Şimdi Ara

Galaxy Note 9 a alışmaya çalışan bir iPhone kullanıcısı Sancıları ve Mutlulukları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Uzun süredir (ilk çıktığından beri) iPhone kullanan birisiyim. Apple ın kullanım kolaylığı her zaman işime yaramıştır. Daha önce Android kullanma amacı ile NOTE3 çıktığında almıştım. Ekran büyüklüğü şu bu baya hoşuma gidiyordu. 1 sene kullandım fakat 1 sene dolmadan artık saçma sapan kitlenmeler şu bu.. zamanının amiral gemisi bi TEL için çok saçma geldi neyse sonra geri iPhone a döndüm.

    Geçen sene sonlarına doğru iphone X aldıktan sonra yine usul usul Apple dan bi soğuma, bi değişiklik ihtiyacı hissettim ve bi Galaxy Note 9 aldım kendime. Kalemi vs çok işime yarayacağını düşünerek (işimden dolayı)

    Telefon süper. Acaip tabi hoşuma gitti, ekranı, kamerası vs... Ama o zaman yaşadığım uyum sorununu yine yaşamaya başladım. Android e kurulum yapıyorum işte google contacts, Autocad şu bu neyse sık kullandığım programları. Ama kendi benim isteğim dışında bir ton şey kurup benden onay istedi , yanlışlıkla bütün klasörleri gizli güvenli klasör yaptım, yok oradan çıkartmak için geri sildim, bu arada dosyalar gidecek mi gitmeyecek mi stresi, sonra rehber öyle bi geldi ki her isimden 3 er 5 er tane var, yok onları düzelttim, neyse bir iki gün sonunda düzenli kullanabilmeye başladım.

    Kalem gerçekten çok güzel çalışıyor. Yoğun olarak ipad PRo da kalemi kullanıyorum. telefonda da olması on numara muazzam. Pen görevleri çok işlevsel.

    Gel gelelim beni sinir hastası ettiği bazı konular,
    iPhone X in yüz tanıma özelliğini kullananlar bilir. Daha telefonunu yüzüne götürürken, gece gündüz, açısı maçısı farketmez ÇAT diye açıyor telefonu. Gözlük mü var, şapka mı var, sorun değil öyle ya da böyle %98 falan oranında sorunsuz açar. arada bi sıkıntı çıkarır onda da pin i girersin hızlıca geçer.

    Bunda yüz tanıtacaz diye akla karayı seçiyoruz, Yok telefonu dik tut, yok şöyle yap, olmadı baştan, bi daha bi daha, ya bırak şifre yazim diyorsun, hızlıca yazıyosun şifreyi bazı dokunuşları almıyor, yanlış şifre, hop bi daha yaz, derken sinir hastası ediyor. bi de böyle kırmızı bi ışık yanıyor ekranda. onu da kapatmak istiyorum o ayrı. yapılıyormuş sanırım.

    Ekran dokunmatik hassasiyeti de ayrı bi konu. hızlı bişeyler yaptığında bazı durumlarda AMİRAL GEMİSİ denilen şu anda piyasadaki en GÜÇLÜ vs diye lanse edilen telefon kasılıyor resmen. Bunun uygulamalar sonucunda yaşandığını düşünüyorum. banka uygulamalarında vs genelde, programın telefonu kastığını, o nedenle tuşladığın yerlere geç tepki verdiğini görüyorsun.

    Bixby sürekli karşıma çıkıyor, istiyorum ki o tuşu yerinden sökeyim.

    Ana ekrana dönüş X de alttan yukarı swipe ediyorsun ve konu kapanıyor ve buna alıştıktan sonra, yok orada o tuşa bas bu tuşa bas konusu zor geliyor. Keşke burda da alttan menüyü açıp home tuşuna basmak zorunda kalmasak. belki öyle bi eklenti gelir. Android yapılabilecek eklentiler konusunda serbest sonuçta.

    Sonra Whatsap webb kullanıyorum misal, sürekli Whatsapımın internetini olmadığını söylüyor. sonra açıyorum whatsap a giriyorum kurcalıyorum ekranları şu bu öyle geri geliyor. X de hiç böyle bi sorun da olmazdı. yani çok basit işlerde beni sıkıntıya sokuyor gereksiz yere. Bunun çözümünü bilen varsa söylesin düzselteyim . vardır bi ayarı


    Çift Sim kartlı olması Android de Whatsapp Business kullanabilmek, kamerasının güzelliği, bunlara tabi diyecek bişey yok. Ama kullanım kolaylığı konusnda çok sıkıntı çekiyorum. Alışırım inşallah.







  • amiral gemisi ama samsungun amiral gemisi. başka markaları da kullanmadan note 9 u direk androidin öncüsü gibi algılamayın derim. rehber dosya vs. sıkıntılar androide alışma süreçleri birkaç gün kullandıktan sonra alışırsınız.
    yüz tanıma evet o kadar ilerlemedi parmak izi kullanmanızı öneririm en garanti yol. iphone x te yok bildiğim kadarıyla ama note 9 da
    var. yani seçenekler bol. bixby tuşu gene samsungun saçmalığı. başka markalarda böyle bir şey yok.
    ayrıca ekran dokunmatiği vs konusunda zaten appleın ekranlarını da samsung yapıyor. bu devirde elimdeki 1000 tl lik alette bile dokunmatik sıkıntı olmazken note 9 da olması ilginç. sizin elinizdeki sorunlu bi telefon olabilir. aynı şekilde whatsapp web de falan da ben 1000 tl lik cihazımla sorunsuz kullanıyorum.
  • Aynı sıkıntıyı çok yakın bir dostumda çekiyor hocam. Sizden tek farkı onun edge ye geçmesi
  • @lebendefrans kardeş ikisini de samsung üretiyor ekranların ama sorunun zaten ekrandan değil appden ve sistemden kaynaklandığını düşünüyorum. Akıcılık konusunda sıkıntı çektiriyor.

