Şimdi Ara

Fitness İle Kilo Alma Serüveni SS EKLENDİ (9 Ocak 2020 Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
29.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ​Selamlar herkese. 18 yaşında, 1.77-1.78lik 50 KG. bir gencim. Yemek seçmeden her türlü yemeği yerim. Kilo alabilmek için dünyadaki her yöntemi denedim. Geriye sadece fitness kalmıştı, 03.01.2019 tarihinde fitnessa da başladım. Herneyse, günde 3 ana 3 ara öğün olmak üzere 6 öğün yemek yiyorum. Hergün et veya tavuk yemek mümkün olmadığı için onun yerine ne yemek varsa onu yiyorum.

    ​Bugün kendime 1100 kalorili kilo aldırıcı shake hazırladım. Cicibebe + yulaf + muz + süt karışımı bir şeyler. Öğüre öğüre kusa kusa içeceğim artık. (1 kereliğine mahsustu, tadı leş gibi denemeyin)

    ​Gelelim ölçülerime:

    ​Omuz: 96
    ​Göğüs: 71
    ​Bel: 66
    ​Kalça: 64
    ​Kol: 23.5
    ​Bacak: 43
    Kilo 51

    ​Fitnessa ,ağırlık kaldırmaya, başlayalı 6 gün oldu. Haftada 4 gün gidiyorum. Kas ağrılarım var. Telefonu tutarken bile zorlanıyorum, belim bacaklarım vs. ağrıyor.

    ​Yarın ilk hafta oluyor. Çok sabır ve sıkı çalışma isteyen bir spor dalı olduğunu bildiğimden ilk 4-5 ay pek bir değişim beklemiyorum vücudumda. Ama 4-5 ayda bi 10 KG alsam bile yeter motivasyon için. (1 yılı geçti daha 5 kilo aldım) Vücudumun hiçbir yerinde henüz bir değişiklik yok, sadece hiç alışık olmadığım hareketler yapıp ağırlıklar kaldırdığım için bicepsler belirginleşti.

    Gözle görülebilecek her değişimden sonra ve her ay konuyu güncellemeyi düşünüyorum (Güncellemedi)


    İLK Edit: AKŞAM TOK - YEMEKTEN 2-3 SAAT SONRA TARTILDIĞIMDA ORTALAMA 52.5 KİLO GELİYORUM. SABAH KALKTIĞIMDA İSE 51İN ÜSTÜNDEYİM AMA KENDİMİ BİLİYORUM SABAH KALKTIĞIMDA AKŞAMA KADAR BİRŞEY YEMEYİP TARTILSAM 50 FALAN ÇIKAR TARTIDA O YÜZDEN KİLO ALDIM MI YOKSA VÜCUDUM BENLE ALAY MI EDİYOR ANLAMIYORUM. UMARIM YANLIŞ DEĞİLDİR KİLO ALMAYA BAŞLAMIŞIMDIR UFAKTAN. NEYSE 1 AYA FOYASI ÇIKAR MEYDANA.
    ...................

    23 Ocak 2019 tam 20 gün oldu başlayalı. 2-3 gün önce gelişemediğimi düşünüyordum lakin şimdi hafiften geliştiğimi düşünüyorum. Göğüs kaslarım ortaya çıktı sıkınca veya sıkıştırınca belli oluyor. Hala hiç kilo alamadım, hergün tavuk yiyemiyorum ama cicibebeye ve ara öğünlere devam.

    4 Şubat 2019
    Tam bir ay oldu. Ölçülerimde büyük gelişme var. Sıkı çalışıp sıkı yiyorum. Ölçülerimden haberdar edeyim:

    Omuz 103
    Göğüs 85
    Bel 62
    Kalça 87
    Kol 27
    Bacak 44
    Kilo 53


    1 Mart 2019:
    Kilom sabah aç karnına bazen 54.4 geliyor bazen 53.8 falan pek anlamıyorum ama azıcık daha kilo aldım. Bu aldığım kilolar hiçbir yerime gitmiyor hiç anlaşılmıyor dışarıdan. 2-3 gün sonra 2. ayıma giricem ve daha 3 kilo falan aldım kilo alımım deli gibi yememe rağmen çok yavaş Tekrardan gelişmem yavaşladı, salonda bench olsun, dumbellar olsun, pull down olsun ilk başladığımdaki gibi ağırlıkları yükseltemiyorum çok zorlanıyorum. 1 aydır aynı ağırlıklardayım birkaç harekette ağırlık yükselttim sadece o kadar.

