Şimdi Ara

Fiat Freemont Sevenleri ve Sahipleri (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
9
Favori
84.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • metehan5506 M kullanıcısına yanıt
    1500 lira far icin bedava hocam.

    Vitaranin fari 2500, Subaru XVnin 3500 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Aracına göre değişiyor.Bunun için kasko şart bana göre
  • Arkadaslar merhaba,
    2012 model lounge modelini ikinci el aldim,
    aractan cok memnun olmakla beraber 2 problemim var,
    daha once yasayan yada yardimci olabilecek var mi
    1- farlar auto modundayken karanlik olunca yanmiyor, ondeki klima + gunes sensoru olan sensoru degistirdik, sorun devam ediyor, bilgisayara bagladik, sensoru goruyor , far dugmesinin auto ya gectigini goruyor ama yine de yanmiyor farlar. boyle bir problem yasayan oldu mu?
    2- arabayla yagmurlu havada bir yere gidip orda park edip kisa sure sonra tekrar calistirip yola ciktigimda birden iceriye klimadan nemli bir hava geliyor sonra icerdeki bugu hic gecmiyor camlar bugu oluyor, klimayi aciyorum ise yaramiyor. icerde asiri nemli bir hava olusuyor. ayrica anlamadigim klimayi acinca , klima sistemi auto modundan cikiyor.
    firki olan var mi?
  • khaledome K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız...

    Farlar auto modunda bende de gündüz tünele girdiğimde de yanmıyor,lakin gece otomotik kendi geçiyor.

    Klimayı iyi bir elektrikçiye götürmenizi tavsiye ederim.Klimanın manuel düğmesinin üst tarafinda ön cama veren bir tuş var basıldığında sarı renk olarak yanar bunu açtığınızda ön cam ve yan camların buğusunu alır.Diğer bir hususta geçenlerde başıma geldi klima peteklerini kapatmış olduğumu hatırlamadan ustaya gittim bunlar üflemiyor dedim klima montorunda sıkıntı var diye gittiğimde usta petekleri açık konuma getirdiğinde çok komik bir hal aldı ustanın yanında.

    Hocam fiyat bilgisi verebilirmisiniz ne kadara maal ettiniz...Renk hangisi
    iyi günler dilerim
  • Araba iyi hoş da, işte eski donanimli araclarin da kendine has arizalari oluyor. Hale bazi zaman kucucuk bir arizayi cozecek usta bulamayinca, cok sevdiginiz aracinizdan biranda soguyuveriyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metehan5506 M kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim,
    farlar gece de acilmiyor, aracin fiat dan gecmisini sorguladigimizda 30000 deyken gunes sensorunun degistigini ogrendik. ayni sorunun tekrarladigini dusunup tekrar ayni kodlu sensorden aldim, degistirdik ancak sorun cozulmedi. sanirim fiat da ugrasip cozemedi ve boyle birakti problemi.
    on cam bugu isareti olan dugmeyi zaten direk bastim ancak ise yaramadi bugu daha da artti, anladigim ve yurt disi forumlarda okudugum kadariyla ic dolasimi acip kapatan aktivator takili kaliyormus, o takili kaldiginda oluyor bu problem. cok zor bi yerde degil, haftasonu sokup bakicam, temizleyip takarim yerine olmazsa yenisini ismarliycaz parcanin.
    68000 de aldim, 94000 e maloldu. boyasi kazasi yok. temiz bi araba. koyu gri renkli.
  • khaledome K kullanıcısına yanıt
    Bendede freemont var. 3 yıldir kullaniyorum. Otomatik far olayı yok bunda. Araba tamircisiyim ben bile cözemedin yani o yüzden Sadece görsel olarak var diyebilirim.Bende sürekli yansın diye bir kaç ayarlama yaptım araca. Sürekli yaniyor yani. Buğu icin bu olayı bende yaşadım. Geçmeyen buğu. Sorunu da cözdüm. Soguk havalarda ve yağmurlu havalarda araca binince ister istemez paspasın üzerine su damlaları geliyor. Zamanla emiyor. Aracın ici 22 dereceden fazla ısınınca bu su buharlasıyor. İşte buda geçmeyen buğu yapiyor. Geciyor ama cok uzun sürüyor. Tavsiyem aracı kapalı garaja cekip kapı pencere ne varsa acarak 1 2 gün oyle beklemek. Ama bu işin sonu yok tabi. Kışın bu cileyi cekicez tabi. Bu arada arızalı hiç bir parcada yoktur. Hava yönlendirne motorlarının bozulması cok zor diyebilirim ki helede istenilen bölgeye üflüyorsa zaten sağlamdır.



