Şimdi Ara

Focus TDCI CVT şanzıman sorunu yaşayan var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
3
Favori
79.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • banada ilk seferde alım fıyatı onerdıler ıkıncı kez yzdıgımda merkezı aradım ıadeyı kabul etmedıler ve bırdaha yapılmayacagını soyledıler
    adana da salih ford hastanesı ıle gorustum yenı
    kendısınde tum parcaların oldugunu ve tamıratını yaptıklarını
    ıstanbuldan bıle sanzıman geldıgını
    yapıldıktan sonra 6 ay garantı verdıklerını
    1500 ile 5000 arası masraf cıkardıgını belırttı kendısı
    bende aracımdan memnunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starex37

    Ben olayın olduğu tarihte aracı Ford'a iade ettim ve ücretini aldım.Şu an işleyiş ne durumda bilemiyorum.Ama bence cvt şanzıman araçtan kurtulun.11 bin verince sorun belli biz süre çözülürse sonradan yine aynı arızayı tekrar etme olasılığı yüksek diye düşünüyorum.Ha Ford'a bakışım değişti mi?Kesinlikle değişmedi.2015 Fluence aracım var.Ama Ford kadar kesinlikle memnun değilim.

    Selam Hocam, aynı sorun ben de var malesef, aracım halen daha serviste 14 Nisan 2017' de servis kaydı açtırdım. 2006 focus cvt aracım var benim de.

    Tam 3 ay geçti üstünden, sizin durumda nasıl iade almayı kabul ettiler ben 3 kez kendilerini aradım malesef bunu kabul etmemişlerdi. Şu an ikame aracım var tabiki benim de ücretsiz şanzuman değişimi yapmayı kabul ettileri ford un yine de aracın ardında durması güzel fakat bi noktada bu tasarım hatası ve ayıplı bir maldır. Dizel motorun torku yüksek ve şanzuman buna belli bir km sonra dayanmıyor. Bu durumu tüketici alırken bilmek zorunda değil. Bu benim gibi 2.el mal alanı da kandırmaktır. İlk sahibi saolsun tamir ettirip elinden cıkartmış arabayı peki şimdi ben kime satayım da kimi mağdur edeyim?

    Bu iş satıp kurtularak başkasının başını yakıp bitmemeli arkadaşlar. Evet siz kurtuluyorsunuz ama eğer durumu açıkça bildirmeden sattıysanız vebal alırsınız. Ford bu durumu tüketicilerini mağdur etmeden iade alarak hurdaya ayırıp çözmeli. Başka bir yolu yok.

    Starex hocam sen nasıl ikna ettin ve süreci detaylı yazabilir misin?




  • Bir hafta önce detaylı expertiz yaptırarak ford focus dizel otomatik aldim dün şanzuman arizası verdi avcılar ford servisi garanti süresinin 1 haziranda bittigini tamir icin 7000tl sıfir sanzuman icin 15.000 tl ucret talep etti . Ögrendimnki bu fordun ayıplı malı ayıplı malin garantisi bitermi arkadaslar lütfen yardımcı olun bu nasılnbir istir. Experi mi dava etsem fordu mu yoksa aldigim adamı mı bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba.
    2007 model ancak 2006 11. ay çıkışlı bir ford focus trend otomatik vites araca sahibim. 6 yıldır kullanıyorum ve vitesle ilgili sorun yaşamamıştım. birçok kişide olduğu gibi bende de turboda vs sorunlar çıkmış ama seviste halletmiştim ve ücret olarak ta o kadar canımı sıkmamıştı.ancak şu anda cvt şanzumanda sorun yaşıyorum.bulunduğum şehirde ki servis 2007 model olsa dahi 2006 çıkışlı olduğu için garanti kapsamı dışında olduğunu söyledi.serviste tamir ettirmek istesem 1000 tl kadar kendileri ücret alacaklarını söylediler ve şanzumanı söküp izmir veya ankaraya göndereceklerini orada tamir edileceğini tabi oradaki ücretin ne kadar olabileceğini bilmediklerini ifade ettiler.sonuçta serviste 5 binin üstünde bir ücrete çıkar diye düşünüyorum.bu nasıl şansızlıktır.ford kronik sorunu olan bir parçasına nasıl böyle vurdum duymaz olabilir.belli ki bu şanzumanda sorun var ve her araçta birgün mutlaka ortaya çıkıyor.
    sanayi de gösterdiğimde 3 bin-5 bin arası masraf olacağını söylüyorlar.
    444 36 73 numaralı telefondan ford a bir başvuru yaptım 24 saat içinde geri döneceklerini söylediler.açıkçası pek umudum yok garanti konusunda.
    mahkemeye vermeyi düşündüm ama kimi mahkemeye vereceksin ford u mu koç u mu? kazanma ihtimalim mi var sanki.
    paraya kıyıp sanayide tamir ettirsem ne kadar garantisi olacak.
    kafam çok karışık ve moralimde yok.arabaya da ihtiyaç duyuyorum ama bu haliyle de kullanıp daha da kötü hale gelmesini göze alamam.
    yol yordam bilen yazarsa sevinirim.
    iyi günler.




