan Sırbistan takımıyla MVP ol, sonra da 2 Ekimde geldiğin YDÜ'nde 3 ay sonra yılbaşını göremeden kadro dışı kal!
    2016 Rio yaz olimpiyatlarında Sıbistan ile Bronz madalya al ama sonra yine D.Moskova'da sıradan bir sezon geçir.
    Neyse, umarım ki patlama sezonunu bize saklamıştır.

    Kia Vaughn'a gelince 8 yıllık WNBA kariyerinde parlak bir başarısı yok, 278 oyunda Pivot olarak ortalama 19,3 dakika süre alıp maç başına 6,4 sayı atabilmiş.
    Avrupa'daki tek başarısı ise uzun forvet olarak oynadığı USK Prag'da 2016-2017 yani geçen sezonda yanında Candice Dupree, Sonja Petroviç, Laila Palau, Marta Xargay, Ilona Burgrova ve Alena Hanusova gibi kalburüstü isimlerle beraber Eurolig Kadınlarda 4.lük ve Çek ligi şampiyonluğu.

    Tilbe Şenyürek: Botaş'ta oynarken sahada defalarca seyrettim. Sinirlidir. Bir maçta kendisini bağırarak oyundan alan koç Ceyhun Yıldızoğlu'na iki kat bağırarak cevap verince kenarı karıştırmış ve koçun karizmayı çizmiştir dolu salonda.
    Geçen sezon YDÜ maçında potaya yakın bire birde Bahar Çağlar'ı sırtına alıp onu bir adım bile kıpırdatamayıp mecburen dönüp atış yapıp kaçırdığı sahne hala gözlerimin önündedir.
    Üç beş kilo verip ayaklarını çabuklaştıracak antremanları ısrarla yaptığı, takımla çalışmalardan ayrı olarak bireysel bu tür çabayı eksik etmediği takdirde yaşının da henüz 22 olduğunu düşünürsek takımımızın şiddetle ihtiyaç duyduğu yerli pivot mevkiini uzun yıllar dolduracak bir değer kazanmış olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 26 Eylül 2017; 8:56:46 >




  • Eski oyuncularımız:

    Anastasia Verameyenka: Yaşı henüz 30 ama artık o etkili üçlükleri ve rakibini sürklase edip potaya yaklaşmaktan korkuttuğu blokları giderek azalan, Angel v.s. gibi takımını ateşleyebilecek hırsı olmayan, artık kendi milli takımında da yer bulamayan, tek başına veya bir son saniye basketiyle maç kazandırdığını hatırlamadığım forvet.
    Halbuki baksın, kendinden yaşca büyük Sylvia Fowles, Seimone Augustus, Candice Dupree vs. gibi oyuncular hala WNBA'in tozunu attırıyorlar.

    Kaptan Birsel V. Demirmen: Formsuz bir dönemden sonra, bence evlenmesiyle birlikte yükselişe geçti. Geçen sezon Gruda'ya sayı yaptırdığı çok sayıda mükemmel asistleri vardı.
    Parker geldikten sonra Gruda ile bu uyumları bozuldu ister istemez.
    Eleştirdiğim yanı, oyunu yavaş oynatması. Pota altımızdan topu aldıktan sonra 10-12 saniyede rakip 3 metre çizgisinin önüne gelebilip orada bir de baskı yediğinde saniyeler tükeniyor, ya kendisi ya da zorla pas verebildiği uygunsuz durumdaki arkadaşı topu can havliyle potaya fırlatmak zorunda kalıyor.
    Yine de ender yetişen değerlerimizi çabuk harcamamamız, desteklememiz gerektiğini düşünüyorum.
    İşte Sue Bird, 37 yaşındayken bu sezon tüm zamanların asist lideri ünvanını kazandı.

    Tuğçe Canıtez: Oynatıldıkça kendine güveni gelip gelişme gösteren oyuncumuz. Bir de rakip pota altında savaşarak aldığı ribaundları çoğunlukla sayıya çevirebilse mükemmel olacak.

    Pelin Bilgiç: Birsel'in yerine aday yerli genç oyun kurucumuz. Hırslı ve hızlı aynı zamanda potayı da düşünen Moriah Jeferson tarzı oyununu takdir ediyorum. Bırakılmaması gerekir.

