Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
40
Favori
95.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Fenix 5 kullanan arkadaşlar yorumlarını paylaşabilir mi? (Alt modeli ile beraber 5s, 5, 5x gibi)

    Saati Haziran ortası gibi almayı planlıyorum ABD'den. TR'ye göre oldukça ucuza geliyor. Performer bundle burada 4.5k iken orada 2.5k.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belverus -- 24 Haziran 2020; 15:46:24 >



  • hocam çıkmadı diye hiç üzülmeyin.bende 6 pro var.telefonu aldığımda ne yaptıysam sonradan hatırlayamadım.ekrann ışığı devamlı açık kalmaya başladı.yani normalde belli bir süre sonra kendiliğinde ışığı kapanır ya.işte benim ki hiç kapanmamaya başladı her seferinde kendim elle kapatmak zorunda kalıyordum.sonra başka bir forumdaki arkaaş sağolsun.yardımcı oldu..sorun halloldu.meğersem neymiş biliyormusun....ayarların birinde timeout diye bir yer var orayı otomatiğe almak gerekiyormuş.ama türkçe karşılığı olarakta mola diye çevirmişler.aslında doğrudur timeout un karşılığı mola dır.ama bu tip bir şey de tam karşılığını çevirirsen ekranın kapanmasının da mola olacaığını tahmin edemezsin.:)

    buna benzer çok çeviri hataları var.yani senin anlayacağın türkçe değil diye üzülme.çevirselerde düzgün olmayacak zaten.

  • 5X modeli kayda değer. Küçük bilekler için de 5S modeli tercih edilebilir. Ancak Fenix 3 vs. önceki nesil bir Garmin'den gelenlere 5X dışında çok da tavsiye etmiyorum, çünkü kattığı ciddi bir şey yok. 5X bile harita özelliği ile ilgi çekiyor ama ek RAM ve bellek yongasından dolayı güç tüketimi daha fazla ve haritalar diğer kullanımlardaki Türkiye haritalarında olduğu gibi yetersiz kalabiliyor. OpenTopoMap yüklemek mümkün ama üretici değil tüketici bir toplum olduğumuz için ülkemizdeki OpenStreetMap verisi de çok az. Ayrıca haritalarda bir şeyler arama, rota çizdirme uzun zaman alıyor. Heveslisi olmayan saatle uğraşmak yerine telefona bakıp rotasını çizip yoluna devam eder zaten Fenix 5X bir şey bulana kadar. Ayrıca haritalardaki içeriğin detayı da saatin alındığı yere göre değişebiliyor sanırım, mesela Amerika'dan alınan saatte Rusya verileri pek yok gibi.

    Ayrıca GPS doğruluğu da zaten GPS performansı çok iyi olmayan Fenix 3'e göre daha da kötü gibi. GPS yazılım sürümü daha yeni olmasına rağmen daha kötü bir GPS var gibi ki Garmin'den GPS güncellemeleri beklemek gibi ümitsiz bir bekleyiş yok. :D Çok da kötü değil tabi ama bazen saçmalıyor. Ha Suunto Ambit 3, Polar v800 gibi saatlerden sağlam fark yer GPS konusunda. Altına yeni eklenen metal kısımdan dolayı da böyle olabilir, değiştirilen anten yapısından dolayı da; yoksa GPS yongaları çoğu saatte aynı. Tonla para verilen bir cihazda ucuz MTK'nın GPS yongalarının kullanılması sonucu bence...

    Tek ithalatçı kazancı değil, vergileri de var bunların. Devlet daha bunlara tam uyanmadı ki, uyanıp telefonlar gibi %50 vergi almaya başlarsa o zaman yanarız.

