Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
32
Favori
354.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arabanıza öyle çok hayran değilim ama dizelin yakıt tasaruffu çok hoşuma gidiyor.sırf yakıt tasarrufu için almak istiroyum ama önce babama connecti sattırıp onu aldırmam lazımki araba neredeyse bizimkinin yarısı hayatta almaz:(...
  • Arkadaşlar merhaba,ben şirket arabası Ford Fiesta Comfort TDCİ 2006 model araca 40 bin km ye kadar kullandım.İlkönce benim gözlemlediğim ve bizzat yaşadığım tecrübeler doğrultusunda arabanın eksi yönlerini yazmak istiyorum...

    -Arabanın ön tarafı oldukça alçak olması sebebiyle tamponun alt kısmındaki plastik kapalı oto parka eğimli olan yerden girerken bile yere sürtmesi.Kaldırıma sürtmesi beni rahatsız etti.

    -Yukarıda arkadaşların da bahsettiği gibi dizel olmasından kaynaklanan motor sesi rahatsız edici düzeye çıkabiliyor.(Toyota Corolla Terra kullananlar ne demek istediğimi bilir.)

    -İlk 7500 km de yenibosna kavşağında hareket halindeyken motor aniden durdu.Genelde mazot hava yapar denir kaputu açıp o balonu pompaladık tabii yemedi.Motorun grank mili dağılmış mekanik arıza dediler.Çok acil şirket arabası olmasına rağmen 2 hafta serviste yattı...

    -Arka kapılardaki cam kolu malzeme kalitesi düşük tutanın elinde kalıyor malesef.

    -klima açıldığında arabaya yanık mazot kokuları girebiliyor.

    -Kaportası alman arabalarına kıyasla ince.
  • bu arada connectinde içine motor + özellikle yol sesi almakta üstüne yoktur.yani sanırım biraz forda özgü bi sorun
  • Arkadaşlar lastik sesi istemiyorsanız Goodyear excellence ve dunlop sp1 öneririm fakat o liastikler sanırsam 205 altı yoktur.Tek söyliyeceğim mondeo da bile çok farkettiriyorlar. opel ve ford da iki türüde denedim o lastikleri takınca arabanın bir üsür yerinden gelen garip sesleri algılamaya başlarsınız yani ses duymıcam diyorsanız iyibir ses istemi yapındas kafanızı takmayın.
  • 2004 dizel istersen 67 binde fiesta 1,4 tdi var temiz boya falan yok 19.000 bin ytl ye bırakırım

    quote:

    Orjinalden alıntı: org

    Arkadaşlar 2004 -2005 benzinli fiesta arıyorum . Var mı bildiğiniz böyle bi araba ...?
  • Dostum sağolasın benim yaptığım kilometre fazla değil dizele girmeyelim hiç . zaten bütçede 16.000 ytl gibi ...
  • Herkese merhaba,

    2007 Fiesta Ghia 1.6i arabamla ilk uzun yolculuğumu yaptım. Fiestamın bu yolculuktaki performansını elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. Umarım faydalı olur.

    5742 km'de başladığım tatil yolculuğum 11 gün sonra 7760 km'de bitti, yani 2018 km yol yaptım. İstanbul - Yalova - Fethiye - Isparta - Yalova - İzmit - İstanbul şeklinde bir güzergah kullandım.

    30 Haziran 2007 tarihinde yol bilgisayarına göre depoda 40km'lik benzin kalmışken Opet - Topkapı'dan 20 YTL (95 oktan) benzin aldım. Yine yol bilgisayarına göre son 3000 km'de ortalama 6,9lt/100km yakıt tüketimim vardı. Bu değer İstanbul içinde TEM ve şehir içi %50 - %50 karışık kullanımda ortaya çıkan değerdi. Arabanın kmsi 5762ydi.

    Opet - Topkapı'dan 30-35 dakika sonra benzin göstergesi çeyrek depo çizgisinin hemen altındayken TEM'de Opet - Mehmetçik Petrol'de 93,33 YTL'ye depoyu doldurdum. Benzin göstergesi 1 çizgisinin biraz üzerine çıktı. Hala ortalama tüketimim 6,9lt idi ve yol bilgisayarı dolu depo ile 632km gidebileceğimi gösterdi. (nasıl yani bu kadar az mı dedim kendi kendime )

