Şimdi Ara

FRP [MUD] Multi User Dungeons

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Grafiklerin sınırlandırıcı çerçevesinden bıktınmı? Hayatta kalabilmek için gerçekten zekanı, aklını ve mantığını kullanmanı gerektirecek ve sınırlarını zorlayacak bir oyunmu arıyorsun? PVP/PK(Oyuncu Katli) yaparken damarlarında adrenalin çalkalandığını ve heyecandan kalbinin gümbür gümbür attığını hiç hatırlamıyor musun? Hiç devasa ve yenilmez bir vampir olmadın mı? Ya da Gandalf gibi bilge bir elf büyücüsünü oynamadın mı? Güçlü, adaletli, kılıç sanatlarında usta ve onurlu bir Samuray'ı canlandırmadın mı hiç? Peki ya tüm diyara hükmeden güçlü bir kabal liderini? O halde yanlış oyunları oynuyorsun!

    Turkmud, bir çok ırk ve sınıfı, yüzlerce yeteneği,büyüleri ve oyun içindeki bölgeleri, sınırsız olasılıkları ve neredeyse 13 yıllık MUD tecrübesi olan ölümsüzleri ile sizleri bekliyor.

    MUD (Multi User Dungeons), knight online, lineage2, silk road ve benzeri her türlü oyunun atasıdır. Tüm FRP, MMORPG büyük büyük babası diyebileceğimiz, grafik içermeyen ve herkesin oynamayı beceremediği bu muhteşem oyun sizler için türkçeye çevirildi. Oyunun eski müdavimleri toplandı ve yeni yüzler yeni akılları kendilerini zorlayabilecekler mi diye bekliyorlar. Oyunu açalı 3 hafta oldu ve şimdilik 10 kişilik bir ortalama tutturuldu. 3 haftadır en fazla 20 kişi aynı anda online oldu.

    Türkiyeyi teğet geçmiş fakat yurdışında hala 300000'i bulan bir oyuncu kitlesi olan bu üstün zeka, bilgelik, çeviklik ve kabiliyet gerektiren oyuna tüm FRP sevenleri davet ediyoruz!

    Sitemiz çok yeni ancak hergün güncellenmektedir.
    Adresimiz: www.turkmud.org

    Eski Mud oyuncuları direk www.turkmud.org:1234 adresinden oyuna bağlanabilirler.

    Yeni Mud oyuncuları siteye girip bağlantı programımız ZMUD'ı indirmeli ve oyunu nasıl çalıştıracağını ve oynayacağını oradan okumalıdır. Sitemizdeki forumda yeni bir karakterin nasıl yaratılacağını tam olarak gösteren bir yardım belgesi de mevcuttur. Mutlaka okuyunuz. Oyuna girdiğinizde diğer oyunculardan yardım istemek için kullanmanız gereken en önemli komut şudur:
    "çaylak ben yeniyim biri bana yardım edebilir mi?"
    Evet sadece tırnak içinde yazanları ekrana yazın ve enter'e basın. Hattaki oyunculardan ya da ölümsüzlerden o an meşgul olmayanlar sizinle mutlaka ilgilenecektir. Elbette o anda size onlara nasıl mesaj atabileceğinizi, odadaki diğer oyuncularla nasıl konuşabileceğinizi vs. öğreteceklerdir

    Unutmayın oyunun bütün sistemi sizin ekrana aynen bu foruma mesaj yazar gibi bir kaç komut yazmanız ve enter'a basmanız ile çalışır. İlk başlarda tüm bu yazıları okumak ve komutları klavyeden hızla girmek çok zor gibi görünsede alışma devresi tamamlandığında kendinizi hayal bile edemeyeceğiniz bir hayal dünyasında bulacaksınız. Tüm o okumakta zorlandığınız yazılar aklınızda şekillenecek ve zihin gözünüzle şehirleri, insanları, objeleri ve kendinizi görmeye başlayacaksınız. Bu tecrübe sonucunda en büyük kazancınız ise hızlı okuma ve iyi derecede klavye kullanma yetenekleriniz otomatik olarak gelişmiş olacak Sadece dediğimi yapın, ekrandaki yazıları okuyun ve aklınızı oyuna odaklayın.

    Hepinize bu yeni hayal dünyasında iyi eğlenceler dileriz.

    Orta Dünya Mud Ekibi







  • Artık orta dünyadasınız.karakterinizi açtınız.ama nerde lvl atlıcaksınız?Aşağıda bölgelerdeki mobları ve lvl aralıklarını belirticem.

    NOT:ARENALARA GİDİŞLER MARKET MEYDANI BAZ ALINARAK YAZILMIŞTIR

    Not2:YÖNELİMİNİZ ÖLÜDÜRDÜĞÜNÜZ MOBLARDAN ALICAĞINIZ TECRÜBE PUANINI ETKİLEMEKTEDİR!!
    -Kısaltmalar-
    K=Kuzey
    G=Güney
    D=Doğu
    B=Batı
    A=aşağı
    Y=Yukarı
    Lvl=Seviye
    Mob=Keseceğiniz yaratıklar

    Mud okulu (1-3 lvl)
    Gidiş yönü=2k y g(güney yönü kapalıdır.aç güney olarak güney yönünü açınız)
    Mud okulunda arena bölgesinde rahat bir şekilde kasabilirsiniz.Burada salyangoz,kertenkele,tavşan,tilki ve yaban domuzu keserek lvl atlayabilirsiniz.Sadece dikkat etmeniz gereken mob yaban domuzları.eğer ki bir büyücü sınıfıyla oynuyorsanız bu mobu kesmek için lvl 2 beklemeniz sizin açınızdan daha kolay olacaktır.Bu areada ki bütün moblar tarafsız yönelime sahiptir!

