Şimdi Ara

Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum ! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
15
Favori
188.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu araç yani freelander 2 arazide olduğu kadar otobanda da çok güzel gidiyor,320 bmwden daha konforlu otoban gidişi var,200 km.ye ulaşması her zaman çok kolay olmasa da 185 hemen geliyor..Üstelik rüzgar ve çok dar olmayan virajlarda da hala iyi..
  • Merhaba arkadaşlar,

    Araca sonradan koltuk ısıtması sistemi montajından sonra Airbag ışığı problemi başlamıştı.Olayın ısıtma ile olmadığı belli idi, zaten o kadar iyi bir esnafki yine de sorun edinip kontrol etti.

    Birkaç usta ve Anıl Oto'ya gittiğimde baktılar ama detaylı bakmamız lazım diyip geniş zaman istediler.

    En son nette yaptığım araştırmalarda "seat belt pretensioner" bağlantı hatasından bahsediyordu (ingiliz siteler çok iyi) , emniyet kemeri tokasından koltuk aşağısında yer alan bağlantılarda yıllar geçince tozdan, koltuk ileri geri haraketinden problemler olabileceği yazıyordu.

    İyi bir airbag ustasına yönlendirdiler, gerçekten koltukları söküp altta bağlantı konektörlerini detaylı temizledi ve alarmı sildi..

    Buraya not düşelim , lazım olursa Freelander 2 kullanıcıları göz önünde bulundursun.

    Benim tek sorunum var. Arada bir akü ışığının yanması , kapatıp açınca düzeliyor. Alternatör bazen çalışmıyor ama niye bazen çalışmıyor ve ilk tekrar başlatmada düzeltiyor anlamadım. Akü ölçümleri normal..




  • Merhaba

    Son 1 yıldır 2007 model Landrover Freelander 2 sahibiyim. Araç gerçekten mükemmel bir araç. Yaşına ve km sine göre aracın kondisyonu çok yüksek sıfır bir aracın ayarında diyebilirim. Freelander zaten Landroverin en sorunsuz aracı. Bu modelde bu kondisyonda olması zaten aracın sağlamlığını gösteriyor.

    Bu araçlar temiz kullanıldığı taktirde yağı suyu eksik edilmediği sürece kolay kolay arıza çıkarmazlar. Aracın kullanım şekli gerçekten çok önemli. Aracımı ilk sahibinden aldım, kendisi profesördü. Hakikaten çok temiz kullanmış gerçekten. Bu zamana kadar bir problem yaşamadım. Kullanım zevki oldukça yüksek bir araç.

    Landrover e binen biri bir daha inmez diye düşünüyorum. Araçta çıkabilecek sorunlar ise şöyle ;

    Öğrendiklerim kadarıyla bu araçlarda 100 bin kmden sonra diferansiyelde ötme sorunu oluyormuş.

    Turbo hortumları zamanla patlayabiliyor değişmek gerekli. Hortumlar zaten aşınan parçalar bu da gayet normal.

    Bazı modellerde sunroof ses yapabiliyor.

    Bunun dışında kolay kolay problem çıkarmayan bir araç. Kullanımı oldukça zevkli.