    Eskihisar - Topçular arabalı vapuru ile körfezi geçtikten sonra memleketim olan Yalova'da yaklaşık 40 km kadar şehir içi - dışı karışık kullandım. 30 Haziran gecesi saat 22:00de Fethiye'ye gitmek üzere yola çıktım. 11 saat kadar süren bir yolculuktan sonra Fethiye'ye vardım. Anayoldan değil de haritadan seçtiğim başka yoldan gittiğim için saatlerce ıssız ve karanlık yollarda tek araba olarak gittim. Eşim bu duruma çok kızdı . Tüm yolculuğum boyunca hızımı 90-100kms arasında sabit tutmaya çalıştım. Uygun olan tüm yollarda 5. vites 2500 - 3000 devir arasında kullandım. Uzun ve düz rampaları boşta indim. Bu inişlerde zaman zaman 130kms hıza kadar çıktım - yerçekimi saolsun .

    Uşak'ta tam çeyrek depo benzin varken yeniden depoyu doldurdum. 85,02 YTL'lik benzin aldım. Bu sefer yol bilgisayarı dolu depo ile 712km gidilebilir dedi.

    Haritadan seçtiğim yol çok kötüydü. Tavsiyem özellikle macera aramıyorsanız ana yoldan ayrılmayın. Arabanıza, kendinize ve yanınızdaki yolculara güvenmiyorsanız, ıssız yolları kullanmayın

    Fethiye'ye vardığımda 6633km olmuştu, yani İstanbul'dan beri 891km. Fethiye içinde de 2 defa (merkezden) Ölüdeniz'e gidip geldim. Dönüş yoluna çıkmadan önce benzin göstergesi çeyrek ile yarım deponun tam ortasındaydı. 70YTL'lik benzin alarak depoyu doldurdum, yol bilgisayarı kalan mesafe 722km dedi.

    Dönüşte Isparta'ya uğrayıp iki gün orada kaldıktan sonra önce Yalova'ya oradan da İzmit üzerinden İstanbul'a döndüm. Isparta - Yalova arasını gündüz geçtim. Hava sıcaklığı 35 - 38 derece arasındaydı. Hızımı 90 - 100kms arasında tutmay çalıştım ancak son 2 saatte sıcaktan bunaldığım için 130kms'ye kadar gaza bastığım oldu. 60kmlik benzin kalmışken Eskişehir - İnönü - Opet'ten 75YTL'lik benzin aldım, bu sefer depoyu tam doldurmadım. deponun yaklaşık 3/4'ü doldu. Bu benzin ile doğrudan Bursa - Yalova - İzmit üzerinden İstanbul'a gelseydim çeyrek depo benzin kalacaktı diye tahmin ediyorum. Ancak dönüştede Yalova'ya uğradım ve burada da sırf şehir içi olarak kullandım ve tüketim görünür bir şekilde arttı.

    Gece yolcuğu sırasında klimaya çok fazla ihtiyacım olmadı. Olduğu durumlarda klima kısa sürede arabayı soğuttu. Havalandırma fanını 2de tuttum. Sıcaklık 24 - 32 derece arasında değişti. Gündüz geçtiğim Isparta - Yalova yolu ise tam bir eziyetti. 35 -38 derecelerde gezen sıcaklık karşısında klima, havalandırma fanı 3de olmasına karşın bence yeterince etkin olamadı . Bu konuda yapılması gereken ısı arabanın içine girince ortamı soğutmak yerine öncelikle ısının içeri girmesini engellemek. bunun içinde arka yan camların her ikisini ve ön yam camların büyük bölümünü ışık geçirmeyecek şekilde kumaş, film yada güneşlik benzeri bir örtü ile kapatmak. Üşendiğim için bunu yapmadım ama piştim . Klimayı açacağım zaman arabayı boşa alıp motrun rölanti devrine kadar düşmesini bekledim, Viteste ve gaza basmışken klimayı açmadım hiç. Klimayı özellikle uzun rampa inişlerinde fan hızı 3de kullandım. düz yolda ise 2500 - 3000 devir arasında ve fan hızı 2de klimayı kullandım.

    İki kişi artı 30 kilo kadar bagajımız vardı. Çantaların hacimleri nedeniyle bagaj hepsini almadı, bir kısmını da arka koltuklara koyduk. Ön koltukları istediğimiz kadar arkaya itebildiğimiz için sıkışmadık, ayaklarımızı uzatacak yeterince boşluk vardı. Ayak bileği, diz yada bacak ağrısı gibi şikayetlerimiz olmadı. Deri direksiyon elime tam oturdu ve görevini tam olarak yaptı. Fiesta seviyesindeki bir araba için yumuşaklığı ve tepkileri başarılıydı. Aynı şekilde vites geçişleri de sorunsuzdu. Debriyaj yola ilk çıktığıma göre sanki biraz sertleşti gibime geldi ama tam emin değilim, çünkü 11 saat yolculuktan sonra her tarafım tutulmuştu. Koltuk minderleri ve sırtlıkları da bizi üzmedi.

