Şimdi Ara

General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
4.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oyunlarda ağırlaşmaları var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: clb12

    quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch Real Racing de epey kasmış telefon.
    Piyaasada satılan kutulu versiyonun oyun deneyimi biraz daha iyidir ama her halukarda Adreno 405 GPUsu, Full HD için gelecek vaad eden bir donanım platformu değil.


    Erdi hocam GPU konusuna değinmişken sormak istediğim bir şey var size.Ben şu an m8 kullanıyorum snapdragon 801'var cihazda ve çözünürlük full hd.Grafik olarak da bildiğim kadarıyla adreno 330 var.Bu durumda GM5 plus daha mı üstün oluyor grafik olarak?

    3xx'in 4xx'den kötü olduğunu düşündünüz galiba, m8'deki gpu 2,5 3 kat daha hızlıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herhalde bütün ltps ekranlardaki pil kullanımı çok fazla benim meizu metal'de de en az pilin %50'si ekrana gidiyor çok parlak kullanmasam da, birçok güncelleme geldi değişen birşey yok gm5'de de değişmez, bence hiç umutlanmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gm4 cıktı 100 tl fazla olsaydı işlemc bu olsaydı
    100 tl azla olsaydı ekran kartı su olsaydı
    100 tl fazla olsaydı kamera daha iyi olsaydı vs vs vs denildi...
    gm5 cıktı bir kısım fiyatı pahalı buluyor :) Bir kısım 100 tl daha fazla olsaydı şusu böyle olsaydı demeye devam ediyor.

    Bu işin sonu yok anlasılan...
  • General Mobile 5 Plus ta Camera API2 destegi tamamen yok SIFIR !!!
    quote:

    Orijinalden alıntı: hafasepa


    maalesef hocam

    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'





    General Mobile GM 5 Plus inceleme videosu 'Saf Android deneyimi'


    Kamerasi Android 5 ile gelen CameraAPI2 destegi yok ...

    Kamera yazilimina onem SIFIR . Markette 3. parti uygulamalar ile hallederim filan diye sanmayin. Cihazda RAW ve tam kontrol veya kayipsiz sikistirlmamis bircok kabiliyet YOK !


    General Mobile TELPA saf Android diye donanim bilesenlerine ait driver kaynak kodlari belli ki ellerinde yok anlastigi Google firmasi da generic kamera kaynak kodu olsa gerek ! Nexus 5 te bile baslarda Android 5 ciktigi donemlerde Camera API2 destegi yoktu sonra getirdi Google ama bu durum General Mobile 4G de suan kullandigim cihaz en guncel surumde olsa da Camera API2 destegi bir turlu getirmiyorlar . Kamerasi da Samsung tan ! ...

    General Mobile TELPA belli ki kamerasina gerekli optimizasyonlar icin Samsung Kore ye dahi ulasmiyor ! ...


    Isinma cabuk pil tuketimini yazilim ile cozecegini umudunu vermeleri de tuhaf. Android genel olarak kendi icince sorunsuz olan cihazlarina zaten beklenen iyilestirmeleri sunmakta . Yani olay General Mobile sorunua ozel degil .


    Avrupa ve Turkiye surumlerinde farkliliklar var ... 199 Avroya satiliyor el alemde ve arka kapagnda kalite kontrol sertifikalari da vardi Avrupa icin ama Turkiye dekiler icin yok !

    Suan da kalitesiz revizyonsuzlar yuksek ihtimalle bilincsiz Turkiye kullanicilarina surulmekte .

    Sikayetlerde bulunan kullancilara da bazen tuhaf acinasi cevaplari var TELPA yetkili calisanlarindan !

    Kasa acikligi yani isik sizdirmayi guncelleme ile cozecegini ifade eden yazismalarin ekran goruntusunu gorunce gulsem mi aglasam mi dedim ...


    TELPA merkezi New York ta inanmaya aldigi cihazin garanti belgesine bakar ...

