Şimdi Ara

Gaz Kelebeği Tamiri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
19.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a. arkadaşlar.
    aracım röelantideyken, direksiyonu sonuna kadar çevirip frene basınca, klima açıkken vitesi boşa aldığımda, klima açıkken rölantide gaza basıp bırakınca stop ediyordu. bunu hem benzinde hem gazda yapıyordu.
    elektrikçi klimacıya, klimacı motorcuya, motorcu lpg ciye, lpg ci elektrikçiye yolluyordu. en sonunda birisi rölanti adaptasyonu lazım falanca ustadan başkası yapamaz dedi. gittim.

    bi cihaz bağladı tamamdır abi dedi. 3 tur attım sorun devam ediyor. bu sefer klima gazı fazla galiba dedi ona baktı tamam dedi, tur attık yine aynı. kelebek arızalı 1200 lira, yan sanayi 650, çıkma 450 ama tavsiye etmem dedi.

    gaz kelebeğinin içeriğini araştırdım altı üstü birkaç kablo, dişli, motor ve potansiyometreden ibaret. tamirinin nesi olabilirki dedim.

    meslek lisesi elektronik, yüksekokul endüstriyel otomasyon mezunuyum, 2 yıl sanko makina da iş makinası üretiminde, 3 yıl temsa otobüste otobüs üretiminde, 2 yıl kendi işyerim olan bilgisayar bakım onarım servisinde çalışan, aralarda elektrik elektronik tamir işleriyle uğraşan biri olarak, ben bunu yaparım dedim.

    (ahmet isimli) bir arkadaşımla gaz kelebeğini sökerken sorunun soketten kaynaklandığı kanaatine vardık.

    bismillah deyip kolları sıvadım.

    Gaz Kelebeği Tamiri
    Gaz Kelebeği Tamiri

    soketin pinlerine zarar vermeden sökmeliydim zira soket bulamadım. soketin, kabloların girdiği kısmını kestim, sarı kablo içerden kopukmuş.

    kelebeğin içinde dişliden dolayı lehimleri sökmem zordu. dişliyi sökmek için saatlerce uğraştım. bir rus sitesinde birisinin bu dişliyi söktüğü resmi gördüm ama ben sökemedim.
    Gaz Kelebeği Tamiri

    baktım olmayacak dişlinin üzerinde delik açtım en zor lehimin yapılması gereken noktaya.
    Gaz Kelebeği Tamiri

    kabloları renklerini not ettikten sonra lehimledim. power supply kablosu kullandım.
    Gaz Kelebeği Tamiri

    lehim işleri bitince siyah sıvı conta ile kelebeğin kablo giriş kısmını ve soketin kestiğim kısmını bol bol contaladım kurumasını bekledim ve taktım.
    Gaz Kelebeği Tamiri

    hamdolsun canavar gibi oldu.


    rölanri motoru kelebeğin içinde olanlar, resimde gösterdiğim kısmıda kontrol etsinler ben motoru yerinden çıkarmaya çalışırken o metal kırıldı sonra lehimledim.
    Gaz Kelebeği Tamiri


    sanırım gaz kelebeği tamiri hakkında piyasada bilgi yok. umarım faydası olur.
    https://moylacetti.ru/drosselnyj-uzel-lachetti-remont-rxx/ bu linkten yardım alabilirsiniz

    bu arada konuda bana yardım eden ahmet ve mehmet kardeşlerime teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 16 Aralık 2019; 20:52:0 >