    Şimdilik tek derdim navigasyon güncellemesi. Lanet olsun çıkmıyor bir türlü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yorganus Y kullanıcısına yanıt
    Ustam Navigasyonu bu sekılde devam edeceğiz çok araştırdım yapılabilecek birşey yok.

    Araba tamircisiyim demişsiniz ustam aracım 80bin km de Karbon temizliği gerekli yapmak lazım mı? yapsak faydası olurmu?
    Bakımını yapan usta araca yakıt deposuna würt marka temizliyici atalım dedi 40 tl ye canavar gibi olur dedi aynı fayda yı
    saglar dedi...
    Far konusun da haklısınız sadece hava karardığın da aktıv oluyor.
    Bizim araçlar da yağmur sensörünün olmaması gerçekten üzücü böyle yüksek dolulukta bir araçta bu gerçekten eksiklik.
  • metehan5506 M kullanıcısına yanıt
    Bu tür karbon temizliği falan, bunlar sadece aldatmaca. Arabam düzeldi diyenede inanmayın onlar sadece psikolojik etki. Otomatik silecek var ama cok saçma bir calışma prensibi ile. Farı acacaksınız ve o zaman silecekte otomatik calışacak ama sadece 1. Kademede.. Ama tabi displey ekranından ayarlardan silecekler ışiklar ile başlatılsın kutusunu işaretlememiz gerekir.



    Navigasyon icin ise aslında başka bir yol daha var. Italyada bir firma var ve bunu satiyor.ama sadece ingilizce ve italyanca.o yüzden ben yanaşmadım. Ekranin modulunü degistiriyorlar ve bu sayede ister tomtom ister garminin yeni versiyonlarını yükleyebiliyoruz. Onlarin verdiklerinde igo var ama değiştirilebiliniyor. Ayrica tefefon görüntüsünü ekrana verebiliyoruz ( goog maps icin cok iyi) ve hareket halinde video oynatilabiliyor. Gerci ben sadece kendime video oynatma modülünü aldim. Ama aracin ekrani degişmiyor sadece modul. Bu sayede diğer ayarlar ( koltuk ısıtıcı klima vb..) değişmiyor. Car interface diye bir site. Bayada pahali bide.

    1 sene daha beklerim ve hala güncelleme gelmezse alacam bu modülü. Her gün yeni kestirme yollar acılıyor bu ise halada oraları tarla olarak gösteriyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yorganus Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ustam..
    Tecrübe ve bilgilerinizi araca yaptığınız uygulamaları zamanla bizlerle paylaşırsanız faydalı olacağımızın kanatindeyim...
    Hangi ilde ikamet ediyorsunuz..
    Herkese iyi haftasonları
  • Merhaba.
    freemont hakkında paylaşımlar yapılması beni oldukça sevindirdi.
    2012 lounge modelinin sahibiyim. yaşadığım tecrübeleri paylaşmak, sizlerden bilgi almak fikir alışverişinde bulunmak isterim.

    benimde peşinde olduğum bir durum ekran yansıtma.
    https://www.youtube.com/watch?v=gvyprCnIjEI
    https://www.car-interface.com/vendita/it/interfacce-sblocco-video/630-fiat-freemont-interfaccia-uconnect-lockpick-air-v1-wifi-streaming.html
    ama fiyat (€ 359,84) olunca

    https://tr.aliexpress.com/item/Aoluoya-8-4-in-2-GB-RAM-Quad-Core-Android-6-0-ARABA-DVD-Radyo-GPS/32852230623.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.njfjvp
    (610$)bu cihazı almak bana daha mantıklı geliyor.
    bütçeyi ayarlayabilir isem aklım bu cihazdan yana.




  • metehan5506 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Her konuda yardımcı olurum. Ben yurt dışındayım ama genelde antalyada ikamet ediyorum. Arada bir geliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluecolor B kullanıcısına yanıt
    Hocam lockpic air modelini bende takip ediyorum. Gayet güzel olur bence. Diger aliexpresdeki cihaz icin ise bir sey diyemem. Yaşadığım kötü deneyimler vardı. Freemont icin değil ama başka araçlar icin takmıştım. Hatta benim eski zafiram icin bende almıştım ve bazı sorunlar oluyor.