    Alınacak olursa 5X modelini tavsiye ederim, zira ötekilerinde ciddi bir özellik yok. Ancak diğerlerinden alınacaksa da metal görünümlü modelleri tavsiye ederim ki siyah gri vs. modeller birkaç çizikle altlarındaki metali gösterdikleri için görüntüleri tez bozuluyor.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Daha çok spor aktiviteleri için kullanmayı planlıyorum. Sportif bir hayat tarzım var. 5x'in harita özelliğini kullanmayacağımdan eminim bu sebeple 5'i tercih edeceğim sanırım. GPS ile ilgili global forumunda olumlu yorumlar okudum halbuki, baya doğru ve düzeltilmiş gibi ifadeler vardı. Demek hala 3 serisindeki sorunlar devam ediyor. Amazonun gümrüklü fiyatları ile karşılaştırdığımda hala TR fiyatları yüksek, kar marjı çok fazla. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu. Saati alınca tecrübelerimi yazacağım. Tekrar teşekkürler.
  • Fenix 3 ile 5 arasında benim için belirleyici etken kesinlikle ve kesinlikle boyut. 3 serisinde kasanın büyüklüğünü geçin, 26mm kayış genişliği bile vazgeçmek için sebep. Bu sebeple arada ciddi fiyat farkı da olsa ben 5 serisi almaya karar verdim. Bu saati gün boyu hatta uyurken de takmak istiyorum çünkü..
    Hazırda bir 3 sahibi olan ve boyutlarına alışan birisi içinse arkadaşın dediği gibi değiştirmek için çok da bir sebep yok.
    Bakalım, sizden önce alırsam ben de yorumlarımı eklerim.
  • belverus kullanıcısına yanıt
    Açıkçası GPS doğası gereği çok da stabil olmayan bir teknoloji. Sinyal yansımaları vs. işi karıştırabiliyor. Kendim çok fazla deneme yapmadım, bir 150 KM kadar bisiklet sürüşüm ve 10 KM kadar koşu ve birkaç yürüyüşüm oldu. Bisiklette Fenix3'ün maks. 51KM ölçtüğü fren yaparak indiğim virajlı bir bayırda 170 KM hız ölçmüş ki GPS izlerini otomatik olarak yolu haritadan okuyup yola yapıştırdığı için GPS sapmalarını vs. göremedim. Koşuda ise belli yerlerde bulunduğum sokaktan diğer sokağa atlamalar gibi şeyler yapmıştı ama tek koşu ile tam karar verilmez. Genel olarak F3 ve F5X'in birbirine karşı üstünlükleri olduğu noktalar oldu ama F5X biraz daha fazlaca saçmalamış. Forumları da takip ediyorum da benim görüştüklerim F3'ten daha iyi olmadığı yönünde. Garmin'in güncellemeler ile biraz daha toparlamasını umuyorum ki, kasası ve anteni değişen bir saatin GPS ayarlarında da bir miktar değişiklik gereklidir mutlaka.

    Aslında sıkıntı Broadcom'un Sirf'e açtığı dava, Amerikan üreticiler Polar ve Suunto'nun kullandığı Sirf GPS yongalarını saatlerine koayamıyor. Yoksa GPS konusunda tarihi eser Garmin saatler daha iyi.




  • Fenix3 bana da büyük gelir gibime geliyordu almadan önce, alınca da hemen alıştım. O yüzden de Fenix 5X'e geçmek hiç sorun olmadı bana.
    Ancak Fenix5'lerdeki sıkıntı, Fenix3'te optik nabız ölçümü olmadığı için saat kolda gevşek ya da sıkı dursa da farketmiyordu, ancak 5'lerin optik nabız ölçümü için kola temas etmesi gerekli. Bu yüzden de saat kolunuzda ne kadar rahat durursa o kadar iyi. Koşarken saati F3 ile birlikte taktığım için oynamasın diye biraz fazla sıktım, kolumu kızartmıştı hemen.