    Kalem konusunun ne kadar işime yaradığını anlatamam ama bu arada. Gönül isterdi ki iphone da kalemli bi model çıkarsın.
  • Whatsap ta arka kameradan ön kameraya geçerken, portrait mode a dönerseniz, kamera sapıtıyor ve eski haline gelmior!
    Telefon kenardan avuç içi ile yanlışlıkla dokunmaları ayırt edemiyor, acaip sinir bozucu bişey.
    Kalem bazı durumlarda şaşırıyor ve dokunduğu yerin 2-3mm sağına soluna kayıp gidiyor. ince bişeyler çizerken bi türlü tutturamıyorsun noktayı....

    OOF OF
  • bu arada whatsapp programının acil android e el atması lazım. app içinden video çekip atmak istediğin zaman inanılmaz kötü kalitede hesap makinesi gibi çekiyor. Normal kaydedip sonra whatsapp tan yollarsan durum böyle değil ama.
  • Bende note 8 kullanıyordum. Geçen gün Almanya’ya gittim iş için. Ordan iPhone Xs Max aldım. Şansıma kur düşmeye başladı ben aldıktan sonra. Zaten bende şans olsa. Ordan bi 200 300 girmiştir. :)
    Bence ikisi de iyi cihazlar. Ama iOS akıcılığı yok androidde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllarca ios kullandım, Androidi gördüm, daha çok sevdim. İos hıyar gibi, dümdüz. Android çok işlevsel. Keşke çok önceden Androide geçseymişim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine Whatsapp la ilgili bi sıkıntı ile karşınızdayım. Sürekli Whatsapp ımı offline yapıyor. WEB de TELEFONUNUZUN ONLINE OLDGUNDAN EMIN OLUN diyor sütekli. tutup whatsap ı açıyorum bi uyandırıyorum sonra web den yazmaya devam edebiliyorum.

    E Şimdi ben her seferinde telfonu açmak zorunda isem web in ne manası kaldı :(
  • @SerhanUygur Hocam selamlar

    Ben 6s plus kullanıyorum yakın zamanda bende note9 serisi almayı planlıyorum. Ancak bu bahsettiğiniz sıkıntılar hala devam ediyormu? ya da yaşadığınız sorunların kaynağını öğrenebildiniz mi merak ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serencebey34 -- 31 Ekim 2018; 14:39:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serencebey34

    @SerhanUygur Hocam selamlar

    Ben 6s plus kullanıyorum yakın zamanda bende note9 serisi almayı planlıyorum. Ancak bu bahsettiğiniz sıkıntılar hala devam ediyormu? ya da yaşadığınız sorunların kaynağını öğrenebildiniz mi merak ettim
    hala kullanmakdayım Note 9 u.

    sıkıntılar devam ediyor. Çoğu Software kaynaklı. giderilmeyecek şeyler değil ama giderilmiyor.

    yüz tanıma çok zayıf çalıştığından artık parmak izi ile kullanmaya başladım telefonu açma işini. daha verimli çalışıyor.
    6S Plus tan geçerseniz büyük iyileşmeler tabi ki yaşarsınız. Çok zevk de alırsınız.

    X veya yeni model XS lerden falan geçmek mantıklı gelmiyor şu anda bana...

    Sanırım yakında yeniden Apple e döneceğim gibi görünyor.

    Muhteşem Foto ve Video çekiyor . bu tartışmasız. Stabilizasyonu falan muhteşem. (bu arada whatsap veya insta dan açarsanız kamerayı, çamur gibi çekiyor videoları fln onu da düzeltmediler bi türlü)




  • SerhanUygur kullanıcısına yanıt
    2020 de türkiye de 5g geçiş için proje planlanması var böyle bir durum öncesinde bu teli almak ileride değişim yapma zorunluluğu getirir mi bilemiyorum. Ama deyim yerindeyse 6s plus tan sonra arabadan inip uçağa binmek gibi olacağına eminim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone X'ten Note 9'a, oldukça meraklı ama bir o kadar da tereddütlü bir şekilde geçtim.... Daha önce hiç Samsung veya Android'li telefon kullanmamıştım...

    Lakin kullandıkça şaşırıyorum, şaşırdıkça beğenim artıyor..... Teknik konularda çalışan benim gibi bir iş adamı için gerçekten hayatı kolaylaştıran bir alet Note 9.

    Benim beklentilerimi karşılama konusunda çok daha ciddi bir kullanım imkanı sunuyor..

    Kalemi çok kullanır mıyım diye düşünüyordum ama inanın çok kullanılıyor..

    Geçiş sürecinde iki telefon da aktif ama şirket maillerine bakma dışında X'e elim hiç gitmiyor.. Bunun sebebi de mail hesabımı henüz Note'a tanıtmamış olmam... :)

    Note 9 ile ilişkimize iyi başladık bakalım..şu ana kadar beni sıkan bir tarafı olmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SWRT- -- 10 Kasım 2018; 10:9:38 >
  • SerhanUygur kullanıcısına yanıt
    Hocam ben su anda 5s kullaniyorum iphone 8plus yada note9 arasinda kaldim ancak instagram storysini cok kulniyorum video degil ancak instagram hikayesinde foto cekince baya kotumu cikiyor ? Karanlikta veya aydinlikta nasil snap cekiyor acaba ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.