Şimdi Ara

Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
15
Favori
187.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Güzel yazınız için teşekkürler FREELANDER2 ilgilendiğim araçlardan biri bakım maliyetleri hakkında bili verebilir misiniz?
    2008-2009 ikinci el fiyatlari yaklaşık 70.000-75.000 TL arası fiyatlar bana uygun geliyor sizler ne dersiniz?
    Kısaca bir SUV alırsam JAPON,KORE almak istemiyorum belki SORENTO isitisna olabilir eski kasa tabi...
  • vallahi muzaffer demir e helal olsun

    almaya niyetim yok, sadece hayal kuruyorum ama incelemeleri mükemmel...

    inşallah 2013 modelini de alır ve inceler :)
  • Muzaffer bey, harika analizleriniz için teşekkürler. Landrover yetkilileri, Türkiye piyasasındaki belki de en kapsamlı yorumunuz için bir hediye vermeli, mesela yıllık 1000 litre mazot fena olmazdı değil mi?

    Bende 2005 model TD4 SE var.

    Bu aracımı almadan önce de, aldıktan sonra da keyifle okudum yazınızı.

    Tecrübelerinizi ve birikimlerinizi yazmaya devam edin lütfen.

    Ben de ne zamandır bu aracı almak istiyordum ve nihayet 1 sene önce aldım.

    Ben zaten bu aracı almayı kafama koyduğumdan sizin yorumlarınız beni bu araca almaya yönlendirmemiş olabilir ama, emin olun ki, sizin yazılarınızdan sonra arabamdan daha fazla keyif alıyorum, arabamı daha iyi tanıyorum ve aracımı daha iyi tarif edebiliyorum. Hatta, aracımla ilgili sorulan sorulara sizin cümlelerinizle cevap bile veriyorum.

    Mamafih, yorumlarınız, bu aracı almakta kararsız olanlara belirgin katkı yapacaktır/yapıyordur, kararlarına mutlak etki yapıyordur.

    Ayrıca, bu başlığı komple- eğer yoksa- www.gezenbilir.com sitesinin landrover freelander bölümüne koymanız çok yararlı olur.

    Tekrardan teşekkür ederim.
    Bu güzel analize teşekkür etmek için siteye üye oldum.
    Selamlar.
  • 2006-2007 bmw x3 mü daha mantıklı yoksa dodge 2010 journey mi ikisi arasında kararsız kaldım smidi x5 varken x3 basit kalıyor ama dodgede nitro var ve vergisi cok yüksek ondan dolayı journey bana baya yakın geldi sizinde görüşlerinizi bekliyorum
    birde freelander 2 hakkındaki görüşleriniz de önemli benim için 3 araç arasında kaldık
  • Ben de kutluyorum muzaffer bey .Dostum bu işi biliyorum diye düşünüp yatanların uykusunu kaçırmış olduğunu düşünüyorum..İşde teknik anlaşılabilir anlatım tekniği.. Sağol dostum..

    Ben de sorento sahibi bir doğaseverim.Yamaç paraşütü ve pilotum aynı zamanda.Ama Diş Hekimi olarak para kazanıyorum :)...BU yüzden doğanın içinde kalmayaı oldukça tercih ederim..Zaman zaman kros motorumla dağ tepe.. zaman zaaman paraşütle.. tüm bunların ruhunu içinde barındıran bir SUV aradım hep... ama bu konuda sizin yazılarınız benim aklımdakini onayladıı.. Land rover. FREELANDER 2,HSE..bu konuda muhteşem mekaniği olana bi araç.. bu aracı ben de test eettim özellille ağır çamur ve su testinde.. sorento diz çökdü... kaldı ki ondan da memnunken.. içinizde özgürlüğünüe düşkün bir çoçuk varsa ve de ölmediydse, onu ödüllendirmenizin yolu bu tür bi araçtır.. Muzaffer beyin dediği gibi "yapabilme ihtimaline sahip olma duygusu" bi yetrer olmalı..

    Freelander2 çok daha artıları var 2,2 motor ...için Ispart dan ulaşma Şansım olmadı .. tek şansım youtube daki videolar..ve Muzaffer bey.. :)

    ÖZETTLE:


    Yakıt/ kalite /fiyat/fonksiyon /güvenlik beşleminde on numara tek EKSİ: SERVİS BAKIM ücretleri gibi
  • Sormak istediğimi unuutmuşum..Muzaffer bey.