    Mob Fabrikası (4-7 lvl)
    Gidiş yönü=3b 3g d
    Burada sizi bekleyen 4 çeşit mob var.Güç sırası yapacak olursak, Fabrika işçisi,toksik balçık,kuduz köpek ve muhafız kafası.Bu moblardan sadece kuduz köpek kötü yönelime sahiptir.

    Santranç Tahtası (8-11 lvl)
    Gidiş yönü=3b 2g b
    Burada çok çeşitli mob olup sizin keseceğiniz sadece 2 çeşit mob vardır.Bunlar Beyaz piyon ve siyah piyon.Beyaz piyon iyi yönelime siyan piyon kötü yönelime sahiptir.İyi yönelimli oyuncuların beyaz piyonları kesmemesini tavsiye ederim.Hem oyunun rpsine aykışı hemde kestiğinizde size tecrübe puanı vermeyecektir.lvl 10 olduğunuzda. Yöneliminize göre siyah yada beyaz piyonlardaki ekipmanları alıp kullanabilirsiniz.

    Greater Gerighelm (12-20lvl) (Kötü Yönelim oyuncular için alternatif area)
    Gidiş yönü=7b y
    Bu area şovalyelerin şehri olup iyi yönelimli moblar bulunmaktar.Öncelikle çaylak muhafızları daha sonra gerighelm muhafızlarını kesebilirsiniz.Ama dikkat etmeniz gerekn husus buradaki moblardan birine saldıracak olursanız yanınızda bir muhafız yada muhafızlar varsa size otomatik olarak saldıracaklardır.Mukayese ederek saldırmanızı öneririm

    Underdark (11-21lvl)
    Gidş yönü=6d 10k a 2k
    Bu areada çok geniş bir area olup çok çeşitli moblar bulunur ve hemen hemen hepsi kötü yönelime sahiptir.ama agresif sayıfı oldukça azdır.Kertenkele adam,haydut,kaya cini ilk etapta kesebileceğiniz moblar.daha sonra köle,alıcısı köle satıcı,korku alev ve gözü,kara cüce gibi mobları keserek seviye atlayabilirsiniz.en son olarak infaz memurlarını kesebilirniz.ama ben genede size bir moba saldırmadan önce mukayese komutunu kullanmanızı öneriyorum.Ayrıca bu area lanetli olduğu için geri iksiri çalişmaz.

    Dragon Spyre (22-35 lvl)
    Gidiş yönü=4d 3k 2b 3k d 2k 4d g y
    Burada 2çeşit mob vardır.güç sırasıyla, small pixie ve Peri.2 mobda kötü yönelime sahiptir.Dikkat etmeniz gereken Perilerdir.bu moblar kılıç kullandıkları için size daha fazla zarar verirler hatta ekipmanlarınıza zarar verecek şekilde saldırıda bulunurlar.Bu areada yanınızda mob varken uyumamanızı tavsiye ederim.Çünkü yanlarında uyuduğunuzda size otomatik olarak saldırırlar.

    Kral kalesi (35-40lvl) (Kötü Yönelim oyuncular için alternatif area)
    Gidiş=4d 3k 2b 5k d k
    Bu areada mobların büyük çoğunluğu iyi yönelime sahiptir.Diğer iyi yönelimli mobların olduğu areada olduğu gibi aynı alanda 2 iyi yönelimli mob varsa saldırdığınız takdirde 2i birden size saldıracaklardır.ayrıca bu area altın konusunda cömerttir.Moblardan iyi altın çıkar.

    Hüküm dağı (35-44 lvl)
    Gidiş yönü=13b 2k 2d a k
    Burada 5 çeşit mob vardır.Güç sırasıyla ,yeşil gul,gul,dağ devi,cehennem tazısı,karabasan.Bu areada çok dikkatli olmanız gerekmektedir.Çünkü areadaki bütün moblar agrasiftir.yani yanlarına geldiğiniz an size saldıracaklardır.sadece Karabasan agresif değildir.Areadaki bütün moblar kötü yönelime sahiptir.Ayrıca cehennem tazılarına saldırmamanızı hatta bulundukları odaya gitmemenizi öneriyorum.Çünkü Ateş patlaması attıkları için yüksek derecede zarar verebilirler.Hele ki ateşten çok fazla etkilenen bir ırksanız.(örn:Trol)

    İsles (45-50lvl)
    Gidiş yönü=4d 3k 2b 3k d 2k 4d 4g b
    Bu areada aslında çok fazla mob bulunmaktadır.ama bazıları hem çok güçlü hem agresif hemde suda bulunurlar.Silahsızlandırma attıkları için silahınız suda batabilir ve sizi silahsız bırakabilirler.Bu yüzden sudak uzak durmanızı ve lvl 50 e kadar sabırlı bir biçimde kasmanızı tavsiye ediyorum.