    Kayış genişliği aslında Fenix3'te konfor için biraz daha geniş olsa, daha iyi bile olabilirdi. Garmin Epix mesela, Fenix3'e göre daha takoz bir saat ama saatin kayışa bağlandığı menteşeler gövdeye yakın ve kayış da geniş, F3'ten daha rahat idi ve daha az sallanıyordu.
  • Saatin ekranı büyüklük olarak Fenix3 ile aynı ancak çözünürlüğü daha yüksek. Aslında çok değil, sadece 22 piksel daha yüksek ancak saat yüzleri özellikle analog olanlar daha iyi görünüyor ki kadranların kenarlarındaki pikselleşmeler daha az görünüyor. Ayrıca ekranın renk sayısı da daha fazla, 64 renk desteği ile Garmin arayüzde daha farklı renkler de kullanmayı mümkün kılmış. Analog saat yüzü vs. saatin kendi saat yüzleri daha göze hoş görünüyor. 5X'in safir camından dolayı ekranda F3'e göre hafif bir karanlık durumu var ama çok bir fark değil. Bir de 5X modellerinin ekranlarında uygun açılardan bakıldığında bir yanıp sönme efekti var ve sanırım diğer modellerde de var bu. Muhtemelen ekran üreticisi eski serinin üreticisinden farklı ve bir miktar farklı bir teknoloji kullanıyor olabilir. Ancak normal kullanımda bir rahatsızlık vermediği gibi Garmin bir güncelleme ile bunu düzeltebilir de. Tek endişem sürekli yanıp sönme halinde olan ekranın gereksiz güç tüketimi olasılığı.
    Genel olarak Fenix3'e göre saat gayet akıcı. Kullanılan işlemci vs. eski serideki saatlerle aynı olsa da yazılımsal olarak baya oynamışlar üzerinde ve işlemci frekansı da biraz daha yüksek sanırım. ConnectIQ uygulamaları tarafında dört kata kadar daha hızlı çalışıyor uygulamalar. Ayrıca uygulamaların RAM kullanım sınırı da 64'ten 128 KB'a yükseltilmiş. Fenix 5X'in alacağı bir güncelleme ile 1MB civarı ConnectIQ RAM erişimi elde edeceğini düşünüyorum. Çünkü harita fonksiyonundan dolayı 32 MB harici RAM çipi var ve Epix gibi bir güncelleme ile CIQ bellek limitleri arttırılacaktır herhalde.

    Menüler de geliştirilmiş, menüdeki konumunuzu gösteren bir yan çubuk çıkıyor. Menünün altında mı üstünde mi ortasındamısınız anlayabiliyorsunuz çubuktan. Güç tuşuna basılı tutunca saati açma kapama BT açma kapama eşitleme vs. farklı ayarların olduğu dönen bir menü var. Bu da baya işlevsel. Bu menüyü ve diğer bir çok menü ve ayarı istediğiniz tuşa kısa yol olarak ayarlayabiliyorsunuz. Hatta ekran görüntüsü bile kaydedebiliyor saat ama bunlara ulaşmak için saati kablosu ile bilgisayarınıza bağlamanız şart, Connect üzerinden eşitlemiyor bunları ve eşitlese bile herhalde bir dakikadan uzun sürer tek görüntünün telefone gönderimi, çünkü 50 KB kadar her görüntü. Bunun için istediğiniz tuşa ya da birkaç tuşu birlikte seçip kısayol olarak screenshot özelliğini ayarlıyorsunuz ve bu tuşlara basılı tutunca ekran görüntüsü alınıyor.

    Uygulamalar menüsü biraz karıştırılmış, biraz garibime gitti hani. En üstte koşu vs. aktiviteler yer alıyor. Altta menü rengi değişiyor ve burada ConnectIQ uygulamaları ve diğer ek fonksiyonlar vs. oluyor. Biraz derleme toplama olmuş gibi ama eskisinde menünün altına ve üstüne sık kullandığım uygulamaları koymuştum, erişim daha kolay idi.

