Şimdi Ara

Gebze Teknik Üniversitesi Hakkında Bilgi İsteyenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
5
Favori
35.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Gebze Teknik Üniversitesi hakkında bilgi arayanlar buraya yazabilirler.



  • Arkadaşlar Gebze Teknik Üniversitesi 1992 yılında Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak kuruldu . Bu Yüksek Teknoloji Enstitüsü ne demek diyen olabilir.
    Bu okullarda sadece Yüksek Lisans ve Doktora çalışması yapılır. Özetle öğrenci değil Hoca yetiştirmeye yönelik bir eğitim vardır. Bu sebeple Akademisyen altyapısı çok kuvvetli olmalıdır. Böyle bir altyapı ile kurulan okul 2014 yılında üniversiteye çevrilmiştir.

    Ama Lisans öğrencisi alımına 2001 yılında BİLGİSAYAR VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ bölümleriyle başlamıştır. Yani bu bölümler 19 senedir öğrenci eğitiyor. Bu sebeple en gözde bölümler de bunlar.2 bölüm de çok oturmuş ve iyi eğitim veren bölümler.

    2002 yılında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Matematik ve Fizik Bölümleri açıldı.2008 yılında Mimarlık ile İşletme Bölümleri,2010 yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri ve son olarak Çevre Mühendisliği lisans eğitimi vermeye başlamıştır.

    2 yıl önce Makine Mühendisliği bölümü geçen sene ise İnşaat Mühendisliği bölümü açıldı. Yani bu bölümler yeni. Yeni olmalarına rağmen iyi puanlarla açtılar çünkü bu bölümlerde yüksek lisans eğitimi vardı zaten.

    Tercih döneminde okulun kampüsünü görenler mutlaka bu okulu yazma ihtiyacı hissettiler. Çünkü çok yeşil harika bir kampüsü var.Binaların çoğu yeni ve bakımlı.177 tane Araştırma Labı var. Okul içi sosyal imkanlar gelişmiş. Okulun içinden Marmaray geçiyor ve 2019 başında açılacağı söyleniyor. Yani ulaşım da çok kolaylaşacak.

    Öğretmenlerin %60-70 i yurtdışı doktoralı, geri kalanlar da Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun ve doktoralı.

    Yurt , okula 13 km mesafede KYK yurdu ama bu sene kampüs içi yurt inşaatı başlıyor.Bu yurt bitince daha da çekici hale gelecek.

    Okul Urap Türkiye'nin en iyi üniversiteler sıralamasında ilk 10 da. Öğrenci memnuniyet anketinde Türkiye'de 12. üniversite. İlk kez geçen sene THE DÜNYA SIRALAMASINA giren okul 600-800 bandından girdi. Bu sene 800-1000'e geriledi. Ama ilk başvuru yılı için gayet tatminkar bir sonuç bu.

    EDİT: 2019 yılında Endüstri Mühendisliği bölümü ingilizce olarak açıldı.

    Okulu yazmayı düşünenler varsa sorularını yanıtlayabilirim.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 14 Haziran 2020; 14:3:28 >
  • Hocam ben de düşünmüştüm geçen yıl.Şu an mezuna kaldım ama yetiyordu puanlarım ve yanlış hatırlamıyorsam bölümlerin çoğu ingilizce değil türkçeydi.Ama aselsanla da iş birliği içinde çalışıldığını duydum .Aselsan bu okuldan öğrenci alıyor mu? Alıyorsa da bu şirketler (aselsan,taı,roketsanvsvs) türkçe bölümden nasıl öğrenci kabul ediyorlar?Benim hedefim bu tür savunma sanayii şirketlerinde mühendislik yapmak ama eğitimi yeni sayılmasına rağmen bu derece isim duyuran bi okulun bölümlerinin türkçe dilde eğitim vermesi mantıklı mı ?
  • ididitadrian İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba Kardeşim

    Aselsan'ın şu anki Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu başkanı Haluk Görgün Aselsan'a Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğündeki başarısından dolayı atandı. Gebze Teknik Haluk beyin bir evladı gibidir.Duygusal bir bağı vardır. Bu anlamda eğitimin ne kadar kaliteli verildiğini bildiğinden Aselsan firması elbette Gebze Teknik mezunlarına bir tık daha pozitif bakmaktadır. Haluk bey vedasında öğrencilere ileride Aselsan'da işe başvurursanız referans bölümüne sizi ismen tanımasam bile benim ismimi yazın diyerek ayrılmıştır. Bu elbette her başvuran mezunu alacaklar demek değildir çünkü Aselsan'ın bir işe alım protokolü var. Ama eşitler arasında Gebze Teknikli olmak fark yaratacaktır.