    Midgaard Hapishanesi (50-60lvl)
    Gidiş yönü=6g 3b k
    Burası sizin için rahat geçebilecek bir bölüm olarak değenlendirilebilir.Hem area çok büyük değildir , hemde kesebileceğiniz moblar birbirine yakındır.Bu lvl aralığında bu areada sadece gardiyan kesiceksiniz.Dikkat etmeniz gereken husus 2 yada daha fazla gardiyan 1 odadayken saldırmanız.Çünkü birine saldırdığınızda 2.si size otomatik olarak saldıracaktır.Ayrıca hücre gardiyanlarına saldırmama konusunda dikkatli olmalısınız.Bu areadaki kesiceğiniz moblar tarafsız yönelime sahiptir.

    Drakri İsles (60-75lvl)
    Gidiş yönü=7b 2g d g d 3g y
    Bu areda çok fazla mob bulunmaktatır.ilk etepta.Drakiri büyücüsü,drakiri şovalyesi,şifacı ve drakiri suikastçilerini kesmenizi öneririm.ilerleyen lvllarda gri aslan eğitim yapan büyücüler paladinler tartışan savaşçılar size lvl konusunda daha çok tecrübe puanı vericeklerdir.

    Thera Hapishanesi (76-91 lvl)
    Gidiş yönü=3g 2d 2g 13d 3g 2d 5g ? ? ?
    Artık son lvllara yaklaştınız.Bunun için en uygun area Thera hapishanesidir ama buranın gidişi randomdur.Yani soru işaretinden sonra olan kısım kesin olarak net değildir.Ama bu kısımda size yardımcı olucak birkaç şey var.Öncelikle hiçbir zaman batı yapmayın.Yaptığınız takdirde sizi ilk başladığınız noktaya geri atacaktır.Çıkışlara bakarak hapishane yolunu takip edin.Gördüğünüz ilk aşşayı yönünde aşağıya ilerleyin.Bahçe batikasını görene kadar ilerleyin.ama Bahçe batikasına girmeyin.3 yön görüceksiniz zaten.Biri bahçe patikası diğer batı yönündeki hapishane yolu.bu 2 yöne gitmeyip 3. yöne gidin.Daha sonra hapishane girişini göreceksiniz.orası gitmeniz gerekn yol.Bu areada temizlikçiler ilk etapta kesmeniz gereken moblar.Daha sonra suçluları kesin.En son olarak gardiyanlar gelicek.Gardiyanlar bu areada en güçlü moblardır ve takdislidirler.Bu yüzden öldürmeniz biraz uzun sürebilir.Bu areada dikkat etmeniz gereken en önemli husus.Başgardiyan kwal ve uyandırılmış şeytandır.Bu moblara asla ve asla saldırmayın hatta yanlarına bile gitmeyin.Kwal ve uyandırılmış şeytan agresif moblardır.

    Son olarak bahsetmek istediğim birkaç şey daha var.Aslında bu arealar çeşitlendirilebilir.Yani mud sadece bu arealardan ibaret değildir ama genel anlamda buralarda lvl kasıldığı için buraları size öneriyorum.Elbette kendinizin fark edeceği daha çeşitli maplerde olucaktır.

    Ayrıca detaylı gidişler ve haritalar için,

    http://www.mud.nnov.net/maps/index.shtml -----> Areaların iç yapısı...

    http://www.mud.nnov.net/maps/show.shtml?Step_map.txt ------> Arealara gidiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakurul -- 24 Şubat 2009; 15:27:45 >




  • ORTA DÜNYADAKİ SINIFLAR


    İNGİLİZCE..................ESKİ.................YENİ

    Cleric).........................Tehu.................Rahip
    (Thief).........................Hırsız................Hırsız
    (Warrior)....................Savaşçı..............Savaşçı
    (Ranger).....................Korucu..............Korucu
    (Ninja)........................Ninja.................Ninja
    (Anti-Paladin).............Maer.................Karanlığın Savaşçısı
    (Paladin).....................Paladin..............Işığın Savaşçısı
    (Samurai)....................Samuray............Samuray
    (Vampire)...................Vampir..............Vampir
    (Invoker)....................Senekar..............Obje Üstadı
    (Transmuter)..............Valantar.............Dönüşüm Üstadı
    (Elementalist).............Edalik.................Element Üstadı
    (Necromancer)...........Barudi................Ölüm Büyücüsü


    ORTA DÜNYADAKİ SINIFLARIN AÇIKLAMALARI


    Korucu: Açıkhava adamı, avcı, tahta işçiliği ustası olan korucular ormanın koruyucularıdır. Mükemmel dövüş yeteneklerine ek olarak, aynı zamanda güçlü büyüleri de vardır. Bazı korucular, kendilerine yardım etsin diye çağırdıkları ayıları ile bazıları mistik dizayndaki asaları ile bazıları ise kamuflaj olup fark edilmemeleri ile tanınırlar. Korucuların düşmanlarına pusu kurma kabiliyeti onları ölümcül bir rakip haline getirmiştir.