    Ayşe Cora: Fenere keşke gelse dediğim bir oyuncuydu ama geçen sezon şampiyonluk maçının son deminde tam kazandık derken koç Fırat'ın olağanüstü yanlış kararıyla oyuna alıp Ayşe'nin anlamsız bir şekilde YDÜ'lü Kayla Mc Bride'a yaptığı 3 atışlık faulle ümitlerimizi yıkmasının sızısı halen geçmedi, affedemiyorum.
    Tabi son saniye atışlarını kaçıran CP de buna dahil.

    Melisa Korkmaz: Gelecek vaat eden genç oyun kurucumuz. Üzerine titrenmeli. Evvelki sezon hazırlık turnuvası olan Botaş Cup'ta topu yandan oyuna sokacak iken hem kendine hem de pas vereceği arkadaşına baskı gelince paniğe kapılarak zamanlama hatası yapıp topu rakip oyuncuya atması üzerine az sayıda seyircinin olduğu sessiz salonda koç George "Why, why?" diye öyle bir bağırdı ki salon inledi. Sonra da hemen kenara aldı. Böyle yaparak 17 yaşındaki oyuncu kazanılamaz Corc efendi, ne bağırıyorsun parmak kadar çocuğa.

    Merve Arı hakkında bilgim yok.
    Son olarak, Esra Ural ve deneyimsiz koçumuz ile nereye kadar gidebileceğimiz konusunda ise karamsar düşünüyorum.

    Keşkeler:

    - Quigly'yi GS'a kaptırmasaydık, bari yerine artık ligimizi tanıyan Kayla Mc Bride'ı alabilseydik.
    - Quanitra'yı tutabilseydik.
    - Bu taraftar Maya Moore'u hakediyordu.
    - Didem'in yerine Esmeral Tunçluer filan gelseydi.




  • Sezona farklı galibiyetle başladık. Kelsey Plum'dan beklentim büyük. Bakalım, inşallah güzel bir sezon olur.
  • Takımımızın ilk Eurolig maçındaki oyununu hiç beğenmedim bu akşam, her ne kadar 67 - 61 yensek bile.

    Öncelikle, rakibin 2 ABD'li oyuncusuna önce vize verilmemesi ve onları Rusya'da bırakıp 8 kişilik kadro ile ülkemize gelen Nadezdha takımının ABD'lileri için sonradan verilen vizeler ve sonuçta iki oyuncunun gelmemeye karar vermesi.

    Maçtan önceki düşüncem:
    - Bizimkiler gevşeyecek, nasıl olsa iki ABD'li yok diye.
    - Rakip ise ekstra motivasyon ile oynayacak.

    Maç sonunda Koçun söylediği: "Biz ABD'li oyunculara göre hazırlanmıştık, Rus oyuncular bizi zorladı"
    Hayır bayım, sen öyle düşünüp oyuncuların beynini yıkadın.

    Aynen öyle oldu. 8 kişiyle oynamalarından dolayı faul problemlerine girmeseler idi bu gün yenilmiştik.

    Tamam, bazı son saniye atışları şans eseri sayı oldu ama aynı şekilde Ayşe'nin 2 üçlüğü de aynı kapsamdaydı.

    Ayrıca, Tilbe varken Esra'yı uzun süre oyunda, Daboviç'i uzun süre oyun kenarında tutan koç tercihiyle, bu takım grubunda ilk 4'e girerse eyvallah.

    Seyirciden çok oyun içinde koçun sesi çıkıyor, sahamızdan atağa kalkan oyuncu başını çevirip bu sese kulak vermek zorunda kalıyor, olacak iş değil:
    Önceden taktiğini verirsin ve gerisini oyuncuna bırakırsın:
    FB-Ormanspor maçı, ilk çeyrekte son 1:46, skor 23 - 9 FB önde ve hala bas bas bağırıyor, şöyle yap böyle yap diye.!

    Son olarak Kia Vaughn hakkındaki endişelerim devam ediyor.
    Vera ve Ayşe ha keza.
    Bu maçtaki performanslarının devamı soru işareti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 12 Ekim 2017; 0:4:43 >




  • Birsel'in oynadığı dakikalarda takım dökülüyor. Dün 1,5 çeyrek oyunda kaldığı sürece (2.çeyrek ve 3. çeyrek başı) takım çok kötüydü. O oyundan çıktıktan sonra 3. çeyrek sonunda 11-0 seri yapıp rakip yakalayıp öne geçtik. Sonra tekrar oyuna girdi yine duraksadık.
  • Bu sezon da TRT'nin insafına kaldık FB Bayan Basket takımının maçlarını izleyebilmek için.
    Geçen sezon yaptıklarının aynısını tekrarlamaya başladılar.

