Şimdi Ara

Ford Powershift Şanzıman Titreme Problemi - KRONİK Problem Çözülemiyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
15
Favori
80.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akahukuk

    Bu mesaj silindi.
    bu konuya yazmis oldugunuz tuketici haklarinin hic bir tanesinden haberdar degil tuketici. bu konuda ülkemiz karanlik cagda ne yazikki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cruel53

    bu konuya yazmis oldugunuz tuketici haklarinin hic bir tanesinden haberdar degil tuketici. bu konuda ülkemiz karanlik cagda ne yazikki.

    Alıntıları Göster
    Maalesef öyle.

    Saygılarımızla.
  • Merhaba Arkadaşlar bende de 2012 model Ford Focus Style powershift araç var ve bildiğim kadarıyla ben 3. Sahibiyim. Araç 31.500 km de. Aracı 2017 Mart ayında aldım ve ilk zamanlar hafif titreme vardı kronik sorun diye önemsemedim ama enson memlekete gittiğimde 4 kişi ve bagajda da yük olunca özellikle vites geçişlerinde şanzımandan hatur hutur - diye tabir edeceğim - sesler geldi. Elazığdaydım ve hemen servise götürdüm hiç kayıt açmadan servis elemanı ile teste çıktık normal olduğunu şimdilik sorun çıkartmayacağını söyledi. Ama benim içime kurt düştü.
    Benim kendi tespit ettiğime göre aracı biraz kullanıp şanzıman ısınınca bu sesler artıyor.
    Şu durumda benim garanti bitti.

    Ben ne yapabilirim servise götürsem muhtemelen benden ücreti mukabilinde kavramayı değiştirelim diyecekler.
    Tecrübeleriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baybay

    Merhaba Arkadaşlar bende de 2012 model Ford Focus Style powershift araç var ve bildiğim kadarıyla ben 3. Sahibiyim. Araç 31.500 km de. Aracı 2017 Mart ayında aldım ve ilk zamanlar hafif titreme vardı kronik sorun diye önemsemedim ama enson memlekete gittiğimde 4 kişi ve bagajda da yük olunca özellikle vites geçişlerinde şanzımandan hatur hutur - diye tabir edeceğim - sesler geldi. Elazığdaydım ve hemen servise götürdüm hiç kayıt açmadan servis elemanı ile teste çıktık normal olduğunu şimdilik sorun çıkartmayacağını söyledi. Ama benim içime kurt düştü.
    Benim kendi tespit ettiğime göre aracı biraz kullanıp şanzıman ısınınca bu sesler artıyor.
    Şu durumda benim garanti bitti.

    Ben ne yapabilirim servise götürsem muhtemelen benden ücreti mukabilinde kavramayı değiştirelim diyecekler.
    Tecrübeleriniz ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    servis elemani seni guzel kandirmis ve gorevini yerine getirmis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba aslında soruların çoğu yukarıda sorulmuş ama kısaca bir soru daha sormak istiyorum. aracım ford 2012 model B-MAX 1.6 Powershift şanzıman arabam şuan 46000 km de aldığımda 34000 km idi bende arabamı 2. sahibiyim. ve ben aracı aldıktan sonra LPG taktırdım. arabayı ilk aldığımda fark etmedim ama sonrasında fark ettim ve ford servisine götürdüm araç LPG li diye almak istemediler fakat tanıdık vasıtası ile bir şekilde aracı servise soktuk version atacaklardı ama zaten son version yüklü idi şuan sorun yok olursa beyni veya şanzımanı değiştirmek gerekecek dendi ama bana direk şanzıman ücreti söylendi. burda sorum araça LPG taktırdığım için sorun yaşarmıyım. nasıl bir başvuru yapmam gerekiyor biraz önce ford otosanı aradığımda burdan direk değişim kaydı açmamızın bir yararı olmaz sizin direk servise götürmeniz gerek dendi. ısrarlar direk değişim için kayıt açtırmalımıyım. eğer bir mahkeme başvurusu yapılacaksa nasıl bir başvuru yapmam gerekir. şuana kadar yukarda verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.




