Şimdi Ara

Filbox Nedir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 💢 Filbox Nedir? | “Dünyanı Büyüt!” söylemiyle evinizde size sınırsız heyecan ve eğlence vaat eden Türkiye’nin yeni dijital uydu platformudur.

    Her geçen gün büyüyen kanal ailesiyle yılda en az 1000 film, 25 dizi, Filbox’a özel spor, belgesel, müzik ve eğlence kanallarının yanı sıra Türksat uydusundaki şifresiz ve ücretsiz yüzlerce kanalı, sizlere kolayca ulaştırır. Bu Fil, siz değerli müşterilerine her zaman zengin içerik sağlamak için tüm dünyada öne çıkan son trend içerikleri ve dijital yayıncılıktaki yenilikleri sizlere sunmak için hiç durmadan çalışır. Ödüllü filmlerin, son trend dizilerin ve bir çok eğlenceli içeriğin yeni adresi olan Filbox’ın en önemli amaçlarından biri, kullanıcı dostu olmasıdır. Kolay kurulum ve taahhütsüz hizmet avantajıyla kafanızdaki bir çok soru işaretini siler ve size sadece bu ayrıcalığın keyfini çıkarmak kalır.

    💢 Wiki Bilgisi | Mart 2014 tarihinde kullanıcı testlerine başlanan, 6 Haziran 2014 tarihinde satışa çıkan ve Türksat 4A uydusu üzerinden yayın yapan dijital platform. Oflaz Medya Grubu tarafından kurulmuştur. 1 Ocak 2014 tarihinde Sinema TV kanallarının D-Smart platformundan çıkarılmasından dolayı bu kanalların uydu üzerinden yayınları kesilmiştir. Bu durumdan yaklaşık 2 ay sonra da platform hazırlıkları başlamış ve test kullanıcısı alımları yapılmıştır. Filbox yayınlarında Irdeto 2 şifreleme sistemi kullanılmaktadır. Filbox, CI ve CI+ modülleri kullanılarak, smart kart ile veya Humax(Kore merkezli bu tip platformlara cihaz üreten baba bir firmadır kendileri) marka Filbox cihazı satın alınarak izlenebilmektedir.

    Bu bilgilerden sonra inceleme olayına girişelim. Soru cevap şeklinde gidecem bu sefer.

    💢 Ben niye aldım? 🙂

    Sürekli güncellenen sinema kanalları, beğendiğim belgesel kanallarının olması ve her ay para ödeme olayının olmaması benim ilgimi çekmişti. Özellikle ileriye dönük sürekli bir kanal ekleme ve içeriğin güncellenmesi olayı güzel. Fiyatı da bana uygun geldi hesabıma uyunca bir denemek lazım dedim.



    💢 Nasıl satın alınıyor? Satın alma sırasında sizi uğraştırıyorlar mı? Neler lazım?

    Filbox’ı ister kendi web sitesinden, ister müşteri hizmetleri ile, isterseniz de n11, gittigidiyor gibi internet sitelerinden alabiliyorsunuz. Ben müşteri hizmetleri ile konuşarak aldım hem aklıma takılan soruları da sordum 5dk falan sürdü kredi kartı ile taksite bağlattım. Aras kargo ile yolluyorlar. Cihaz gelince hemen adaptörü, hdmi kabloyu, kumandaya pili takıp düğmeye basmak yetiyor. Aktivasyon için müşteri hizmetlerini arıyoruz. SinemaTv kanalını açıp ekran da yazanları temsilciye söylüyoruz ve birkaç dk içinde açılıyor. Gayet basit ve kolay bir kurulumu var.



    💢 Filbox’a özel kanallar nasıl? İçerik olarak yeterli mi? Beklentileri karşılıyor mu?

    Filbox’da yeralan kanallar kalite olarak tatmin edici. SinemaTv kanalları sürekli güncelleniyorlar. SinemaTv websitesinde yayınlanacak olan filmler, diziler listeleniyor. Belgesel kanalları falan zaten belli bir seviyedeler zaten. Spor kanalları konusunda biraz eksikliği var gibi görünüyor. FightBox ve Eurosport 1 kanalı hariç özel bir kanal yok. Ntvspor vs var tabi ki ama insan Eurosport 2, NBA Tv veya kendi özel bir kanal oluşturabilir bence. Belgesel kanallarında ise NatGeo ve BBC kanalları da eklense tadından yenmez. Bir de sinema kanalları güzel ancak biraz daha genişletilebilir.