  • Herkese merhaba acaba bugüne kadar Ford ve Otokoç'un Türk kullanıcılara bilerek isteyerek hatalı ürün satışını yaptığı CVT şanzıman kullananlardan herhangi biri dava açtı mı? Dava açarsak neler olur hangi yolları izlemek lazım? Biraraya gelip beraber dava açmak gibi bir işbirliği kurabilir miyiz? En azından İstanbul'da yaşayanlar mağdurlar için olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • de_Brogli D kullanıcısına yanıt
    Başkan ben hiç mevzuyu bilmiyordum.Son çare olarak gitmiştim.Onarım için gittim.Önce genel müdürlüğe şanzımanı gönderdirler.Onarım yapılamaz değiştirmeli raporu gelmiş.Yaklaşık 6 ay ikame araç tahsis edildi.Bu süreçte şanzıman beklerken genel müdürlük servise alım yapalım diye dönüş yapmış.Yoksa benim istediğim bişey değildi.Fakat şu anda son duyduğum araçları toplamayı bıraktıkları yönünde...Çünkü bir akrabamın aracında da aynı sıkıntı vardı.Almadılar şanzımanı tamir ettiler.
  • Merhabalar ben 2015 nisan ayında ford focus otomatik araç aldım. Aldığım gün şanzıman da sorun vardı istinye ford servisine götürdüm 3 buçuk ay ikame araç verdiler onarıp bana teslim ettiler 15 bin km sonra yine aynı arıza oldu bu sefer sakarya ford akgün servisine bıraktım 7 buçuk ay ikame araç verdiler yeni şanzıman gelip takılmış dediler ve 100 bin km garantisi olduğunu söylediler bir belge talep ettim fakat gerek olmadığını ve istediğimiz zaman bir belge ye ihtiyaç duymadan onarım veya değişim olacağını söylediler... 28 eylül 2017 akşamı resmen arac yerinden oynamayacak derecede şanzıman arıza verdi ford servisini aradım ve bu araçlara 10 yaşın üstünde olduğundan garanti kapsamına girmediğini eğer istersem ücret karşılığı tamiri veya değişimini yapabileceklerini söylediler...ford u aradım 52 saat sonra döndüler ve servisin söylediklerini tekrar ettiler.. sonra sitesine mesaj attım... ford olarak CVT ŞANZIMAN üretim hatası olduğu halde neden araçları toplamadınız .... ford olarak 2 sefer aracımı servisinize bıraktığımda 1. De 3 buçuk 2. De 7 buçuk ay da yapıp zar zor teslim edebildiğiniz aracınızı ben hangi şartlarda tamir ettirecegim........ diyelim ki tamirini yaptırdım ilkinde 15 bin km de ikincide 30 bin km de arıza veren şanzımana ne kadar güvenim olmalı..... gereğinin yapılmasını ve gerekirse değerinde paramın iadesini yapıp aracınızı almanızı istiyorum........

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba Arkadaşlar,

    Benim durumumu önceki mesajlarda yazmıştım, aracı 2017 nisanda istinye otokoc a bıraktım. O ara Otokoç bu araçlar ile ilgili evvelden yaptığı gibi geri alım politikasını durdurmuştu. Benimkini ise ücretsiz tamir ettireceklerini söylediler. Yine de ilgilerine teşekkür ederim Otokoç un derim. Araç 4 ay serviste kaldı bu sürede 2016 focus verdiler dizel otomatik aynı araçtan. Süreç sonunda araç şanzıman revizesi gördü geldi ve ben araçtan bi kere soğuduğum için tamir ettirip hemen sattım (tabiki durumu alıcıya açıkça anlattım ve uygun bi ücretle verdim) Tamir sonrası arıza ihtimali yine var çünkü garanti vermedi ford da bu kapsamda. Fakat ben şunu anlamadım ki en azından istinye otokoç bana bu tamirden sonra garanti vermedi ve hatta yine bu sorun çıkabilir bu araçlarda bu olur dedi mühendislik hatası CVT şanzımanlar Dizel motor torklarına dayanamadığı için bu oluşuyor ve tamir çözüm değil ama 10bin ama 40bin sonra illaki bozulacak dedi resmen. Durum şu bu araçların otomatik şanzımanı düz vitese çevriliyormuş diye biliyorum en iyisi bu şekilde bir revize yapıp kullanmak dediler. Yoksa araç gercekten konforlu bi araçtı yaşına göre. Benim araç 2006 dize otomatikti buarada. Benim sizlere tavsiyen avukata da danışılabilir ama mahkeme süreci malum eziyet. Ayrıca aracı 11 senelik iken ayıplı diyip iade alırlar mı kısmet, onun yerine düze çevirtin güvendiğiniz bi ustada o şekilde kullanın yada tamir ettirip satın, ya da düze çevirip satın. Düz vitese çevirtmek en güvenlisi gibi, ben şuan fordun bu tamir ve iade politikasını durdurduğunu biliyorum. Yine karar sizin arkadaşlar.