    Bu gün yani 14.10.2017 Cumartesi günü Mersin BB- FB maçı var, TFF sitesinde 10 ekimde ilan etmiş ki bu maçı Trt Türk saat 14:00'de naklen yayınlayacak.
    Fenerbahçe.org ve FB TV buna dayanarak ilan etmiş.

    Geçiyorsun TV başına, Trt Türk de haber başlıyor. Kardeşim senin Trt Haber diye kanalın var orada versene haberini.
    Bir ümit Trt Avaz'a bakıyorsun yok, Trt Spor'da zaten yok.
    Son şans barı olarak TBF TV'yi açıyorsun, o Hidayet'in boyu devrilmesin, TBF TV'yi de youtube'a bağlamışlar orada da yok.
    Kardeşim, TBF TV zaten lig maçlarının tamamını kameraya alıyor, versene oradan youtube'a canlı canlı?

    Bin tane kanalı olan Trt ilan ettiği maçı çekmemiş bile, öyle olsa FBTV bu akşam 21:00'de tekrarını yayınlayacaktı o da yok, ne var? FB-Nadezdha maçının tekrarı.

    Çoh sinirliyim çoh: Umurlarında olmasa da Trt'ye giden 1 kuruşumu bile helal etmiyorum.




  • 19 Ekim 2017: Famila Schio 62 - Fenerbahçe 49

    Takıma laflar hazırlamıştım ama UMMC Ekarinburg'un Avenida deplasmanında 43 sayıda kalarak yenildiğini görünce biraz sakinleştim.
    Hem de Erika De Souza teyzenin ilk 5 çıkıp 30 dakika oynadığı bir takıma karşı diyeceğim ama seyirci baskısından olsa gerek hakemler Eka'yı harcadı.
    En son aleyhine çalınan saçma faüle kızan Taurasi hakeme küfürü basınca teknik faulü yedi.
    Bir ara Avenida aleyhine faul çalan hakeme tam önlerindeyken iki tane megafonla birden neredeyse kulağına bağırırlarken herhalde iyi dileklerini sunmuyorlardı ve hiç bir yaptırım gelmedi.
    Oysa yanılmıyorsam geçen sezon Ülker Metro Enerji salonundaki maçımızın başında hakemler oyunu durdurup salondaki 1 tane davulu dışarı çıkarttırmışlardı.
    Bu arada kimi renkdaşların alınmasını çok istediği, benim ise Eka'nın neden aldığını anlamadığım LaToya Sanders 16 dakikada 0 çekti. Sıfır derken hiç şut girişiminde bile bulunamadı!

    Tam sakinleşmişken sahasında oynadığı USK Prag maçında GS'nin bizden aldığı Alexandria Quigley'nin 26 sayı sayı 6 asistle yıldızlaşıp maçı koparttığını, ardından YDÜ'nün deplasmanda ezerek yendiği BLMA maçında yine bizden aldığı Lavender'ın 17 sayı attığını görünce tekrar celallendim.


    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    Gelelim bizim maça diyeceğim de neresine gelelim ki?
    Maçı sadece 30 saniye önde götürebildik ki o da 37-38 iken yani 1 sayı farkla!
    Hocanın sahaya sürdüğü ilk 5 sadece 18 sayı atabildi, kenardan gelenler ise 31 sayı! Kenar katkısı iyidir denilebilir ama diğer yandan ilk 5 yanlıştı o zaman da denir rahatlıkla. Üstelik o 31 sayının 15'i Daboviçten. Skorer diye aldın ama halen ilk beşte neden oynatmıyorsun diye sorarlar.
    Yine yeni alınan Plum, Vaughn ve Daboviç'i aynı anda oynatmayı bunca zamandır niye başaramadın diye de sorarlar. Bunlar aynı tip oyuncu değil ki?
    Tilbe dururken neden Esra Ural diye sorarlar.
    Böyle giderse Kia Vaugh'un ise "Küçük maçların büyük oyuncusu" ilan edilmesi yakındır.