    FM Radyo Android One kapsaminda da zorunlu ve Turkce kullanma klavuzu online olarak varken Turkiye de tipki bir yabanci firma gibi ( keza Amerika merkezli oyle zaten ) TRT bandrolu bedeli yuzunden devlete para kazandirmak ta istemiyorlar veya karlarindan dusurulmesini istemiyorlar ...




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    telefon sizde mevcutmudur ?
  • 1200 tl ye Lg g4 varken 1000 tl bu telefona verilmez ... Ama pil süresi lg g4 te 3 saati geçmediği için g4 te tereddüt yaşayabilirsiniz...

  • Adreno 330, Adreno 405'e göre daha iyi bir GPU

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalitesizlik akıyor.
  • Kesinlikle 652 işlemci ile gelmeliydi. Parmak izi okuyucu da olmalıydı. Kamera ve ses konusunda da daha iyi olmalıydı. Şu haliyle yine olmamış. Bildiğin herşeyin vasat olduğu bir telefon. Hiçbir alanda iyi değil.

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Adreno 330, 405 i ikiye katlar. Sakin kiyaslama gafletine dusmeyin. Tum donanimlarim giris seviyelerini bir cihaza toplayip ballandira ballandira anlatiyorlar. Ederi zaten cok az, 1000 lira diye sukredecekler utanmasalar. GM resmen kullanicilari aptal yerine koyarak sorunlu cihazlari satisa cikardi. Para varsa isin ucunda kim takar musteri memnuniyetini..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    ana konuda fm radyo yu kapatmalarini elestirdim diye yemedigim laf kalmadiydi. simdi sizede saldiracaklar. yok radyo dinleyenmi kaldi yok cizirti,kullanmadigim seye neden para veriyim diyen mi :)
    4g modelini kullaniyorum bundada kapali fm radyo. cm13 kurdum bu sekilde kullanabiliyorum. Hadi kapatiyorsun vergiden kacmak icin onu anladik. bari kerneli kapamada diskovery gibi apk ile kuralim.

    guzel seyler yapiyorlar ama hatalarida soylememiz lazim.malesef bazi kullaniclar koru korune savunuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanERYVZ

    Adreno 330, 405 i ikiye katlar. Sakin kiyaslama gafletine dusmeyin. Tum donanimlarim giris seviyelerini bir cihaza toplayip ballandira ballandira anlatiyorlar. Ederi zaten cok az, 1000 lira diye sukredecekler utanmasalar. GM resmen kullanicilari aptal yerine koyarak sorunlu cihazlari satisa cikardi. Para varsa isin ucunda kim takar musteri memnuniyetini..

    Yanlış kişiyi alintiladiniz herhalde soran değil cevaplayan bendim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Uygulama da herkes ic ice kusura bakmayin, duzeltilemedi bir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • :')

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

    Herhalde bütün ltps ekranlardaki pil kullanımı çok fazla benim meizu metal'de de en az pilin %50'si ekrana gidiyor çok parlak kullanmasam da, birçok güncelleme geldi değişen birşey yok gm5'de de değişmez, bence hiç umutlanmayın.

    Bende Meizu Metal kullanıyorum pil süresi oldukça iyi. 4G açık, otomatik ful parlaklıkta 6 saate yakın ekran süresi alıyorum. 4G yi kapatsam bu süre daha da artar. Önceden Zenfone 5 kullanıyordum 2.5 saat ekran süresi aldığımda şükrediyordum. Gün ortasında mecburen şarj ediyordum. Facebook gibi pil sömüren uygulamalar kullanmadığım için pilinin iyi gittiğini düşünüyorum. Kuzende G4 var bazen ekran sürelerine bakıyorum maksimum aldığı süre 3.5 - 4 saat. Metal'in ekran süresi piyasadaki bir çok telefonun üstünde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Real Racing de epey kasmış telefon.


    hocam telefon bende mevcut real racing 3 te herhangi bir takılma yapmıyor telefondan gayet memnunum he evet bildirim ışığında sızma mevcut =) Onun dışında birşey yok genel oalrak güzel

  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Evet ... Hayir olsa ne olacak ?.