    Diğer yandan Savunma Sanayi sektöründe ODTÜ 'lülerin tüm okullara karşı bariz bir üstünlüğü olduğunu da belirtmeden geçmeyelim...Ankara'da bulunması, köklü geçmişi ve eğitim kalitesi bunun en büyük sebebidir. Yani Savunma sanayi hedefleyen bir kardeşim varsa önce ODTÜ sonra Gebze Teknik ya da diğer Teknik okulları hedeflemelidir.

    Gebze Teknik'de Dil konusuna gelince. Bu sene Bilgisayar bölümü %100 ingilizceye döndü. Makine,İnşaat,Kimya,Moleküler Biyoloji,Mimarlık hepsi İngilizce zaten. Bir tek Elektronik kaldı %30 İngilizce olarak. O bölümünde çok kısa sürede tam İngilizceye geçmesini bekliyorum. Yanlış anlaşılmasın %30 ingilizce demek, ingilizce sınavını geçmeyi gerektiriyor. Yani gene sınava girip İngilizcenizi ispat etmek zorundasınız. Yoksa Hazırlık okuyorsunuz %30 için bile.

    Eğer savunma sanayi yada Tübitak gibi firmalarda çalışmayı hedefliyorsanız puanınız da ODTÜ'ye yetmiyorsa Gebze Teknik bunun için biçilmiş kaftan. Roketsan Aselsan Havelsan TAİ TEİ bunların hepsi ile çok yakın bir okul.

    Bu sene sınavınızda başarılar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 21 Haziran 2019; 18:11:27 >
  • Çok teşekkürler hocam bilgilendirme için
  • ididitadrian İ kullanıcısına yanıt
    Rica Ederim buraya ayrıca güncel olarak Gebze Teknik mezunlarının nerelerde çalıştıklarını da ekleyelim

    Bilgiler LİNKED-İN den alınmıştır. Yüksek Lisans öğrencileri dahildir.

    Linked-in Bilgilerine göre mezun olanların

    %21 i TÜBİTAK'da
    %15 i Çeşitli Bankalarda
    %9 u Savunma Sanayinde
    %7 si NETAŞ'da
    %4 ü Siemens de
    %4 ü Arçelik'de
    %4 ü THY'de
    %4 ü TÜRKTELEKOM da
    %2 si ise TSE'de görev yapıyorlar.

    Tabi bu bilgiler nerede çalıştığını ifade edenlerin arasındaki orandır. Tüm mezunların %20 sinin Tübitak'ta çalıştığını düşünmüyorum ama gene de yüksek bir katılım var o kesin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 20 Aralık 2018; 1:8:15 >
  • Şuan itü matematik mühendisliği hazırlık sınıfını geçtim iregular olacağım galiba herneyse bunlar pek önemli değil sene sonu merkezi geçişle gtü bilgisayara geçiş yapmayı düşünüyorum ama hala çok kararsızım açıkcası, herkese yurt çıkıyor mu?

    Öğretim görevlileri sıkıntılı mı?(çok tezat yorumlar var)

    Kampüs içinde yurt için çalışma var mı? Edit :varmış gözümden kaçmış

    Bir de değer mi çok kararsızım :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ModernSultan -- 15 Ocak 2019; 20:30:51 >
  • ModernSultan M kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle güzel bir bölümde okuyorsunuz. Matematik geniş iş imkanı olan bir bölüm. Matematik mezunları da yazılım alanında bolca çalışıyorlar. Ancak Bilgisayar okumak biraz daha farklı tabi. Birçok program dili öğreniyorsunuz ve bazı alanlarda uzmanlaşıyorsunuz.Daha spesifik bir kariyere sahip olabiliyorsunuz. GTÜ Bilgisayar okulun em gözde bölümü diyebilirim. Puanları her sene 20 puan kadar artıyor. Buradan mezun olup işsiz kalan birini henüz görmedim.Ve iş kalitesi de yüksek. Yani yabancı firmalarda çalışma ihtimali de yüksek bir bölüm. Ama zor bir bölüm. Ödev yükü çok olan bir bölümdür. Bu bölümü okuyup ödev yükünden bıkmamış birine de henüz rastlamadım. Öğretim görevlileri çok kaliteli bir bölüm. Yurtdışı doktoralı akademisyenleri var. Tezat yorumdan kastınız nedir bilmiyorum ama ter dökmeden bitirmesi zor bir bölüm burası... Hocaların arasında da her okulda olduğu gibi öğrenciyi zorlayan, anlaşması zor karakterler var... İyisi de var zoru da....