  • emrah_b87 E kullanıcısına yanıt
    Ücret olarak ne söylediler?
  • emrah_b87 E kullanıcısına yanıt
    Komple şanzımanı değiştirme fiyatı demek ki. Bugüne kadar ne Ford ne de Volvo'da tamamı değiştirilen powershift hiç duymadım. Eğer şikayetiniz titreme ise önce kavrama denilen parçayı değiştirmelerini isteyin. Yetkili serviste 2000-2500 tl gibi fiyatı var.
  • Anladım teşekkür ederim peki tüp taktirmis olmam sorun olur mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrah_b87 E kullanıcısına yanıt
    Tüple şanzımanın ilgisi olacağını sanmam ama yetkili servisler lpg' li araçlara bakmak istemiyor genelde.
  • Bugün araç yine kaldı geri vitesede geçmiyor bekliyorum olmassa çekici çağırıp servise goturecem aracimi park ettim geri vites ekranda geçiyor ama sanzumandan geçmiyor arabadan sanzuman sıkıntısı olmasa çok memnundum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba araç dün tekrar çalıştı bugün servise götürecek sizce ücretsiz olarak yaptırmak için nasıl bir yol izlemem lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takipdeyiz..focus kullanıcısı değilim ama,fluence edc var (hemde bu ikinci araç),hemen hemen tüm yarı otomatik (çift kavramalar),dsg,edc,powershift,dct adına ne derseniz 100 bin olmadan yüzde 75 i arızalanıyor..sanırım araç marka üreticileride bir yana,şanzıman üreticileri içinde çok firma olmadığı söylenmişti,bu kişilerlede iletişime geçilebilir,sanırım fordunki getrag..

    Aisin (Toyota – Japonya)

    Borg Warner (A.B.D)

    Daimler-AG (Mercedes, Almanya)

    Fiat Powertrain (Fiat-Chrysler, İtalya)

    Getrag (Almanya)

    Ford-GM (General Motors, A.B.D)

    Graziano (İtalya)

    Jatco (Nissan-Mazda, Japonya)

    Powertech ve Dymos (Hyundai, Güney Kore)

    Ricardo (İngiltere)

    Tremec – TTC (A.B.D)

    X-Trac (İngiltere)

    ZF (Almanya)



    https://www.sekizsilindir.com/2017/04/hangi-marka-hangi-markanin-sanziman-vites-kutusu.html. bu linkte hangi markanın,hangi şanzımanı kullandığı aşşa yukarı belirtilmiş...





    Bir düşünce olarak belirteyimki,kendi şanzımınanı kendi üreten markalar zannımca aracın diğer aksamı ile (aracın şanzıman harici iletişimde olduğu elektronik bölüm)..daha uyumlu daha sorunsuz çalışabileceği ihtimali..



    En nihayetinde verilen hukuki mücadele için ykaraoğluna teşekkür ediyorum,umarım tüketici adına verilen emsal kararlar artarak,dava süreleri kısalır,oluşan mağduriyetler daha hızlı giderilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu sahibi arkadaş son durum nedir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bildiğiniz üzere araçla ilgili bilirkişi raporu beklenmekteydi.

    Sonunda bilirkişi raporu mahkemeye teslim edilmiş ve taraflara tebliğ edildi.

    Raporda özetle aracın ayıplı olduğu, bu haliyle değerinden yaklaşık 30.000 TL kadar daha ucuza satılacağı ifade edilmiş ve değişim talebinin uygun olduğu yönde görüş belirtilmiştir.

    Temmuz ayında ki duruşma da rapor görüşülecek. Yine sonucu sizlere buradan bildireceğim.
  • Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni üye oldum ama forumdan sürekli faydalanıyordum.

