Şimdi Ara

'Gelecek yıl ABD'den 200 bin turist getireceğim'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tura Turizm Perakende İcra Kurulu Üyesi ve ABC Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Arca, önümüzdeki yıl 200 bin Amerikalı turisti Türkiye’ye getireceğini iddia etti.

    10 BİN UÇAKLA, 150 BİN GEMİYLE

    Son yıllarda gittikçe azalan Amerikalı turisti ülkeye çekmek için yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Ayşin Arca, Hristiyanları kendilerinin kutsal hac merkezleri sayılan Meryem Ana’nın evine, İzmir’e davet ettiği kampanyaya 2 günde 10 binin üzerinde Amerikalı’nın başvurduğunu söyledi. Arca, kampanya sayesinde 10 binin üstünde turistin uçakla, 150 bin aşkın turistin de kruvaziyer gemileri ile Türkiye’ye gelceğini ileri söyledi.

    ''DÖNER DÖNMEZ KAMPANYA BAŞLATTIK''

    Son Amerika seyahatinde çok önemli bir gelişmeye tanıklık etiğini ifade eden Ayşin Arca, “Trump ile olan siyasi çekişmeler sonucu turizm şirketlerinin ülkemize tur düzenlemediklerini fark ettik. Gördük ki Amerikalılar politize bir halk değil üstelik son derece iyimser insanlar. İki ülke arasında neler olduğunu merak ediyorlar ve sorularını eleştirerek değil de anlamak için soruyorlar. Bununla birlikte bizim de aklımıza krizi fırsata çevirecek bir fırsat geçmiş oldu. Biz acenteyiz politik konulardan uzak durmaya özen gösteririz ama eğer bir süreç elimizdeki ürünü veya ürünleri tanıtmaya aracı olursa Türk insanından daha atağına rastlamak zordur. Amerika’daki turizm şirketimiz aracılığı ile döner dönmez bir kampanya başlattık.” dedi.

    ''SİGORTA ŞİRKETLERİ TÜRKİYE'YE GELMEK İSTEYENLERİ KAPSAM DIŞI BIRAKMIŞ''

    Avrupa’dan yoğun ziyaretçi alan Meryem Ana’nın Evi’ne ABD’lilerin son 3 yıldır gelmediğini dile getiren Arca, “Amerikan gemileri de Kuşadası’nı rotalarından çıkarmış ve Türkiye’ye gelen Amerikalı turist sayısında %95 e varan azalma olmuş. Daha önce turistler terör olaylarından dolayı gelmek istemiyorlardı ancak son 2,5 senedir terör olayı güvenlik sorunu yok. Bu konuyu her fırsatta bakanlığımızın da en üst düzeyde katılımı ile Amerikalı tur operatörlerine anlatmaya çalıştık ama sanki bir şeylere karar verilmiş gibi… Sigorta firmaları dahi Türkiye’ye gelmek isteyen yolcuları sağlık sigortalarında kapsam dışı bırakmış. Olan biteni Amerikalılar bilmiyor.” şeklinde konuştu.

    ''SİZİ DAVET ETMEMİZİ KİM ENGELLEYEBİLİR?''

    Bu kapsamda oluşturdukları kampanya söylemlerinin “En kutsalı ziyaret etmeniz için sizi davet etmemizi kim engelleyebilir? Hepinizi burada görmek istiyoruz. Hristiyan dünyasının en fazla ziyaret edilen en kutsal yeri. Hac görevinizi yerine getirmeye buna ev sahipliği yapan Anadolu topraklarına sizi davet ediyoruz.” olduğunu söyleyen Ayşin Arca tur programını ise şöyle özetledi: “Meryem Ana’nın evinden sonra Efes’te Roma İmparatorluğu’na yolculuğa çıkılıyor. Oradan da Hierapolis geçip hem mitolojiyi hem de şifalı suları ziyaret ediyorlar. THY ile uçulacak bu bir haftalık bu programı uçak dahil 599 dolar’a satıyoruz.” dedi.

    ''200 BİN AMERİKALI TURİST GETİRECEĞİZ''

    Bu kampanyayı, sosyal medya aracılığı ile direkt nihai tüketiciye ulaştıran Ayşin Arca, “Tur operatörlerini by pass ederek tüketiciye sosyal medya aracılığı ile ulaşmayı hedefledik. Kuzeydoğu ve batı olmak üzere iki bölgeye ayırdığımız Amerika’da pazarlama çalışmalarına başladık. Gördüğümüz ilgi karşısında biz de şaşırdık. Talep yağıyor adeta. Mayıs ayından itibaren yaklaşık 200 bin Amerikalı turisti ülkeye getireceğiz.” şeklinde konuştu.

    https://www.turizmguncel.com/haber/gelecek-yil-abdden-200-bin-turist-getirecegim



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.