    Lafı fazla uzatmaya gerek yok maçın özeti şuydu: 3.çeyreğin bitmesine 3:56 kala molada kamera bizim bençe döndüğünde hocanın elindeki tahtanın üzerinde kaptan Birsel parmağıyla göstererek hocaya kimin nasıl oynaması gerektiğini anlatıyordu ve son cümlesini parmağıyla tahtaya vurarak tamamladı!

    Umarım sonunda yanılan ben olurum ama bu takım bu hocayla bu sezon ne Eurolig ne de lig için ümit vadetmiyor.

    NOT 1: 25 Ekim Çarşamba akşamı FB - BLMA maçımız var. BLMA'yı yenmeyeni dövüyorlar, ilk maçlarında da Avenida'ya deplasmanda 64 - 34 mağlup oldular!
    Aynı akşam YDÜ-Ekaterinburg maçı da var, bizim maçın başlangıcından yarım saat sonra. Tekrarından da olsa seyredilir.

    NOT 2: 30 Eylülde toplanan ABD kadın milli basket takımı eğitim kampına davet 30 kişilik listede bizde oynayan Kelsey Plum da var. Başka kimle var?
    YDÜ'nden Jantel Lavender ve Kayla McBride, Botaştan Kiah Stokes ve Chelsea Gray.

    Parker ve Angel'ın davet edildikleri halde mazeret beyan ederek gelmedikleri belirtilmiş. Liste:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 20 Ekim 2017; 17:3:42 >




  • İstanbul Üniv. 78 - FB 83

    Yendik ama nasıl yendik, hele bir sor!
    Fazladan attığımız 5 tane üçlüğe rağmen son 20 saniyeye kadar rakibin maçı uzatmaya götürme şansı vardı.
    Maçı youtube'dan spikersiz ve skorboard olmadan naklen seyretmek zor çünkü rakip oyuncuları tanımıyorsun ama buna da şükür, sağolasın hido.

    28 numara İlayda Güner diye kalıplı bir kızcağız, 6/7 % 85'le ikilik attı. Hele 3. çeyreğin bitmesine 3 dakika kala potamızın altında sırtı dönük topu alıp arkasında sadece Vaughn'u görünce topu dışarı çıkaracakken baktı ki hem bizimkilerden yardım savunması gelmiyor hem de Vaughn heykel gibi arkasından duruyor hemen yanından dolanıp potaya basketi bırakıverdi.

    Pop ve Gardner soyadlı iki yabancıları potamıza toplam 41 sayı bıraktılar. Pop'un eli çok düzgündü, 4 üçlük 5 ikilik attı. Gardner'da defansımızın içinden geçiyordu.

    - Bizim hoca maça Esra ile başlayıp haliyle 6 dakika sonra oyundan alarak taktik bilgisini döktürdü yine. Yaptığı bir hareket vardı ki inanılmazdı:
    2.çeyreğin bitmesine 5 dakika kala Ayşe Cora bencin karşı tarafından üçlüğü kaçırdı ve dönüşte rakipten üçlük yedik. Olabilir, ama bizim takım hücuma başladığında Ayşe bencin ön tarafından koşarken koç tarafından durduruldu 8 saniye kadar kıza bağırıp çağırdı. Bakınız bu arada takım rakip 3 metre çizgisinin oraya gelmiş, dörde beş hücum ediyoruz, sağ kanat bomboş, Ayşe oraya bakıp oyuna katılmak istiyor ama koç bırakmıyor!
    O ataktan da boş döndükten sonra koç efendi nihayet Ayşe'nin yakasından düştü, olmaz böyle bir şey..
    Maçın videosu youtube TBF kanalında duruyor, inanmayan, seyretmeyen bakabilir:https://www.youtube.com/watch?v=Bw4vrW61iPM&t=36m05s

    - Koçun kaptan Birsel ve Kelsey Plum'a tavır koyduğu belli oluyor, oyundan çıkan herkese gidip çak yaparken Birsel ve Plum çıkarken sırtını dönüp uzaklaşıyor, hiç hoş değil. Birsel'in geçen deplasmandaki Avenide maçının molasında taktik vermesinin videoda görünmesine bozulmuş herhalde. Ayrıca, başka maçlarda görüyoruz, yabancı genç oyuncular başarısız olsa bile koçları oyundan alırken sırtlarını sıvazlayıp moral veriyor. Üstelik Plum WNBA 1.sıradan draft edilip daha yeni ABD milli takım kampına davet edilmiş bir genç yetenek, bu kızcağızı da harcamasak bari.
    Mesela 2014 sezonunda Senegal asıllı İspanyol genç yetenek Astou Ndour'u getirip kızcağızı maçlarda tribünde oturtup sezon sonu göndermiştik.
    Halbuki bu kız 20 yaşındayken 2013 İspanya liginin MVP'si olmakla kalmamış aynı yıl FIBA tarafından Avrupa'da yılın en değerli genç oyuncusu unvanına layık görülmüştü.

