Şimdi Ara

Focus II Hakkında Bilmek, Öğrenmek İstediğiniz Herşey (Makyajsız+Makyajlı Kasa) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.073
Cevap
29
Favori
1.972.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mail adresim erem.kilic@isbank.net.tr şimdiden eywallah!!!
  • erem_kilic, o Ghia'nın jantlarına nasıl kıyacaksın, bence çok güzeller. Yani aynı modelin 17'sini falan mı buldun? Araçtan çıkan yepyeni, güzelim jantları ne yapacaksın? Tabii yepyeni lastikler de var. Eğer senden ucuza geri alıyorlarsa bence bir süre kullanıp eskit.

    Ayrıca tam emin değilim, aldığın yere bence sor ama eğer böyle bir olaya gidersen kesin araç garanti kapsamı dışında kalır. Çünkü araca orjinalinde olmayan ve tavsiye edilmeyen bir aksesuarı takıyorsun, üstelik yürüyen aksama, kesin kabul etmezler gibi geliyor bana. Ben olsam jant için böyle bir kumar oynamızdım özellikle turbolu bir araçta. Garanti dışında kalıp turbo arızası olursa seni maddi anlamda bayaa zorlayabilir, yine de karar senin.
  • mrblar.bende tdci yeni focusu inceledim.izlenimlerime katılırmısınız: bir kere kör nokta açılı ayna yok.servise sordum bombeli dediler lakin yeterli olduğu kanısında değilim.ikincisi ön kapı camları yanındaki plastik aksamın işçiliği son derece çirkin ,tatmin edici bir görüntüsü yok.el ile oynatılabiliyor.far anartar düğmeleri normal poziyonda görünmesi mümkün değil.buda dikkati dağıtan bir tasarım.

    kullanıcı arkadaşların yorumunu bekliyorum.saygılar
  • gri olması için üste para veriyosunuz ya, bişey demiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hmaraba

    mrblar.bende tdci yeni focusu inceledim.izlenimlerime katılırmısınız: bir kere kör nokta açılı ayna yok.servise sordum bombeli dediler lakin yeterli olduğu kanısında değilim.ikincisi ön kapı camları yanındaki plastik aksamın işçiliği son derece çirkin ,tatmin edici bir görüntüsü yok.el ile oynatılabiliyor.far anartar düğmeleri normal poziyonda görünmesi mümkün değil.buda dikkati dağıtan bir tasarım.

    kullanıcı arkadaşların yorumunu bekliyorum.saygılar


    Ya bu yeni Focus'un işçiliği kötü falan diyorlar forumlarda falan, ben daha aracıma binipte şurası kötü olmuş diyen biri görmedim. Hayır moralimi bozmamak için mi demiyorlar diyeceğim ben de öyle düşünmüyorum. Ben hiç bir yerinde işçiliği kötü bir şey görmedim aksine ön göğüslüğün hem yapısı hem rengi çok güzel oturmuş. Senin binip de beğenmediğin araç Ghia mı?




  • TRCapital güzel fazla abartılı olmayan bi 17 jantla araca cok daha sportif bir görünüm verebilirim düşüncesindeyim, yoksa ööle camları simsiyah, hertarafında farklı ışık olan arabalardan bende hoşlanmıyorum ama focusun jantları hoşuma gitmiyo, üzerinde gelen jantları satmıycam onlarla kar lastiklerini kullanıcam, kayseride kar lastiksiz olmuyo kışın... ama jant seçenekleri o kadar kısıtlıki neden böyle farklı bijon aralıklarına gitmiş focus anlamadım! neyse dur bakalım napcaz, bize ankara yolları gözüktü anlaşılan
  • Bugün test sürüşü yaptım yeni focusun.benim sürdüğüm 115hp lik motora sahip olan ghia versiyonuydu ve gerçekten mükemmel bir araç..Biraz cansız alt devirlerde ama dizel olursa bu kasanın hakkını rahat rahat verir düşüncesindeyim.Direksiyon servosu ne ben onla muhattap bişe bulamadım.aceba sağ sinyal butonundan mı giriliyor bu menülere???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hayalet34

    Bugün test sürüşü yaptım yeni focusun.benim sürdüğüm 115hp lik motora sahip olan ghia versiyonuydu ve gerçekten mükemmel bir araç..Biraz cansız alt devirlerde ama dizel olursa bu kasanın hakkını rahat rahat verir düşüncesindeyim.Direksiyon servosu ne ben onla muhattap bişe bulamadım.aceba sağ sinyal butonundan mı giriliyor bu menülere???