    Motor başarılıydı. Yalnız dik rampa çıkışlarında vites büyütmek konusunda doğru karar vermek gerekiyor. 3. viteste 4000 devire kadar çıkıp 4e geçtiğim bazı pozisyonlarda kısa süre sonra 3e geri düşmek zorunda kaldım. bu durumda arabasına ve motoruna kıyamayan ben gibi titizler mecburen motorun 3000 - 3500 devir arasında bağırmasına katlanacak ve rampanın bitmesini bekleyecek. Genel kullanımda yaptığım şekilde 3000 - 3250 devirde bir üst vitese geçtim, yol müsait oldukça 2500 - 3000 devir arasında 5.viteste sabit hızda gitmeye çalıştım. Tüm rampaları boşta indim . Bunların sonucunda bence başarılı tüketim değerlerine ulaştım. Giderken seçtiğim dağlık ve kötü yol nedeniyle 1 tam 1 çeyrek depo benzin yaktım. dönüşte ise daha uzun olmasına rağmen daha düz olan yol sayesinde 1 tam ve çeyrek deponun yarısı kadar benzinle Fethiye'den İstanbul'a geldim.

    Frenler de yolculuk boyunca başarılıydı. Çok şükür ki tehlikeli bir durum yaşamadım, ani frene ihtiyacım olmadı. Frenleri gereksiz ısıtmamak için hafif dozda ve uzun süreli frenlemelerden özellikle kaçındım.

    Bursa'dan sonraki mıcır kaplamalı yollarda lastik sesi hiç eksik olmadı, sert süspansiyon da tek bir mıcır tanesinde bile zıplatarak uyumama engel oldu .

    2018km boyunca hiç polis durdurmadı. Ehliyet 8 senelik oldu ama bugüne kadar hiç polise göstermedim. Fethiye çıkışında polisin önünde seri bir sollama yaptım. İleride beni çekip yanaklarımdan öperler dedim ama ilerideki ekip beni çevirmedi. Denizli'yi geçtikten sonra o an kaç km hızla gittiğinizi gösteren elektronik tabelalardan vardı. 110kms sabit hızla geçtim altından hızınız 103 kms yazdı tabelada.

    Aklıma gelenler bunlar. Özetlemek gerekirse 10 üzerinden 7,5 verdim Fiesta'ma bu yolculukta. Puan kırdığım noktalar küçük iç hacim, lastik sesi, sert süspansiyon ve klima performansı. Daha yüksek tavanlı bir raç olsaydı mesela c-max, çok daha ferah bir yolculuk olurdu.

    Son olarak da birkaç özet rakam vermek gerekirse,
    10 aydır kullandığım arabama bugüne kadar 1471 YTL'lik benzin almışım, %95'i Opet - 95 oktan
    benim hesaplamalarıma göre bugüne kadar ortalama 6,58lt /100km tüketim değerindeyim. Kilometrede yaklaşık 138YKR yakıyorum. 1.6 benzin o kadar az yakmaz diyenler olabilir ama durum böyle.

    Epey uzun yazmışım, umarım işinize yarar...

