Şimdi Ara

Focus TDCI CVT şanzıman sorunu yaşayan var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
3
Favori
79.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önce uğultu geldi şanzımandan daha sonra ise vitese geçmemeye başladı sonradan ise parktan bile çıkartırken vuruntu yapıyordu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starex37

    Önce uğultu geldi şanzımandan daha sonra ise vitese geçmemeye başladı sonradan ise parktan bile çıkartırken vuruntu yapıyordu...

    kaç km'de aracınız hocam?
  • 135.000 de
  • aracım geçen hafta servisten çıktı arkadaşlar
    şuanda bir sorunu görünmüyor.
  • merhaba arkadaşlar,
    2007 focus 1.6 tdci otomatşk aracımın şanzımanından 1 haftadır ses gelmeye başladı. araç park halindeyken subap vurması gibi ritmik bir takırdama var. aynı şekilde kalkış yaparkende ses devam ediyor. devir arttığında ise kayboluyor. özel servis şanzımandan geliyor dedi. Yetkili servise gideceğim ancak ücretsiz hizmet alan arkadaşlar ne gibi bir prosedür işletmek gerekiyor bilgi verirseniz ona göre hazırlıklı gideyim. ücretsiz onarım yapılan araçlarda servis bakımlı olması gerekli mi.
    şimdiden teşekkürler.
  • Anlaşılan o ki cvtşanzıman mağdurları baya varmış. Arkadaşlar aynı yollardan bende geçtim. Aracın sürüş keyfi herşeyi mükemmel ama şanzıman can sıkıcı. Ford destek sağlıyor ama (ikame araç, ücretsiz bakım.. gibi) yetersiz. Kesin bir sonuç değil. Bir daha aynı sorun çıkmayacak diyemiyor. Kabul ettiği sorunu açıkçası ötelemek gibi bir çözüm sunuyor. Aylarca başka araç sürmek bana keyif vermiyor yani.
    Organize bi durum yaratsak ford dan talep etsek. dikkate alırlar mı? Önerileri olan arkadaşlar varsa yazabilir mi?
  • Arkadaşlar malum mesaj tarihinde araç servisteydi.Hala daha serviste...6 ay 10 gün oldu.Ama ben memnunum.Clup32 arkadaşım gibi ikame araçtan şikayetçi değilim. :D Artık kendi aracım gibi oldu.Yakıt oldukça iyi.Kullanımı da keyifli :D Ama bir an önce çıksa da kurtulsam diyorum bazen.Fakat aracımı satarsam tercihim tekrar Ford olacaktır.Çünkü en azından aracın arkasında durması yine de hoş...Boncuk82 kardeşim şanzıman değişiminden sonra ilave ücret çıkarttılarmı?Servis çıkmayacağını söyledi ama yine de temkinliyim?
  • starex37 S kullanıcısına yanıt
    hayır hocam çıkartmadılar, ama arabam servisten çıktıktan sonra sattım
  • Benim aracı ford aldı ve hurdaya çıkarttı.Artık yeni uygulama araçları geri toplamak ...Bölge müdürlüğü alın demiş bende sattım gitti...Ama piyasa yüksek hayırlısı ne alacağız artık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starex37

    Benim aracı ford aldı ve hurdaya çıkarttı.Artık yeni uygulama araçları geri toplamak ...Bölge müdürlüğü alın demiş bende sattım gitti...Ama piyasa yüksek hayırlısı ne alacağız artık...

