Şimdi Ara

Forumdaki lpg hayranligi? Lpg demek sorun demek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
14.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asagi yukari her yakit kiyas konusunda lpg oneriliyor forumda.
    Dizel mi lpg mi konusu acsam heralde lpg alir goturur.

    Lpg demek sorun demek degil midir? Yoksa Ben de mi sorun var?
    Cevremde ne kadar lpg li arac varsa hepsi sorunlu!

    Gec calisir, gaz ayari kacar, mars basmaz, gecislerde sorun olur vs bi dunya potansiyel ariza da cabasi.
    İstanbul gibi yerlerde avm kapali otoparklarina girememeyi saymiyorum bile. Simdi biri cikip ben hepsine giriyorum diye goz gore gore yalan soyleyip begeni de alacak onuda biliyorum.

    Bence lpg demek sorun demek, her mars oncesi acaba calisicak mi diye tereddutte kalmak demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • LPG kullanıp da "20 kuruş yakıyorum", "bir depoyla bu hafta 400 km gittim" , "500km gittim" diye sürekli savunanları samimi bulmuyorum.
    Çünkü kimse motorun ısınıp da lpg'ye geçene kadar harcadığı benzini, lpg bakım maliyetlerini, bobin - buji kablosu arızalarını, lpg sistemi arızalarını, motorun ömrünü erken bitirmesinin açtığı masrafı(conta yanması, supap eritmesi vb) hesaba katmıyor.

    Benzinde 50 kuruş yakan vatandaş LPG'de 25 kuruşa geziyorum 1 yılda amorti ettim 1 yıldan sonrası tamamen kâr diye düşünüyor/çevresine aksettiriyor.
    Evet lpg motora zararlidir, ama lpg den elde edeceginiz kar tamirat parasini 4-5 kere karsilar cok kotu bir kiti cok kotu bir ustaya taktirmadiysaniz ve arabaniz lpg ye cok uyumsuz bir arac degilse.



    Valla herkes ister performansi ama devir ortada, bizde keyfimizden taktirmiyoruz.



    1.2 arabayi bile benzinde kullandiramayanlar utansin ben degil.

    Japonyada butun taksiler lpg lidir bu arada lpg turkiyeye ozel birsey degil.



    Hayirli gunler
    Lpg kullanan birisi olarak kesinlikle ama kesinlikle önermiyorum. Her gün iki saat sanayide dolaşıyorum. Az yaksın diye lpg taktırdım ama 100tl lpg yakıyorsa ısınana kadar 200tl benzin yakıyor. Avm yi geçtim, marketin önüne bile parkettirmiyorlar patlar diye. 180le çıktığım yokuşu 80le ancak çıkıyorum. Bagaj lazım olunca stepneyi kucağımda gezdiriyorum.



    Sakın ama sakın lpg taktırmayın. En iyisi dizel, benzin. Arttırmayın lpg fiyatlarını.
    Arkadaşlar şunu bir önce kabullenin olduk olmadık şeyleride savunmayın 2+2=4.

    Benzin almaya gücünüz yetmediği için LPG taktırıyorsunuz (sizi eleştirmiyorum ya da hor görmüyorum haklısınız yanlış anlamayın). Önce bunu bir kabullenin içinizde sindirin neredeyse çıkıp LPG+BENZİN li araba daha iyi diyeceksiniz.

    LPG li araba sorundur arabanın bırak yakıt sistemine müdehale etmeyi lastiğinin çapını jantın boyutunu bile değiştirseniz bugün olmasada yarın sorun yaşarsınız. Ki siz bunu motora yaptırıyorsunuz. Ve sorun da yaşıyorsunuz yaşıyacaksınız kaçarınız yok.

    Birde şu muhabbeti anlamıyorum "iyi montaj yapan usta"
    1- Araba bu mekanik bir şey sanki saç traşıymış gibi düşünmenin anlamı ne ? Yani ustaların insafına mı kaldınız ? Arabaya ekstradan 5-10 bin tl para ödeyip birde boya badana gibi işçilik peşinde mi koşacaksınız ? O kadar iyi bir sistem ise LPG zaten herkes aynı şekilde montaj yapar.

    2- Benim gördüğüm lpg de bi arıza olunca hemen montaj yapan ustaya suç atılıyor. Buda ayrı bir komik diyemiyor ki ya benim aracım sorunlu arızalı işte. LPG sistemi de leş birşey diyemiyor. Bizim ülkemizde ki sorun budur genelde bir ustanın işini başka bir usta gördüğünde hemen o işe ağız burun büker şöyle yapsa daha iyiydi falan der. Boyacısıda aynı kaportacısıda lpg ciside berberide aynı.