    Benim 2013 powershift focus aracım var. Benzer sorunları ben de yaşadım. Sorunlarımı şöyle anlatayım:

    Vites geçişlerinde sarsıntı. Özellikle 1'den 2'ye, 2'den 3'e geçerken. Ayrıca tak tak tak diye bir ses.
    Yalnız bu durum Ankara'da seri kullanımda ortaya çıkıyor. Ben Ankara'nın bir ilçesinde yaşıyorum. Burada
    zaten yoğun trafik yok arabayı her zaman sakin kullanıyorum ve hep D'de kullanırım. Ancak bu Ankara'ya
    gidişimde aracı devirli kullandım, S modda elle kontrol ettim ve sıkıntılarımın azaldığını hissettim.
    Bu söylediklerim son bir haftalık süreçte yaşananlar belki gerçek anlamda bir çözüm değildir ama aracım
    rahatladı ve ben de rahatladım çünkü çok kötü sarsıntılar yaşadığım oluyordu. Fayda görebilmeniz dileğiyle...
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    2012 MODEL ARACIMDA İLK KALKIŞTA VURUNTU VAR , AZ GAZLA KALKARSAM SORUN YOK DENECEK KADAR AZ VAR MUHTEMELEN KAVRAMA 110000 KM DE 2. EL ALDIM , GARANTİ KAPSAMINDA BİR HAKKIM VARMI WOLSWAGEN DE KRONİK ARIZA OLDUĞU İÇİN ÜCRETSİZ VEYA ÇOK CUZİ RAKAMLARLA TAMİR DEĞİŞİM YAPILIYOR NASIL BİR YOL İZLEYEYİM,

    SAYGILAR.
  • hsynege H kullanıcısına yanıt
    2012 FOCUS 1.6 BENZİNLİ POWERSHİFT
  • Anlaşılan bu şanzıman benzinli motor ile bir uyumsuzluk sergiliyor.
    Peki dizellerde durum nasıl ? dizel otomatik kullanıcılarında bu tarz sorunlar yaşayan varmı ?
  • Aracımı şanzıman baskı balatasini %50 beynini %100 iyi niyet garantisinden karşıladılar şanzıman yenilendi şuan için bir problemim yok kısa mesafede ve uzun mesafede denedim Muğlaya izmire gidip geldim bir sorun yaşamadım umarım da yaşamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORUN ÇÖZÜLDÜ

    Daha önce size bilirkişi raporunu beklediğimi yazmıştım. Bilirkişi raporu geldi ve tabi ki lehimizde geldi. Ancak hukukçu arkadaşlarıma danıştığımda yerel mahkemenin en az 1 yılda karar alabileceğini, temyizinde yaklaşık 2 yıl süreceğini ilettiler. Yani toplam 3 yıl daha sürecekti. Ben de aşağıdaki metin ile sulh talebinde bulundum:

    Sayın Yetkili,

    Kuruluşunuz ..... A.Ş. ile Mayıs 2016’da başlayan ve ... Adliyesi 2. Tüketici Mahkemesinde devam eden 2016/.... esas sayılı tarafımızın davacı, tarafınızın davalı olduğu bir mahkeme süreci işlemektedir.

    Dava konusu; 2013 model .... Style 1.6L 125PS PowerShift Otomatik 4K binek tipi otomobilin (Şase No: ......., Motor No: ......, Güncel Plaka: .....) 5 kez otomatik vites arızasından dolayı MARKA yetkili servisine girmesi ve çok defa parça değişimi ve ayar yapılmasına rağmen sorunun gidilememesidir. Tarafımca 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında araç değişimi talep edilmiştir.

    Mahkeme süreci öncesinde Marka Müşteri Hizmetleri ile yapılan görüşmeler sonucu aracı tarafınıza teslim etmem, ayrıca 10.000 TL yine tarafınıza ödemem durumunda aracın misli yenisi ile değiştirilebileceğini bildirmiştiniz. Ancak ben tarafınıza 5.000 TL ödeyebileceğimi, 10.000 TL’yi ödeyebilmemin o an için maddi olarak beni sıkıntıya sokacağı gerekçesi ile mümkün olmayacağını ifade etmiştim. Bu talebim kabul edilmemiş ve bunun üzerine tarafımca hukuki süreç başlatılmıştır.

    Hukuki süreçteki son durum; mahkeme tarafından bilirkişi raporunun düzenlenmesi ve rapordan sonra kararın verilmesi üzerinedir.