    hocam aracınızı ne kadara saydılar?
  • Arkadaşlar benim de 2006 model ford focus dizel otomatik cvt şanzıman aracım vardı 2015 kasım ayında aldım 150 binde. Ocak 2016 da şanzımandan ses gelmeye başladı. Ses şöyleki ışıklarda durduğumda uğultu geliyordu vitesi N ve R ye aldığımda uğultunun şiddeti artıp azalıyodu. Şanzıman beni yolda bırakacak diye çok korktum. Sanayiye gittim tandık bi usta vesilesi ile şanzıman ustasına gittik tahmini 2.500-3.000 TL tutar dedi ve bana o zaman için çok geldi. Forum sitelerinden araştırdığım kadarıyla fordun şanzımana 10 yıl garanti verdiğini gördüm ve aracımı Fordun servisine götürdüm ustayla bi tur atıktan sonra değişmesi gerekli dedi şanzımanın . servisteki görevli arkadaşlarla kayıt işlerini tamamladık. Ve servisteki adamlar bile bilmiyordu 10 yıl garantisi olduğunu ben 3 günle kurtardım. Ve araçla ilgili otokoç a yazı yazdılar yurt dışından revizyonlu şanzıman geleceğini söyledir. aracımı servise götürdüğüm tarih 25.02.2016 ilgileri güzeldi o konuda sıkıntı yaşamadım ve 10 iş günü sonrasında altıma avis şirketinden 2016 model sıfır focus verdiler dizel manuel. Şimdilik herşey güzel ama aracım 4-5 aydır serviste haziran ayında servisle tekrar görüştüm aracımın durumunu ve bana 5-6 ay daha sürer dediler. Aklıma takılan şu ki servistekilere de sordum verdikleri cevap beni mutlu etmedi. Aracımı nerdeyse 1 yıl sonra teslim edecekler ve şanzıman takıldıktan sonra test aşamasında motorun ve yürüyen aksamın 1 yıl yatmasından dolayı çıkabilecek arızaları giderip gideremeyeceklerini sordum ??? ama malesef size yüklenicek o masraflar dediler. Aracınızı satmak istiyorsanız otokoçla görüşün piyasa değerinde alıyolar dediler. Peki ben aracımın yerine araç istesem araç alma şansım varmı başından böyle bi tecrübe geçen arkadaşlar sonu nasıl oldu bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Aracımı verip kurtuluyumu yoksa bekliyimi ne yapmam gerekir sizce ??? Şimdiden teşekkürler herekese....
  • arkadaşlar bende de malesef 2007 c-max tdci cvt var

    aracım şu an 95500 km de, şanzıman bir defa revizyon gördü, olmadı
    ikincide değişti bir yıl kadar idare etti ve son olarak dün tekrar arıza verdi ve bugün servise bıraktım.

    kavacıktaki gürbaşlar servisinde şu an araç bi kaç gün içinde ikame aracım gelicek ve ben yine
    3 - 3,5 ay kadar araacımı bekleyeceğim.

    size tavsiyem uzak durun bu araçtan, cvt şanzıman ford evlerden ırak.
    ama manuel derseniz sorun yok arkadaşımda manuel ghia var 230,000 de sorun çıkarmadı
  • Değerli CVT şanzıman-zedeler,

    2007 Şubatında sıfır Focus Cmax CVT TDCI araç aldık. 2008 yazında Sivas-Elazığ karayoluna yeni çıkmıştık ki, araç yürümez oldu. Daha önceki aylarda birkaç kez şehir için teklemişti ancak araç arıza bildirisi yapmadığı için geçiştirmiştik. Ford servisinde tork dönüştürücüsünün değişmesi gerektiğini söylediler ve 1,5 aylık sürede araç bize teslim edildi. Bu işlem için bedel talep edilmedi.

    Aracımızın yaklaşık 70000 km'ye geldiği 2014 yılında yine aynı arıza ile karşılaştık ve bu kez şanzıman tamamen değiştirildi. İşlem kısa sürdü ve bizden ücret talep edilmedi. Faturayı halen saklıyorum, şanzıman, işçilik, yağ toplam "0" TL. Ford servisinin yaklaşımı çok olumluydu.

    Ben Üniversitede öğretim üyesiyim ve yerleşke içindeki lojmanlarda kalıyorum. Ev-iş arası 1800 m. Haftada birkaç kez şehir merkezine iniyorum. Aracım 10 yaşını doldurmak üzere ve 91000 km'de. Aracı çok yumuşak ve hiç zorlamadan kullanmaya çalışıyorum. Açıkçası buna mecbur olduğumu hissediyorum. Kafamdaki soru işaretleri, foruma görüş bildiren çok sayıdaki arkadaş ile aynı: bir sonraki şanzıman arızası ne zaman ve bu arıza Ford Otosan tarafından karşılanacak mı? 2008 yılındaki arızada bize de komple şanzıman değişiminin 19000 TL olduğunu söylemişlerdi. Şimdi sanırım 2. el bedelinin üzerindedir.