    Sinyal kolunda yuvarlamalı bir düğme var, orayı çevirince menüye giriyor. Menüde ayarlara giriyorsun ve direksiyon modları var, oradan spo, konfor, standart seçebiliyorsun. Tabii bu söylediğim sadece Ghia ve yol bilgisarlı modelde olması lazım.
  • sayın trcapital,aracın ön konsolunu kastetmiyorum.trend ve ghia modellerinide inceledim.lütfen yan dikiz aynanın çift açılı olmadığına dikkat et ve ön yan camların kapı içi plastik aksamın montajına dikat edersen ,montajın yerine oturmadığını ve el ile kolayca hareket edilebildiğini göreceksin.bu durum mondeoda yok.ve diğer marka araçlardada bu noksanları göremedim.bende alacaktım ama sırf bu kötü işçilikten işçilikten ötürü tereddüt ediyorum.cabası sizin son yaşadıklarınız ayrıca bir tereddüt.zaten koç grubu başlı başına bir tereddüt.saygılar.
  • TRCaPiTaL öncelikle kazasız belasız kullanmanı diliyorum. Birçok aracın özelliklerini kıyaslayıp işte bu dediğin bir arabayı alanların olumlu yorumlarını okumak hakkaten çok keyifli oluyor. Bende sanınım en geç 1-2 aya kadar parayı toparlayıp alacam inşallah. Tam senin aldığından. Onun için senin yorumların önemli. Torpido soğutması, yol bilgisayarı, alarm ve gövde rengi kapı kolu ve ayna vs olsun diye Ghia planlıyordum (zaten bu bir iki ayı da bu yüzden beklemem lazım.Malum fark yaklaşık 4000 YTL filan) ancak torpido soğutması ve alarmdan iyi yorumlar alamadım. Şu soğutma işini biraz açarsan sevinirim. (Bu arada emremuslu ya da yorumları için ayrıca teşekkür..) hmm bir de kaskosu kaça maloluyor?(daha önce hiç kasko yaptırmadım da:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beg10ya

    TRCaPiTaL öncelikle kazasız belasız kullanmanı diliyorum. Birçok aracın özelliklerini kıyaslayıp işte bu dediğin bir arabayı alanların olumlu yorumlarını okumak hakkaten çok keyifli oluyor. Bende sanınım en geç 1-2 aya kadar parayı toparlayıp alacam inşallah. Tam senin aldığından. Onun için senin yorumların önemli. Torpido soğutması, yol bilgisayarı, alarm ve gövde rengi kapı kolu ve ayna vs olsun diye Ghia planlıyordum (zaten bu bir iki ayı da bu yüzden beklemem lazım.Malum fark yaklaşık 4000 YTL filan) ancak torpido soğutması ve alarmdan iyi yorumlar alamadım. Şu soğutma işini biraz açarsan sevinirim. (Bu arada emremuslu ya da yorumları için ayrıca teşekkür..) hmm bir de kaskosu kaça maloluyor?(daha önce hiç kasko yaptırmadım da:)




    Sorularını hemen yanıtlayayım:
    - Torpido soğutması şu şekilde işlev kazanıyor. Burayı bir buzluk olarak düşün, hani şu seper şeklinde pikniğe falan götürülüyor ya içine su falan konuyor, yapısı aynen bu şekilde, yani torpidonun etrafını ısı yalıtımıyla sımsıkı kapamışlar. Sonra içine bir havalandırma deliği koymuşlar aynen aracın göğüslüğündeki havalandırma gibi ama daha çok bir valf diyebiliriz. Klimayı çalıştırdığında bu valf açıksa soğutmanın bir bölümü torpido içine üfleniyor, ikinci bir delikten tekrar havalandırma kanalına verilip devri daim yaptırılıyor soğuk havaya. Bu şekilde zaten yalıtımlı olan torpidonun için klima açık olduğu sürece serin tutuluyor. Öyle buzdolobı gibi değil ama konulan soğuk meşrubat ve suyu klima çalıştığı sürece aynı soğuklukta tutuyor. Buz gibi su içemezsin ama uzun yolda her zaman serin suyun olur.