    Ninja: Çıplak el ile dövüş sanatının ustaları olan bu gizemli savaşçılar son zamanlarda diyarlarda daha çok göze çarpar olmuşlardır. Gölgelere karışmadan önce aniden ve sessizce saldırırlar. İnsan vücudu ve sinir sistemi hakkında çok şey bilirler ve bu sayede doğru yerlere birkaç ufak darbe ile düşmanlarını zayıflatabilirler. Diğer büyücülerin aynısını yapmayı beceremeyeceği karanlık bir takım büyülere sahiptirler. Yüksek levellerde ninjalar suikast sanatını öğrenirler, düşmanlarını anında ve sessizce öldürürler. İnanışlarına göre kendi silahı ile düşmanlarının silahlarının birbirine temas etmesi onları onursuz bir ninja yapar. Bu sebepten ninjalar silahları ile karşılama yapamazlar.

    Karanlığın Savaşçısı: Kutsal Savaşçıların aksine, bu savaşçılar karanlığın yolunu seçmişlerdir. Bu coşku ve gayret onlara zaten sahip oldukları süper savaş yeteneklerini tamamlayıcı olarak ölümcül büyüler kazandırmıştır. Sadece kişisel çıkarlarını ve amaçlarını tatmin etmek ve iyi olanlara acı ve ıstırap yaşatmak için yaşarlar. Karanlığın Savaşçıları büyülerini kullanabilmek için kötü kalmalıdır. Bunun aksine davrananlar dışlanırlar. Karanlığın savaşçıları diyardaki yaratıkların ekipmanlarını ve eşyalarını talep etmek sureti ile alabilirler.

    Işığın Savaşçısı: Bütün diğerlerinin arasında bu savaşçılar erdem ve yiğitlik yolunu seçmişlerdir. Kendilerini buna adamaları onlara rahip gibi bazı büyüler kullanabilmeleri ve iyileştirici büyüler yapmalarını sağlamıştır. Onlar aynı zamanda yenilmesi güç savaşçılardır, her zaman kötülüğü ortaya çıkarıp yok etmeyi görev edinmişlerdir. Işığın Savaşçıları büyülerini kullanabilmek için iyi kalmak zorundadır. İyilikten vazgeçenler dışlanırlar. Işığın savaşçılarının güvenilir, erdemli, yiğit, alçak gönüllü, merhametli, nazik, cesur ve asil ruhlu olmaları beklenir. Işığın Savaşçıları iyi ve düzen yanlısı olmalıdır.

    Rahip: Rahip sınıfı bütün sınıflar arasında savunmaya en çok yönelmiş olan sınıftır. Hemen hemen bütün büyüleri inançlı olanları iyileştirmeye veya korumaya yöneliktir. Saldırı büyüleri de vardır ancak tabi ki diğer büyücülerinki kadar güçlü büyüler değildir bunlar. Sonuçta Rahiplerin yeterli saldırı büyüleri vardır ve iyileştirme büyülerinde en iyi sınıftır. Çok etkileyici bir koruyucu büyü çeşitliliğine sahiptir.

    Hırsız: Hırsız marjinal bir sınıftır. Diğer sınıflardan sadece birkaç şeyi daha iyi yaparlar ama geniş bir yetenek yelpazesine sahiptirler. Hırsızlık sanatında ve gizli işlerde uzmandırlar. Kendilerinden çok daha güçlü maceracıların girmeye cesaret bile edemediği bölgelere fark edilmeden girebilmek gibi çok enteresan yetenekleri vardır. Rahiplerden daha iyi savaşçılardır fakat savaşçıların geniş silah seçim yelpazesinden mahrumlardır.

    Savaşçı: Savaşçılar çarpışma ve savaş heyecanı için yaşarlar. Bütün sınıflar arasında en iyi savaşçılar onlardır fakat hırsızların kurnazca yeteneklerine, büyücü ve rahiplerin büyü yeteneklerine sahip değildirler. Başka bir metot ya da teknik mümkün olduğunda bile bodoslama savaşa tutuşmayı tercih edenler için en uygun sınıftır.

    Samuray: Daha güçlü onur savaşçıları. Fakat 10 level’den sonra kaçamazlar çünkü onurları buna müsaade etmez. Ancak bazı istisnai durumlarda (savaştığı yaratığın kendinden çok yüksek level olması), onursuzlaşarak savaştan kaçabilirler. Yüksek level bir samuray kendi katana kılıcını yapabilir ve katana sahibi onu kullandıkça güçlenecektir.

    Vampir: Güçlü büyücü/savaşçılar. Level 10 dan sonra vampir’e dönüşebilirler ve vampir yeteneğini pratik edemezler. Vampir yeteneği 50 görev puanı ile kazanılır. Gece yarısı bu yeteneği kullandıklarında, irileşirler, ışıktan zarar görürler, ve zarar zarları artar. Geceleri vampirleri tanıyamazsınız. Sadece “çirkin bir yaratık” yazar.
    Vampir formuna dönüşmek için: “vampir”
    Vampirden tekrar insana dönüşmek için: “insan” yazın.