  • Bende Freelander 2, 2.2 TD4 kullanıcısıyım, yüzbin km ye yaklaştım, henüz hiç bir problem ile karşılaşmadım. Gerçekten bundan sonra başka bir aracı beğenebilmek yada alışmak çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motorstorm_x -- 2 Mayıs 2019; 11:12:17 >
  • Nisan 2019 notu:
    Zaman zaman girip günceleldiğimi biliyorsunuz yine Nisan 2019'da uzun bir seyahat sonra aracı sıkıştırdığımda dönüşte feribottan inerken motordan gelen bir ses duydum bu gaza basınca fışşş veya hışşş gibi bir ses ve her defasında yapıyordu.Maalesef biizm Musa'yı aradım geldi aldı baktı ve düşündüğüm gibi intercoolerdan çıkan horum yarılmış,yaşı ilerledikçe bu tür hortumların zaten değişmesi gerekiyorken biz beklediğimiz için patlıyorlar.Bu turbo dizel hemen tüm araçlarda böyle.Boru ve değişimi biraz işçilik gerektirdiğinden 1250 TL tuttu.Bence artık Landrover beni arayıp aracımı alıp yerine yeni bir araç bedavaya veröeli ve sen 10 sene bunu kullan ama satma bu tür yazıalra devam demeli ne dersiniz?
  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    2011 sd4 kullanıcısıyım , çok güzel sorunsuz araçlar ,intercooler yaşı gereği değişmesi gerekiyor , yerini doldurmak zor olacak...
  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    Bu araç benim de rüyalarımı süslemeye başladı. Şu anda Citroen C4 Cactus kullanıyorum. Bir sonraki aracım olarak şimdiden radarıma aldım. Nelere dikkat etmeliyim diye bu konuyu takip edeceğim. Tahminen bir yıl sonra alabilirim. Belki forumdan bir arkadaştan alırız kim bilir:) Ama ilk sorum şu olacak; düşük km bulmak zor, yüksek km alınır mı? Kullanan var mı? 2007-2010 arası freelander II alabilirim en fazla:)
  • zeitgest kullanıcısına yanıt
    Bence en son km kafana tak , puma motor dayanıklı dizel motorlardır.Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !@zeitgest
  • Öncelikle merhaba.
    bende 1 ay kadar önce 155.000 km de 2009 model 2.2 td4 hse bir Freelander 2 aldım. ilk sahibinden kaskosuz hiç binilmemiş vs. vs.Alırken expertize soktum maslakta.(şimdilik adını vermiyorum servisin)
    arayabaya alişmamla beraber 3. günde öndeki takırtıları duydum. önce salıncaklar dediler değiştirdiler ses kesilmedi sonra söküp amortisörler değişti ses kesildi ancak arka amortisörlerinde vakti gelmiş sanırım. aynı sırada fren disklerinizde eğrilik var hafif (araba ani frende zaten sağa sola atıyor kendini)balatalar da bitmek üzere dediler yani hepsi değişecek.Bu arada bu sorunları sıralamaları kendi yaptıkları ekspertizden 10 gün sonra oluyor ve o arada arabayı asla zorlamadım , haşin kullanmadım. Neyse

    1 hafta önce Çanakkale suvla koyunda arabayı kuma indirdim ve sonra sahile paralel denizede biraz girdim.çıktığımda gaz yememe vs. gibi dert başladı.yavaş yavaş yolda açıldı.ancak 100-120 arası arada sağır bir bölge kaldı.pazartesi yine servis tabii.Hava filtresi su çekmiş yuvasında kamburlaşmış.değiştirdiler ama birşey sonuç ta değişmedi. Bu noktada servise birşey diyemem bu arabanın ve benim suçum tabi.2 gün geçti güç azalması arttı ve direksiyonu çevirirken katırdamalar başladı.tekrar servis ve turbo değişecek , direksiyon pompası ve basınç hortumu değişecek dediler.OK .bu durumda YouTube de şnorkelsiz freelander 2 yi kaput üzeri hizaya kadar suya sokan arkadaşlar 10 dk. içerisinde motora kol çıkarıyor olmalılar.
    bundan önce yine yapılı olmayan suzuki grand vitaram vardı ne sulardan geçtim birşey olmadı.Buna oluyor demek ki

    ayrıca yine 3 gün önce basitte olsa torpido gözünü açtım pat diye düştü.basit mekanikten anlarım biraz.elimi attım arkasına ve bir piston geldi elime boşta....Torpido amortisörünün baş kısmındaki plastik klips zamanla (10 sene) muhtemelen çürümüş ve kopmuş.neyse 150 tl ye aldım kendim değiştirdim.Aux girişi içinde bollaşmış temassızlık yapıyordu ses gidip geliyor zar zor parçayı buldum değiştirttim ki bu arada ben 120 tl ye orjinalini aldım değiştirttim.bu arada parça ford çıktı(üzerinde ford yazıyor paketi landa rover jaguar) ve ford connect fiesta vs. de aynı parçakullanılıyor ve 45 tl.parası önemli değilde dış naylona 60 tl fark verdim.Neyse demem o ki anlaşılan yaşlanmaya bağlı sürekli basit parça ve sanırım ağır parça ihtiyacı çıkacak.