    - Alarm diye bir şey yok diyebilirsin, zaten babamla da Tüketici Mahkemesi'ne başvurmayı düşünüyoruz. Kataloglarında alarm yazıyor ama alarm dedikleri şey kapılara bağlı bir hoparlör. Zaten çift kilitleme yapıldıktan sonra hırsız kapıyı nasıl açacak da alarm çalacak? Camdan işini hallettimi hiç birimiz bir şey hissetmeyeceğiz. 40 milyarlık arabada olmaz böyle bir şey. Esas bomba şimdi geliyor, aracı dün Otokoç'a bırakmıştık alarm takılsın diye bu akşamüstü telefon ettiler "İstanbul'u aradık yen Focus'lara alarm takılmıyor şimdilik, bir hafta içinde yeni alarmlar gelecek onları takacağız, gelin alın arabayı" dediler. EeE dedim ne alarmı gelecek zaten alarmlı değil miydi bu araba, köşeye sıkıştı cavep veremediler. Hem araba alarmlı diye satıyorlar hem de bir hafta içinde alarm gelecek diyorlar, adam mı kandırıyonuz be siz, benimle uğraşmayacaklardı.

    - Kaskosunu bugün Başak Sigorta'dan yaptırdık, tam olarak 892 YTL.

    - Yukarıda bahsettiğim alarm konusu ne kadar canımı sıksa da arabanın herşeyini çok beğeniyorum. Ben işçilikle ilgili bir sorun göremedim, yarın tekrar incelerim ama herşeyi ile çok güzel bir araba yapmışlar, ah nolurdu şu arabanın içine iki tane hareket algılayıcı koysalardı be insafsızlar.

    Merak ettikleriniz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

    Bu arada yarın yazlığa gidiyorum, sorularınız olursa ancak pazar günü yanıtlayabilirim, saygılar.




  • ben topic açıyom cevap gelmiyor bari buraya sorayım. ben de focus 16tdci trend alıyorum ancak bugün yaptığım test sürüşünde çok ses olduğunu fark ettim. şuan kullandığım 96 kasa astrada bile bu kadar ses yok. araçta motor sesi yok sadece lastik sesi var. trcapital kardeşim acaba bu sende de varmı. ayrıca fordun garajında farkettiğim bir olay daha var. bütün focuslarda aynı donanım olmasına ramen farklı lastik markaları var. benim test ettiğimde turanza laztikler vardı. hemen yanındakilerde goodyear continental vardı. neyse şu ses olayına dönelim. kaç yıllık astrada bile böyle lastik sesi yok. acaba sadece o araçtan mı kaynaklanıyor yokssa bütün focuslar öylemi. yada lastklerden kaynaklanıyor olabilir
  • bencede focus ta adamı rahatsız eden bir ses var.sanki tüm fordlarda var.bide fordların servisinee problemli diyorlar.işin açıkcası toyota veya honda gibi gönül rahatlıyla bir ford alamam.
  • güle güle kullan...
  • Hayırlı olsun kardeş
    bende yeni ford mondeo almak istiyorum acaba yeni mondeo nasıl ghia alıcam yorumunuz nedir mondeo için ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daywalkerr

    ben topic açıyom cevap gelmiyor bari buraya sorayım. ben de focus 16tdci trend alıyorum ancak bugün yaptığım test sürüşünde çok ses olduğunu fark ettim. şuan kullandığım 96 kasa astrada bile bu kadar ses yok. araçta motor sesi yok sadece lastik sesi var. trcapital kardeşim acaba bu sende de varmı. ayrıca fordun garajında farkettiğim bir olay daha var. bütün focuslarda aynı donanım olmasına ramen farklı lastik markaları var. benim test ettiğimde turanza laztikler vardı. hemen yanındakilerde goodyear continental vardı. neyse şu ses olayına dönelim. kaç yıllık astrada bile böyle lastik sesi yok. acaba sadece o araçtan mı kaynaklanıyor yokssa bütün focuslar öylemi. yada lastklerden kaynaklanıyor olabilir

    trcapital bir bilgilendirseydin beni ne iyi olurdu şu ses konusunda. bir de lastikler nedir senin




  • hayırLı OLsun..şimdiden kazasız beLasız kULLanırSın umarım..

    ben aracın frenLemeSİni merak ediyorum ?
  • Yaw iyi olmuş yeni focus kazasız belasız kullanımlar
  • lastikler gereksiz büyük. ses biraz da onun için artıyor.
  • bu arada bişey öğrendim. focusun kaputunda yalıtım malzemesi yok. yani kiada bile var hem motorkapağının altında hem de kaputta var ama focusda hiçbiri yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.