    - Artık ortaya çıkmaya başladı ki Vaughn bu takımın oyuncusu değil. Bu günkü Eka maçında bakalım Britney Griner karşısında ne yapacak ve pazar günü BJK maçından sonra bir şeyler daha net ortaya çıkacaktır.

    - Hem hafta içi önemli maçımız var deyip garip bir beşle oyuna başlatacaksın hem de Tilbe'yi sonradan alıp hem de iyi oynadığı halde 5 dakika oyunda tutacaksın, haliyle kızcağız da sinirlendi.

    Velhasılı kelam bu günkü Ekaterinburg deplasmanı ve pazar günkü BJK maçı çok önemli hale geldi.

    01 Kasım Çarşamba saat 17:00 UMMC Ekaterinburg - Fenerbahçe yayın: FBTV
    05 Kasım Pazar saat: 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş yayın: Trtspor

    Not: 4 Kasım cumartesi GS - YDÜ maçı da saat 15:00 Trtspor'da. Bu maç da seyredilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 1 Kasım 2017; 4:10:57 >




  • İlk devre sonucu: EKA:34 - FB: 30

    Fena oynamadık, bir ara 15'e çıkarttıkları farkı erittik. Ne zaman? Vaughn çıkıp yerine Tilbe girince.
    B.Griner Vaughn'u beklendiği gibi ezdi ama Tilbe de B.Griner'i pasifize etti.
    Devrenin son saniyesinde Plum'un üçlük atışı sırasında yapılan faulü de vermediler, işte hakem işte FIBA

    Böyle devam kızlar, yenseniz de yenilseniz de sizinleyiz: Pazara kadar değil mezara kadar fenerbahçeliyiz çünkü.

    Edit Akbayram:

    Maç sonu: UMMC Ekateringburg: 71 - Fenerbahçe: 73

    Eleştiriler buz dolabına, afarım bölük

    Ayşe Cora çoh eyi

    Son not: Şiddetten hiç hoşlanmam ama bu takıma küsen renkdaşları şiddetle protesto ediyorum

    Haydi şimdi birazdan saat 19:00'da aslı çıkarsa Trtspor'da yayınlanacak FB-GS bayan Volley maçına.
    Trtspor'da olmazsa Trttürk ve Trtavaz'a bakıla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 1 Kasım 2017; 18:43:26 >




  • 15 sayi geriden gelip son top savunmasiyla yendik Ekaterinburgu. Taurasiye evlilik yaramamis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FB - BJK
    5 Kasım Pazar Saat 17:15
    Yayın: Trt Spor



    Takımımız 4 maçta, OGM Ormanspor, Mersin Büyükşehir Belediye, Bornova Beckerspor ve İstanbul Üniversitesi’ni mağlup etti. Beşinci haftaya 8 puanla 2. sırada giriyoruz.

    Beşiktaş ise 11. sırada yer alıyor. Çukurova Basketbol, Samsun Canik Belediye ve Abdullah Gül Üniversitesi mağlubiyetlerinin ardından geçen hafta karşılaştığı Galatasaray’ı 62-61 mağlup ettiler.

    Rakibin önemli oyuncuları

    Erica Wheeler: 4 maçta 37,5 dakika süre, 15 sayı, 4.75 toplam ribaund, 6.75 Asist, 2 top çalma, 3.5 top kaybı ortalamaları ile oynadı. 14 Serbest Atışta % 100.
    Daha fazlasını yapabilecek kapasitesi var. 8 Ağustos'ta Kia Vaughn'un takımına karşı kaybettikleri maçta 7 üçlükle beraber 33 sayı atarak kariyer rekoruna
    ulaştı. Üçlüklerine ve orta mesafe el üstü sayılarına dikkat.

    İva Perovanovic: 4 maçta 37,8 dakika ve 17 sayı ortalaması ile oynadı. Eski kurt, 34 yaşında.

