Şimdi Ara

Ford Powershift Şanzıman Titreme Problemi - KRONİK Problem Çözülemiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
15
Favori
80.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    takip.... Allah sabır versin
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    Sabırsızlıkla bekliyorum inşaalah sizin açınızdan olumlu karar çıkar ama daha çok uzun sürer herhalde yargıtaya kadar gider
  • Helal olsun. İnşallah hakettiğiniz sonucu Alırsınız. Hakimin değişmesi konusu biraz ilgin. Süreç uzatılıyor. Takipteyim. Benim de 2007 focus 1.6 cvt tdci aracım var. Şu an kullanabiliyorum ama araçtaki gürültü iyiden iyiye arttı ve ilk kalkış ve geri kalkışta ve hareket halinde hız düşünce 1. Vitese geçerken vurma var. Ben de ikinci el aldım. Servis yetkisiz birileri müdahale etmediyse oyosan ücretsiz değiştirecek ve ikame araç temin edecek dedi.

    Şu ikame aracı aracı teslim etmeden getirtemiyorlar mı acaba :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu is icin 2 yil ongoruyorum. 1 yili gitti. Bana yeni kasa focus vermek istiyorlar sanirim 2018 de :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cirakf55 C kullanıcısına yanıt
    Hemen ucretsiz arac degisimi onerdilerse helal olsun, kendilerini gelistirmisler demekki. Olmasi gereken bu belki ama iste mucadelesiz is yapmamak bizim kulturumuz olmus. Hayirlisiyla hemen cozerler insallah probleminizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    hocam taktirle takip ediyorum sizi.

    aynı sorun bendede var. 2014 focus garanti devam ediyor. ilk kavrama 3000 km de degisti. 6 ay sonra 2 . değişti. yani 2 ay once. simdi vurma yok ama hışırtı geliyor. 2 servise göturdum ikiside sıkıntı yok normal ses gelmesi diyor. bende hukuka basvuracaktım ama sıkıntı yok deyince terettutte kaldım. ne tavsiye edersiniz tecrubenizden yararlanmak isterim...
  • Garanti sureniz ne zaman bitiyor? Hisirti, vuruntularin habercisiydi bende. Eger zamaniniz varsa biraz bekleyin viruntular tekrar baslayimcaya kadar. Birde hisirtilar kavramayi degistirsiginiz hafta varmiydi? Genelde kavramadan sonra ilk 1 hafta araba her.konuda.kusursuz oluyor. 2. hafta sinyaller geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    Garanti ekimde bitiyor. bende de once hısırtı sonra vuruntular baslıyordu. ama bu sefer aldım eve giderken hısırtıları duydum. sadece benim duyabileceğim duzeydeydi malum kulak cok hassas oluyor. sonra artmaya basladı hısırtı ve ugultu seklinde 1- 1.5 ay sonra gititm iki servise. birincisi daha teslim ederken bisey cıkmayacagını soyledi ve sesi duymalarına ragmen hiç bisey yok dedi normal dedi guncelleme falan yapmadı. 2 hafta sonra ikinci servis gunceleme yaptı parca değişecek bişey yok dedi ses kesildi dedi ama aynı şekilde devam ediyor. birde 2. kavramanın iyileştirlmiş kavrama oldugunu soylediler. satmaya calışıyorum satamıyorum. mahmekemeye veremiyorum sıkıntı çok...
  • Merhaba. 1 haziranda otosan yetkili servislerine yazı göndermiş ve 10 yaşını doldurmuş cvt şanzımanlı araçlara artık ücretsiz değişim tamirat ve ikame araç desteği vermeyecğini duyurmuş. şanzıman ustasına göstermem neticesinde aracın min. 3500 tl masrafı olacak.
    Başka bir forumda bir abi o yazı hükümsüzdür kronik sorunu olan bir malzeme, ömür boyu hizmet vermek zorunda dava açın diyor.
    Bende evvela servise kayıt açtırıp ücret çıkarmaları halinde ki kuvvetle muhtemel noter aracılığıyla bir ihtarname çektireyim diyorum. Tabi önce sözlü uyaralım.
  • BİZİM DE 2012 MODEL FORD FOCUS SW OTOMATİK (POWERSHİFT) VAR 17.350 KM 2.EL OLARAK ALDIK ŞUAN 22 BİN KM DE BENZİNLİ+LPG Lİ AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM
    1 VİTESTEN 2 VİTESE GEÇERKEN TİTREME OLUYOR BAZEN VURMA GİBİ SARSINTILI GEÇİYOR
    BİRDE ARAÇI GERİ VİTESİ ALINCA BAZEN HAFİF ÖNE KAÇIRMA OLUYOR SONRA GERİ GERİ GİDİYOR NE YAPMAM GEREKIYOR
    ARAÇ GARANTİSİ 2016 DA BİTTİ AMA BİZ BİTTİĞİ ZAMAÖMDAN SONRADA GENE AYNI YETKİLİ SERVİSE PERİYODİK BAKIMA GÖTURDUK İYİ NİYET GARANTİSİ FİLAN OLURMU
    BİRDE PERİYODİK BAKIMDAN SONRA LPG TAKTIRDIK GARANTİDE SORUN OLUSTURU MU (ADANA FORD OTOKOÇ KENDİ ÇAPINDA AYNI LPG SİSTEMİNİ SIFIR ARAÇLARINA TAKIYOR YANİ ANLŞMALI)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelans67 -- 24 Haziran 2017; 1:56:47 >
  • exelans67 kullanıcısına yanıt
    USTA GECMİŞ OLSUN. İYİ NİYET GARANTİSİ DENİLEN ŞEY SİZ YETKİLİ SERVİSE GİTTİĞİNİZ İÇİN DEVAM EDER. BENİM NORMAL GARANTİM DEVAM EDİYOR VE ARAÇ LPG Lİ. MOTOR HARİÇ GARANTİ BOZULMUYOR.
    FORD BU SIKINTIYI Bİ NEBZE SİNEYE CEKMİŞ. İKİLEMEDEN KAVRAMAYI DEĞİŞTİRİYORLAR. SİZDE BENCE SERVİSE GİDİN GARANTİDEN DEĞİŞTİRLMESİ İÇİN BASTIRIN. YOK YAPAMAYIZ DİYEBİLİRLER O ZAMAN OTOKOÇ U VE FORDU ARAYIP TALEBİNİZİ İLETİN. BİRAZ DA TERS YAPABİLİRSİNİZ. GARANTİSİ BİTMİŞ Bİ TANIDIĞIM AYNI ŞEYİ YAPTI VE BASARILI OLDU ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRDİLER.
  • teşekkür ederim eyvallah adana gizerlere götürecem otokoç genel anlamda begenen yok zaten araç gizerleri alınma servirsinede oraya götürmüştük randevu alıp giderim
  • Var mı bir gelişme acaba?
  • Merhabalar öncelikle
    Sırf bu konuda ilerleyen süreçlerde diğer arkadaşlarımıza fayda sağlasın diye paylaşımda bulunmak için yeni üye oldum. Benzer bir durumla bende karşılaştım. Süreci uzun uzun anlatacağım.