    Şahsen benim beklentilerimi karşıladı. Ben 7/24 belgesel izleyen biriyim 🙂 o yüzden Viasat ve Discovery kanalları şimdilik yeterli. İlerde NatGeo ve Eurosport kanalları muhtemeldir ki eklenecektir.



    💢 Filbox&Humax kutudan neler çıkıyor? Ek olarak birşey lazım mı?

    Satın alınca içerisinden neler çıkmakta. Uydu cihazı(Humax), kumanda, adaptör, pil, HDMI kablo, sözleşme, kolay kurulum kılavuzu ve broşür çıkıyor. Çalıştırmak için herhangi birşeye ihtiyaç yok kablo vs bile çıkıyor içinden. HDMI kablonuz yoksa kutudan çıkan işinizi görür kalitesiz değil.



    💢 Humax uydu alıcısının özellikleri nedir?

    Humax HTR-1000S/TR tam olarak kodu budur aletin. Altını çevirince “Made in Turkey” yazısını görürseniz şaşırmayın. (Teknoseyir’e özel bilgiler mevcuttur 🙂 )

    Model: HTR-1000S/TR
    Üretici Firma: FUZZICOM/Kore
    Boyutlar (G x D x Y): 160 x 137 x 34 mm
    Ağırlık: 238,5 gram
    Güç Tüketimi: 12V d.c. / 1.5A
    İşletim Sistemi: linux
    İşlemci: Broadcom BCM7358 40nm (Humax)
    Bellek: Samsung 2GB DDR3 1600 800mhz CL11
    Depolama: Spansion 1GB


    Full HD(1920×1080) desteği mevcut.
    Birçok anten tipini destekliyor.
    BISS özelliği mevcuttur. Ancak biz elle düzenleyemiyoruz. Sistem güncellemesi ile hallediliyor. Hafızasında birçok BISS key var ama 🙂
    Kanalların program yayın rehberi güncel olarak bulunuyor.
    İzlemek istediğiniz programları seçerek hatırlatmasını isteyebiliyorsunuz.
    Orijinal ve Türkçe Dil seçenekleri arasında geçiş mevcut.
    Sinema kanallarında altyazı mevcut.
    Favori kanallarınızı listeleme şansınız var .
    Birden çok uydu destekliyor.
    Otomatik ve manuel kanal arama mevcut.
    Otomatik yazılım güncelleme.
    5000 kanal kapasitesi var.
    Dolby Surround desteği var (Destekleyen kanallarda hissedilir bir kalite var).
    Harici disk sayesinde PVR Ready özelliği mevcuttur. Yayını durdurma, kaydetme ve ileri-geri sarma yapılabiliyor.
    USB Bellek üstünden film, müzik ve resim dosyalarına erişilebiliyor.


    💢 Kumanda nasıl? Yeterli geliyor mu?

    Humax uydu alıcısının kumandası öyle uzun kumandalardan değil hafif kalınca, kısa bir kumanda. Cihaz kumandayı görmeme gibi birşey yapmıyor mübarek zehir gibi. Gerekli her türlü tuş mevcut. Ergonomik olarak güzel tasarlanmış, bazılarına program değiştirme ve ses tuşları ters gelebilir alışmak gerekli.



    💢 Uydu alıcısı nasıl? Kitlenme donma oluyor mu?

