Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 DURATORQUE TDCI HK.'DA SORU!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
52.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşım 9 aydır kullanıyorum 2006 modelini
    şu ana kadar bir sorun yaşamadım. araç çok seri ve küçük olduğu için tam bir şehir arabası. yaktığı da çok fazla bir şey değil. ben biraz spor kullandığım için şehir içinde 145 150 civarı yakıyor.
    acayip seri bir araç. yani bir dizel arabadan beklenmeyecek kadar seri. kendi sınıfındaki o fiyatlardaki araçlar arasında herhalde en atak araç fiesta. çok rampa bir yerden çıkarken, araç da biraz kalabalıksa biraz köstürüyor devir artana kadar ama debrijaya basıp gazı verip debriyajı bırakıyosun araba devirini kazanıp uçuyor :)
    max hız olarak da düz yolda 175km/s gördüm, daha bassan daha da görürsün. ben daha ileri gitmedim.
    bence 25-30 milyar arasında bir araç düşünüyorsan fiesta almalısın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kyibe

    Şimdi bu fiesta 1,4 tdci'nin opel corsa 1,3 cdti gibi kronik bir sorunu(direksiyon kutusu vb.) varmı arkadaşlar.Ben manuel almayı düşünüyorum asm falan değil yani.Malum kış geliyor,dolayısıyla yavaştan arabalara bakmaya başlamak lazım ve kararımın son rötuşlarını yapıyorum artık.Hadi şu fiesta konusunda bir yorum yapıverin kullanan arkadaşlar.
    Orta halli bir kullanıcıyım,hız yapmayı sevmem,makas atmanın ne olduğunu bilmem,arabayı 1. viteste bağırtmaktan zevk almam,sakin ve genelde 100 km. hızı aşmam,15-20 milyarlık arabadan Mercedes ayarında sürüş keyfi,yol tutuşu vb.özellikler beklememde.Ama araba tamircileriyle kanka olmakda istemem,problem çıktığında tamiri yüksek olmazsa memnun olurum
    Kısacası fazla problem çıkarmayan bir araba lazım bana.Dediğim gibi mercedes gibi yol tutmasada olur.
    Bana uyarmı bu fiesta,uymazsa bir tavsiye lütfen
    Saygılarımla



    manuel vitesli dizel fiestanın hiçbir kronik sorunu yoktur..alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz...hatta sınıfının en iyi sürüş keyfi ve yol tutuşuna sahip araçlarından birine sahip olmuş olursunuz...