    Aktivite ayarlarında Glonass kullanımı her aktivite için ayrı ayrı ayarlanabiliyor; mesela koşuda Glonass kullanıp bisiklette kullanmayabiliyorsunuz. Harita ayarları da aynı şekilde her uygulama için ayrı ayrı yapılıyor. Bir haritada standart haritayı seçip diğerinde kendi yüklediğiniz topografik haritayı kullanabiliyorsunuz.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bu yorumlar size mi ait yoksa kopyala yapıştır mı belirtmemişsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini kendim yazdım. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    5x'e geçtiniz mi yoksa sadece deneme imkanı mı buldunuz?
  • Resimler boyutları çok güzel sergilemiş.
    Garmin Akıllı Saat

    Garmin Akıllı Saat
  • Geçtim gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Geçtim gitti.

    hocam şu ekran yanıp sönme durumu çözülebildi mi? yazılım ile düzeltebilirlerse ne ala ama yok hardware değişimi gerekecekse almak için biraz beklemekte fayda var bence.
    5x almayı düşünüyorum tabi haritasından değil daha yüksek performans alınabilir, özellikle saat yüzleri yüklediğimizde ekran geçişleri f3'de eziyet halini alıyordu.
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Ekran ile ilgili bir güncelleme yok henüz. Beta sürümlerde varsa diyeceğim ama olsa duyardım herhalde. Hani şimdilik ekrandaki olayla ilgili bir gelişme yok. Garmin bunu bir güncelleme vs. ile çözmezse donanım değişimi ile de çözeceğini sanmam. Belki barometre sorunlu Fenix3 HR modelleri gibi bir değişim süreci yapabilir ama sorun çözülmeyeceği için ona da yanaşacağını sanmıyorum. Hani alırsanız bu durum ile yaşamayı kabul edin. Hani normal kullanımı etkileyen, rahatsızlık veren bir şey değil. Zaten siyah arayüz ve ekranlarda hiç belli olmuyor gibi; beyaz ve açık renklilerde de eğik açıdan bakınca belli oluyor ama beni rahatsız etmiyor hani. Tek endişem bu kadar hızlı ekran güncellemesinin güç tüketimini arttırıp arttırmadığı.

    Harita istemiyorsanız Fenix 5X'in çok bir avantajı yok. Fenix 5X'de diğer modellere göre ekstra bir 16GB bellek yongası ve 32MB RAM yongası var, bunlardan dolayı donanım daha fazla enerji harcıyor. Aktivitelerde vs. de harita hesaplamalarının da işlem gücü işin içine girince Fenix 5 modelinden daha az batarya ömrü sunuyor sanırım. Fiyatı da cabası tabi. Ha ileride güncellemeler ile ConnectIQ uygulamalarındaki bellek limitlerinin kaldırılmasını bekliyorum, uygulamalar 1MB'tan fazla, veri alanları da 128KB'tan fazla RAM kullanabilecek SDK'ya göre ama şu anda böyle bir güncelleme verilmedi daha. Hiç de verilmez belki ama SDK'daki emülatörde bellek değerleri böyle, vereceklerdir sanırım. Ayrıca 5X modeli de tek renk olarak gri model var, bu model de ilk yüze darbede çerçevenin çizilmesi ile sonuçlanacak. Git bir ton para ver, çizik saatle dolaş hani. Haritalar olmasa Fenix3'ü bırakmak için hiçbir gerekçem yoktu ama dayanamadım işte. :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Ekran ile ilgili bir güncelleme yok henüz. Beta sürümlerde varsa diyeceğim ama olsa duyardım herhalde. Hani şimdilik ekrandaki olayla ilgili bir gelişme yok. Garmin bunu bir güncelleme vs. ile çözmezse donanım değişimi ile de çözeceğini sanmam. Belki barometre sorunlu Fenix3 HR modelleri gibi bir değişim süreci yapabilir ama sorun çözülmeyeceği için ona da yanaşacağını sanmıyorum. Hani alırsanız bu durum ile yaşamayı kabul edin. Hani normal kullanımı etkileyen, rahatsızlık veren bir şey değil. Zaten siyah arayüz ve ekranlarda hiç belli olmuyor gibi; beyaz ve açık renklilerde de eğik açıdan bakınca belli oluyor ama beni rahatsız etmiyor hani. Tek endişem bu kadar hızlı ekran güncellemesinin güç tüketimini arttırıp arttırmadığı.