    09.12.2014 tarihinde sıfır olarak alınmış aracı 2. El olarak 2016 Ekim ayında bir şahıstan satın aldım. Satın aldığımda;

    1. 12.12.2014 tarihinde üretim hatasından dolayı serviste sol far takımı komple değişmiştir.

    2. 05.09.2016 tarihinde klima arızası ile klima komple değişmiştir.

    Yukarıda ki durumlardan dolayı satın aldığım kişi beni bilgilendirmiştir. Bu konuda bir problem yaşamadım.

    Ancak satın aldıktan sonra bazı problemler yaşadım.

    Aracımda yaşamış olduğum tek taraflı maddi kaza sonucu kaskodan ön kısmında hasar oluştu ve servis tampon, radyatör ve klima radyatörü gibi parçaları kasko kapsamında orijinal olarak değiştirdi. Aracın kaportası şasileri gibi diğer aksamlarında hiçbir sorun yoktu aslında tampon bile tamir edilebilirdi ancak tampon ekini ve sis farını tutan tırnakların kırıldığı gerekçesiyle değişti.

    Servis hataları nedeniyle yaşadığım her şey bundan sonra başladı.

    • 22.04.2017 Araç bana teslim edildikten sonra servisten aracı teslim aldım. Aracın park sensörlerinin YANLIŞ TAKILDIĞI FARK ETTİM SERVİS ARACIMI TEKRAR ALIP TAMPONU SÖKÜP PARK SENSÖRLERİNİ TEKRAR DÜZELTTİ ve bana teslim edildi. Yapılan işlemle ilgili evrak istememe rağmen bunun düzenlenemeyeceği söylendi.


    • 17.05.2017 Aracı teslim aldıktan bir süre sonra aracın özellikle yağmur yağdığı ya da yıkama yapıldığı dönemlerde sol farının zaman zaman gidip geldiğini, yanmadığını fark ettim. Bu sorunla beraber yani farın yanmadığı zamanlarda aracın gösterge panelinde; motor arızası, ABS arızası ESP arızası, şeklinde tüm arızaları vermesi üzerine servisi aradım aracın kontrolleri için servise getirmek gerektiği söylendi. Aracı servise götürdüm. ŞASİ KABLOSUNA TAMİRAT ESNASINDA ZARAR VERMİŞİZ DEĞİŞTİRDİK denildi bana herhangi bir ücret çıkarmadan aracımı teslim ettiler.