    İnternet üzerinde Avrupa ülkelerindeki benzer sıkıntıları da araştırdım ve yaşadığımız sorunun önceki yıllarda çok yaygın olduğunu gördüm. Özellikle İngiltere'de CVT şanzımanlı Fordların hemen tümü arıza vermiş ve Ford bayileri de çok dostça davranmamış. Forum WEB adresi:http://www.honestjohn.co.uk/faq/ford-c-max-cvts/#_ftn10. Bu ve benzeri siteleri araştırınca aşağıdaki sonuçlara ulaştım:
    - Dizel Focus CMax araçlara takılan Alman ZF markalı CVT şanzımanlar önce Amerika Kaliforniya eyaletindeki BMW R50 MINI araçlarda da varmış ve bunların hemen tümü arıza vermiş.
    - 2003 yılı itibariyle bu şanzımanın (CFT23) 1.6 L Ford motoru ile uyumsuz olduğu ve arızalanacağı Ford tarafından da belirlenmiş. CFT23 şanzıman, 230 Nm max. tork ile baş edebilirken araç, nominal 240 Nm, yüklenerek 260 Nm tork üretebiliyor. Bu durum, şanzımanın kapasitesini aşıyor ve bir süre sonra kaçınılmaz bozulmalar meydana geliyor.
    - En önemli kısmı, Ford, CVT şanzımanlı bu araçların satışını Avrupa'da durduruyor. Yukarıdaki WEB sayfasında bir kullanıcı, geçtiğimiz yıllar itibariyle İngiltere'de 300'den daha az CVT şanzımanlı dizel CMax kaldığını ve bu bilginin, yasa ile verilen bilgiye erişme hakkı ile alındığını yazmıştı.
    - Türkiye için BOMBA şu: Ford Otosan, 2003 yılı itibariyle hatalı üretim olduğunu BİLDİĞİ bu aracı 2008 yılına kadar TÜRKİYE'DE SATMAYA DEVAM ETTİ. Öyle ya biz müstemleke olduğumuz için şanzımanda birkaç tasarım müdahalesi sonucunda araç yeniden üretilebilirdi ve önceki yıllar itibariyle batmak üzere olan Ford firması, bütçe dengesini sağladığı Focus modelini satmaya devam etmeliydi. Çünkü Focus başarılı bir model olarak ün yapmıştı.
    - Sanırım şikayetler ayyuka çıkmış olmalı ki Ford, 2008 yılı itibariyle CVT şanzıman ve otomatik el freni düzeneğini tasarımdan kaldırdı ve uzun süre düz vites ile modelini satmaya devam etti.

    Birçoklarınızın da yaşadığına emin olduğum sorunum şu: Bu arabayı bu ayıplı haliyle hangi "kurban"a satayım? Adamcağız aracı satın aldıktan bir süre sonra şanzıman ilintili arıza verir ve Ford Türkiye tamir/değişimi bedelsiz üstlenmezse, araç bedeline yakın bir şanzıman değişim ücreti ödemeli... Vicdan sahibi bir kişi bu işi nasıl yapabilir?

    Ben, kişisel olarak, Ford Otosan'dan bu aracı satın almalarını talep edeceğim. Bunu kabul etmezlerse internetten topladığım bilgiler, ki kanıtlar da denebilir ve bilgi edinme yasası kapsamında edinmeyi planladığım aşağıdaki ilave bilgiler ile Türkiye mümessili hakkında bilerek ayıplı mal satma iddiası ile dava açacağım. Bunlar:
    - 2003-2015 yılları arasında Türkiye'de kaç adet CVT şanzımanlı otomatik Ford araç satıldı?
    - Bu araçlardan kaç adedi CVT şanzıman arızası verdi? Tabii İngilterede'ki Ford servislerine bile, satışı takip eden ilk 12 ayda kesinlikle CVT şanzımana müdahale edilmemesi direktifi veren ve kamuya açık olmayan sirkülerler yayımlamış Ford, hem de Fransızca olarak. Düşünün kü problem ne kadar büyük...
    - Bu arızalardan kaç adedi, ne kadar sonra tekrarladı? Ne kadar tamir, ne kadar yenileme yapıldı?
    - Ford OTOSAN Avrupa'da 2004 yılında ayyuka çıkan CVT şanzıman arızasını bile bile neden Türkiye'de bu aracı satmaya başladı ve 2008 yılına kadar sürdürdü?

    Umarım sorularıma Ford çağrı merkezinden daha üst düzeydeki bir teknik personel yanıt verir. Bunları bu forumda mutlaka paylaşacağım.