    Obje Üstadı: Obje üstatları güçlü büyücülerdir. Oldukça çeşitli büyüleri vardır ancak bunun yanında yetenekleri sınırlıdır. Saldırı büyüleri oldukça gelişmiştir. Bir obje üstadı objeleri canlandırabilir, ya da diyarda başka bir bölgede bulunan objeyi kendine transfer edebilir.

    Dönüşüm Üstadı: Dönüşüm üstatları güçlü büyücülerdir, çok geniş bir büyü yelpazesi vardır ancak onlarında yetenekleri sınırlıdır. Bu üstatlar konsantre olarak başka ırklara dönüşebilir ve onların yeteneklerine büyü süresince sahip olabilirler.

    Element Üstadı: Element üstatları elementler konusunda gerçekten üstat olarak adlandırılırlar. Ateş, su, hava ve toprak elementlerini kullanarak güçlü, koruyucu ve saldırı amaçlı büyüler yapabilirler. Yüksek levellerde bu üstatlar doğaya karışarak onunla bütünleşir ve kaybolurlar.

    Ölüm Büyücüsü: Ölüm büyücüleri kötü ve karanlık büyücülerdir. Yetenekleri diğer üstatlara nazaran daha da sınırlıdır ancak bir ölüm büyücüsü yüksek levellerde tek bir parmak hareketi ile düşmanlarını aniden yere serebilir. Gücünü karanlıktan alır. Büyülerini kullanabilmek için kötü kalmalıdır.




  • saol sayende başladım mahşere üye alınmaması kötü ne zmana açıolır
  • acayip sarıyor....yardımcı da oluyorlar süper bişe herkese tavsiye ederim........
  • Arkadaşlar oyun bildiğiniz üzere FRP rol play yapmanız lazım.Kabal lara hemen adam alınmaz her kabalın kendine göre bir niteliği vardır ;


    quote:

    Kabal Nedir?

    Kabal ben daha çok rol yapmak istiyorum demektir..

    Kabal Nedir?

    Gücüme güç katmak istiyorum demektir.

    Kabal Nedir?

    Yanından hiç ayrılmayacak arkadaşlar edinmek demektir.

    Ortadünya'da 4 ayrı düşüncesi olan 8 tane kabal vardır:

    "Mahşer, Şövalye, Aslan, Avcı, Yargıç, Kaos, Tılsım, Öfke"

    Açılan kabalların manifestoları kendi bölümlerine yazılıyor ama ben burada kısaca bilgi vermek isterim..

    Kendi Kabalım Mahşer ile başlayayım..

    Amacı kendi bölümüne de yazdığım gibi diyardaki herşeyi ele geçirmek, her canlıyı Mahşer'e itaat ettirmek ve Kendilerin kurduğu düzen içerisinde bir diktatörlük kurmaktır. Mahşer kabalı hakkında çok az şey bilinir. Adlarının Mahşer olması şehir efsanesidir. Mahşer olduğunu anlasanız bile örneğin saklanan bir karanlığın savaşçısı görüpte onun Mahşer olduğunuzu anlasanız dahi sen Mahşer'sin diyemezsiniz. Kim oldukları ve nerede yaşadıkları bilinmez. Ama bu kabalının basılmayacağı anlamına gelmez. Kabala saldırğınız zaman Mahşer üyeleri savunmak için orada bulunsa, ve siz onları görsenizde onların Mahşer'in bir üyesi olduğunu söyleyemezsiniz. Mahşer kabalı üyelerinin diplomasi yeteneği çok iyi olmalı. Çünkü en büyük özellikleri kabalları yanlarına almaları ve onlarla beraber daha kudretli bir biçimde savaşmalarıdır. Mahşer kabalının sizlere düşman olması için bir sebebi yoktur. Selam verseniz dahi size saldırabilirler..

    Şövalye ile devam edeyim...

    Şövalye'nin amacı diyara iyiliği yaymak ve onu hayatları uğruna korumaktır. Şövalyeler Gerighelm'in şanlı savaşçılarıdır.. Gerighelm iyiliğin kalesi olarakta bilinir. Şövalyeler onurludurlar.. Kendilerine dengesiz bir saldırı yapılmadıkça savaştan kaçmazlar. Şövalyeler'in size saldırması için kötü yönemli olmanız gerekir. Asla iyi yönemlili kimseye saldırmazlar. Onların size düşman olması için iyi yönemlimle bir mob yada karakter öldürmeniz yeterlidir..

    Aslan Kabalı..

    Aslan Kabalı, benim düşüncem rol bakımından en kıt kabaldır.. Kabal özellikleri çok güçlü olmasına rağmen rol bakımından benim pek hoşuma gitmeyen bir kabaldır. Amaçları doğayı ve doğadaki her canlıyı korumaktır. Aynı zamanda var olan dengeyi korumaktır. ( İyi - Kötü Dengesi). Paraya önem vermezler, önem verenlerden nefret ederler.. Bir tavşan öldürmeniz bile Orman'ın Efendileri'nin size düşman olmasına sebep olur.

    Avcı..

