Şimdi Ara

forumcv forum kariyer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kariyer.net i bilirsiniz. Kağıda yazdığınız cv nin e olanı. e-cv. Şimdi o cvye isteyen istediği gibi doldurabiliyor mu? Evet... O zaman harbi bişiler lazım
    HARBi-CV
    Üyeyi köşeye sıkıştırıp yoğun sorularla bilgisini ölçen diğerleri sayesinde kişisel seviye ölçülür. Makina mühendisinin kendi alanındaki seviyesi gibi. Ve ya bir makina mühendisinin mekanik elektronik vb tüm alanlardaki seviyesi. Bir cv ye sığamayacak kadar yoğun bir anlatım ve gerçek bir ispat. Harbi bir mülakat.

    İş hayatının tam anlamıyla bilimselleşmesi için basit ve göstermelik cvlerden öte, gerçekten derin bir kişisek seviye ölçümü lazım. Forumlar bulunmaz nimet bunun için. Üyenin kariyer yani cvsinin forumda oluşturulabilmesi için seviyesini ölçmek için yapılan bu sınavda sadece üyeyi iptal edip neleri bilmediği değil aynı zamanda bildiklerini de tam anlamıyla ortaya çıkarmak lazım.

    Kısaca forumdaki herhangi bir üyenin kral çıplak tipi bir programa girmiş gibi enine boyuna tartılarak teknik kalitesini ortaya koymayı amaçlıyoruz. İş dünyası da bu üyenin ilgili konusunu takip edip fikir edinecek.

    Yanında zeka soruları ile de ayrı bir mülakat yapılabilir. Zeka seviyesi ise her alanı ilgilendirecektir şüphesiz...

    google imdada yetişemeyecek. Çünkü verilen cevaplar da sorgulanacak...

    jüri ve köşeye sıkıştırma için gruplar lazım.
    İlk kurban ben olabilirim. Her alanda kapışalım, görelim kimin ne olduğunu?







  • Eğlenceli olabilir up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki iş dünyası sadece zeki(!) çalışanlar mı arıyor geçekten ilk başta aklıma bu geldi. İleri attığınız öneri bilgili kişileri seçme anlamında gayet işe yarar duruyor ancak piyasanın gerçekten çok farklı olduğunu düşünüyorum. CV'ler gerçekten kişinin zekasını söylemiyor ama burada bakmak istenilenin kimlik olduğunu düşünüyorum. Piyasa şöyle düşünüyor..çalışkan olsun, etiketi olsun, diksiyon olsun, hevesli olsun yapacağı işi biz öğretiriz kafasında.
  • cv kişinin niteliğini ifade etmek namına çok bilgi içeriyor. Ama ne kadar gerçek?
    odtü em liler kitap yazmış, kızın biri diyor ki "yabancı dilleri kafadan salladım cv de, kurs seminer vb uuydurdum..." Şu halde cv dolu bile olsa ne manaya gelecek?

    Bize gerçek lazım. Forum ortamı da bu tip bilimsel bir tartışma ile kişinin seviyesini ortaya çıkartabilir. Profiline kendi kalitesini ortaya döken konuları eklenerek çok efektif bir referans elde edebilir ve cv nin kralı oluşur.

    Bu konu öyle bir konu ki; seviye git gide artabilir ve gayet üst düzey birisi kendisini ifade etme imkanı bulur. Tabii forumda bu tip bir profil hazırlamak zor değil, çalıntı bişiler de olabilir. Ama sorgulama olayı hesap uyduran kişileri iptal edecektir. Jürinin kişiyi eleştirmesi ile kişi iptal olmakla karşı karşıya kalır. Hem de ne olursa olsu bu tip bir uygulama lazım. Bir cv için hayal bile edilemeyecek bişi bu.