    GS xS HSE lerin yakıt tüketimleri sahibinden .com daki teknik verilerde farklı

    xs gs için 9,5 lt derken hse için 10,6 lt bu doğru mu aynı motor olmalarına rağmen fark neden Teşşekür ederim şimdiden..
  • Merhaba freelander2 de "oil service" ışığını nasıl siliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 2008 model 60000 km de xs paket bir araç aldım. Öncelikle Muzaffer Demir' teşekkür ederim. Alım sürecinde yorumlarının büyük etkisi oldu. Aldığımdan bu yana yaklaşık 3000 km yol yaptım ve bu süreç içindeki izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Öncesinde bir çok marka ve model aracım oldu. İçlerinde c ve e sınıfı lüks araçlarda oldu. arazi aracı olarak sorento, rav4 gibi arazi araçları da kullandım ve sattım. Şunu söylemeliyim tüm araçlarım içinde beni en çok etkileyen araç freelander 2 dir. Arazi kabiliyeti olarak gerçekten çok iyi.(ağır offroad koşullarını kastedmiyorum tabiki). Kolay kolay karda, arazide ve çamurlu yollarda iyi bir lastikle kalacakmış gibi görünmüyor. Görüş açıları ferahlığı mükemmel. Uzun yolda emin olabilirsiniz bir çok binek araçtan daha iyi yol tutuyor ve tedirginlik yaratmıyor. 180 km hıza kadar hızlandığını anlamıyorsunuz. Motor ve yol sesi bana göre 3.20d den daha başarılı. Bir gün içinde 900km yapma durumunda kaldım ve bir çok araçta sorun yaşamama sebep olan ne yorgunluk ne de bel ağrısı yaşadım. gerçekten rahat ve yormayan bir araç. Yolda size güven vermeyi biliyor. Yakıt tüketimi beklediğimin biraz üzerinde seyrediyor. Ortalamam 10 litrenin altına düşmüyor. Yaklaşık 1800kg 'a yaklaşan ağırlığına göre normal olarak kabul etmeye başladım. Bakım maliyeti, yağ servisi, filtreler vs klasik bakımda 450 tl tuttu. Alacak arkadaşların alırken dikkat etmesi gereken bazı noktaları olduğunu düşünüyorum. Boyasına kaportasına bakarken mutlaka arka diferansiyel, (Bir çoğunda kronik sorunmuş 3800tlye değiştirdim)Anahtar yuvası ve motor aksamını iyi kontrol ettirmelerini tavsiye ederim. Benim araçta terrain response mevcut fakat çokta gerek olacağını sanmıyorum. Normal modda dahi oldukça başarılı. Koltukları ortalar alcantara yanlar deri kaplatmayı düşünüyorum. yapılan araçlar gerçekten çok daha güzel duruyor. 120km/h üstü hızlarda sunroof rüzgar sesi yapıyor bir ara bakılacak. Son olarak bir çok yerinden plastik tıkırtı sesi geliyordu. 1 Kutu Wurth silikon sprey ile hiç bir şey kalmadı. Ses takıntısı olanlara şittedle tavsiye ederim.
  • 25 30 bin arası jip önerisi alabilirmiyim

    kia sorento 2005

    freelander 2.0 tdi

    jeep liberty 2.8 dize

    şehirde kullanıcam çok yol yapmam
    şimdiden sağolun.
  • Evet son durum aynen şöyle:
    Araba ocak 2015de 85000 km. devirdi.Belirgin sorun yok,sabahları ilk çalıştığında motordan gelen fısk fısk şeklinde kayış sesini çözemediler.Arka sağ amaortisörün olduğu yerden tak tak vurma sesleri geliyor sanırım,amaortisör lastik takozlarda sorun var martta bakıma götürdüğümde göstereceğim.Bunun dışında sorunsuz kullanıyorum.Kışın soğuk ve karlı havada kış lastikleriyle acayip caka satlıyor haberiniz olsun. Hiç yolda kalır çıkamaz diye korkmuyorsunuz adeta kar yağışını özler olduk,malum istanbul yolları hafif arazi şartları taşıyor.
    Ara ara girip yazıyorum ama çok fazla yazacak şey kalmadı sanırım.
    Ama ısınınca kayboluyor,arabayı değiştirmeyecek misin yeter artık neredeyse 6 yıl oldu diyenleri duyar gibiyim inanın asla düşünmüyorum.Yeni gelenelr zaten dizel değikl benzinli 2.2 lt dizel arabanın ötv2Si %84'den %120'lere çıktı önceden kızdığımız %84 oranı bile arar olduk.Araba artık ithal edilmiyor 2015de aynı arabanın sadece kapsamlı bir elden geçirilmiş modeli DİSCOVERY SPORT olarak getiriliyor,ama sanırım dizel motor gelmeyecek.
  • Muzaffer bey öncelikle merhaba bu güzel açıklayıcı Verdiğiniz bilgiler için çok tşklr.. Emeğnize sağlık...
    Açıklamarınızda 2010 da Üretilen Araçlarda (Hse) paketlerde motorda ufak bir değişiklikten bahsetmişseniz... Ben 2008 km de bir araç buldum 100 000 km de uygun fiyatı ama eğer öyle bir değişiklik varsa 2011 alacam.. Hse paket yine açıklarsanız sevinirim... Ve son olarak ortalama freeland Lara kaç km motor süresi veriyorlar.. Tşklr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline saglik.