    • Aracın far yıkama kapaklarından bir tanesinin yolda seyir halinde iken düştüğünü fark ettim. Kontrol ettiğimde yuvanın uygun pozisyonda olmadığını gördüm değişen tamponumda ki bu yuvayı orijinal araçlarda ki yuva ile mukayese ettiğimde daha sonradan açılmış ve standarttan uzak olduğunu anladım diğer kapağa baktığımda ise o da emanet duruyordu. Servise durumu izah ettim servis hatalarını kabul etti ve ücretsiz olarak tamponda düzeltme işlemine gitti ve kapakları temin edip firmadan kaynaklanan hatayı giderdi.


    Buradan sonra servisin hatalarından kurtuldum ve tüketici hakları hakkında çokta bir bilgim olmadığı için bir girişimim olmadı. İlerleyen süreçte ise araçla ilgili başka bir problem yaşadım bu yapılan işlemlerden bağımsız başlı başına aracın kendisinden kaynaklanan bir problemler ise şöyleydi;


    06.07.2017 Aracımın 30 BİN bakımı için servise götürdüm araçta vites geçişleri esnasında özellikle 1’den 2’ye ve 2’den 3’e vites geçişlerinde bir sessin oluşmaya başladığını bu sesin son dönemlerde aşırı derecede hissedildiğini söyledim. Servis bakımı tamamladı ve test sürüşü bile yapmadıklarını kilometresinden anladığım aracımı arıza yoktur diyerek bana teslim etmeye çalıştı. Bende itiraz edip görevli personelleriyle test sürüşü yapmak istediğimi söyledim. Test sürüşünde servis personeli arızayı onayladı ve aracım tekrar servise çekildi. Terimleri tam hatırlayamasam da ( motor takozu veya kulağı şanzıman takozu gibi parçaların ayarlanması gerek denildi ve aracın ayarları kontrol edildi. Sonuçta arıza giderilemedi.


    Yeniden randevu alarak aracımı tekrar servise götürdüm araçta şanzımandan kaynaklanan sorun nedeniyle aracın sorun çıkardığı söylendi ve aracın garanti kapsamında tamiratının yapılacağı söylendi şanzıman indirildi ve içerisinde parçalar değiştirildi. Telefonla aracınızı teslim alabilirsiniz diye aradılar aracı aldım ve sorunun yine devam ettiğini gördüm.

    Servisten tekrar randevu alarak aracı servise götürdüm. Aracın sorununu tespit edemediklerini bu bağlamda başka bir işlem yapamayacaklarını sözlü olarak söylediler. Yazılı olarak istediğimde talebim olumsuz karşılandı. “Aracı bu şekilde kullanmam sorun teşkil etmeyecek mi?” dediğimde ise hayır dediler bununda yazılı olarak veremeyeceklerini söylediler. Araçla ilgili bu sefer herhangi bir kayıt açmadılar. Bu kaydın neden açılmadığını sorduğumda aracınıza bir işlem yapılmayacak dediler. İstersem F…. fabrikasından üretim mühendisinin gelip aracı inceleyebileceğini söylediler.


    444 F… müşteri hizmetleri aracılıyla 27.07.2017 günü aracımda ki yaşananlardan dolayı aracımın değişimini talep ettim. Değerlendirip size döneceğiz dediler.

    1) 15 gün sonra aracın şanzıman bölümünün komple değiştirilmesi konusunu teklif ettiler. Bende aracın tamiri için servisinize aracımı 2 götürdüm. Tamir hakkınızı kullandınız araç değişim talebi dışında ki tekliflerinizi kabul etmeyeceğim 30 gün içerisinde talebime olumlu ya da olumsuz cevap vermenizi istiyorum dedim.

    2) 16.08.2017 saat 18:19’da yapılan 7 dakika 20 saniyelik görüşmemde Aracın şanzıman bölümünü değiştirme teklifinde,

    3) 28.08.2017 saat 09:39’da yapılan 3 dakika 17 saniyelik görüşmemde aracın noter satış sözleşmesini istemiş,

    4) 29.08.2017 saat 09:39’da yapılan 1 dakika 57 saniyelik görüşmemde,

    a) Aracın şanzımanını değiştirip 2.000TL değer kaybı ödemeyi,
    b) Aracın 72 Bin TL karşılığında satın almayı,
    c) Aracı sıfır araç alımında 75.000TL olarak takasta kullanılabileceği teklifi,
    5) 05.09.2017 09:16’da yapılan 9 dakika 56 saniyelik görüşmemde; sıfır araç alımınızda 10.000TL indirim kullanabileceğimi ancak mevcut araçla ilgili bir işlem yapmayacakları teklifi,

    6) 05.09.2017 11:20’de yapılan 1 dakika 4 saniyelik görüşmede, fatura bedel iadesine ilişkin talebimin, müşteri ilişkileri yönetimce onaylandığı bildirilmiştir. Kocaeli E…OTO vasıtası ile işlemleri gerçekleştirebilirsiniz denilmesine rağmen. Süreci başlatmak için gerekli evrakları hazırladığım esnada; aynı gün saat 15.47’de yapılan 8 dakika 07 saniyelik görüşmemde ise yanlış bir bilgi verildiği aracın noter satış bedelinin iade edilebileceği söylenmiştir.