    3- İşin özü şu dostum lpg ustasında falan sorun yok direkt LPG de sorun var eğer bunu kabullenirsen benim gibi benzini doldurur gidersin kafan rahat olur. Kafana ek bir sıkıntı daha eklemezsin.


    Bir soru daha : Araba almaya çıksan iki araç görsen malum sitede 2 side aynı KM aynı yaş aynı kondisyonda olsa birinde LPG takılı olsa diğeri Benzinli olsa hangi arabayı tercih edersiniz ?

    Adım gibi eminim ki benzinli arabayı tercih edersiniz (80-90-2000) model araçları benzini hortumla içen atmosferik araçları bu kıyaslamaya tabi tutmuyorum.


    Bizim vatandaşımızda şu var bir malı alıyorlar ne kadar sorunlu olursa olsun sevmek için çaba sarf ediyorlar haklılar paraları yok ama o kadar içselleştiriyorlar ki bunu iş LPG nin sorunsuz olduğu konusuna kadar gidiyor.

    LPG = SORUN - STRES

    İsterseniz LPG li araca 2 yıldır biniyor olun modelli turbolu bir araçtan bahsediyorum. 3 yıl sonra 4 yıl sonra aynı model aynı yaştaki LPG siz bir aracın kondisyonu sizin aracınızdan kat be kat fazla olacaktır.

    Şüpheleniyorsanız emin değilseniz çevrenizde ki eski model sadece benzinli araçlarla lpg takılmış araçları kıyaslayın.

    Sevgiler saygılar
  • Her konuya Mazda Volvo Alfa yazıp kendine gelince VW alanların yav ben şurada oturuyorum da burada servisi yok yalancılarının çok olduğu bir forumda LPG de sorunsuz olur sıkıntı yapmayın boş yere.


    Bana kalırsa yine de iyi bir işçilikle sorunsuza yakın olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Kasım 2018; 18:38:44 >
  • forumdaki en tehlikeli kitleler şunlar;
    vw ciler
    mazda cılar
    tsı 3 litre yaktıranlar
    1.6 atmo+lpgli herkese atar yapan delikanlılar
  • LPG kullanıp da "20 kuruş yakıyorum", "bir depoyla bu hafta 400 km gittim" , "500km gittim" diye sürekli savunanları samimi bulmuyorum.
    Çünkü kimse motorun ısınıp da lpg'ye geçene kadar harcadığı benzini, lpg bakım maliyetlerini, bobin - buji kablosu arızalarını, lpg sistemi arızalarını, motorun ömrünü erken bitirmesinin açtığı masrafı(conta yanması, supap eritmesi vb) hesaba katmıyor.

    Benzinde 50 kuruş yakan vatandaş LPG'de 25 kuruşa geziyorum 1 yılda amorti ettim 1 yıldan sonrası tamamen kâr diye düşünüyor/çevresine aksettiriyor.
  • Sorun sende bence.

    3 yıldır lpgli araca biniyorum, bir defa lpg kaynaklı arıza yaşamadım, lpg kaynaklı arıza lambası ilk aldığım zamanlar yandı, hiçbir zaman "acaba marş basacak mı" diye tereddüt yaşamadım. Gaz ayarım hiç kaçmadı, 2 yıldır aynı ayarla yürüyorum, istediğin devir ve hızda geçiş yap hissetmezsin. Kısacası bu iş usta montajı profesyonel ayarla ilgili.

    Şuan 200binde, çok uzun vadede zararı varmı bilemem, hedefim 300 bindi ama yarın takasa veriyorum Allah izin verirse.

    Gönül ister ki yakıt uygun olsun, arabanın orasını burasını deldirmeyelim, ekstradan beyin taktırmayalım, ekstradan tesisat çekilmesin ama durumlar mâlum.