    Bilirkişi raporu 31 Mayıs 2018’de 2. Tüketici Mahkemesine teslim edilmiş olup taraflara tebliği yapılmıştır. Raporda özetle; aracın ayıplı olduğu, değerinin mahkeme konusu arızadan dolayı 30.000 TL kadar düştüğü yönünde olup değişim talebinin uygun olduğu yönündedir.

    Hukuki süreç yazık ki mahkemelerin yoğunluğu ve bürokrasi dolayısı ile öngördüğüm süreyi fazlasıyla aşmıştır ve bir sonuca varmasının zaman alacağı da aşikârdır.

    Araç ben ve eşim tarafından aile aracı olarak kullanılmakta ve özellikle çocuklarımızın okula ulaşımında kullanılmaktadır. Araç yer yer şanzıman arızası verip vites geçişlerini yapmayarak, sarsıntılı vites geçişleri ile benim, özellikle eşimin ve her sabah onunla kreşe giden çocuklarımın güvenliğini tehlikeye sokarak beni ve ailemi zor durumda bırakmaktadır. Bu sürecin sonunda niyetim kar etmek değil ailemle birlikte hiçbir endişe, sıkıntı, gereksiz uğraş çıkarmadan aracımı hem şehir içinde hem de şehirler arası yollarda rahatlıkla ve güvenle kullanabilmemizdir.

    Size konunun çözümü ile ilgili aşağıdaki gibi bir teklifte bulunmak istiyorum.
    1.Devam eden hukuki süreci sonlandırmak,
    2.Tarafların mahkeme süreci ve vekâlet harcamaları ile ilgili yaptığı kendi harcamaların kendileri tarafından karşılanması, birbirlerinden bu harcamalarla ilgili hiç bir talepte bulunulmaması
    3.Sürecin en başından tarafınızca teklif edilen 10.000 TL’nin tarafımca işletmenize ödenmesi
    4.Eski aracımın tarafınıza iadesi
    5.Hatasız misli yenisi aracın, yukarıda belirttiğim rakam haricinde ek hiç bir ücret (vergi, tescil, noter, vs.) talep edilmeden tarafıma verilmesi.

    Yukarıda da belirttiğim gibi her ne kadar süreç lehime işliyor olsa da, aracı aile aracı olarak kullanan benim için uğraştırıcı ve endişe verici bir hal almıştır.

    Sizden Müşteriniz olarak talebim, makul olduğunu düşündüğüm teklifimin değerlendirilerek tarafıma kısa sürede dönüş yapmanız.

    İyi çalışmalar dilerim.

    EK 1) Mahkeme Dilekçesi (Konunun ayrıntılarının anlaşılabilmesi için)
    EK 2) Bilirkişi Raporu


    Bu metni avukatlara gönderdikten 1 hafta sonra beni arayıp teklifi kabul ettiklerini ilettiler. (Doğrudan teklifi kabul ettiklerini ve hangi renk istediğimi sordular, işittiğim en güzel sorulardan biriydi:))

    Aracımı teslim etmem ve 12.000 TL'yi(onların kayıtlarında 10bin değil 12binmiş) onlara ödemem durumunda aracı değiştirebileceklerini söylediler.

    Ancak şöyle bir problem vardı, aracın benzin style paketi 2018 yılında artık üretilmiyordu. Ama ısrarla 2018 model style model vereceklerini söylüyorlardı.

    Aracım teslim etmeden hemen önceki gün de arıza yaptı, marşa bile basmadı, aracı hareket ettiremedim. Markanın yol yardımı gelip baktı ve otomatik vitesten kaynaklı olabileceğini iletti. Bende çekiciyle aracı servise götürdüm ve aracı anlaşma kapsamında o halde teslim ettim. Bununla ilgili benden hiç bir talepte bulunmadılar.

    Ertesi hafta bana teslim edilecek aracı görmem için beni çağırdıklarında gördüm ki araç 2018 model Style Dizel Otomatik:)

    Evet, Ford'un bunca çekişmeden sonra güzel bir jesti oldu bana :)

    Benzer problem yaşayanlara yardımcı olması için açtığım bu başlık inşallah amacına ulaşmıştır, ulaşmaya da devam eder.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaraoglu -- 3 Ocak 2019; 11:24:28 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.