    Bu konuda seçilmiş olan üye gerçek hayatta bir yere gittiğinde ise, pek tabii hesabın ona ait olduğu kesin olmadığından ufak bir sorgulama ile tespit edilebilir. Mesela ilkokul öğrencisine çarpım tablosu sorarsınız ya? Bu tip üst seviyelere de bir mevzu açarsınız onların konuşma tarzı, zeki yaklaşımı vb ile gerçekten forumdaki kişi olduğunu anlarsınız.




  • Bilemiyorum, ya kişi o gün kendisini iyi hissetmeyip yanlış karar ve cevaplar verirse, ikinci bir şans verilecek mi?
    Ya da önceki cv lere bakıp kendine ait olmayan bilgiyi kendisine mal edenler olmayacak mı, kurnazlıklar?

    Dürüstlük her zaman güzeldir ama burası Türkiye kimsenin kimseden dürüstlük beklentisi kaldığına inanmıyorum. Üzgünüm biraz fazla olumsuz görüşlerim oldu.
  • cv forum ortamında sorgulanan bir üyenin yanıtlarından oluşacağı için, zaman kısıtlaması yok. Ya da anlık bişi değil, 2 gün felan. Hem de foruma üyeliği boyunca ne zaman önemli bir tespiti olursa cvsine eklenecek.

    Bildiğiniz konulardan birisi açılacak. Tabii odaklanılan kısım kişisel yani tek bir kişinin bilimsel seviyesi olduğundan, yöneticiler konunun dağılmasına izin vermeyecektir.

    Problem şu. Birisi adına para karşılığı ve ya başka türlü çok bilgili birisi cv konusuna yazarsa, takip eden şirket aldatılmış olmaz mı? Yani çok bilgili görünen birisi o şirketi başkasını cv konusuna sokarak aldatmış olamaz mı? İlgili şirket forum cv konusundan geldiğini söyleyen kişinin gerçek kişi olduğunu tespit etmeli. Konuda anlaşılan üst düzey seviyeyi anlayacak kadar konuşsa yani birkaç dakikada ne olduğu anlaşılır. Einstein gibi cv konusunda kendisini gösteren birisi şirket görüşmesinde de Einsteinlığını gösterecek. Zaten yanlış bi işe alım olsa zamanla da anlaşılır vaziyet.

    Hatta ve hatta; forumdaki cv konusunda aldatılmayı önlemek için işe alımda bununla ilgili belge imzalatılabilir. Yani devam eden süreçte o seviyede asla olmadığı anlaşılırsa gereğini baştan kabul eder.




  • donanımhaber adminleri ses verirse dediğiniz gibi profilde yetenek biosu gibi birşey(üzerinde baya çalışılması lazım) evet güzel şeyler çıkabilir ortaya bunu da herkesin destekleyeceğine inanıyorum.

    Şuna inanıyorum; 2000'li yıllarda forumlarla tanıştığımızda avatar altında mesaj sayısı ve rütbeler tertip ediliyor idi. Bu insanlarda katalizör etkisi yaratır. İnsanlar daha fazla rütbe için daha çok paylaşım, daha fazla içeriğe çekiyor belli bir yere gelenler küfürlü gereksiz paylaşımları yazmaktan çekiniyor bu da kaliteli paylaşımı doğuruyor. Aradaki farkı göstermek için söylüyorum bir facebook'ta makale paylaşın aynısı birde forumda ve yorumları karşılaştırın!!.. Demem o ki eğer böyle bir sistem gelişirse üyeler paylaşım kalitesini artırır vatana millete hayırlı yararlı paylaşımlar çıkar ortaya.
  • kariyer.nette sanal mülakat yapan ilanların arattırılamadığını öğrendik. Yani sıkı bir mülakat ile cv yolliim deseniz o tip iş ilanlarını görüntüleyemiyorsunuz. Rastgele denk gele.. İtiraz ettik oraya belki de düzeltilir.

    Bu demek ki; gerçekten üst düzey kişilerin ayırt edilmesi için bişiler lazım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.