    7) Talebime 30 iş günü sonunda nihai bir kararın ısrarıma rağmen tarafıma yazılı ya da sözlü (telefon aracılığıyla) olarak bildirmemesi üzerine;

    Bu gece hazırladığım ihtarnameyi noter aracılığı ile firmaya gönderip sonrasında hakkımı mahkemede arama işine koyulacağım. Biz eşek oldukça koca firmalar sırtımıza semer vurmanın peşinde koşacaklardır.

    Konuyla ilgili süreci zaman zaman size aktaracağım.


    Konu hakkında Yargıtay Hukuk Kurulu İçtihatları emsal niteliği taşıyan durumların içerikleri :

    Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2009/13-542 E. 2009/551K. 25.11.2009T ----> Aracın 2. el sahibi olmanızın engel teşkil etmediği
    Yargıtay Hukuk Genel Kurulu E.2004/4-29 K. 2004/83 T.18.02.2004 ----> Servis hataları tüketiciye maledilemez
    Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2005/4-309E. 2005/391K. 22.06.2005T ----> Aracın değişim talebi modeli olmadığı için reddedilemez ve araç kullanıldığı öne sürülerek iade edilen araç için müşteriden ücret talep edilemez firmada aracı sattıktan sonra müşterinin parasını kullanmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demire_ant -- 20 Eylül 2017; 0:7:43 >




  • Yavaş yavaş firma yola gelmeye başlamış, muhtemelen mahkeme ve sonucunu da öngörüyorlar. Allah kolaylık versin. Bu şanzımanı alternatiflerim arasından çıkarıyorum.
  • Bu arada benim aracım manuel şanzıman olduğunu belirteyim.

    Servis tam bir fiyasko sorunun tespitini bile yapamadı. Ses vurma sesi gibi bir ses yani acemi bir sürücü aracı kaldırırken aracı sektirir sendeler ya onu andıran vites geçiş süresi kadar olan bir durum. Ayrıca servis ilk başlarda sorunu kabul etmiyordu. Abi normal bu bir şey yok gibi ancak ısrarımla ve farklı araçlarla test sürüşü yaparak sorunun varlığını istemeye iatemeye kabul ettiler.



    Ayrıca servisin tampon değişikliği ile yaptığı tamirat ile yeni sorunlara zemin hazırlaması ise apayrı bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bu vites geçişlerindeki nasıl bir ses? bende sadece klima açıkken vites geçişlerinde "lak" diye bir ses geliyor ayağımı debriyajdan çekerken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    peki bu vites geçişlerindeki nasıl bir ses? bende sadece klima açıkken vites geçişlerinde "lak" diye bir ses geliyor ayağımı debriyajdan çekerken.

    Sayın Anadolu tamda bahsettiğiniz gibi debrajdan ayak kalırma anında radyo kapalı klima kapalı iken özellikle trafik gürültüsünün az olduğu zamanlarda 1. Vitesten 2. Vitese 2. Vitesten 3. Vitese geçişte lak lak tak tak her ne derseniz diyin o ses oluyor. Bu durum belkide kronik bir sorun ve müşteriye " Normal abi bu " diyerek başlarda kabullendirmeye çalışıyorlar. Israr edince kabul ediyorlar. Benin dışarda gözlemlediğim bazı araçlarda var bazılarında yok ama firma bence böyle bir sorun varsa kesinlikle biliyor. Geçmişte bu tarz örnekler var. Bulaşır ve kabul ettirirseniz servis sorunu çözer mi bilemiyorum. Bizim servis tamiratla çözemedi ve üretim mühendisine araçı inceleteceğini söyledi bende diğer sorunlarıda belirterek değişim talebinde bulundum detaylar zaten yukarıda yazmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün 321 TL karşılığında noterden 2 sayfa önlü arkalı İHTARNAME çektim. 7 gün süreli toplamda 10 gün diyelim ulaşması dönmesi gibi sürelerle gelişmeler hakkında oldukça bilgi aktaracağım. Bu arada üye ismimide demirel_ant yapacak iken yanlış yazdım düzeltemiyorum sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.