    Yine kendi adıma konuşacağım. . Çok eğlenceli bir kabaldır. Kiralık Katil veya Tüccar olarak bilinirler. Para karşılığında herşeyi yaparlar. Bütün amaçları keselerini biraz daha fazla doldurmaktır. Sürekli aktif olan bir kabaldır. Asla yerlerinde durmazlar. Onlara söylenenleri yerine getirir ve karşılığını alırlar. Avcı Kabalı'nın aslında bir düşmanı yoktur. Onlar işlerine bakarlar para kazanmaya çalışırlar. Fakat Aslan Kabalı maddiyata önem verenlerden nefret ettiği için, bu iki kabal, öncelikli olarak karşı karşıya gelirler. Avcı Kabalı'da Mahşer gibi pek güvenilmeyecek bir kabaldır.

    Yargıç..

    Diyarın Yargıçları, bir diğer anlamda diktatörleri:). Yargıç Kabalı benim de çok beğendiğim en güçlü kaballardan birisidir. Dört büyük şehir olan New Thalos, Titan Vadisi, New Ofcol ve Midgaard'da kurduğu yasaları, koyduğu kuralları uygulamaya çalışırlar. Şehirde onların kurallarına uymayanları suçlu ilan eder ve ölüm emrini verirler. Yargıç Kabalına bulaşmak mantıklı bir hareket değildir:) Çünkü suçlu ilan edildiğiniz zaman sürekli muhafızlar tarafından kovalanır, hiçbir şekilde iksirci, fırıncı, kasap vb. vendorlardan eşya satın alamazsınız ve Market Meydanı'nda duran Hassan başınıza büyük bela olur.. Yargıçları bu dört şehir dışında görüpte saldırırsanız sizi suçlu ilan etmeyeceklerdir. Çünkü herhangi bir yasalarına karşı gelmiş olmayacaksınız. Eğer aranan biriyseniz size kaçın derim, çünkü Yargıçların suçlulara karşı daha etkili bir savaş çıkarır. Yargıçların düşmanı, şehirlerde kurdukları yasalara uymayanlardır. Burada aklımıza gelen ilk kabal tabi ki Kaos olucak.

    Kaos ile devam edelim..

    Özgürlüğün Elçileri olarakta bilinirler. Diyarda kurulmaya çalışan düzene karşı gelirler. Diyarda hiçbir ırkın esir edilemeyeceğini, her ırkın özgür olduğunu savunurlar.. Kaos'un sözlük anlamı "kargaşa"dır. Fakat OrtaDünya'da ve diğer Anatolia kod tabanlı mudlarda sözlük anlamayla çelişen bazı şeyler vardır. Örneğin bir kaos üyesi şehirdeki çöpçüyü öldürmek zorunda değildir. Çöpçü şehir başkanına bağlı olarak çalışan birisidir ve yaptığı iş karşılığında para alır. O sadece işini yapar. Onu öldürmek bir kaos yalnısını mutlu etmez. Yada bir fırıncı yada bir kasap yada bir bakkal.. Bunların hiçbirini öldürmek Kaos'un Rolü değildir. Kaos kabalının düşmanı tabiki diktatörlük yapan Yargıçlardır. Bir Kaos üyesinin aranması onun ilk isteyeceği şeydir. Çünkü Aranıyor olmak suçlu olmak Kaos Üyesi'ni daha kudretli yapar. Bunun yanında düzeni savunan herhes Kaos'un düşmanıdır.

    Tılsım..

    Büyük Kule'nin Bilgeleri.. Efsun'un Efendileri. Tılsım Büyücüleri çok kudretlidirler. Hem büyüleri daha güçlüdür, hem de diğer büyücülere göre daha dayanıklıdırlar. Tılsım Kabalı büyüyü korur. Büyüyü Yüceltmeye çalışır, aynı zamanda bilgeliği yaymaya ve cehaleti önlemeye çalışır. Onlar için savaş sanatları saçmalıktan ibarettir, güç büyüdedir ve büyünün gücü herşeyden daha üstündür. Diyarda ki bütün safkanbüyücüleri korurlar. Onların hertürlü yardımlarına koşarlar.. Örneğin bir büyücü rol içerisinde Tılsım Kabalı Üyesinden birşey istediğinde o üye onun isteğini karşlıksız yerine getirmekle yükümlüdür. Tılsım Kabalının başdüşmanı tabi ki Öfkedir..

    ve Öfke'yle noktalayalım..

    Savaş Üstatları.. Büyüden ve büyücülerden nefret ederler. Onları öldürmek için hayatları pahasına savaşırlar.. Büyüyü ve kullananları küçümserler. Safkanbüyücüleri sebepsiz yere öldürürler.. Aslında bir sebep vardır ki bu "büyücü olmaları". Öfke Kabalı'nın görevi basittir. Bütün büyücüleri ve büyülü hertürlü iksir hap vb. eşyayı diyardan sonsuza dek atmaktır. Bunun için didinir dururlar. Bazılarımız Öfke Kabalı Üyeleri'nin büyülü eşya kullanan hap iksir vb herkese düşman olduğu düşünürler. Hayır bu yalnıştır. Örneğin bir savaşçı öfkegüdenin yanında indigo hapı yese öfkegüden ona saldırmaz sadece isterse rol içerisinde onu küçümseyebilir. Öfke'nin başdüşmanı Tılsımdır. Onların size düşman olması için tek gerekli sebep büyü kullanmanızdır. Onların yanında büyülü bir söcük fısıldadığınız anda, Öfke'yi karşınıza almış olursunuz..