    Velhasıl sözün özü yine büyüklerin deneyimlilerin sözüne geldim. eğer benim gibi arabayı amacına göre kullanacak ve basit bile olsa ses takırtı vs. gibi şeylere karşı hassassanız ASLA 10 YAŞINDA ÜST SEGMENT ARABA ALMAYIN.Çünkü sürekli bir problem çıkıyor ve huzursuz ediyor.

    ben hala arabayı sevdim mi sevmedim mi anlayamadım.Anladığımda ya satıp kurtulacağım yada 2012 -2013 model 100.000 km yi aşmamış bir fl2 alacağım.
    İzmire gittim mesela(istanbuldan) yeni otobandan indiğimde belim vs. çok rahatsız olmuştu yani yorulmuştum.Ki bu zamana kadar en az 8 araba değiştirdim ve pek çok şirket arabam oldu.bu yorgunluğu bu arabadan beklemezdim açıkçası

    Bu arada Muzaffer Bey ustanızın telefonunu rica edeceğim sizden anlaşılan çok haşır neşir olacağım bu gidişle yada satıp kurtulacağım. Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhan2222 -- 8 Eylül 2019; 13:46:38 >




  • seyhan2222 S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Öncelikle yaşadıklarınızdan dolayı sizin adınıza çok üzüldüm. Sonrasında da kendi adıma çok üzüldüm çünkü ben de uzun bir süredir, geçmişini bilemesemde temiz bir fl2 arayışı içindeydim. Aldığınız aracın ilk sahibinden olması çok büyük bir avantaj tabi, çünkü şaibeli hiç bir şey olmadığını düşünüyorsunuz.
    Ekspertize götürmüş olduğunuz yer, ekspertiz firmasımıydı yoksa land rover servisimiydi? Hoş, her 2 durumda da özensizlik yapılmış belli ki ama elinizde evrak varsa belki hakkınızı hukuki açıdan arayabilirsiniz. Örneklerini duyuyoruz çünkü.
    Bu arada merak ettim, aldığınız ilk sahibi olan kişiyle durumu paylaşmışmıydınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaneyck -- 11 Eylül 2019; 10:2:1 >
  • Merhaba.
    Öncelikle evet sadece land ve range rover çalışan bir özel servise yaptırdım expertizi. Ancak anlaşılan sonuç değişmiyor. Elimde kaşeli expertiz sonucuda var ancak benim bunlarla uğraşacak ne vaktim ne de sabrım var.
    Keza ilk araç sahibine gelince de zaten insanlar muhtemelen artık masraf çıkarmaya başlayacağını anlayınca sattılar. Günümüz parasıyla 0 olsa 350-400 bin lira verip zamanında almışlar ve 10 yıl sonra 4 te biri sayılabilecek bir fiyata satmışlar. Onlara diyebilecek birşey yok. Sadece bir mercedes yada toyota yada mitsubishi veya subaruda bulabileceğiniz malzeme hammadde kalitesi land rover da yada en azından freelander 2 de kesinlikle yok. Eminim yarın öbür gün pek çok aksamında bir sorunlar çıkacak. (Gerek mekanik gerek iç aksamı olsun) .Aracı olmadan hakkında yorum getiren arkadaşların aksine şunu söyleyebilirim 2012-2013 ve 75.000-85.000 km yi aşmamıl bir fl 2 olabilir ancak benim gibi arabasını seven ve özen gösteren birisi için can sıkıcı olabiliyor.
    Tabii yazdıklarım nafile bende 1,5 ay önce buraları okuyordum ancak okumak yorumlamak asla sahip olmak gibi değil.şimdi 15.000 tl civarı bir masraf yapıyorum mesela.
    Umarım aradığınızı bulur ve sorunsuz binersiniz.
    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhan2222 -- 13 Eylül 2019; 14:31:9 >




  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    Merhaba Muzaffer Bey Tüm güncellemeleri takip ediyorum
    Bir çok forumda bir çok yorum var ama burada yazdıklarınız samimi geldi. Danışma ihtiyacı hissettim.

    Araç değiştireceğim ve Suv Almak istiyorum bu noktada bütçem 120bin TL altında şimdi bu fiyat aralığında Suvlara baktığımda beni tatmin eden freelander 2

    Bu fiyata 2009-2011 yılları 150bin Km altında yada civarında Freelander 2 ler oluyor. bu aracı da alırsam yılda 15-17 bin km yol yapan biri olarak bu araç 350-500 bin görür mü

    150 bin Km de aracı alırken tam olarak nerelerine dikkat kesilmeliyim. (mesela şanzıman ağır bakımı vb. gibi) yapılması gerekenler varmıdır. bir bakım periyodu da bulamadım.