    Terrain response hangi donanm seçeneklerinde var yoksa tamamen bagimsiz olarak opsiyonmu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba üstadlar,
    Bende de 2007 freelander 2 HSE aracımla aranızdayım.
    İstanbulda önerebileceğiniz bir özel servis var mı?
    saygılar..
    @muzaffer demir
  • Merhaba oncelikle bende yazinizi cok begendimi soylemek isterim ve dediginiz gibi adam gibi freelander ile ilgili ne forum var ne bilgi nede kullananlarin yorumu daha dogrusu ben bulamadim.
    2.0 benzinli ile 2.2 dizel arasinda cok fazla bir yakit yakma degisikligi varmi cunku dizel lerin hep km si cok yuksek oluyo dusuklerinde modeli dusuk fiyati yuksek oluyo birde bu turbo borusu patlamasi ni duydum bikac kisiden.
    Cok ilginc bir araba kimisi cok memnun kimisi de nefret etmis sorunlarindan bence biraz sansiniza gore.
    1.6 benzinli sedan otomobilim var jip almak istiyorum ve freelander hem km hem model yili hemde fiyat olarak birde performansi eklersek sanki tam benim istedigim jip gibi geliyor ama
    tam olarak kaarar vermis degilim acikcasi
  • apr247 A kullanıcısına yanıt
    Biraz geç olacak ama sorunuz cevapsız kalmasın dedim. Bende 2007 2.2 TD4 var. Araç hemen alıştırıyor kendini insana. Gaza birazcık basınca 400Nm torkun etkisiyle koltuğa daha bir güzel yaslanıyorsunuz. Yokuş falan tanımıyor araba. Yakıt tüketimi konusunda pek de tasarruflu sayılmaz, şehir dışı 110km sabit hızla 7,5Lt civarı yakıyor. Şehir içi normal kullanımla 12-13Lt. Sürekli dur kalk trafik veya kısa mesafede kullanacaksanız 15-16Lt yakar. Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olabilirim.
  • Merhaba ilginize cok tesekkurler valla biraz sogudum freelanderdan daha dogrusu 2.0 ve 2.2 motordan :) vergisi cok yuksek ve benzin sarfiyati benimkinden daha fazla benimkide 10 yakiyo birde alabilecegim arabada kendi arabamin aksesuarida olmayacak yani jip almis olucam ama kendi arabamdan eksik olcak ve ustune ustluk daha masrafli olacak o yuzden biraz sogutmaya aldim cok tesekkurler.
  • Merhaba,
    Muzaffer Bey tam olarak bulundugum durumu açıklamış. Çok suv baktım fakat kalbim Freelander dan yana. Sizlere sorum ise şu, 100bin TL ayıracagım FR2 için. 2009 ve 2010 model XS-HSE donanimda 100-150bin km de araclar var bu miktara. Tavsiyeniz var mi bu konuda;
    Fiyatlar normal mi ya da biraz daha zorlayıp 2011 ve ustu mu almak lazım?
    Ayrıca aracları serviste gosterirken ozellikle nelere baktırmak lazım?

    Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba bende ikinci el bir freelander 2 almak niyetindeyim ama problem yaratırmı diye düşünüyorum sizce en çok nelere dikkat etmeliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhanjr O kullanıcısına yanıt
    motokar ve otoland
  • fikret3968 kullanıcısına yanıt
    Arka haldex diferansiyeli.
    Km si orijinalse dizel motorlar (ford duratorq aslen) 250 binlere kadar hic sorunsuz geliyormus servisin soyledigi. Fakat km lerin genelde dusuruldugu onun icin bilindik bir arac veya yetkili servis onayli alinmasi gerektigi seklinde yorumlari var servislerin.

    Bunun disindaki sorunlar genelde ya bakimlari yapilmadigi icin veya cok km yapip hirpalandigi icin cikan sorunlar olabilir. veya ufak tefek elektrik arizalari.

    Kilitler elektrikli onlar bozuluyor yenizi komple 140 gbp ama kilitciler sadece icindeki motoru 150 try ye degistirip hallediyorlar. Kronik rahatsizligi (en azindan benim basima gelen) budur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.