  • Sayın türbülans,diğer topicde teşekkür etmiştim ama yine teşekkür ediyorum yorumunuz için.Artık fiesta'da karar kıldım.Söylentilere göre kış mevsiminde araç fiyatları daha ucuz olduğu için kasım-aralık gibi fiyatı uygun dizel bir fiesta(2005 gibi) bulurum inşallah.
    SAYGILAR
  • BİRAZ GEÇ OLDU AMA FİESTA 1.4 TDCİ KULLANICISI OLARAK MUTLAKA BUNLARI OKU.2005 YILINDA YENİ ALDIĞIM FİESAT 1.4 TDCİ COMFORT MODEL ARABAMI SATTIM.SATMA NEDENİM İSE;1.3 CDTİ 6 AYLIK BANDROLÜ:140 YTL,FİESTANIN 250 YTL.1.3 DİĞER MARKA ARAÇLARIN 15000/1 SENELİK BAKIMLARI 150 YTL NİN ALTINDA,FİESTANIN 200-270 ARASI.AYRICA 2004 VE 2005 YILI FİESTA 6 AYDA BİR ZORUNLU BAKIMA GİTMEK ZORUNDA ÇÜNKÜ GARANTİSİ DEVAM ETSİN.FİESTANIN DİREKSİYON KUTUSU PROBLEMİ ŞANSA BAĞLI 3 ARABADAN 1 İNDE MUTLAKA VAR.KAPI GICIRTILARI YÜZÜNDEN 5 DEFA ARACA İZALASYON YAPILDI ANCAK YİNE GELİYORDU,TDCİ MOTOR CDTİ MOTORA GÖRE SESLİ ÇALIŞIYOR 120 KM NİN ÜSTÜNDE SES DUYAMAZSIN.ARACI SATMAMDAKİ EN BÜYÜK NEDEN İSE SERVİSLERİN İLGİSİZLİĞİ,USTALARIN BİLGİSİZLİĞİ.DİREKSİYONDAN SES GELİYOR DİYE 4 DEFA SERVİSE GİDEN ARABANİN DİREKSİYONLA İLGİLİ DEĞİŞMEYEN PARÇASI KALMADI.EN SON DİREKSİYON KUTUSU DEĞİŞTİ.AMA TATMİNKAR OLMADIM ÇÜNKÜ BEN O KADAR PARA VERİP BU ARABAYI ALDIM VE 3 HAFTA SONUNU ARABASIZ GEÇİRDİM.ARABAMI SATTIKTAN SONRA FİESTANIN GÜZEL YANLARINIDA ANLADIM TABİKİ;PEJO,CORSA,PALİO SINIFI ARABALARA GÖRE İÇİ ÇOK GENİŞ,5 KİŞİ RAHATLIKLA UZUN YOLCULUK YAPABİLİRSİN,MOTORU 68 BG OLMASINA RAĞMEN 1.3 CDTİ VE 1.4 HDİ MOTORLARA GÖRTE DAHA YÜKSEK PERFORMASTA.MAX 190 KM HIZA ÇIKTIM DAHADA BAZSAM GİDERDİ SANIRIM HIZ TUTKUNU BİR İNSANIM VE ARKADAŞLARIMIN CORSA PEJO V.D DİZEL ARAÇLARI BANA KESİNLİKLE FİESTANIN VERMİŞ OLDUĞU SÜRÜŞ EMNİYETİNİ VE ZEVKİNİ VERMEDİ ALTİ YER ALÇAK Bİ ARABA BU DEZAVANTAJ GİBİ GÖRÜNSEDE VİRAJLARDA SAVRULMA DİYE BİR DURUM SÖZ KONUSU BİLE OLMUYOR.UNUTMAKİ FİESTA V.B DİĞER ARAÇLARIN MOTOR BAKIMLARI 100 BİN KM YE YAKIN BAŞLIYOR 2.EL ALACAKSAN BUNA DİKKAT ET VE TDCİ MOTORUN SADECE YAKIT POMPASI 2500 YTL GERİSİNİ SEN DÜŞÜN.DİZEL ARAÇ SADECE YAKITI DEĞİL PERFORMANS VE ATAK OLMASI İLEDE KULLANIM AÇISINDAN BENZİNLİ MOTORLARA GÖRE ÇOK FARKLI.ŞU AN BENZİNLİ BİR ARAÇ KULLANIYORUM HEM YAKIT HEMDE PERFORMANSINDAN MEMNUN DEĞİLİM ÇÜNKÜ ALIŞTIM BİR KERE DİZEL MOTORA.ABS Lİ ALMANI TAVSİYE EDERİM AMA COMFORT MODELİNİNDE FREN SİSTEMİ GÜZEL.SON OLARAK SATARKEN PROBLEM YAŞAMADIM AMA ARAÇ 27000YTL İKENDE 2.EL FİYATI AYNIYDI,ŞU AN 31000 YTL AMA 2.EL FİYATI YİNE AYNI.SAYGILAR.