    Bülent Erdem
    Cumhuriyet Üniversitesi
    Sivas
  • Merhabalar Hocam 2012 yılında 2. el 2007 model baş belası bir focus CVT aldım o gün bu gündür perişan etti beni, aracı 26000 liraya almıştım, bu güne kadar yapmış olduğum masraf ister inanın ister inanmayın almış olduğum bedeli geçti ve malesef sorunlar bitmek bilmiyor, motor şanzımanı bozuyor, şanzıman motoru bozuyor kısır döngü, bu haliyle satıp kimsenin günahına girmek istemiyorum. yazınızı okudum, bende bu aralar arayıştayım zorlayıp duruyorum fordu ama sonuç çıkmıyor, en son koç holdinge yazdım, cevap bekliyorum, bu konuda bir hareket başlatmak gerektiğini düşünüyorum, toplu hareket dava ve benzeri öncülüğünüzü ve bilgilendirmenizi bekliyorum.
  • toprakyılmaz,
    2007 c-max cvt bende de var aracım yaklaşık 5 aydır kavacık gürbaşlar servisinde, aracı verdiğim günü ertesi günü avis ten yedek arabamı aldım (2016 focus dizel otm.)
    şanzımanım dün 03.04 de servise gelmiş hafta sonuna kadar takılacak ve aracımı teslim alacağım.
    tavsiyem yetkili servise götürmen, şanzımandan kaynaklı arızayı yapmak zorundalar. ömür boyu garantili.
    benim şanzıman 1 revizyon ve 1 defa değişim gördü şimdi tekrar değişti. yani üçüncü kez işlem görüyor.
    her seferi için yedek aracımı verdiler ve tek kuruş dahi ödemedim.
    bilgin olsun
  • Daha öncede yorum yazmıştım bu konuya.
    Bende bir zamanlar cvt dizel focus kullandım.
    Defalarca yolda kaldım, serviste bekledi arabam o kadar şikayette bulundum adamlar banamısın demediler.
    Otosandaki mühendislerle, yetkililerle görüştürdüler onlarda bunu kusur, hata kabul etmediler.
    Dedim hatalı,sorunlu değilse neden satışını durdunuz, bana dediği isteyen olursa yine satıyoruz. Hayatımda gördüğüm en yüzsüz firma bu ford.
    Ford ta çalışan bir arkadaşla görüşmüştüm, mahkemeye veriyim dedim, onun dediğide allem edip kullem edip mahkemeyi kazanıyorlar.
    KOÇ firması böyle malasef.
    Bi kaç yıl sonra araçla bi kazaya karıştım ve araç pert oldu, kaskodan paramı aldım ve cvt li fordtan kurtuldum.

    Garantisi bitim ücretsiz değişiyorlar diyen arkadaşlar satın elinizden çıkarın hiç onların nazıyla ugrasmayın, araba kullanma zevkinizden de mahrum olmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba benimde 2006 model focus um var cvt şanzuman bende benzer sorunlar yaşadım 26 nisanda aracımı Kocaeli de bulunan yetkili servis Esoto ya götürdüm giderken pek umudum yoktu garantisi bitti deyip beni sallarlar diye düşündüm fakat gittiğimde özellikle Nurullah bey çok ilgilendiler sağolsunlar hatta yanımda çocuklarım vardı onlara cizgi film açmaları oyun alanında ilgilenmeleri beni çok mutlu etti neyse çocuklar eğlenirken bende ustabaşı ile aracı teste çıktım sorunlarını gösterdim kendiside bana hakverdi ve ertesi gün fabrikaya rapaoru yazacağını söyledi aracım o gece orda kaldı tabi ben şaşkınım bu ilgiden ama hala onay geleceğinden umudum yok ve fabrika bu işi en az 1 hafta sallar diye düşünüyorum tabi ben buarada arabasız ne yaparım diyorum neyse ertesi gün öğleden sonra 3 de beni aradılar fabrikanın şanzuman değişimine onay verdiğini soylediler ben şoktaydım resmen nasıl bu kadar hızlı olur diyordum kendimce peki ikameyi ne zaman alabilirim diye sordum en azından bunu talep ederler 2 gün veya en kötü cuma alırım diye düşünürken müşteri temsilcisi Furkan bey hemen alabilirsiniz dedi ben ne diyeceğimi bilemedim teşekkür edip telefonu kapattım çünkü bu işin bu kadar hızlı olacağı aklımın ucundan bile geçmedi benim bir çocuğum okula gidiyor eşim arabayla götürüyor ben hep onun okula nasıl gidip geleceğini düşünürken bu arada sadece 1 gün 27 nisanda okula gidemedi şuan bana 2016 dizel otomatik focus verdiler ve halimden gayet memnunum hatta eşim hondacıdır önceki aracım 2008 otomatik civic ti şimdi bu focus tan almamı istiyor zaten çoğunlukla kendisi kullandığı için neyse toparlayayım ben Ford markasından ve Kocaeli Esoto yetkili servisinden aşırı derecede memnun kaldım aracımı yenilersem yine Ford alırım daha önceki araçlarımda Bmw den Fiata kadar birçok yetkili servise gittim hiçbirinde bu kadar ilgi ve karşılama görmedim Koç şirketine Ford markasına ve Kocaeli Esoto yetkili servis çalışanlarına çok teşekkür ederim.