    Sorun su ki cok yavaş calışıyor. Mesela 16 gb usb şarki taktiğımda sesi acmak istidiğimde 10 sn sonra aciliyordu. Başka taktığım müşterilerimde yavaşlıktan söz ediyordu. Ekran sürekli takıliyordu. Freemont icin bir şey diyemem ne takanı gördüm ne ben taktım. Haa belki bu sorunları cözmüşlerdir bilemiyorum. Bunu takan varsa onun yorumunu dinlemek gerekir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkeze merhaba madem freemont sayfası canlanmıs bende bir kaç bir şey yazayım :) bende 3 senedir freemont kullanıcısıyım araçtan çok memnun bir şekilde kullanıyorum aracım 110 000 bin km de farların otomatik konusunda bende auto konumunda tünel ve akşamları yanmak ta navigasyon güncellemesi için ben yeni bir siteden güncellemesini buldum ama yüklemesini yaparken benim hatam dan dolayı yarım kaldı şuan hata veriyo navigasyonum. Ama istanbul da birmot zincirli kuyuda yeni versiyonu olduğu söylendi 2 hafta içinde bakıma gidecem buradan sizlerle paylaşırım.

    Birde benim araçta disk vurması ile alakalı sıkıntı yaşadım 4 kere disklerim değişti böyle bir sıkıntı yaşayan var mı acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ercanyedikardes E kullanıcısına yanıt
    Navigasyonu bende araştırdım servis istanbul da bir firma ile görüştürdü lakin sonuç alamadım anlıyacağımız bu böyle kalıcak gibi geliyor bana...

    Disk vurması benimde başıma geldi yokuş aşağı inerken çok sert vurmalar şeklinde olmuştu,bunun için diskler tornaya girdi balataları değiştirdim birde fren hidroliği eksikti tamamlanınca problem ortadan kalktı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorganus Y kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler cevap için,
    otomatik far yok demişşiniz ancak yukarda başka bir arkadaş geceleri açılıyor demiş o tuhaf geldi
    yada sileceklerle beraber farları aç diye bir ayar var, o çalışıyor mesela, e sensör de varsa karanlıkta açılabilmesi gerekir.
    peki siz sürekli açık kalacak şekilde nasıl ayarladınız? yardımcı olabilirseniz bende öyle yapayım, aracı eşime verdim kullansın diye açmayı unutuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorganus Y kullanıcısına yanıt
    hocam bildiğim kadarıyla lockpic cihaza video in girişinden girip telefonu sadece ekrana yansıtıyor, yani ekranda dokunmatik çalışmıyor, telefonun dokunmatiğinden kullanıyoruz, benim derdim android auto kullanabilmek ama bu durumda çok bir işe yaramaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • khaledome K kullanıcısına yanıt
    2013 model benim aracım farların otomatik yanması için bir ayar yapmadım her zaman auto da duruyor far düğmesi karanlıkta ve tünellerde bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • khaledome K kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. O şekilde calışıyor ancak. Dokunmatik calışmıyor o zaman. Belki geliştirilirse olur ama o zamanda modülün değişmesi gerekiyor kanımca. Android olması icin komple modülün degişmesi gerekiyor. Yani şu anda o tür cihazlar satılıyor ama ne derece verimli olur bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khaledome K kullanıcısına yanıt
    Hocam valla ben bu güne kadar otomatik olarak farların yandıgını görmedim ve cok müşterim şikayet etti. Ne değiştirdiğiysek olmadı.



    Farlarım sürekli yanıyor ama bunun için biraz teknik gerekiyor. Far düğmesini cıkarmanız gerekiyor. Cok kolay cıkar. Tekniş iş ise elinizde ampermetre olması lazım. Far düğmesini komple ayıracaksınız ve cıplak bir şekilde sadece cipi kalacak. Ince bir matkap ile ordan akım gecen bir iletkenin bağlantısını keseceksiniz yani delik acacaksıniz. Ama ben hatirlamiyorum simdi hangisiydi. En az 3 yıl oldu.Olcmek lazim. Sanayidede yapıyorlar ama direk bağlantı ve röle ile, ve oyle yapınca bazen sorun oluyor. Kontağı kapatınca lambalar yanıyor diye uyarı veriyor kapalı olduğu halde. O yüzden ben kendi yöntemimde yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.