Şimdi Ara

Fiesta anlık yakıt tüketimi sapıttı (Model benzinli 2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 model benzinli aracımda son 1 aydır anlık yakıt tüketimiyle ilgili sorun bulunmakta. Işığa yaklaşırken frene bile bassam tüketimi artıyor- iniyor gibi değişkenlik göstermekte, ortalamam da 12-13 arası görünmekte. Boş vitesle rampadan iniyorum 4 lt 6 lt 5 lt değişiyor. Bugün benzin uyarı ışığı ibre daha kırmızıya gelmeden yandı. Benzer sorun yaşayanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.



  • En son depo doldurup 200 km yapıp tekrar depo doldurdum, 11.7lt ortalamam var şahane, özel bir ford servisi de birşey yok demişti, düz boş yolda 5lt de yakıyor, adamalara diyorum önceden 8 lt de tutuyordum ortalamayı diye adamlar anlamıyor bir türlü, frene basınca 5-8-10-15 lt ye ortalama çıkar mı boşta ve hemen hemen durmak üzereyken, otokoç a götürdüğümde de çözemezlerse elveda ford.
  • Yazalı baya olmuş ama; boş vitesle yokuş inilmez. Araç kendini rölantide tutmak için gaz verir. Viteste ineceksin o zaman 0 yazar tüketim. Hem güvenli olur hem ekonomik.
    Aracın yakıtı arttıysa fitreleri değiştir, bujileri değiştir, yağına suyuna baktır, boğaz kelebeğine baktır vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenhayt46 -- 17 Eylül 2017; 20:18:9 >
  • Mazot Filtresi aşırı kirlenmiş olabilir. Benim 2011 fiesta dizel aracımda da benzer sorun oluşmuştu. Bayır aşağı inerken aşırı yakıt tüketimi vardı, düz yolda kömüş gibiydi, tüm filtreleri belirli periyotlarla bakımda değiştirin sorununuz çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.