    Arkadaşlar yazıların çoğunu okudum bazı arkadaşlar memnun kalmamış olabilir çalışan hatası olabilir fabrika hatası olabilir ama inanın bu sorun çözülemeyecek bir sorun değil siz sadece sıkıntınızı doğru ve anlaşılır bir şekilde anlatırsanız bizleri memnun etmek için ellerinden geleni yapıyorlar Kocaeli dışında bir yerden yetkili servisten memnun kalmayan varsa Kocaeli Esoto ya gelmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaslar
    herkes ıkame araclardan memnun sanırım su anda 6 ay boyunca son modele bınıyorsunuz
    pekı sonra ne olacak

    bende de 2007 focus var 2.kez sanzıman beklıyorum. servıste 4çkez değişim bekleyen arac vardı

    ilkinde geri almalarını kabul etmemıstım ikincide talep ettim iki kere iki kere reddettiler

    yapıldıktan sonra satmak fıkrı aklımda ancak ıkıncı elde garantı durumu ortaya cıktı sımdı ne yapılabılır fıkrı olan var mı alan adama 2 ay sonra ayıplı mal dıye bana ıade etmeye karar verırse dava acarsa ne olacak bunu da dusunmeden edemıyorum.

    bır alternatıfte bu araclara manuel vıtes takılabılıyor mu bılgısı olan var mı acaba
    en azından masrafı ne tutar yapılıp satılabılır mı yapılıp bınılebılır mı

    bırde adana da salih oto ford hastanesı var cok ıddıalı gorunuyorlar tamırı konusunda
    bılgısı ve deneyımı olan var mı acaba

    bu kadar magdur arkadas var bılgı paylasımı ıyı olur herkesı tez zamanda kurtulmayı nasıp etsın RABBİM
  • starex37 S kullanıcısına yanıt
    aynı sorun yaklaşık 3 ay önce aldığım 2006 model aracımdada meydana geldi şuan sadece uğultu var ustaya götürdüm bana şanzımandan geldiğini ve ford yetkili servislerin garanti kapsamında tamir ve değişimlerini yaptıklarını söyledi bende otokoça götürdüm bana verdikleri cevap 10 yaş ve üzeri araçların garanti kapsamından çıkarıdığını belirten bir maili 1 ay önce aldıklarını ve ücrete taabi olduğunu ve yaklaşık 11 bin tl gibi bir rakama değişim sağlandığını söylediler ve bana merkezle görüşmemi söylediler .bende otokoça mağduriyetimle ilgili mail attım aynı maili ford atmak için karakter kısaltmaları yaparken telefon ile arandım ve muhatapın üretici firmanın olduğunu ve kendilerinin benim adıma forda mail atabileceklerini ilettiler ve şikayet mailimi attırdım ve bana gelecek cevaba göre hareket etmemi söylediler umarım sorun çözülür. güncel sorunların akibetleri hakkında arkadaşlar yazabilirse sevinirim@starex37
  • Ben olayın olduğu tarihte aracı Ford'a iade ettim ve ücretini aldım.Şu an işleyiş ne durumda bilemiyorum.Ama bence cvt şanzıman araçtan kurtulun.11 bin verince sorun belli biz süre çözülürse sonradan yine aynı arızayı tekrar etme olasılığı yüksek diye düşünüyorum.Ha Ford'a bakışım değişti mi?Kesinlikle değişmedi.2015 Fluence aracım var.Ama Ford kadar kesinlikle memnun değilim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.