    Nisan: 3. ayı da doldurduk hatta yarılamak üzereyiz. Geçen 2 ayın ölçü kağıtlarını antrenör kaybetmiş sağolsun, o yüzden ne züt yedim geliştim mi gelişmedim mi bilmiyorum ama hatırladığım bicepslerim 28 cm idi geçen ay. Bu ay da 28 cm. Bir türlü gelişmiyor vücut bu ne la.

    Bu arada Optimum Serious Mass Gainer (Karbonhidrat Tozu) kullanmaya başladım hatta 15 gün oldu. Günde 1.5 servis kullanıyorum. (Hiçbir boka yaramıyor hatta yemek yemeniz kesiliyor yüksek değerli bir besin olduğundan normalde yediğinizden az yemeye başlıyorsunuz yani ek bir kalori falan sağlamıyor paranızı kaptırmayın alalı 9 ay oldu hala bitirmedim insanın içini öldürüyor bu meret) Yediğim içtiğim her şeyi androidde beslenme adlı bir programa kaydediyorum. Yeri geliyo günlük 3500!!! kalori alıyorum yeri geliyor 3000. Dışarıda olduğum yemek yiyemediğim nadir günlerde de 2500 kalori.

    Omuz: 101
    Göğüs: 84
    Bel: 68
    Kalça: 91
    Kol: 28
    Bacak: 46
    Kilo: 55 diyelim. Bu ölçülere güvenmiyorum her seferinde farklı çıkıyor bazen evvelki aydan daha küçük çıktığı oluyor, ölçen eleman her seferinde farklı yerlerden ölçüyor galiba bu da tutarsız oluyor.


    Böyle vücudun böyle genetiğin ta orta yerine sı***ım hiçbir gelişme yok ilk ay neysem 4. ay da aynıyım hele kollar 3 aydır 28.
    3000-3500 kalori aldığım dönemde bile kilo alamadım daha ne yapayım.

    4. Ay Ölçüler

    Omuz: 103
    Göğüs:90
    Bel: 67
    Kalça: 85
    Kol: 28
    Bacak: 45
    Kilo: 55


    Ocak 2019

    millete motivasyon olur diye açtım konuyu ama pek değişim olmadı ki millete motivasyon olsun. arada 3 ay falan bıraktım vücut geliştirmeyi. şuan üni eğitimim için kykda kalıyorum daha iyi besleniyorum burada 3 hafta sonra scitec professionel whey alıp deneyeceğim sonuçları yazarım.

    1 YIL SONRAKİ ÖLÇÜLERİM:
    Kol 31
    Omuz 105 falandır
    Göğüs 95-96 belki 98 bilmiyorum

    birkaç foto
    Fitness İle Kilo Alma Serüveni SS EKLENDİ (9 Ocak 2020 Güncellendi)
    Fitness İle Kilo Alma Serüveni SS EKLENDİ (9 Ocak 2020 Güncellendi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senseisai -- 9 Ocak 2020; 19:9:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Başarılar kardeşim, umarım hedeflerine ulaşırsın.



    Sana tavsiyem programında barfiks e önem vermeyi unutma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ilk başladığım dönemde nasıl kilo alıcam diye düşünüyordum. Vücut kitle indeksim muhtemelen seninkiyle benzerdi. Ama şimdi yağlanmadan kilo almaya çalıştığım için yemekten uzak durmaya çalıştığım zamanlar oluyor. Ağırlık kaldırmak sabır işidir, kilo alamazsam intihar ederim vs. böyle kafalara girme. Tek yapman gereken kalori fazlası oluşturmak. Ayrıca yer fıstığı da ye, çok iyi kalori ve protein var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokumum -- 9 Ocak 2019; 22:11:13 >
  • Hocam ben 19 yaşındayım ekim3 ünde spora başladım o sırada 57.5 kiloydum şimdi 62.5 kiloyum

    2.ay ölçü aldırmıştim omuz 106dan 112 göğüs 86dan 91 kol 27den 31 e çıktı özelikle cici bebe ve bulgur pilavı tüketiyorum