    edit: imla ve ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 11 Temmuz 2007; 23:37:25 >
  • Arkadaşlar ben bugün itibariyle Fiesta +cool için bayi ile anlaştım.Pazartesi teslim alıyorum aracı inşallah.Motor 1.4 tdci.Araçta 15 '' alaşım jant,siyah arka camlar,yağmur ve far sensörü standart.Bide aux girişi koymuşlar araca o çok hoşuma gitti.Fiyat 29250 ytl.Sizce uygun mudur?Genel hatlarıyla bi açıklarsanız sevinirim.
  • Yahu koca ford topiğinde fiesta kullanan yok mu??? Peki kullananlar nerede??? Focus cular uçmuş arkadaşlar.Burası niye sönük kaldı böyle
  • 2,5 ay önce arabayı alırken ford sitesinde comfort modeli içen 32000 nin üzerinde idi. bence fiyat makul.
    ben 2004 comfort kullanıcısıyım. suspansiyon sertliği ve bagaj hacmi dışında bence çok güzel ve seri bir araç. alalı 2,5 ay oldu ama 5000 km yaptım. kullandıkça seveceksin aracını.
  • Düzeltme : araç 29000 ytl ye geldi arkadaşlar.Fiyatı ve yakıtı beni çoooooooook mutlu ediyor.Eğer aşk evliliği yapsaydım 207 alacaktım ama mantık evliliği yaptım ve fiesta ile ben bu işten çook karlı çıktım.Yani anlayacağınız farkı hissettim
  • hayırlı olsun ebedi-bedevi kazasız belasız günler.
    bedevilikten lord luğa geçtin galiba artık
  • Sis farını serviste sordum 600 lira fiyat verdiler ama gerek olmadığını düşünüyorum.Araç gayet güzel aydınlatıyor.Haa bide bugün biclio 3 bana kafa tuttu,kalkıştan sonra bi baktım arkada kimse yok Araç gerçekten çoook atik.3000 devirde vites değiştirmeme rağmen gayet başarılı performans.İçeri motor sesi alıyor ama çok da fazla değil.Çözümü ise ya ziebart yada radyonun volume seviyesini 3-4 aralığında tutun.Hiç bişey duyulmuyor.Ha bide kornası çook kral yaa,sanırsın arkadan kamyon geliyor Yani anlayacağınız aracımdan memnunum.100 liraya depo doldu,gidilecek km yi 700 gösterdi araç henüz 55 km de.Sizce bu 700 olayı 1000-1500 km den sonra artar mı yoksa 10000 km mi bekleyecez.Ana unsurun klima olduğunu düşünüyorum.Burası Adana ve sıcaklık 44 derece.Klima sürekli son seviyede açık.ortalama 6.4 lt gösteriyor.Sanırım bu oran klima kapalıyken düşer
  • Yaa arkadaşlar birde bu MUCHOS FİESTAS olayı nedir?Bileniniz var mı?Katılırsak artısı nedir eksisi nedir?Aranızda bu gruba üye olan varsa ve bu konudaki deneyimlerini bizimle paylaşırsa sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ebedi_Bedevi

    Sis farını serviste sordum 600 lira fiyat verdiler ama gerek olmadığını düşünüyorum.Araç gayet güzel aydınlatıyor.Haa bide bugün biclio 3 bana kafa tuttu,kalkıştan sonra bi baktım arkada kimse yok Araç gerçekten çoook atik.3000 devirde vites değiştirmeme rağmen gayet başarılı performans.İçeri motor sesi alıyor ama çok da fazla değil.Çözümü ise ya ziebart yada radyonun volume seviyesini 3-4 aralığında tutun.Hiç bişey duyulmuyor.Ha bide kornası çook kral yaa,sanırsın arkadan kamyon geliyor Yani anlayacağınız aracımdan memnunum.100 liraya depo doldu,gidilecek km yi 700 gösterdi araç henüz 55 km de.Sizce bu 700 olayı 1000-1500 km den sonra artar mı yoksa 10000 km mi bekleyecez.Ana unsurun klima olduğunu düşünüyorum.Burası Adana ve sıcaklık 44 derece.Klima sürekli son seviyede açık.ortalama 6.4 lt gösteriyor.Sanırım bu oran klima kapalıyken düşer



    sis farını taktırmayı düşünüyorsan dışarıdanda fiyat almanı tavsiye ederim. tabi arabanın garantisini etkilermi sormak gerek. aracın yakıt tüketimi yanlış bilmiyorsam 3000 km den sonra düşer fakat klima yakıtı çok etkiliyor. hele adana gibi sıcak bi memlekette. (bu arada bende adanalıyım.) aracı çok kullanan biri isen kış aylarında gerçek yakıtı ortalamasını yakalarsın. hatta soğuk havalarda turbo dizel araçlarda yakıt dahada düşüyor diye biliyorum. soğuk hava yanma olayında daha verimli oluyor. intercooler ide havayı soğutmak için koyuyorlar zaten
    birde araç henüz 55 km de diyorsun. kafa tutanlara kafa tutmak için erken değilmi. araba rodaj km si için kitapçıktada uyarı bilgileri olması gerek. yorma arabayı yazıktır. kazasız günler..
  • Arkadaşlar bende 2005 model 1.4 fiesta aldım . şu ana kadar hiç bir sorunum yok

  • quote:

    Orjinalden alıntı: zedire



    sis farını taktırmayı düşünüyorsan dışarıdanda fiyat almanı tavsiye ederim. tabi arabanın garantisini etkilermi sormak gerek. aracın yakıt tüketimi yanlış bilmiyorsam 3000 km den sonra düşer fakat klima yakıtı çok etkiliyor. hele adana gibi sıcak bi memlekette. (bu arada bende adanalıyım.) aracı çok kullanan biri isen kış aylarında gerçek yakıtı ortalamasını yakalarsın. hatta soğuk havalarda turbo dizel araçlarda yakıt dahada düşüyor diye biliyorum. soğuk hava yanma olayında daha verimli oluyor. intercooler ide havayı soğutmak için koyuyorlar zaten
    birde araç henüz 55 km de diyorsun. kafa tutanlara kafa tutmak için erken değilmi. araba rodaj km si için kitapçıktada uyarı bilgileri olması gerek. yorma arabayı yazıktır. kazasız günler..



    Yardımcı olduğun için teşekkürler zedire.Bugün Ford Gizerleri aradım onlara yakıttan ve şanzumandan bahsettim.Yakıt için bir öneride bulundular.Aracı tam depo getirin buraya,geliş mesafesinde eksilen mazotu biz koyalım,teknik servisten bir arkadaş 100 km lik bir test yapsın dediler.Bugün bir focus tdci için teste çıkmışlar.Adam 8-8.5 lt yakıyor şikayetiyle gitmiş.Aracın deposunu tam doldurmuşlar.Klima ve camlar kapalı olarak 100 km lik bir teste çıkmışlar araç 5 lt ye düşürmüş ortalamayı.Araca tekrardan mazot koymuşlar gelince 4 litre almış Gelin sizede aynı hizmeti ücretsiz verelim dediler.Uygun bir zamanda gitmeyi düşünüyorum.Birde ilk aldığım gün vites değişimi pamuk gibiydi.Son 2 gündür sertleşti.Onun içinde baskı balata değil ama üst merkez diye bir sistem varmış debriyajda.O sıkıştırma yapıyor olabilir dediler.Aynı zamanda onada bakıtacaz.Hayırlısı olsun diyelim.Araç 2 yıl garanti kapsamında Allah'tan.Yakıt olarak buradaki fiesta kullanıcıları sizler ne kullanıyorsunuz.Ben opetten eurodizel alıyorm ama 2 haftaya kadar shelle geçecez taşıt tanımadan dolayı.Sizce yakıt aldığımız firma ekonomiyi etkiler mi? Şu anda ortalamam 6.5-7 lt arası
  • Arabanı güle güle kullan.

    6,5 - 7 lt rakamına nasıl ulaştın? arabanda yol bilgisayarı var mı? varsa ortalama yakıt tüketimini sıfırla sonra yeniden tüketim bilgisini takip et. ilk aldığımda benimkinde 13lt/100km yazıyordu benzinli.

    viteslerdeki sertleşme umarım önemli değildir.
  • Bugün orta yolu buldum arkadaşlar.Yol bilgisayarını resetledim ve yakındaki bir yere ( 5 km) kısa bir yolculuk yaptım.Önceleri araç 4-4.5 gösteriyordu.Sonra trafik sıkıştıkça bu rakam 5 lt ye çıktı.Daha sonra akşam eve dönüş yolculuğuna çıktım.saat 17.30 civarı.Klima kademe 2 de açıktı ve sürekli 2000-2500 devirde vites değiştirdim.Ortalama değer 5.4-5.8 arası değişti ama üstüne çıkmadı.Tabi sevindim duruma.Akşamda bir yere gidecez bakalım.Sonuç ne olursa sizinle paylaşırım.Şimdilik Adios
  • arkadaşlar 2004 model tdci fiesta tatilden yeni döndüm denem maksatlı olarak 80-90 km yi geçmedim sollamalar istisnalar hariç genel de yolculuk özellikle yakıtı ölçmek için 80-90 geç ti yaptıgım testlerde : depoyu fulleip yola koyuldum 912 km de lamba yandı pompaya girip tekrar fulledim 95 ytl
    seyahat enasılda karma olarak ama agırlık olarak yine 80-90 km hız araç km de 110civarları yaktı sizin araçlarınızn yakıt durumu nasıl ne kadar yakıyorsunuz bu arad şehir içide 115 civarları yakıyor arabamdan çok memnunum doldur depoyu gez bitmek bilmiyor ::))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pupayelken61 -- 28 Temmuz 2007; 6:44:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.