    Kaballar ittifak kurabilirler. Beraber savaşabilirler. Bu tamamen o anki Kabal Liderine veya Kabal Sözcüsünün politikasına bağladır. Fakat örneğin bir öfkeyi, içinde büyücü olan bir kaosun ittifak olması olanaksızdır.. ve bunun gibi şeyler.

    Kaballar hakkında kısa kısa bilgeler vermek istedim. Eksiğim varsa söyleyin ekleyeyim...

    Teşekkür ederim..

    Jarlaxle, Ölümün Habercisi..

    http://turkmud.org/mud/viewtopic.php?t=89 Adresinden alıntıdır...




  • +-+-+-+-+-+-+-+-+-+= ORTA DÜNYA =+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    | Ölümsüzler |
    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    [ 95 KyElf ÖLM] (OK) Ellifain Ölümsüz.

    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    | Maceraperestler |
    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    [ 26 İnsan ] Meds, Nefret Edilen
    [ MAHŞER ] Orta Dünyanın Karanlık Atlısı!
    [ 31 İnsan ] Cysra, Büyük Şövalye
    [ 50 GkElf ] [ASLAN] Akarma, Değnek Ustası
    [ 91 KAdam Svç ] (OK) [ÖFKE] Quanchi, Efsunören Katili
    [ 91 KyElf Nin ] (OK) [ASLAN] Nadrion, Aslan Parçası
    [ 91 KyElf Nin ] (OK) [ASLAN] WolfyanK AFK
    [ 91 İnsan Sam ] (OK) [ÖFKE] Nakurul Golha
    [ 2 İnsan ] Bardolan, Çaylak


    Oyun içerisindeki player lardan bir kısmı...




  • Son dakika itibari ile serverda bulunan oyuncu listesi;



    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+= ORTA DÜNYA =+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    | Ölümsüzler |
    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    [ 95 KyElf ÖLM] (OK) Ellifain Ölümsüz.

    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    | Maceraperestler |
    +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
    [ 91 TgDev Svç] (OK) [KAOS] Zlean, Özgür Savaşçı
    [ 48 İnsan ] [ŞÖVALYE] Naxar, Lord
    [ 66 TgDev ] Tggar, Buzun Efendisi
    [ 23 Elf ] Maru, Büyü Ustası
    [ 6 Satir ] Kaitulas, Kıstıran
    [ 3 İnsan ] Sanji, Beyaz Kuşak
    [ 31 İnsan ] Cysra, Büyük Şövalye
    [ 91 KAdam Svç] (OK) [AVCI] Eek Baş Tüccar
    [ 50 GkElf ] [ASLAN] Akarma, Değnek Ustası
    [ 91 Satir Hrz] (OK) [AVCI] Rena, Suikastçi Kahraman
    [ 68 GkElf ] AkmiRa, Büyük Kahin
    [ 1 KpAdam Krc] Qulteri, Yavru Kurt
    [ 26 İnsan ] Meds, Nefret Edilen
    [ MAHŞER ] Orta Dünyanın Karanlık Atlısı!
    [Devam etmek için ENTER]

    [ 91 KyElf Nin] (OK) [ASLAN] Nadrion, Aslan Parçası
    [ 91 İnsan Sam] (OK) [ÖFKE] Nakurul Golha
    [ 4 İnsan ] Bardolan, Dövüşçü

    Bulunan oyuncular: 18 Bugün en çok: 20 Tüm zamanlar: 21




  • arkadaşlar mükemmel bir oyun deneyimi...herkese tavsiye ederim...oyun içindede çok yardımcı oluyorlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _GeWeZe_

    arkadaşlar mükemmel bir oyun deneyimi...herkese tavsiye ederim...oyun içindede çok yardımcı oluyorlar...



    Yeni başlayan arkadaşlar olursa yardımcı oluruz ...
  • Oyunla ilgili biraz ss alabilirmiyiz böyle kuru kuruya olmuyor tam olarak nedir bu FRP?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Impavide

    Oyunla ilgili biraz ss alabilirmiyiz böyle kuru kuruya olmuyor tam olarak nedir bu FRP?



    SS olur tabi ama görsellik kendi içerisinde senin hayal gücünle birleşmeli normal bir gözle bakarsan yazıdan ibaret sadece..FRP Fantastic Rol Play in kısaltması.

    Yardım konularından daha detaylı bilgi alabilirsin.

    Bir karakter yarattığını düşün;

    Bir Orman korucusu örneğin doğa ile iç içesin doğaya dayalı hiç kimsede olmayan (bir başka korucu) özel yeteneklere sahip bir karekter orman içerisinde gücü 2 katına çıkan vuruşlara sahip kamuflaj olup diğer oyuncular gözünde sadece bir ağaç bir çimen örtüsü gibi görünen bedene sahip olmak ve tabi niceleri tamami ile senin hayel gücüne bağlı olarak değişiyor bütün bunlar.