  • Sonuç olarak aracınıza ne oldu aynı sorunları yaşamaktayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son zamanlarda cvt şanzıman arızası için servise giden oldu mu?
    10 yıl garanti süreleri doldu, çözüm için ne öneriyorlar. Geçenlerde şanzıman kutusu hatası bir ara verdi, huylanmaya başladım.
  • Merhaba arkadaşlar bende de 2006 focus 1.6 tdci ghia otomatik araç var bir kaç zamandır otomatik vites kutusu arzası vermeye başladı. Şu sıralarda elektrik süpürgesi sesi gibi bir ses geliyor usta şanzımandan geliyor biz bunlara dokunmuyoruz çok sorunlu yetkili servise gidin onlar ücretsiz değiştiriyor dedi ama bir tandığıma sordum fordan 2017 sonunda bitti artık almıyorlar dedi. İstanbuldayım nasıl bir yol izlemem gerek ne yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • invariant İ kullanıcısına yanıt
    Selam kardeş bende hevesle 2007 focus cvt dizel aldım herkes gibi hevesim kursağımda kaldı yazını okuyunca merak ettim 25 cvp görünüyor gelen cvplarda sağlıklı bir çıkar yol varmı bena cvp yazarsan memnun olurum teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , bende 2007 ghia otomatik şanzımanlı araç almış durumdayım , sorunlu olduğunu öğrendim.
    Artık almış bulunduk, şubat ayında revize edilmiş olarak aldım şanzımanı. Olası arıza durumunda ne yapılmalı ? İstanbul avrupa yakasındayım.
    Otokoç yetkili servis hala ücretsiz değişim yapıyor mu ? özel serviste revize mi iyidir ?
    Veya sıfır kullanılmamıs şanzıman takıp kafanın rahat etmesi mi ? Teşekkürler.
  • pizdies kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Mesajınızı gördüm, mesaj atma yetkim olmadığı için buradan cevaplıyorum.


    Bizim araç vaktinde sıfır olarak gelmişti üzerinden yaklaşık 12 yıl geçti. O zamanlar araçlar 70bin km'ye geldi mi kitlenip arıza çıkarıyorlardı. Bizim araç arıza yaptığında 4 ay sonra teslim aldık. Şanzımanın üretimi durmuştu vs. Günümüzde böyle bir arıza karşısında nasıl bir yol izleniyor bilmiyorum belki doğru düzgün bir çözüm üretmişlerdir. Ücretsiz değişim yaparlar mı bilmiyorum ancak ben yetkili servisi tavsiye ederim. Özel servislerde karşınızda kurumsal bir muhattap olmamanın yanı sıra aracını düzgün teslim edip rezil olmuş bir şekilde geri alan çok kişi biliyorum. Kolay gelsin.
  • pizdies kullanıcısına yanıt
    umarım sorun yaşamazsınız kendimden pay biçmek gerekirse bende sizin gibi aldıktan sonra öğrendim arabanın üzerine titreyerek kullanım 3 sene sonunda dün akşam otomatik vites sorununu yaşadım . siz oto koç ile görüştünüz mü
  • dipvocal D kullanıcısına yanıt
    Ben şanzıman arızası vermeden uygun fiyata sattım. Araştırdığım kadarıyla 6k gibi bütçe gitmekte olası arızada. Otokoç 10 yılı dolan araca bakmadıgını söyledi.
    Teşekkürler.
  • Salih baydar S kullanıcısına yanıt
    Bu kronik sorunlu Cvt şanzıman ile ilgili bilginiz veya aracınızdaki son durum nedir?
    Nasıl bir süreç izlediniz, ne tür bilgiler edindiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clup32 -- 30 Haziran 2019; 1:16:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savaş53 S kullanıcısına yanıt
    Sonraki süreciniz nasıl gelişti anlatır mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • postacı82 P kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız sonraki süreçte?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facebook focus c max gruplarında bu şanzımanı ballandıra ballandıra anlatıp benim aracımda sorun yok diyenler var sorunlu şanzıman diyincede kızıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.