Şimdi Ara

Flickr ücretsiz üyelere artık 1 TB depolama alanı sunmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf ve video barındırma hizmetlerinden biri olan Flickr, hizmeti ücretsiz olarak kullananlara sağladığı 1 TB'lık depolama alanını artık sunmayacağını duyurdu. Yakın zamanda SmugMug tarafından satın alınan Flickr'ın bu kararı kullanıcılarını üzecek cinsten.

     


    Erişim için Yahoo hesabı gerekecek


    Ücretsiz kullanıcılar bundan böyle 1 TB depolama alanı yerine, sisteme 1.000 fotoğraf yükleyebilecekler. Sistemde yapılan değişiklikler bununla da sınırlı değil. 2019 yılından itibaren Flickr'a erişebilmek için bir Yahoo hesabınızın da olması gerekiyor.


    Hesaplarında 1.000 fotoğraftan fazla olanlar, hesaplarını 8 Ocak 2019 tarihine kadar Pro'ya yükseltmeleri gerekiyor. Aksi takdirde de sistemdeki fotoğraflarını bilgisayarlarına indirmeleri için duyuru yapıldı. 30 Kasım'dan önce Pro hesap satın alacak olanlara ise yüzde 30 indirim uygulanacak.

      







  • Google fotoğraflar varken flickr kullanan kalmamıştı daha doğrusu hiç bir yahoo uygulaması kullanan yok artık.

  • Önceki kullanıcıları etkilememeli insanlar ona göre plan yapıyor bunlar hop karar değiştiriyor onların keyfiyle mi hareket edecek millet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .PanxeR. kullanıcısına yanıt
    Sıkıştırma kapalıyken 15GB vermiyor mu Google?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet hocam. Üstelik email, GDrive vb. hepsi aynı alandan yiyor sanırım. Dolayısı ile çok kısıtlı bir alan.

    Ama iyi tarafı fotoğraf çözünürlükleri sıkıştırıldığı zaman sınırsız foto yükleme alanı veriyor.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla flickr profesyonel fotoğrafların paylaşıldığı bir site, ben profesyonel çeksem sıkıştırma istemezdim, EXIF siliyor bile olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu perspektiften bakınca kesinlikle haklısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akzidenz

    Sıkıştırma kapalıyken 15GB vermiyor mu Google?
    evet sıkıştırmasız 15gb ama sınırsız depolamadaki kalitede oldukça iyi ben 150gb ücretsiz alanım olmasına rağmen gene sıkıştırmalı kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .PanxeR.

    Google fotoğraflar varken flickr kullanan kalmamıştı daha doğrusu hiç bir yahoo uygulaması kullanan yok artık.
    Google fotoğrafları kullanmam ben açıkcası yüklenen fotoğrafların kullanım hakkını vermiş oluyorsunuz diye biliyorum ne olacak diyenler çok ama neden kendimin veya ailemin içinde bulunduğu fotoğrafların kullanım hakkını başka firmaya vereyimki? yahoo çok kan kaybetmişti zaten son yıllarda bu tercihte iyice kötü olacak onun için.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Kullanım değil de yüklenen fotoğrafları makine öğrenmesine tabi tutması beni düşündürüyor, iphone 6s kullanıyorum fotoğraflardaki çoğu yüzü tanıyor, eğer telefonda böyle ise koca sunucuda nasıldır... Zaten depolamayı ücretsiz veriyorsa bir yerden almaları lazım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ey ahali, Flickr'ı nasıl bilirdiniz?" diye sorulduğunda "iyi bilirdik" diyeceğim çünkü bu kafayla yakında ancak cenazesi kaldırılır. Yahoo'nun sahipliğinde bile ölü bir yerdi de 1tb alan sayesinde millet arşiv amaçlı kullanıyordu en kötü. Şimdi onca çok daha iyi alternatifleri varken kim ne yapsın bu haliyle? Örneğin ben ilk iş Canon Irista'ya geçeceğim, ücretsiz hesaplara 15gb alan sunuyor ve 500px'teki gibi haftada 7 fotoğraf ekleme gibi kısıtlamaları da yok.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Irista güzel bir siteye benziyor gerçekten.
  • Oldukça kötü bir haber. Bulut depo gibi kullanıyorduk. Sadece telefonla 20 GB alan kullanmışım. Alternatif de gözükmüyor. Yandex Google kadar çok sıkıştırma yapmasa da kullanım kolaylığıyla geride kalıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.