  • 2006 TDCI ım var , çok başarılı bir araç herkese tavsiye ediyorum sürüş keyfi olsun 1 lt ile 20 km gitmesi olsun inanılmaz bir araç. Servi lerde benim şansıma sanırım çok ilgili arkadaşlar, ben şiddetle fiestayı tavsiye ederim bir arkadaşım doğuya gidip geliyor 180 - 200 le gidiyorum diyor 1000 km git gel araç tık etmiyor... şuan km de 130bin yakıyor şehir içi..
  • Şimdi arkadaşlar forumda gördüğüm ortak eksiklik şu; herkes başına gelen olayı sanki kronik bir hataymış gibi lanse ediliyor zamanımızda artık her araç iyi her araç hızlı önemli olan bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak araçlarda.Forumdaki yorumları takip ederken tam 3 kere karar deyiştirdim.2000 bora ile başladım sonra 1998 passata yöneldim ondan sonra 2004 corsa dizel dedim tam 3 ay ne alacagıma karar vermeye çalıştım.Onun şunu var bunun bunu var diye corsada karar kıldım ama temiz bir corsa bulamadım.Tanıdıktan 2004 dizel fiesta denk geldi tertemiz aldım. Fiestayı abs 'sinin olmayışı ve yerli montaj diye pek istememiştim.Corsa daha hoş gözüküyordu ama fiesta denk geldi. Şimdi derseniz fiestaya ögle alıştım ki anlatamam. Burada her kullanıcının kullanma alışkanlıgı aynı deyil.Dogal olarak her aracın kullanım alışkanlıgına göre eksiklikleri ortaya çıkıyor. Kimi hızı seviyor kimi konforu kimide güvenlik önce diyor.Şimdi sorarım en iyi arkadaşların bile bir konu üzerindeki düşünceleri farklılık gösterirken, nasıl olurda bir modeli herkes begensin herkes 100 üzerinden 100 versin.

    Ben fiestayı tercih etmesemde önceleri 3 aydır 2004 dizel fiestaya biniyorum.Yeri geliyor basıyorum yeri geliyor tasarruf için ayagımın altında iğne varmış gibi gazabasıyorum.Kimide konfor ikinci planda yol tutuşu daha önemli der.

    DEMEK İSTEDİĞİM ZATEN ARAÇ TEMİZSE VE SİZDE ARACI KULYAPISI DEMİYEREKTEN EN ZOR ŞARTLARDA KULLANIRSANIZ VE BAKIMINI EKSİK YAPTIRIYORSANIZ İLLAKİ BİR SORUNLA KARŞILAŞIRSINIZ BUNUDA KORONİK BİR ARIZA DİYE FORUMDA DEFALARCA DİLE GETİRİRSENİZ VAY FORUMLARI TAKİP EDİPTE ARABA ALMAK İSTEYENLERİN HALİNE.


    .




  • walla bende 2006 modeli war.şu an 22000 km de stil paketli.bence aracın şürüşü,görüşü,tipi,boyutları we kullanım kolaylığı son derece iyi.fakat ülkenin yolları malum çok bozuk.ben tek hatayı 15 jant almakla yaptım.dolayısıyla bu da arabayı çok hırpalıyor.sağından solundan gelen sesler için farklı serwislere götürdüm.ama tam manasıyla kesilmedi.bir de süspansiyon tempradan sonra bayaca bi sert.yakıt da corsa dan fazla sanırım.onun haricinde çok memnunum.yazın köye gittim 50 yanaklı lastiklerle mecburen ama ne altı sürttü ne de tık dedi maşallah.bir de 195/50/15 farkıyla yola yapışıyor mübarek.bence tam bir gti awcısı.
  • Bütün mesajları okumadım.2005 model fiesta comfort tdci model aracım var.Şaşıracaksınız ama 100 bin km yi devirdim.Almak isteyen varsa içi rahat olsun.hala bir sorun çıkarmadı.
    not:ankara - eskişehir arasında 200 km yi gördü yokuş aşağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chic -- 12 Kasım 2006; 15:32:23 >
  • slm arkadaşlar bne bu aracı eylülün basında aldım. uzun araştırmalar sonucu fiesta dizele karar verdim ve çok memnunum.. fiestaların 2.0 cc lik 150 beygir güç üreten modelinin torku 190 1.4cc 68 beygir güç üreten dizel motor seçeneğinin torku 160... araba çok seri ve mükemmel kaçıyor.. şehiriçi içi n şiddetle tavsiye ederim.. 1depo ile (95ytl civarında doluyo) şehiriçinde 650km yapıyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans

    motor,performans ve donanım sınıfı için yeterli olmakla birlikte eğer ASM şanzımanlı modeli düşünüyorsanız bir daha düşünün derim..çünkü bu şanzıman özellikle şehir içi sıkışık trafikte fazla ısınmaktan dolayı kilitlenme yapıyor ve bir süre aracı durdurup soğumasını beklemek gerekiyor..bu durum bir çok sitede şikayet olarak mevcut..manuel şanzımanlı model daha iyi bir seçim olacaktır..