    Bu yazdıklarım züğürt tesellisi değil, şimdiki düşüncelerim. Yarın bigün fikirlerim değişir mi bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kabul edin lpg ekonomiktir! Sorunsuzdur şimdiye kadar lpg bindiğim araçların hiç birinde lpg sıkıntısı yaşamadım, hatta şuan Astra 1.4t sahibiyim lpg taktirmayi düşünüyorum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet sanki keyfinden biniyor ! Güncel yakıt fiyatlarından haberin var mı senin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpgden sorun yaşayan ustasını değiştirsin arkadaşlar , ne ustalar var size olmayan ne masraflar çıkarır
  • Benzinde binmeyeceğim aracı almam, dolayısı ile tüp takmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150.000 km kadar lpg li araç kullanmışlığım var. tek sıkıntım menzil..büyük depo koysam bagajı işgal ediyor,simit koysak 32 litre alıyor,onunla da max bu 400 km gidiliyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımı aldığımda lpg kitini kendim monte ettirdim.Aracın lpg olduğunu gaz bitiyor uyarısı gelince hatırlıyorum desem yeridir.Gecenlerde yolum düşmüşken filtresini değiştireyim dedim ve ayarlarına göz attılar ilk gün ayarlandığı gibi.Bir gün olsun geç çalışma,benzinden lpg ye geçişte sarsıntı hissetmedim.Gazda mı veya benzinde mı gittiğimi anlamak için göstergesine bakıyorum



    Avm ye almamaları umrumda değil.Essek kadar acık otoparklar var.Insanlar kapalı otoparkı neden ısrarla istiyor anlamıyorum.Max 2 3 saat vakit geçirdiğim yerde güneşin karşısında olsa ne olur kapalı otoparkta olsa ne olur.Zaten bizim milletimiz nazlıdır illa avm nin girişine yakın yere park edecek,dipdibe giriyorlar ondan sonra kapısına vuruyor yandaki adam.Ben cekiyorum en uzak yere mis gibi etrafında araç bile olmuyor



    Şöyle birseyde var lpg fanatiği değilim dizel aracım olsada fena olmazdı,ama lpg kullandığım süre boyuncada o sorunların hiçbirini yaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Honda gibi fabrika cikisliysa ve belli bir sure garanti sunuyorsa sorun olmaz.Ama ne idigu belirsiz bi yerde montajı yapılmışsa sorun çıkarma ihtimali olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Opel’in son dönemde ürettiği LPG’ye en uyumlu motor..Sübap sorunu olmayan,yazılıma müsait ve sorunsuz bir motor ve de triger zincirli😊..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olan dizel otomatik alır,parası olmayan lpglü manuel alır,bu kadar basit.keyiflerinden tüplüye binmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen tek sıkıntı subap oda değiştir ömürlük olsun...

    Turbo ile birleşince dizelle aynı yakan ama dizel motordan daha sessiz çalışan ve performanslı bir aracın oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 16 Kasım 2018; 20:28:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lpg'yi 0 km'de taktırdığım aracımı 5.5 sene 84.500 km boyunca kullandım,
    Hiçbir sorun yaşamadan yakın bir arkadaşıma sattım.
    Araç lpg'ye uyumlu ise kaliteli ve düzgün ayar ile benzinden hiçbir fark hissetmeksizin kullanılabilir.

    En kötü ustalara merdiven altında en uyduruk kitleri takıp aracınızı mahvedin sonra lpg sorunlu deyin hiç adaletli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haketmedim -- 16 Kasım 2018; 20:32:38 >
  • Dizel otomatik ve yüksek modelli bir araba almaya gücün yetmiyorsa bence gayet mantıklı lpg. Ben uzun yıllardır lpg li araç kullanıyorum bir kere bile acaba çalışacak mı diye hiç tereddüt etmedim. lpg uyumlu bir aracın varsa ve uyumlu bir kit takılırsa çok mantıklı 4 arabaya taktırdım şimdiye kkadar hepsindede harcadığım parayı fazlasıyla çıkardım.
  • LPG’li bir aracı ilk kez 1996 yılında kullandım/bindim,Tofaş markaydı..O zamanlar ilk nesil Lpg kitleri bazı handikapları beraberinde getiriyordu..İkinci nesil Lpg kitleri biraz daha iyiydi ama yine de sorunları yok değildi..Elbette bu sorunlar tamamıyla montaj kalitesi ve aracın yıpranmışlığıyla doğrudan ilgiliydi..Genelde 5-6 yaşından büyük ve km yüksek araçlara montaj yapıldığı düşünülürse..Sıralı Lpg sistemlerinin piyasaya girmesi ve yaygınlaşmaya başlamasıyla farklı sorunlarda beraberinde geldi..Üç jenerasyon sistemi de kullanmış bir sürücü olarak diyeceğim o ki; en sorunsuz olan sistem son nesil sıralı sistemler..Montaj en önemli unsur ve de kalibrasyon beraberinde tamamlayıcı..Artık işini iyi yapan dönüşüm servisleri sayesinde Lpg sorun değil faydalanılması gereken bir nimet..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 150binde
    5bindeyken lpg takıldı.

    Bir kere lpg enjektörü değiştirdim, her 10binde filtreleri yeniledim.
    Bunun harici masraf vs açmadı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.