    Bernice Mosby: 31 dakika, 12,2 sayı ortalaması var. Diğer Amerikalı, 33 yaşında.

    Türk oyuncular: Esra Ender Atacan 4 maçta 19 sayı, Kübra Siyahdemir 17 sayı, Sevgi Uzun 18 sayı atmışlar.

    Umarım erkek basket maçından çıkan seyirciler Metro Enerji salonunu doldurur, başarılar potanın kraliçeleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 5 Kasım 2017; 5:0:7 >




  • Maçın sonucu çoh eyi: FB: 82 - BJK: 65

    BJK antrenörü Aziz Akkaya maçtan önceki röportajında aynen şöyle dedi:
    "Bizim takım 60-65 dolayında sayı atabiliyor, bundan fazla sayı yemememiz lazım"

    Maç da aynen böyle bitti.

    Helal potanın kraliçeleri, böyle devam
  • İyi bir hava yakaladık şuana kadar ama nereye kadar gider tahmin etmek zor.

    Şuan Milli Takım arasına girdik.Bir sonraki lig maçımız 18 Kasım'da Caferağa'da YDU ile oynacağız.Powers takımla çalışmalara başlamış büyük ihtimal o maça kadar yetişir.

    Bu sene bizim takımın beklentiler küçülme dolayısıyla daha düşük beklentim vardı ama sağolsun takım şuana kadar beni yanıltmayı başardı.En büyük neden ise Dabovıc piyangosunun tutması ve Türk oyuncularımız beklenenden çok daha iyi performans göstermesi Tilbe,Ayşe ve Pelin'den yeni bir üçlü eski üçlü olan Nevriye,Esmeral ve Birsel üçlüsü çıkarırsak inanılmaz olur.Bunun yanına Powers'tan katkı alabilirsek çok iyi olacak ama sakatlıktan nasıl döneceği belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwdark -- 5 Kasım 2017; 23:47:9 >
  • Güzel tesbit: Tilbe, Ayşe, Pelin = Nevriye, Birsel, Esmeral

    FB TV bayan basket eski yorumcusu Batur abinin o dönem olumlu anlamda keyifle söylediği "üçlü çete" nin tekrar oluşması mümkün görünüyor.
    Hele Pelin ve Ayşe, bence asist zekası olarak Dünya çapında bir guard olan Birsel ablalarından bir şeyle kapabilirler ise bu üçlünün yanına 2-3 kaliteli yabancı takviyesi ile "yenilmez armada olur bu takım tekrar.

    Bu arada asist demişken FIBA, Ana Daboviç'in EKA maçındaki 21 sayılık performansı için klip hazırlamış ve 0:29'da Ayşe'nin, 0:36'da Plum'un asistleri mükemmel:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 8 Kasım 2017; 18:37:40 >




  • YDÜ 65 - FB 78

    Los mükememelos, hangi birini saysak?

    Öncelikle Ayşe Cora sonra Kelsey Plum + Birsel V.D. hatta Vaughn bile çoh eyi oynadı

    ----------

    Ancak, Voleybol konusu tamamen vücut geliştirmecilerinin işgalinde olduğu için onu da burada ekleyeyim:

    Bayan Volley: FB:-3 ECZ:2

    Ancak: 2-0 öndeyiz ve maç sayısı atıyoruz Bahar ile ve aniden inanılmaz bir şekilde üzerinde FB kıyafetleri olan bir ergen sahaya giriyor?
    O anda eyvah dedim ve hemen sonra TRT spikeri de aynı yorumu yaptı: FB'li oyuncuların konsantrasyonu bozulabilir.
    Nitekim Bahar servisi fileye taktı ve daha sonra o seti kaybetmekle kalmayıp zar zor 3-2 kazanıp 1 puanı bıraktık.

    Şimdi, puan kaybımıza gelelim:

    1- Tam maç sayısı atacak iken sahaya giren o geri zekalı ergen.
    2- Rahimova var iken onu oyuna sokup çıkartan başka bir tip: FB Antrenörü: Kardeşim, Polina Rahimova sakat değilse ilk 5 çıkar.










  • .