  • Hocam maşallah, baya teknik bilgi isteyen bir iş gibi.
  • Colomor ustam maşallahınız var.
  • Benim arabada rölantide çalışırken devir yükselip iniyordu lpgciye götürdüm ayar yaptırdım sorun hala devam ediyordu onlarda motor ustasına götür gaz kelebeğine baksın dediler götürdüm gaz kelebeğini temizledi taktı düzeldi. daha sonrasında klima açıkken devir 1000'den 600 devire düşüyordu yavaş gidersem yada gaza basıp çekersem araba sönüyor motor ustası onu klimacıya götür dedi yaz bitiyordu fırsatta olmadı götüremedim ama klima açıkken gaz verip çekersem yada yavaş giderken frene basarsam stop ediyor araba, acaba benim arabanın da böyle bir sorunumu var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnterStyle -- 7 Aralık 2018; 14:31:35 >
  • Tebrikler güzel çalışma..
  • Hocam ellerine kollarına sağlık. Benim paylaştığım yararlı konulardan çok daha iyi bi anlatım olmuş.
  • Arkadaşlar selamün aleyküm...

    Gaz potansiyometresi hatası aldık.. Nasıl bir yol izleyelim bunun tamiri olmalı bence de.. Herkes yenisi alınacak diyor bi ton para yahu

    İçini açtık temizledi usta. Ama elektronik arızası var sanki...


    Sorunumuz şu.. Araçla devri yüksek şekilde uzun süre gidince (gaz veya benzin farketmez) çekişten aniden düşme,motor ışığı,sonra sağ çekip duruyorum araba rölantide saçmalıyor.. Sonra stop edip bekleyerek veya beklemeyerek farketmez hemen çalıştırıyorum yoluma sorunsuz devam ediyorum..

    verilen hataları da paylaşabilirim... isteyen olursa..

    Buji buji kabloları, bobin değişti... Gazcıya gittim her şey tamama...
  • unigençfb U kullanıcısına yanıt
    a.s. kusura bakma anca gördüm mesajı. gaz kelebeğiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. motora giren hava ile yada enjektörle alakalı olabilir. enjektörde olsa hem benzinde hem lpg de yapıyor ama diyebilirsiniz. her ikisinin enjektörlerinide temizlemelisiniz bence. (kendiniz yapabilirsiniz videoları var) hava ile ilgili olan kısımda motora giren tüm hava hortumlarını kontrol edin yırtık çatlak varmı? map ve maf sensörlerini kontrol edin.
  • S.a benim araçta hava emiş sesi değişik ve fazla geliyor.tamirci gaz kelebeğinden büyük ihtimalle bunun değişmesi gerekiyor dedi.adanada yaşıyorsunuz sanırım bana yakın.adanaya gelsem tamir konusunda yardımcı olurmusunuz acaba?
  • Ya yemin ederim bezdirdi beni şu iş. Araç gaz kelebeği arızası veriyordu. Sonradan kendim araştırdım meğer beyni yanmış. Gaz kelebeği direnç değerleri normaldi. Ona rağmen açmaya zorladığım için kelebeği kendim bozdum. Tabi fotoğraflarda da görüleceği gibi General Motors tamir edemeyelim diye iğrenç bir tasarım yapmış. Araştırdım hiç bir şekilde parçayı bulamıyorum. Hatta aliexpressten aynı modeli aldım onunda içinde potansiyometre yerine bir çip koymuşlar. Zaten beyin problemli olduğu için uyacağı varsa da uymadı. Şimdiden Yardım eden herkesten allah razı olsun

    Gaz Kelebeği Tamiri


    Gaz Kelebeği Tamiri

    Şu aşağıdaki parçalar işimi görür mü?


    Gaz Kelebeği Tamiri
  • Beyler selam, bende 2012 aveo lt 1.4 sahibiyim ilk defa bugun basima gelen bir sey var arabada benzin kalmadigi icin benzinciden benzini fulledim.. benzin dolduktan sonra marsa bastim araba calismadi.. tekrar calistirdim calismadi.. 3. Denemede calisti ancak yolda giderken titreme yapti ve her durdugumda kalkmakta zorlandi neden bu titremeleri yapar neden stop edecekmiş gibi olur inanin anlamadim.. yakin zamanda radyator peteği degisti, degistikten sonra gayet iyi gidiyordum sorun yoktu bugun basima geldi bu olay.. motor suyu koydugum yere baktim su berrak değil balçık gibi olmuş.. neden boyle olur bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.