  • 500-600 kb lik bir dosya indiriyorsun oyuna girip kayıt oluyorsun ztn en iisi deneyerek öğrenmek başla oyuna hemen yardım ederler....


    dosyayı forumdan indiriorsun bide foruma üye olman lazım.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1FA7906EE -- 7 Şubat 2009; 22:34:10 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nakurul


    quote:

    Orjinalden alıntı: Impavide

    Oyunla ilgili biraz ss alabilirmiyiz böyle kuru kuruya olmuyor tam olarak nedir bu FRP?



    SS olur tabi ama görsellik kendi içerisinde senin hayal gücünle birleşmeli normal bir gözle bakarsan yazıdan ibaret sadece..FRP Fantastic Rol Play in kısaltması.

    Yardım konularından daha detaylı bilgi alabilirsin.

    Bir karakter yarattığını düşün;

    Bir Orman korucusu örneğin doğa ile iç içesin doğaya dayalı hiç kimsede olmayan (bir başka korucu) özel yeteneklere sahip bir karekter orman içerisinde gücü 2 katına çıkan vuruşlara sahip kamuflaj olup diğer oyuncular gözünde sadece bir ağaç bir çimen örtüsü gibi görünen bedene sahip olmak ve tabi niceleri tamami ile senin hayel gücüne bağlı olarak değişiyor bütün bunlar.

    Oyun sadice yazışarak sohpetlerle ilerliyor yani öylemi?




  • evet öyle yönler var ilerliyorsun...görevler yapıyorsun....çok güzel büyüler fln var çok zevkli...ilk başta hiç birşey anlamıyorsun...ama yardım ediceklerdir....her an sadece başladığında değil....sonra kendin öğrenirsin zaten...
  • Frp sadece görsel olarak oynanmaz ama görünen oki görsellik herkez için daha iyi..Ama tek diyeceğim neden bir yada birkaç kişinin belirlediği ve sizlere belirlediği grafiklerde öneri istemediği sadece onlara bağlı kalarak evet görsellik budur dediği görüntüler ile oyun oynamaya dvm edersiniz ki? Neden kendi hayal gücünüze bağlı grafikleri olan ve her seferinde daha da farklı olan bir oyuna ilgi bu kadar az olur buda ayrı bir soru tabiki?

    Eğer deneyen arkadaşlar var ise görüşlerini yazabilirler mi sizlere ters gelen nedir acaba lütfen tartışma olarak algılanmasın elbette görsellik önemli sizleri anlıyorum.1-2 kelime ile kendi kanaatinizce eksikleri yazarmısınız ?
  • ben deniyorum tam anlamıyla muhteşem biraz aptalca başladim hiçbirşey bilmiyorum ama ölümsüzler cok yardımcı oluyorlar teşekkürlerimi sunuyorum burdan onlara frp kart oyunu gibi birşey muhteşem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhileoSophia

    ben deniyorum tam anlamıyla muhteşem biraz aptalca başladim hiçbirşey bilmiyorum ama ölümsüzler cok yardımcı oluyorlar teşekkürlerimi sunuyorum burdan onlara frp kart oyunu gibi birşey muhteşem



    Beğendiğine sevindim ölümlü bu diyarda bir bedene sahip olmak ve geliştirmek pekte kolay olmasa gerek.Diyarda iyi isen Zeus'un gücü seninle olsun.Kötü isen eğer bizlerde seninleyiz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nakurul


    quote:

    Orjinalden alıntı: PhileoSophia

    ben deniyorum tam anlamıyla muhteşem biraz aptalca başladim hiçbirşey bilmiyorum ama ölümsüzler cok yardımcı oluyorlar teşekkürlerimi sunuyorum burdan onlara frp kart oyunu gibi birşey muhteşem



    Beğendiğine sevindim ölümlü bu diyarda bir bedene sahip olmak ve geliştirmek pekte kolay olmasa gerek.Diyarda iyi isen Zeus'un gücü seninle olsun.Kötü isen eğer bizlerde seninleyiz.

    bu düzen elbet bozulacak ve biz düzen bozucular heryeri karanlığa hapsedeceğiz...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhileoSophia


    quote:

    Orjinalden alıntı: Nakurul


    quote:

    Orjinalden alıntı: PhileoSophia

    ben deniyorum tam anlamıyla muhteşem biraz aptalca başladim hiçbirşey bilmiyorum ama ölümsüzler cok yardımcı oluyorlar teşekkürlerimi sunuyorum burdan onlara frp kart oyunu gibi birşey muhteşem



    Beğendiğine sevindim ölümlü bu diyarda bir bedene sahip olmak ve geliştirmek pekte kolay olmasa gerek.Diyarda iyi isen Zeus'un gücü seninle olsun.Kötü isen eğer bizlerde seninleyiz.

    bu düzen elbet bozulacak ve biz düzen bozucular heryeri karanlığa hapsedeceğiz...


    Sen karanlığa hapset ben ÖFKE'min gücü ile ezicem

    Birde oyunda küçük kesitler içeren flash izlemek isterseniz http://turkmud.org/forum/portal.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakurul -- 12 Şubat 2009; 1:08:18 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.