    Bu görüşlere dikkat ediniz...ASM şanzıman denilen TRIPTONİC vitesli model galiba...Doğru olmakla birlikte ekleyeceğim şeyler var...Bir Otomatik vites bir beyin bir sistem 50 km hıza ulaştığında hangi direktifle 5 vitese geçer..Bunu üretenler bu deviri torku neden ayralamamışlar...Bu araba İsveçin bal kaymak İsviçrenin yağlı ballı börek yollarında kullanılmıyor ki...Sayın Ford Takımındaki arkadaşlara sormak istiyorum...

    Servis: yol bilgisyarının bu şanzıman devir&tork değerlerini yükseltemezmi...Bu kadar basit...Bu aralar kanırtan birşeyler var arabada...ne olduğunu anlamıyorum tabi...ve araba arkaya kaçıyor rampada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mete_han9999 -- 15 Kasım 2006; 0:02:21 >




  • Bende 8 ağustos 2006 da aldığım 2007 model Fiesta TDCİ 1.4 var araç 5000 km yaklaşıyor daha tık demedi çok şükür
    Yakıt konusunda iyi 140 160 arası yakıyor(ne kadar basarsan o kdar bu böyle biline)
    konfor bakımdan iyi
    Motor u baya canlı
    Ufak tefek eksileri var ama basit şeyler(ön tamponu yere yakın gibi)kadı kızında da olur
    Chic in dediği gibi 200 km gören arakdaşım var.
    Araç sınıfına göre yüksek yol tutuşu var güven veriyor

    Sana kalmış ama bende çok sıkıntı çektim seçim konusunda ama Fiesta almakla iyi bir seçim yaptıgımı düşümüyorum
    SANADA TAVSİYE EDERİM(zaten sokağa bak araç gayet başarılı çok sayıda fiesta var eski yeni kasa buda aracın başarısını gösterir bence)
  • hiç bi sıkıntı yaratmadı allaha şükür bende de eylülün 1inde aldım o günden bugüne sorunsuz kullanıyorum.
  • YA ARKADASLAR lutfen
    SORUNSUZ diyen arkadaslar bir de sanjımanlarını yazsalar bi zahmet......

    bu konudaki asıl mesele ASM sanjımanın sorunlu olup olmadıgı...
    yoksa kımsenın duz/manuel vitese bir sey soyledıgı yok

    ben de sahsen dızel + otomatık dusunuyorum
    ki favorım fıesta tdcı ASM ancak sorunlu ıse tabıkı uzak durmak ısterım
    o yuzden sorunsuz dıyıp de asm sanjımanın degerlendırılmesını golgede bırakmayalım
  • dostum bende dizel asm şanzımanlı 60000 kmde 2005 model fiesta var ve çok memnunum allaha şükür sıkıntyı çıkarmadı bana..
    yakıtı da bi o kadar iyi.. benim fikrimi sorarsan gönülö rahatlıyığla alıp kullanabilirsin..
  • abi sende otomatik volvo c40 yok muydu?

    quote:

    Orjinalden alıntı: cmk

    dostum bende dizel asm şanzımanlı 60000 kmde 2005 model fiesta var ve çok memnunum allaha şükür sıkıntyı çıkarmadı bana..
    yakıtı da bi o kadar iyi.. benim fikrimi sorarsan gönülö rahatlıyığla alıp kullanabilirsin..
  • tamamen katılıyorum kullanan tanıdıklarım var tek bir kronik şikayet duymadım. inanılmaz bir sürüş zevki ve yol tutuşu var. parasının hakkını veriyor sadece unutmamak lazım focus almıyorsunuz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans


    manuel vitesli dizel fiestanın hiçbir kronik sorunu yoktur..alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz...hatta sınıfının en iyi sürüş keyfi ve yol tutuşuna sahip araçlarından birine sahip olmuş olursunuz...
  • 2004 TEN beri ford fiesta tdci sahibiyim
    2 adet kronik sorunu var 1 . si klima kablosu kısa olduğu için kopuyo 8 ytl alıyolar
    dieri ise enjektörlerinde sıkıntı çıkıyomuşşşş tamirci arkadşım söyledi. bundan dolayı ara sıra yakıt katkısı kullanıyorum (enjektör pullarıda cabası) pullar yüzünden içeri kötü hava veriyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans


    quote:

