Şimdi Ara

Fiat Linea 1.6 Multijet Yakıt Tüketimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
70.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hangi değerler hocam tam olarak açıklarmısınız? Linea 1.6 şehiriçi yakıt verisi 6,4 lt/100 km dir. Şehirdışı sanırım 4,5 lt/100 kmdir. Ortalaması ise 5 lt olması lazım. Bende şehiriçinde 6 ila 7,5 lt arasında değerler değişiyor. Çevre yollarını çok kullanırsam doğal olarak yakıt aşağı iniyor. Siz hangi değerler için konuştunuz onu bir açıklarsanız cevap verebilirim size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alsace34

    Bu ara pek gezmiyorum ama son 100 tl mazot alımında 250 km kadar gitti. Sanırım carbondan sonra iyice temizlendi araç. Şehiriçi yaklaşık 40 kuruş yakmış.

    Bu mesaj için yazmıştım, bu değer bana çok yüksek geldi. Şehir içinde 0,40 kuruş dizel bir araba için çok yüksek değilmidir. Bende almayı düşünüyorum onun için araştırıyorum ama değer bu şekilde ise ne mantığı var bu arabayı almanın. Bu arada kendim hiç kullanmadım sadece araştırmalarım üzerine konuşuyorum. Bu değerlerden bahseden hiç görmedim o bakımdan şaşırdım.
  • Hocam o carbon clenadan sonra öyle oluyor. Enjektörler ve bütün aksamlar temzilendiği için çok yaktı. birkaçbin km den sonra biraz daha düştü.
  • Selam foruma yeni katıldım. 1,6 Dinamik+ kullanıyorum. Dediğiniz gibi yakıt ortalama 5lt/100km gibiydi. Ama sanki 130.000km den sonra bu rakam 5,3lt/100km oldu. Yakıt artıyor. Şehir içi 7lt aşağı hiç olmadı, ortalamayı heşirler arası yol düşürüyor. Genellikle yalnız yolculuk ederim, bagaj boş sayılır, klima daima açık, hız 120-140 km/saat yola göre değişir. Aynı yollarda ve hızda ardadaşım i30 ile 5lt altında tüketimin olduğunu söylüyor.
  • Bendede şehiiriçi 7-7,5 lt arası değişiyor mevsimine göre. Doğal olarak kışın daha fazla yakıyor. Genel olarak tam şehiriçinde tam 500 km de ışık yanıyor. Sonra 50 km daha gidiyor normal şartlarda.Zaten fabrika verisi 6,4 lt.
  • Derhal 1.3 m jet linea yi satıyorum.
    Nasıl az yakıyor sizin arabalar.

    Ben 1 kez az yaptığına şahit oldum oda promosyonlu yakıt aldım öyle başardım. 120 140 arası ankara ist arası gider gelirim hep 6.7 den aşağı hiç görmedim.her 10 000 de mutlaka tüm filtreler değişir ve serviste yapılır bu iş sanayiye bile gitmez araba.
    Bir kere çok acil ankarada olmam gerekti. 1 depo ile 476 km gitti ve lamba yazdıktan sonra bi 35 km de gittim öyle 476 oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 ten az yakıyo diye biliyorum... 1.6 mjet resmen ucar!! bravo motoru var üzerinde..cok saglam bir motor!
  • 1,3 Multijet 25000km İzmir Ş.içi Sakin Kullanım 5,1lt (200km ortalması) Ş.dışı İzmir-Didim / Didim-İzmir 4,5lt (80km/h - 120km/h değişken hız sakin kullanım)


    Aracım :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-garaj-arabasi-linea-1.3-multijet-urban-251100215/detay/
  • Konu 1.6 için açılmış daha önce de 1.3 için tüketim değerleri belirtmiştim ama fikir vermesi açısından 1.3 95HP için değerlendirmemi sunmak istedim.

    1.3 Multijet 95 HP

    1 Mayıs'ta İstanbul'dan Fethiye'ye kullanma fırsatım oldu.Aracım 38000 kilometredeydi ve araçta ben dahil 4 kişiydik, buna ek olarak biraz bagaj yükümüz vardı.İstanbul'dan gece çıkana kadar resmi tatil dolayısıyla biraz şehir içi trafiğine kaldık diyebilirim.805 kilometrelik yolculuğumuzu 100 kilometrede ortalama 4.4 LT ile tamamladık.Dönüşte fazladan 1 yolcumuz vardı ve ilk başlarda dağ yollarından dolayı ortalamanın çok yüksek olacağını düşünmüştüm ancak aynı oranı tekrar sağlayabildik.Hız sınırlarını hiç bir şekilde geçmedim, güvenlik ve ekonomi açısından 110-115 km/s ile gitmeye çalıştım.Yer yer 70-90 km/s gitmek zorunda olduğum yollar da oldu.6 ile şanzıman seçeneği olsaydı veya vites aralıkları biraz daha yüksek hızlara uygun olsaydı daha ekonomik bir sonuç elde edebileceğimi düşünüyorum, en azından hızımı biraz daha artırabilirdim.Bakıma 2bin km kalmış olması yakıta ne kadar etki ederdi pek bir fikrim yok, fark edeceğini düşünmüyorum.Belki 0.1 LT edebilirdi.

