Şimdi Ara

FreeNAS mı NAS4Free mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, benim elimde d510mo atom işlemcili anakart 4gb ram mevcut. şuanki kullandığım sistemde
    32gb ssd+500gb hgst 2.5" disk+ 100gb usbden çalıstırdıgım fujitsu diskim mevcut. torrent için kullanıyorum sistemi. windows 7 kurulu sorunsuz kullanıyorum paylaşım vs de problem yok. gigabit ethernetten saniyede 70-90 mb arası değişken hızlar alıyorum diskten kaynaklı olarak normalde ağda 110mb görüyorum. sormak istediğim şu. ben ssd yi sistem diskliğinden cıkarıp sistemden ayırmak istiyorum nas4free yi usb ye kurdum ancak freenas gibi plugin ekleme seçeneği anladığım kadarıyla yok. benim ihtiyacım olan şey torrentten indirip paylaştıgım dosyaları dlna veya plex media server gibi paylaşmak yeri geldiğinde telefonumun yedeğini owncloud ile almak istiyorum. nas4free nin eski sürümünü kurdum şuan XigmaNAS ismiyle devam ediyor anladığım kadarıyla. freenas 9.2 sürümünü falan kursam tranmission, plex, owncloud, bazen çift transmission kurmak ihtimalim olabilir yani toplamda 4-5 işlem ypacak 7/24 çalısacak bi sistem olacak depolamamı başka bir sistemde topluyorum. bu sistem kasma yaparmı acaba freenas da ? diğer türlü nas4free de bu 4 uygulamayı aynı anda calıstırabişlirmiyim freenas biraz daha kolay geldi görünüş acısından kurmadım. bilenler yardımcı olabilir mi







  • up
  • Ne yapılmalı (freenas ve Nas4free) konusunda bir bilgim yok ama size önerim;

    Nas olarak kullanılabileğiniz bir işletim sistemi daha var. Debian linux tabanlı OpenMediaVault. kullanılışı daha pratik gibi. ayrıca Raspberry Pi ile de yaygın halde kullanılıyor (belge, döküman açısından faydalı olacaktır). youtube aracılığıyla izleyeceğiniz videolarla söylediklerinizi kolayca yapabilirsiniz gibi. bunu da listenize ekleyin ve değerlendirin derim.

    http://www.openmediavault.org
  • TurkishCoder kullanıcısına yanıt
    İki seçenekten birini tercih etmek zorundaysanız FreeNAS tavsiye edebilirim. Plug-in desteği ile bir adım öne geçer. Owncloud, plex, sickbeard, couchpotato, transmission gibi bir çok faydalı ek yazılım kolayca kullanılabiliyor. Ayrıca ZFS replication özelliğini de dahili olarak destekliyor.


    Bunlardan ayrı olarak; OMV(OpenMediaVault) son dönemde iyi durumda. Bir şans verilmeli...

    Saygılar.
  • merhabalar, cevaplarınız için teşekkür ediyorum. öncelikle ilk olarak nas4free usb ye kurmustum gayet stabil ve hızlı çalıstı. daha sonra başka usb ye freenas kurdum baya yavaş oldugunu farkettim bide eski sürüm kurdum 9.3 stable olarak. o yüzden nas4free kullanmaya karar verdim ancak omv yi de bi ara deneyeceğim. bana lazım olanlar torrent, windows ağıyla dosya paylaşımı(gigabit hızında), plex media server, bi de idm tarzı url download edici. bunlar harici bişey kullanmıyorum bu pc de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.