    Orjinalden alıntı: kyibe

    Şimdi bu fiesta 1,4 tdci'nin opel corsa 1,3 cdti gibi kronik bir sorunu(direksiyon kutusu vb.) varmı arkadaşlar.Ben manuel almayı düşünüyorum asm falan değil yani.Malum kış geliyor,dolayısıyla yavaştan arabalara bakmaya başlamak lazım ve kararımın son rötuşlarını yapıyorum artık.Hadi şu fiesta konusunda bir yorum yapıverin kullanan arkadaşlar.
    Orta halli bir kullanıcıyım,hız yapmayı sevmem,makas atmanın ne olduğunu bilmem,arabayı 1. viteste bağırtmaktan zevk almam,sakin ve genelde 100 km. hızı aşmam,15-20 milyarlık arabadan Mercedes ayarında sürüş keyfi,yol tutuşu vb.özellikler beklememde.Ama araba tamircileriyle kanka olmakda istemem,problem çıktığında tamiri yüksek olmazsa memnun olurum
    Kısacası fazla problem çıkarmayan bir araba lazım bana.Dediğim gibi mercedes gibi yol tutmasada olur.
    Bana uyarmı bu fiesta,uymazsa bir tavsiye lütfen
    Saygılarımla



    manuel vitesli dizel fiestanın hiçbir kronik sorunu yoktur..alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz...hatta sınıfının en iyi sürüş keyfi ve yol tutuşuna sahip araçlarından birine sahip olmuş olursunuz...


    MESAJIM SİZE OTOMOBİL DOKTORU>
    üNVANINI SONUNA KADAR HAKEDİYORSUN.
    KONUYA HAKİM OLDUĞUN BELLİ.
    EĞER ARACA SAHİP OLMADAN BU BİLGİLERE SAHİPSEN BİR KERE DAHA BRAVO!
    Ben ŞUNU SÖYLERİM: küçük sınıf otomobil piyasasının TARTIŞMASIZ LİDERİDİR FİESTA .




  • aradan yorum yazılmayalı baya geçmiş.şuan bende fiesta arıyorum.
  • Ben şirket arabası olarak 2005 model 1.4tdci fiestayı (70HP) 0 km iken alıp 175 bin km de hurdaya çıkartmış biri olarak derim ki;
    - Eğer tek başına veya en fazla iki kişiyseniz,
    - Hızlanmaları (0 dan ve ara hızlanmalar) dert etmiyorsanız,
    - Çok yokuşlu bir yerde yaşamıyorsanız,
    Hemen bir adet TDCI Fiesta alın...
    Benim tespit edebildiğim tek sorunu, motorun 1000 - 2000 devir arasında resmen ÖLÜ olmasıdır. Özellikle de yokuş yukarı kalkışlarda ciddi sorun yaşayabilirsiniz. O kadar ki takriben 45° eğimli bir yokuşta ve içinde iki kişi bulunan bir araçla hiç kimse stop ettirmeden kaldırmayı beceremedi. Aracın tam dört kere enjeksiyon programı değiştirildi ama yakıt tüketimini artırmaktan başka bir işe yaramadı!
    Eğer uzun yolda ve ortalama 90-120km bandında hareket ederseniz, bugünki şartlarda 4.5lt/100km civarında bir yakıt performansına sahiptir. Şanzımandahil hiçbir mekanik sorunla karışlaşmadım. Yol tutuşu Focus la mukayese edilmese dahi fena değildir. Ses sistemi oldukça iyidir. Gürültü seviyesi bu klasmandaki bir araba için kabul edilebilir düzeydedir. Ancak yolda yakıtınız biterse vay halinize!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhardware -- 4 Eylül 2008; 12:01:55 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.