    Teşekkürler...
  • Merhaba.
    110bin km'de bir araç alıyorsanız, muhtemelen 100bin km ağır bakımı yapılmıştır.
    Fakat 90bin km'de bir araç alıyorsanız, ağır bakımını sizin yaptırmanız gerekir.
    Bu sebeple çok da düşük km araçlar her zaman mantıklı olmayabiliyor.
    Ortalama 200bin km'ye kadar bir Freelander'in neredeyse tüm sarf parçaları yenilendiği için aslında en mantıklı seçenektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYR -- 11 Kasım 2019; 16:46:49 >
  • 2009 model Freelander 2'im 277.000km ye geldi. Almayı düşünenler için kendi deneyim ve tecrübelerimi aktarayım. Aracı şehirde ve şantiyeler de kullandım. Başka bir araç olsa bugünleri görmezdi. Yürüyen aksamda hiç bir sıkıntı yok hala taş gibi. Düzgün bakımları yapılırsa şanzıman yağ vs araç size bir masraf yapmayacaktır. 80.000 de iken ciddi bir boğulma ve devir kaybı yaşamıştım, Borusan bana motor'un değişmesi gerektiğini söyledi 3 yaşındaki arabaya! Soluğu sanayi de aldım ve 1.000 tl'ye çözdüler işimi Ankara gibi yerde hiç yolda kalmadım çok şükür. Eksilere gelince, içeri biraz fazla ses alıyor, bende kronik olarak sonradan turbo hortumu patlatma olayı geldi başıma o da her seferinde 1.000 TL yazıyor :( Yakıt 9/10 L ortalamada hep. Arabayı değiştirim desem alacak araba bulamıyorum malum piyasa yüzünden. 2015 dşscovery sport 300.000 vermeye değmez gibi geliyor. Yeni kasa çıkmış o da zaten 500k. Hayırlısı bakalım :)




  • Merhabalar,
    3 ay önce freelander 2 2011 se td4 aldım.Araç 130 binde idi.3 aydır kullanıyorum.çok memnunum.bu segmentteki araçlar içinde bana göre f/p si en iyi araç.
  • Arkadaşlar ; kaporta ve boya konuları dışında yaptıracağınız ekspertizin beş kuruşluk değeri yok. Şu an kullandığım Freelander 2 dahil, dört aracıma ekspertiz öyle şeyler dediki. Farklı ve alanında en iyi denilen yerlerde incelettim üstelik. Ancak ekspertizin bana hata-arıza olarak yansıttığı yerden hiç bir sorun yaşamadığım gibi, markaya özel çok iyi servisler de sonrasında hiç bir sorun olmadığını teyit ettiler. Üzerine aracı yüzbin km kadar bizzat kullandım, en ufak bir pürüzle karşılaşmadım. Oysa ben ekspertizin tavsiyesi ile hareket etseydim bu aracı alamayacaktım.

    Ekspertizin aracı yarım saatte çözmesi bir kere işin doğasına aykırı, düşünsenize Türkiye'nin en iyi ekspertiz yapan işletmesine gidiyorsunuz. Bu işletmenin mercedes, bmw, land rover, ford, renault, jeep, fiat, lada, honda, mitsubishi vs.. bütün markalarda ihtisas olması gerekiyor ! Maalesef öyle bir dünya yok. (keşke olsaydı)

    Benim önerim; kaporta-boya ve dyno için expertize sokmak mantıklı. Ama alacağınız aracı bulunduğunuz ilde land rover konusunda ihtisas bir yere gösterin almadan önce. Öyle bir yer yoksa yakın çevrenizde vardır. Çok daha sağlıklı sonuç alırsınız.




  • seyhan2222 S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun , arabanın bitik freni anlayaman bir servisin expetız yapması bence böyle sorunlar çıkartır . Bu araçların üç tane sigorta kutusu var zaten bilgisayar bağlayınca herşeyi gösteriyor ,hatta olmayan arızayı bile...
  • TYR kullanıcısına yanıt
    Ağir bakımları 200.000 de veya 10 senede yapilıyor . Triger , devirdaim vs.
  • Araçla ilgili nacizane incelememi aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz;
    https://otomobiltestgaraji.blogspot.com/2019/03/land-rover-freelander-ii-2.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYR -- 11 Kasım 2019; 16:51:55 >
  • 2009-2011 model HSE paket 150-175bin km civarında bir araç almak istiyorum . Tavsiyeniz ve ilk mesajda yazdığınız güncellemeler dışında neye dikkat etmeliyim?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.