    Senin değerler bana göre daha düşük olduğu için senin bir anda sıçraman olabilir bide elinden geldiği kadar ağır kaldır makinedeki hareketlerde kolay kolay sakatlanmazsin durmadan üstüne koy ağırlığıni çok arttır yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin gibiydim halinden anlarım.55le başladım 3 ayda 10kg aldım.Sakın pes etme bu süreçte görünüşünde değişiklikler olucak merak etme.Yumurtaya tavuğa süte önem ver yulafı es geçme.Umarım fullbody antremanı yapıyorsundur.Sormak istediğin soru olursa çekinme her türlü yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha çok gneçsin seni tebrik ederim ben senin yaşlarındayken 46-48 kg dım en o zamanlar ne internet vardı ne spor salonu nede bilgi ve para bir ara lisede heveslendik herkes ölürsün zaten zayıfsın ne işin var dedi hevesimizi kaçırdı kimsede cesaret moral vermedi üniversitede dersin ortasında 2 defa rezil oldum birinde hoca geldi müleltin ortasında vücudumu elledi öleceksin be kemiklerin sayılıyor dedi kızlar güldü diğerinde de başka bir hoca prof mhp den de milletvekili oldu daha önce en bu zayıflıkla evlenme hayali kurma aynada bir haline bak dedi gene bütün sınıf ve kızlar güldü ama insancımı hiç kaybetmedim gece sağa sola dönerken kemiklerim batıyordu sabah iştahım hiiiç olmuyor kahvaltı işkence gibi geliyordu iş buldum çalışmaya başladım orada da herkes en kdar zayıfsın diye hep alay edip acıyorlardı öğle yemeğine bile tek gidiyordum yemekde benle alay ediyorlardı işkence geliyor yemek sana yesene biraz diyorlar moralim bozuluyordu zayıflıktan öldürebilen anoreksiyaya yakalandım zannettim bir ara ama sonunda aileminde karşı çıkmasına rağmen spora başladım 82 kg oldum bütün kıyafetleri dağıttım yüzüme renk geldi pantolun olmaya başladı kolları ve bacakları kalınlaştırmaya çalışıyorum hala ve beni gören çok değişmişsin diyor azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz sabah çok sıkı kahvaltı ile işe başladım iştahımı artırdım bol bol yedim kaloriye ve proteine ağırlık verdim karbonhidratta aynı ve haftada bazen 3 bazen 4 gün spor yapıyorum imdi artık kısa kollu giymekten utanmıyorum milletin ortasına çıkmaktan utanmıyorum hatta asla kavgayı sevmem ALLAH da göstermesin ama kavga olsa da kendime güvenim var 180 cm boy 82 kg tırsmaya gerek yok evet baklava yapmadım kocaman pazularım yok yarışmaya da katılmayacağım en kendi çapıma göre gelişme derdindeyim başkasıyla kıyaslamıyorum kendimi sende kendine inan güven çok sıkı çalış iyi beslen dinlen süper olacaksın buna emin ol
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum kardeşim, barfiks henüz neredeyse hiç çekemiyorum. gerçi tüm aletleri yaptıktan sonra denedim ama yine de çekemiyorum işte. ağırlıkları arttırdıkça ve kas çalışmaya devam ettikçe kollarıma gelen güçle inşallah barfiks de çekmeye başlarım herhalde dimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokumum kullanıcısına yanıt
    günde en az 2 ara öğünümde yiyorum hocam, tuzlu yer fıstığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xasger kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, kilo almak için beslenme listeniz nasıldı? Ve ek bir şeyler yaptınız mı kilo alımı için. Fitness hocam bana düşük ağırlıklarla başla 3x12 tekrar yap demişti. Ben ytden Savaş Hocayı izledim biraz ve senin de dediğin gibi dumbelllarda değilde makinelerde son 3 tekrarı çok zorlanarak yapabildiğim ağırlıklara aldım ve 7x5 tekrar yapıyorum. Sizce doğru mudur? Biraz tecrübelerinizi paylaşın benimle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    O anki açlığıma göre 2 veya 3 yumurta yiyebiliyorum. Bundan sonra tavuğa da önem vericem inşallah. Yulaf ezmesi var da ara öğünlerde mi yiyordunuz siz? Hangi şekilde yersen ye gerçekten çok kötü tadı var ya. Ve son sorum full body derken neyi kastettin anlamadım hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulaguhan44 H kullanıcısına yanıt
    o neymiş öyle hocam ya vay namussuzlar. ben de Allah izin verirse üniversiteye bu halde gitmeyeceğim inşallah. Pes etmeye niyetim yok ama yani 2-3 ay içinde en azından iki üç değişiklik ve birkaç kg almazsam hevesimi kırabilir bu durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senseisai

