Şimdi Ara

Futbol Kulüplerinin Borçlarını TBB Üstlenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye bankalar Birliği’nin (TBB) futbol kulüplerinin borçlarını üstlenmek üzere geliştirdiği ortak projede ilk adım atıldı.

    TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TBB Başkanı Hüseyin Aydın ve Süper Lig kulüplerinin başkanları ile mali sorumluları, İstanbul'daki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde konuyu görüşmek için bir araya geldi.

    Buna göre, ekonomik kriz içindeki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesi gündemde.
    Kulüplere 31 Ocak 2019 tarihine kadar gelir-gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildi. Bilançoları inceleyecek olan TBB ve konsorsiyum ortakları, her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların beş yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirilecek.

    https://www.google.com/amp/s/tr.sputniknews.com/amp/spor/201901051036946694-futbol-kulup-borc-tbb-ustlenecek/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bu olayın aslı bankaların paralarını kurtarma derdidir. yoksa neredeyse tüm kulüpler batmanın eşiğinde ve bir şeyler yapılmazsa hepsi birden batacak. net durum bu ve bunu çözüme kavuşturmak için bankalarında aktif olacağı bir sistem geliştirmeye çalışıyorlar. büyük ihtimal federasyon bünyesinde kurulacak kurul içinde de bankaların temsilcileri de olacak.

    ha çözüm mü? değil. çözümün olabilmesi için kulüblerin yönetim ve hesapverme sistemlerinin değişmesi şart. bildiğin paraları iç edip ibra olduktan sonra iç ettiği paralar ile şömine başında şarap içen kişiler bunun hesabını vermedikçe yine aynı terane devam edecek. mesele burda.

    gerçi işin içinde bankalar olunca (ki bunlar adama kuruş yedirtmez kolayına) büyük ihtimal artık bu durum da gözönüne alınıp gerekli düzenlemeler yapılır. yoksa sadece 3 büyüklerin borcu 5 6 milyar tl. az para mı? değil.

    tabi en nihayetinde bu iş tutar mı? bence zor. çünkü bankalar güvence isteyecek. güvence için kulüp yönetimlerinden şaffalık isteyecek. kulüpleri iç eden yiyiyci takım buna razı gelir mi? hele de gs camiası? beş para etmez veledlerine gs çalışanı diye 10 20 30 bin dolarcık maaşlara bağlayanlar bundan olmak ister mi? ya da hiç futbolcu gözlemeden 3 5 10 melyon euroları iç edenler yada bunu iç ettirenler buna razı gelir mi? zor.




  • Personel maaşlarını bile ödeyemeyen Fikret Başkan paçayı kurtarmak için çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.