    Şu anki yurt okula 12-13 km mesafede ama yeni ve güzel bir yurt. Otel tadında deniz manzaralı bir KYK yurdu. Toplu taşıma ile 1 saat, servis ile 20-25 dakika sürüyor yurda ulaşmak. Yurdun kapasitesi 1.000 öğrenci. Bu sebeple hemen herkese yurt çıkıyor . Çok yüksek bir oranda yurda girme ihtimaliniz var çünkü GTÜ'nün senelik öğrenci alımı 900 civarı bir öğrenci . Diğer yandan okulun çevresinde özel yurtlar da bolca var. Servis ve otobüsler ile gidip geliyor öğrenciler. Bu sene okul içinde yurt başlayacaklarını açıkladılar gecikir mi bilmiyorum.

    Edit: Korona'dan dolayı kampüs içi yurt ve genç ofis projesi 2021 yılına kaldı.

    Gebze Teknik Üniversitesi Hakkında Bilgi İsteyenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 14 Haziran 2020; 14:17:13 >
  • Gebze teknik üniversitesi tanıtımı
    https://www.youtube.com/watch?v=hafV82p0uTQ&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 14 Haziran 2020; 14:13:24 >
  • Arkadaşlar GEBZE-HALKALI Marmaray hattı açıldı. Gebze Teknik üniversitesi içinde bir durağı olan bu hat sayesinde okula ulaşım çok kolaylaştı.

    Bilginize sunuyorum

    Gebze Teknik Üniversitesi Hakkında Bilgi İsteyenler
  • Konu upppp
    Hocam merhaba bende elektronik istiyorum
    aklıma takılan pek bir soru yok elektrik ön lisans mezunuyum aydınlatmak istediğin bir konu varsa bilgilendirirseniz memnun olurum
    Ve siz hangi bolumdesiniz
  • ripendis kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim. Elektronik bölümü 1994 yılında kurulmuş, 2001 yılından itibaren de lisans öğrencisi almaya başlamış, en oturmuş bölümlerden biridir. 2016 yılında açılan yeni ve modern binası ile hizmet vermektedir. Okulun merkezine biraz uzak ama kütüphane ve yeni açılan Marmaray durağına yakındır. Bölümün akademisyenleri işlerinde çok iyiler ve eğitim kalitesi çok yüksektir. Laboratuvar imkanları da çok iyidir. Yeni ve modern donanımlı Labları bulunmaktadır. Bölüm şu anda %30 ingilizce olarak eğitim vermektedir. Birkaç sene içinde %100 eğitime geçmesini bekliyorum. Eğitim dili ingilizce olduğundan İngilizce sınavını geçmeniz gerekiyor. Geçemezseniz 1 sene hazırlık okumanız gerekiyor.

    Okuldaki aktif kulüplerde Elektronik bölümü öğrencileri yoğunlukla katılım sağlamakta ve aktif olarak görev almaktalar.

    Okul bir teknik üniversite ve devlet okulu olduğu için Elektronik okumak için doğru bir adres. Puanları henüz ulaşılamayacak kadar da yükselmedi. Ama her sene düzenli olarak bir yükseliş gözüküyor.

    Başarılar dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 5 Nisan 2019; 0:11:15 >
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Sağ olun yazdıklarınız için birden fazla kulube katilabiliyor muyuz bir de herhangi bir kulup için aidat falan var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ripendis -- 4 Nisan 2019; 9:42:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ripendis