    (
    )








  • Fenerbahçe - Perfumerias Avenida (İspanya)

    Eurolig 5. Hafta Grup Maçı - Metro Enerji Salonu

    22 Kasım Çarşamba Saat: 20:00
    Yayın: FBTV , youtube.com/FIBA


    Konuğumuz, ilk 4 hafta kendi sahasında oynadı ve 3 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı.
    Dikkat çeken galibiyeti, UMMC Ekarinburg'u 43 sayıda tutarak 56 -43 yenmeleri oldu.
    Son maçında ise Yakın Doğu Üniversitesi'ne 62 - 67 yenildiler.
    Ancak bu yenilgileri bizi yanıltmamalı, maçın bitmesine 01:19 kala ve sadece 1 sayı geride iken 35'lik yorgun Erica De Souza'nın önce pota altında rahatça basket-faul ile bitirebileceği atışı kaçırıp, verilen faulün ikisinde de çember dövmesi, 00:34 kala ise orta mesafeli boş atışı da kaçırmasını takiben YDÜ son 30 saniyede bulduğu iki basketle maçı kazandı.

    Hafife alınacak bir takım değil, K.Givens hariç ilk 5'i kendi ülkelerinin milli oyuncuları.
    İstanbul'lu basket sever renkdaşların Metro Enerji salonunu doldurmaları lazım.
    Kızlarımızın da EKA ve YDÜ galibiyetlerini unutmaları lazım çünkü dün akşam FBTV'de Koç Fırat Okulun söyledikleri, bizim kızlar açısından hoşuma gitmedi:
    "Maç esnasında çok gayretliler ama oyuncularımız antreman biter bitmez gidiyorlar, çok azı 1 saat önce gelip kişisel şut çalışması yapıyor. Rakip hakkında kısa videolar hazırlıyoruz ama akşam eve gittiklerinde tekrar izleyip değerlendirme yapıyorlar mı? Hayır! Belki bu söylediklerimden sonra yaparlar mı, onu da yarın soracağım kendilerine"

    Avenida'nın kadrosunda 3 tane İspanya milli takım oyuncusu var: Silvia Dominguez, Laura Nicholls ve Laura Gil.
    Angelica Robinson: WNBA P.Mercury oyuncusu, YDÜ'de oynadı. 1,98 boy, 30 Yaş. Ayrıca 3'lük tehdidi var. Karadağ Milli takım oyuncusu.
    D'andra Moss: Uzun yıllar Türk takımlarında oynadı, ABD asıllı Ukrayna vatandaşı, milli takım oyuncusu. 1.80 boy, 29 yaşında.
    Krisi Givens: Geçen yıl Botaş'ta oynadı. 1.80 boy, 32 yaş. Genelde 30+ dakika süre alıyor.
    Adaura Elonu: 30 dakika civarı süre alıyor. Nijerya milli takım oyuncusu.
    Erica De Souza: 1,96 boy, 35 yaş. Uzun yıllar WNBA Atlanta Dream takımında Angel ile birlikte oynadı. 2015'de Adana Aski'ye geldi, başarılı olamadı.


    Perfumerias Avenida'nın 01 Kasım 2017 tarihindeki YDÜ maçı istatistikleri: (İsminin başında * işareti olanlar ilk beş oyuncuları)

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.


    Perfumerias Avenida Takımı:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.

    Soldan Sağa Ayaktakiler (Sadece forma numarası olanlar): 2-Adaura Elonu, 14-Erica De Souza, 0-Angelica Robinson, 4-Laura Nicholls, 24-D'andra Moss.
    Diz Çökmüş olanlar: 13-Farhiya Abdi, 9-Laura Quevedo, 10-Maria Asurmendi, 6-Silvia Dominguez, 22-Krisi Givens.

    Maç öncesi grubumuzdaki sıralama:

    Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı 2017/2018 Haberleri vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 22 Kasım 2017; 7:56:6 >




  • İlk devreyi 16 sayı ilerde bitirdikten sonra bizim takımın potayı gören tüm oyuncularının atıştan korkup aynen futbol takımında olduğu gibi "Yan pas -geri pas" saçmalığına düşen bir takımın benim Fenerbahçe'm olduğundan ve bu takımın bu sene EuroLig final 4'lüsüne katılmasına inancım kalmadı;

    Ayşe'nin son çeyrekte uzaklardan potaya fırlattığı top üç sayı olmasaydı?

    "What can ı do sometimes"

    Editto: Kızlarımıza kızmıştım ama dün akşam FB-Kihmki maçını seyrettikten sonra haksızlık yaptığımı fark ettim. Sonuçta kızlar İspanya lig liderini yendiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 25 Kasım 2017; 21:11:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.