    O anki açlığıma göre 2 veya 3 yumurta yiyebiliyorum. Bundan sonra tavuğa da önem vericem inşallah. Yulaf ezmesi var da ara öğünlerde mi yiyordunuz siz? Hangi şekilde yersen ye gerçekten çok kötü tadı var ya. Ve son sorum full body derken neyi kastettin anlamadım hocam?
    Evet ara öğünlerde shake yapıyorum muz,süt,yulaf,kuruyemis,cicibebe,lor vs. karıştırıp içiyorum tadını hiç anlamıyorum.Yada yulafı yogurt recelle karıstırıpta yiyebilirsiniz zamanla tadına alışırsınız.Yani programınız nasıl? Gittiginizde tüm vücudunuzu çalıştıran program mı uyguluyorsunuz yoksa 1.gün göğüs-önkol 2.gün sırt-arkakol gibi mi programınız?
  • hocam valla salon bana bir program yazdı ama şu gün şunu yapacaksın falan yazmıyor programda. ben de ilk birkaç gün gidip sordum, daha sonra hareketleri internetten öğrendim, ben gidiyorum tüm hareketleri yapıp geliyorum (ortalama 1.5 saat sürüyor) bazen arka bacağı yapmıyorum onun dışında programımdaki tüm hareketleri yapıyorum, full body bu mu demek? İsterseniz yaptığım hareketleri de yazayım size, bi bakın hocam??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senseisai -- 13 Ocak 2019; 21:16:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senseisai

    günde en az 2 ara öğünümde yiyorum hocam, tuzlu yer fıstığı
    Önemli olan miktarı. Ben günde 200 gr yiyorum. Toplamda 1100 kalori yapıyor.
  • Programınızı burada paylaşın arkadaslar ile beraber uygun olup olmadıgına yardımcı olalım, 1.5 saat yeni başlayan biri için fazla.
  • Bench press 19 kg 12x3

    Incline press dumb. 13-14x3 5kg

    Butterfly 12x3 en zorlandığım hareket bu. ağırlığı 15de başlayıp 10a alıyorum 3. sette

    Front dumbell press 12x3 5kg

    Lateral dumbell raises yana açma 12x3 5kg

    Dumbell press 15x3 5kg

    Back lat pull 20kg 7x5

    Lat pulley down 25kg 7x5

    Seated rows 25kg 7x5

    Push downs 15kg 12x3

    Dumbell triceps 12x3 5kg

    Dumbell curls klasik dumbell kaldırma 15x3 5kg

    hammer 12x3 5kg

    leg extansion 15 kg 12x3

    leg curl arka bacak 10 kg 2x3



    hepsini aynı gün yapıyorum bazen arka bacak aşırı zorladığından yapmıyorum o günki antrenmanda. makineli hareketlerde ağırlığı arttırdım, şimdi dumbellarda 7.5u deneyip 7 tekrar 5 set yapmayı düşünüyorum Savaş Hocadan öğrendiklerime dayanarak. Ne dersiniz beyler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClassımDeğilsin -- 14 Ocak 2019; 15:19:49 >
  • üniversiteye 8 ay kaldı hocam 3-5 yıl biraz fazla bana. Anladığım kadarıyla siz tüm kilonuzu kas kütlesi olarak aldınız fitness ile, o yüzden böyle yavaş yavaş ve mükemmel şekilde kilo aldınız. Yazdığınız önerileri (affınıza sığınarak) anlamadım daha 10 gün önce başlayan biri olarak. Split, compound, izole terimlerini bilmiyorum. Şimdi ben haftada 4 gün gidiyorum zaten, ilk gün göğüs, omuz-kol çalışacaksam dediğiniz gibi, yani hangi hareketleri yapacağım? 2. gün bacak göğüs, 3.gün karın sırt yapacaksam bu günlerde hangi hareketi yapmalıyım bunları da yazarsanız sizin programınıza devam edeyim bundan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftada 3-4 gün git ve fullbody antreman gir 2 ay falan.Hareketleri düzgün formda yapman cok önemli.Ardından bölgesel yada ppl gibi programlara geçersin.Ben başladığımda alttaki programı uyguluyordum tavsiye ederim.Ağırlıkları sürekli arttırmayı unutma.Ayrıca sana o programı veren hocaya sonsuz saygılarımı sunuyorum.



    Squat 3x8

    Bench press 3x8

    Seated row 3x8

    Shoulder dumbell press 3x8

    Lateral raises 3x12

    Barbell curl 3x8

    Push down 3x8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Şimdi üstteki arkadaş hergün 2 bölgenin çalıştır dedi, sen de fullbody yap diyorsun. Hangisini yapmalıyım sonuç olarak. Bir de verdiğin programda makineyle yukarıdan göğse ve omuza indirilen hareket yok, onları eklesem olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.