    Filbox’ı alırken iki şekilde alabiliyorsunuz ister uydu alıcısı ile ister modül ile. Bende cihaz yoktu Humax ile aldım. Humax’ı bilmeyenler için dünyada birçok dijital platorm için uydu cihazları imal eden bu alanda epeyce üne sahip Kore’li bir firmadır. İsim olarak bir sorunu yok yani. Cihaza gelirsek kanal geçişi fena değil kıyaslamak gerekirse piyasada ün salmış bu fiyat seviyelerinde Neta6400’den bir tık yavaş diyebiliriz. Bu yavaşlık süründüren cinsten değil, muhtemelen yazılım optimizasyonu ile çözülebilecek bir durum. Donanım olarak kalitelei bileşenlere sahip çünkü. Kutu tasarımı ve sadeliği ile bizleri mutlu ediyor. Şimdiye kadar bir kitlenme, donma, reset atma, görüntüde atlama, bozulma, çekmeme olmadı uzunca süre açık kalmasına rağmen. Eksik olarak kanal düzenleme seçenekleri yok maalesef ancak bu durumu da bildirdim üzerinde çalışıyorlarmış yakın zaman eklenir diye düşünüyorum.



    💢 Kayıt sistemi nasıl çalışıyor?

    Harici bir HDD lazım canlı yayınları kaydetmek için. Ben daha deneyemedim harici diskin kablo kayıp 🙂 bulursam denerim kayıt kalitesine falan bir bakarım.



    💢 Genel olarak ses kalitesi nasıl? Dolby farkını hissedebiliyor muyuz?

    Şimdik genel itibariyle tatmin ediyor. Bazı kanalların ses ayarında problem olduğu doğrudur ama bunlar zamanla düzeliyor. O konuda soru işaretiniz olmasın. Dolby olayına gelirsek destekleyen içerikler hakkaten farkı hissediyorsunuz. Hakikaten var yani bişeyler stickerı yapıştırıp geçmemişler.



    💢 Filbox arayüzü nasıl? Kullanırken herhangi bir zorluğu var mı?

    Arayüz olarak gayet sade yapılmış. Tepkileri gayet yeterli. Sürekli güncelleniyor zaten yeni yeni özellikler eklenmekte. Herhangi bir zorluğu da yok, herşey anlaşılır bir şekilde sıralanmış vaziyette. Birkaç eksik noktası var yazılım olarak sadece kanal sıralaması ve kanal geçişlerinde bekletiyor biraz belli ki yazılımsal bir şey. Şikayet ettiğiniz veya eklenmesini istediğiniz özellikleri müşteri hizmetlerine bildirmekten çekinmeyin.



    💢 Müşteri hizmetleri nasıl? Cihaz ve Filbox desteği yeterli mi?

    Bugüne kadar gördüğüm en hoş sohbet, anlayışlı müşteri hizmetlerine sahip. Sorununuzu çözmenizde yardımcı oluyorlar. Hem cihaz hem de Filbox ile ilgili problemleriniz ile yakından ilgileniyorlar. Eksik olarak aradığınızda yoğunluk olduğu zaman bekliyorsunuz epeyce. Ben genelde siteden mail atıyorum veya canlı sohbetten sorunumu yazıyorum telefon numaram ile beni arıyorlar 🙂 Müşteri hizmetleri konusunda kafanız rahat olsun yani. Ben memnun kaldım.



    💢 Yeni kanallar eklenecek mi?

    Müşteri hizmetleri ile bu konu hakkında görüştüm. Bana sizin istediğiniz kanalları talep olarak ekliyoruz ve belli bir olgunluğa geldiğinde bu kanallar için çalışma yapılıyor dendi. Ama ağızlarından laf alabildim bu aralar bi çalışma varmış yeni kanallar, uydu alıcısına yeni birkaç özellik eklenebilirmiş. Sizin de eklenmesini istediğiniz kanal veya özellik varsa müşteri hizmetlerini arayabilir veya mail atabilirsiniz.



    💢 Bu olayın bize hasarı ne kadar oluyor? Sizlere önerir miyim?

    Şimdi Filbox’un sitesine girince birçok kampanya oluyor ödeyeceğiniz veya kullanacağınız süre değişebiliyor. O yüzden net bişey söylemem zor. He standart fiyatları var tabii. Humax+Filbox=269₺ / Modül+Filbox=169₺

    Ben şahsen görüntü kalitesi, belgesel kanalları, anlayışlı müşteri hizmetleri, sürekli eklenen ve güncellenen kanallar/içerikler, güzel bir uydu cihazı gibi özellikleri ile tavsiye ederim. Özellikle kampanyaları falan takip ederek epeyce avantajlı fiyatlara alabilirsiniz.