    Şehir içi tüketimine gelirsek İstanbul'da 7.5 LT'de (kısa mesafe motor ısınmadan ve yokuşlu yollarda yolculuk) görebiliyorum 5.8 LT'de.Genel olarak 6.0 -6.5 LT olarak söyleyebiliriz.Katalog verisine aşağı yukarı yakın bir tüketim değerleri elde edebiliyorsunuz.Burada önemli olan aracın nasıl kullanıldığı.Yanlış zamanda yapılan vites değişiklikleri, gereksiz hızlanma, gereğinden fazla veya düşük viteste aracı sürme ve tabiki aracın kullanıldığı şehir, bu şehirdeki yokuşlar yakıt tüketimine direkt etki ediyor.Genel olarak İstanbul'da araçlar biraz fazla yakıt tüketiyor.Trafikten dolayı dur kalk başlı başına bir etken, bunun dışında şehrin genelde yokuşlu olması da tüketimimizi biraz artırıyor.50 km'de bir ortalama sıfırlayarak tüketim değerlerini ölçmek sağlıklı olmuyor.50 km sahilde düz yolda araç kullanmak var bir de yokuşlu yollarda kullanmak var.Tavsiyem ışık yandıktan sonra 100 TL mazot alıp sıfırlamanız ve tekrar ışık yanana kadar sıfırlama işlemi yapmamanız.

    2013 1.3 Multijet Urban 95hp

    Bir de 2006 1.3 Multijet Albea aracım var 4 LT altında tüketebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 27 Aralık 2015; 16:28:54 >




  • alsace34 kullanıcısına yanıt
    ben göstergedeki rakamı 8.2 lt nin altına düşüremedim bir türlü bakımları yeni yapıldı hiçbir eksiği gediği yok ama düşmüyor gayet sakin kullanıyorum arabayı bağırtmıyorum ama düşmüyor (istanbul şehir içi) .. şehirler arası yolda 4.8 lt ortalama hız 110 km/s ve çok memnun kaldım ama şehiriçi çok yakıyor bence 120 tl lik mazot ile 420 km gitti şehiriçinde (28.5 kuruş yapıyor).
  • EURO4 motor 90 BG ort. Hız. 32 ört. Yakıt 5.8 lt. Şehir İstanbul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akseki87

    ben göstergedeki rakamı 8.2 lt nin altına düşüremedim bir türlü bakımları yeni yapıldı hiçbir eksiği gediği yok ama düşmüyor gayet sakin kullanıyorum arabayı bağırtmıyorum ama düşmüyor (istanbul şehir içi) .. şehirler arası yolda 4.8 lt ortalama hız 110 km/s ve çok memnun kaldım ama şehiriçi çok yakıyor bence 120 tl lik mazot ile 420 km gitti şehiriçinde (28.5 kuruş yapıyor).


    Kendi aracımla hiç kasmadan kullandığımda 23km ortalama ile 7.1 yakmaktayım.

    Bir kaç tavsiye..

    1.Lastik basınçlarını kontrol et. 33-34 filan yap.
    2.Kalkışlarda gaza aşırı tüklenme. Rolantiye yakın devirlerde kaldırmaya alıltır kendini.
    3.İleride ışık tümsek veya sıkışık trafik olduğunu bildiğin Aralarda gereksiz hızlanmalardan kaçın.
    4.Bir süre yol bilgisayarında anlık tüketimi açık tut ve en ekonomik hız ve vites seçimi konusunda bu ekrandan kendini alıştır.

    Trip A yı sık sık sıfırla. Kontrol et. Trip b ise elleme kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • akseki87 A kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi fabrika verisi 6,4 lt. Bunun aşağıına ancak karma olarak yani çevreyolları tarzı yollarda kullanırsanız düşüyor yakıt tüketimi. Ortalama hızı 20ile 30 km arasında olunca 7 ila 8 litre yakıyor. Kullanıdığınız mevsim, aracın bakımı , kullanış stili, engebeler falan hep artırıyor tüketimi. E birde kış faktörü ve kış lastiğide tüketimi artıyor.
  • İstanbul şehiriçi 30km ort hizla 5.5 ltre tuketimim var 5000 km ort.

    Uzun yolda ise 100 120 arasi bi hizla ort. 3lerde geziyor.

    90 110 arasi biraz daha dusuyor ort.

    Kisacasi uzun yolda bu aracla 3.5 sehirici 5.5 gibi ortalamalarla geziyorum. Az yaktiracam diye kassam yarim lt daha düşer kesin.

    Uzun yolda bu aractan daha az yakanini duymadim gormedim. Sehirici ise en az yakanlardan biridir.



    Tabi bu degerler sizin kullanim aliskanliklarinizla da ilgilidir.

    Cogu kisi yakit ortalamasinin gaz pedali ile olan iliskiye bagli oldugunu düşünür. Halbuki fren pedali da en az gaz kadar etkilidir.

    Ne kadar az fren kullanirsaniz o kadar fazla yakit tasarrufu yaparsiniz. Burada frene basinca aracin yakit tukettigi anlaşılmasın. Frene basinca sizin hizlanmak icin harcadığınız az onceki yakit bosa gitmis oluyor. Tuketimi bu artırıyor aslinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar siz nasıl bir yakıt değerlerinden bahsediyosunuz . Bende dizel albea var sehir dışı 90 km yakıt 3.1 ile 3.3 arası şehir içi 4.5 ortalama ve bilgisayar verileride cebimle hemen hemen aynı . Bir linea almak istediğim için bilgi alma amaçlı girdim buraya ama ben yine albeamdan vazgeçmiycem . Siz benden %50 daha fazla yakıt parası veriyosunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekizinoglu E kullanıcısına yanıt

    1.3 dizel bir motorla 140 km hız yapılmaz . 100ü geçme 4 lt geçmiyecektir yakıt


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frzstate kullanıcısına yanıt

    albea gerçekten o kadar hafif mi?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.