    Harita istemiyorsanız Fenix 5X'in çok bir avantajı yok. Fenix 5X'de diğer modellere göre ekstra bir 16GB bellek yongası ve 32MB RAM yongası var, bunlardan dolayı donanım daha fazla enerji harcıyor. Aktivitelerde vs. de harita hesaplamalarının da işlem gücü işin içine girince Fenix 5 modelinden daha az batarya ömrü sunuyor sanırım. Fiyatı da cabası tabi. Ha ileride güncellemeler ile ConnectIQ uygulamalarındaki bellek limitlerinin kaldırılmasını bekliyorum, uygulamalar 1MB'tan fazla, veri alanları da 128KB'tan fazla RAM kullanabilecek SDK'ya göre ama şu anda böyle bir güncelleme verilmedi daha. Hiç de verilmez belki ama SDK'daki emülatörde bellek değerleri böyle, vereceklerdir sanırım. Ayrıca 5X modeli de tek renk olarak gri model var, bu model de ilk yüze darbede çerçevenin çizilmesi ile sonuçlanacak. Git bir ton para ver, çizik saatle dolaş hani. Haritalar olmasa Fenix3'ü bırakmak için hiçbir gerekçem yoktu ama dayanamadım işte. :D

    hayırlısı deyip biraz daha düşüneyim, sonuçta 3 bin 500 tl harcıyoruz teşşekürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaleyDeskop -- 4 Mayıs 2017; 22:56:5 >




  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Ekran ile ilgili son 3.2.1 betasında sanırım ufak bir güncelleme varmış ama indirip kurcalamadım, zaten şuan şarj kablom da olmadığı için deneme durumum yok. Evet, fiyat çok pahalı. Ancak haritalar önemli değilse yurtdışından alarak tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda Amerika haritaları olan cihazlarda detaylı Avrupa haritaları yok. Bunları ayrı satın almak gerekir sonradan. Ne yazık ki Türkiye'de OpenStreetMap verileri de yeterli değil; tek kişi ne kadar geliştirebilirim. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Ekran ile ilgili son 3.2.1 betasında sanırım ufak bir güncelleme varmış ama indirip kurcalamadım, zaten şuan şarj kablom da olmadığı için deneme durumum yok. Evet, fiyat çok pahalı. Ancak haritalar önemli değilse yurtdışından alarak tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda Amerika haritaları olan cihazlarda detaylı Avrupa haritaları yok. Bunları ayrı satın almak gerekir sonradan. Ne yazık ki Türkiye'de OpenStreetMap verileri de yeterli değil; tek kişi ne kadar geliştirebilirim. :D

    map konusu sorun değil, şu an garmin dışı map yüklüyebiliyorsun fakat türkiye durumu onlarda ne durumda bilmiyorum, bu arada havale ile 3.377 bin tl'ye 5x saphire alabilirim, bir ay önce neredeyse 4 bin tl civarıydı, belki dolar düştü bu yüzden indirdiler, fırsat bu fırsat almak lazım




  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Havale ile al, fark ediyor. Evet dolar baya düştü, daha da düşerse daha da ucuz olur. F3 aldığım zamanlarda 1600 idi. :D F5X olmuş iki katından fazla.

    Kendi haritaları haricinde Garmin navigasyon cihazlarından alabileceğin lisanssız harita varsa iyi olur. Ancak OpenStreetMaps kaynağı kullanan haritalar Türkiye için yetersiz. Hani yollar var genel olarak ama POI yok gibi. Kendi yaşadığım şehirlere ekledim bir sürü POI. Şimdi de Bozcaada civarına ekliyorum ama düzgün kaynak yok.
  • Bu arada eğer tüm gün takılacaksa fr 935 40gr ağırlığı ile mutlaka değerlendirilmeli. Tamam Fenix 5 bilekte çok hoş duruyor ama uzun zamandır saat filan kullanmadığım için çok ağır geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolumda otomatik omega var. Muhtemelen bana çok hafif gelecektir :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.