    Sağ olun yazdıklarınız için birden fazla kulube katilabiliyor muyuz bir de herhangi bir kulup için aidat falan var mı
    İstediğiniz sayıda kulübe üye olabilirsiniz. Özel bir kulüp olmadıkça bir aidat da bulunmadığını düşünüyorum. Ama kulüpler çok aktif olduğu için birden fazla kulüpte aktif olarak çalışmak zordur. Zamanınız yetmez derslerle beraber birden fazla kulübün üyeliğini sürdürmek. Benim tavsiyem kulüpleri inceleyip size en yakın gelene üye olmanız ve o kulüpte aktif olarak çalışmanızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 14 Haziran 2020; 14:18:12 >
  • Aynen hocam
    Dersler çok ağır diyorlar normal bir öğrenci spora ve kendisine max 3 4 saat günde vakit ayırabilir mi
    Bir cumartesi pazarım var diyip keyif yapabilir mi
    Mesala ben Cumartesi pazar kendimi eve kapatıp bilgisayardan mmorpg oynayabilir miyim :)
  • ripendis kullanıcısına yanıt
    Eğer tüm derslere devam ederseniz rahatlıkla kendinize zaman ayırabilirsiniz. Vize- Final dönemleri elbette daha yoğun oluyor. Her geçen sene de dersler zorlaşıyor. Bu dediğinizi ilk sene rahat yaparsınız ikinci sene de oyuna zaman bulabilirsiniz. 3 den itibaren okulu zamanında bitirmek istiyorsanız zor.

    Diğer yandan çok ödevi olan bölümler var. Mesele Bilgisayar Mühendisliği. Sürekli bir ödev yükü altındalar. Elektronik de zor ama Bilgisayardaki ödev yükü çok fazla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 5 Nisan 2019; 21:3:31 >
  • tesekkurler konu up



    Bir de tek kisilik yurt veya apartlar var mı hocam cemaat ve kyk yurtlarınfan 2 senedir gına geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ripendis

    tesekkurler konu up



    Bir de tek kisilik yurt veya apartlar var mı hocam cemaat ve kyk yurtlarınfan 2 senedir gına geldi
    Okul çevresinde birçok özel yurt alternatifi var evet... Okulun kendine ait, okul içinde bir misafirhanesi de var. Onun bedeli biraz yüksek. Ama kalitesi de iyi. Maddi sıkıntınız yoksa o da tercih edilebilir.

    KYK yurdu ise 12-13 km uzakta. Muallimköy'de yeni sayılabilecek, deniz manzaralı bir yurt. Bildiğim kadarıyla 2-3 ve 4 kişilik odaları var. Onu da araştırabilirsiniz.

    Diğer yandan 1-2 arkadaş birleşip ev de tutabilirsiniz. Ev tutmak için en uygun yerler darıca, tuzla ve pendik ciravıdır. E5'e yakın bir yer tutarsanız marmaray ile rahatlıkla gidip gelirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 14 Haziran 2020; 14:20:53 >
  • Hocam merhaba.GTÜ’de genel olarak bilgisayar mühendisliği övülüyor ama ben inşaat mühedisliğini de merak ediyorum.Bölüm nasıl eğitimi iyi mi mezunlarının iş imkanlarını biliyorsanız yazar mısınız?
  • Shadowsdietwice S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. GTÜ'deki tek iyi bölümün Bilgisayar olduğu algısı kesinlikle yanlış. Siz puanlara bakmayın. GTÜ'de zaten az bölüm bulunmakta ve tüm bölümlerde çok iyi bir eğitim veriliyor.Öğrenci nüfusu az olduğundan Akademisyenler her öğrenci ile tek tek ilgileniyorlar. Bu da eğitim kalitesini arttıran bir etken.

    İnşaat bölümü ingilizce olarak geçen sene açıldı ama yeni bir bölüm değil.2000 li yılların başından beri İnşaat Mühendisliği ile ilgili yüksek lisans programları okulda bulunmakta.2008 den beri inşaat mühendisliği ile ilgili doktora çalışması yapılıyor. Yani lisans bölümü yeni olmasına rağmen Akademisyen kadrosu ve İnşaat Mühendisliği bilgisi çok kuvvetli bir okul.

    İnşaat Mühendisliği bölümü Elektronikle aynı binada. Yeni , modern bir bina... 2016 yılında hizmete girmiş, tüm labları ve ekipmanları yeni bir binası var. Güzel de bir puanla açtı geçen sene bu sene puanının yükselmesi muhtemel bir bölüm.

    Bölümün başında Burak Aydoğan Hoca var. Kendisi doktorasını University of Delaware, Coastal Engineering Research Center'de bitirmiş bir Akademisyen. Bölümde Bülent Akbaş gibi değerli bir Prof var. Başka Proflarda ona eşlik ediyor. Kendisi doktorasını Illinois Institute of Technology - Structural Engineering alanında yapmış. Yani bölümde sağlam bir akademik kadro bulunuyor.

    Henüz Lisans mezunu yok ama yüksek ve doktora yapmış olanlar bir çok inşaat şirketinde veya akademisyen olarak prestijli üniversitelerde çalşıyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 30 Nisan 2019; 0:52:34 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.