    💢 İpuçları 🙂

    Müşteri hizmetleri çok ilgili aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz. Çekinmeyin mail atın kendinizi aratın muhabbet için bile arayabilirsiniz
    Çanak ayarınızı güzelce yaptırın %60’ın altına inmemesi lazım ideali %80 ve üzeri yoksa yayında atlama gibi şeyler başınıza gelebilir.
    Kendinize göre kanal listesi ayarlamak için şimdilik Favori özelliği kullanabilirsiniz.


    💢 Avantajları Nelerdir?

    💢 Dezavantajları nelerdir?

    Sürekli güncellenen kanal içerikleri. Fiyatlar biraz daha avantajlı olabilir.
    Beğendiğim belgesel kanalları. Kanal sayısını görece az olması.
    Sınıfı geçen müşteri hizmetleri. Daha fazla özel kanalının olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kanallarının bitrate i yerlerde gezen çamur gibi platform.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    Kanallarının bitrate i yerlerde gezen çamur gibi platform.

    Aynen sanki sd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filbox Nedir ?

    Filbox Nedir ?

    Filbox Nedir ?

    Filbox Nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl kullandım fakat bir gelişme görmediğim için tekrardan yenilemedim. Belgesel kanalları yönünden güncel proğram yayınlayan discovery platformu var, diğerleri aynı proğramları tekrarlayıp duruyor. Sinema kanallarına gelirsek, tutulmuş filmlere çok az denk geldim. Spor adına saten birşey yok.



    Sürekli gelişecek dendi ama ben hiçbirşey göremedim. Kullanmaya başladığımda sd kaliteli yayınlar yapıyorlardı, hd geçti fakat yağmur falan olduğu zamanlar pullama yapıyordu. Netten araştırdım sadec bende yapmıyormuş.



    Bu arada 2 yılda gelen tek kanal aileye yönelik değildi. +18 yayın yapan kanal getirdiler. Normalde kullanıma açılmıyormuş, arayıp etkinleştiriliyormuş.



    Fiyat konusunda uygun, ama 2. yenilememde şukadar indirim uygulanacak diye anlaştık fakat uygulamandı.



    Şuan tivibu süper paket kullanımıyorum, bence üst bir platform daha iyi.

    (FİLBOX Fiyat olarak kullanılabilir , tavsiyem discovery kanallarını takip eden alabilir. Film spor yetersiz. 2 yıl gelişecek dendi ama ben grlişme görmedim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn38kysr -- 15 Aralık 2017; 11:42:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 06hakki 0 kullanıcısına yanıt
    Ne alaka?digiturkle karsılastıracak olursak yine her türlü cakılır filbox bos yere hd demesinler o kanallara.Sd kanalların bitrate i onlardan yüksektir.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Suan digitürk de var tahattüt bu ayın sonunda bitiyor söktüm üc aydır izlemiyorum her ay. 35 35 odemekten aynı filmleri izlemelden kına geldi ödedigim paralara yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06hakki

    Suan digitürk de var tahattüt bu ayın sonunda bitiyor söktüm üc aydır izlemiyorum her ay. 35 35 odemekten aynı filmleri izlemelden kına geldi ödedigim paralara yazık

    İçerik konusunda sonuna kadar haklısınız,bitik bir platform herşeyiyle.Lig yüzünden ayakta duruyorlar.
    Bitrate değerleri filbox a göre cok cok iyi.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    50 bin abonesi varmış Filbox un bayagı azmış bu gidişle bi artısı olmaz sanırım ben olanla yetinme taraftarıyım bugün digitürk de Recep İvedik 5 varmış cihazi iş yerinde bıraktım izlemiyorum diye hiç olmaz ise takar izler geri sökerdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelilikle ellerine sağlık güzel olmuş bir emek harcamışsın...

    Filbox a gelince çok umutluydum bu platform dan ancak 2 senedir kanal eklemesi yapılmıyor,onu geçtim en azından şu kanal kalitesini yükseltselerdi o zaman belki tercih edilebilirdi...

    Şu anda yarışa girmek için yapacakları tek şey kaliteyi yükseltip Nat Geo kanallarını eklemeleridir.Yoksa çok uzun süre gitmez bu durum böyle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.