    Kullanici tespitleri de ayrica ortada kaynaklari ile .

    Forumda ilgili basliklarda takilirsan fark edersin .
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Android One a gore FM Radyo olmak zorunda ...

    Bu konu da General Mobile TELPA dava bile edilebilir .

    Zaten General Mobile 4G de ilk buyuk boyutlu guncellemede FM Radyo apk si de vardi ve ne guzel paylasiyorduk sonra birkac guncelleme sonrasi Kernel i yamalattiriyor her gcikan guncellemelerde ve dedigin gibi artik kurulamiyor . Son surumde bile durduruldu hatasi veriyor .


    Cihazi merkez tenik servisi Profilo AVM dekine kendim bizzat elden servise biraktigimda bile GPS hasassiyeti basta olmak uzere bircok sorunu saydim ve GPS testini kapali mekanda nasil test edecekseniz dedim o zamanlar teknik eleman cagirtmistim isin detayli izahi icin teknik uzman elaman afalladi cevap veremedi ...

    General Mobile Asistan uygulamasini gelistiren kadinla da gorustum yazilimsal olarak hafiza karti kendi uygulamalari sonrasi harici hafiza kartini goremedigini filan yazdim tamam hallederiz haftaya Play Store da guncellemesini cikartacagim diye de o zamanlar soz verdi cikartti da ama hafiza kartina erisimi engelledi ve ne alaka ise GPS konum bilgisini de ekledi . Kapali mekanlarda GPS mi acip kullansin hem sinyal bulmak icin daha da pil tuketecek ...

    Bir isi duzgun yapamiyorlar . Gereksiz izinler de ustun koru yaptiklarinin kaniti .

    Saf Android ama 2 tane kendi uygulamalari gomulu geliyor kaldirilabilir de degil.

    Turkcell i firnware de daha fazla gomulu uygulama geliyor ondan hic bahsetmiyorum bile ...


    Yazilimi Google gibi gozukse de bu telefonlarin parca tedarigini yaparken de binary code driver kaynak kodlarini da almamislar . Baksaniza Camera API2 destegi Android 5.0.0 ile gelmesine ragmen TELPA General Mobile bu isi becerememis .

    Bir e aylardir test ettik diyorar yalan yuzeysel cunku sirf GPS konum bilgisi dogru bulmak ve surekli kopmadan GPS bilgilerini alamamasi da donanimsal bir arizadir GP ve GLONASS gibi cift uydu kaynaklarini almasina ragmen pratikte hala rezalet ...

    Android 2 yil destegi reklamini yaparlar ama satin alinma tarihine gore demiyorlar yani sadece ilk cikan resmi tarihi uzerinden 2 yil guncelleme garantisi aslinda ...

    Android One cihazlarin hepsi ne kadar gec alirsaniz guncelleme garantisi de kisalacaktir . Yani General Mobile 5 Plus 6 ay sonra alinda guncelleme destegi 1.5 yil olacaktir ! 1 yil sonra alinsa bu sefer 1 yil kalacak yazilim olarak ...

    Tuketiciyi yaniltan reklamlari ortada ...


    Ayrica kaynak kodu da yok . Bunda yayinlama mesuliyeti TELPA General Mobile iken imaj dosyalari dahi yok ... Nexus kullananlar bilir ne demek istedigimi ...

    CM gibiler var olmasi da General Mobile 4G ile ayni donanimdaki Asyali bir telefon ureticisinin kaynak kodlari paylasmasi ile oldu yani Asyalilar olmasa custom rom CM13 filan hepsi hikaye olacakti ...

    custom ROM baska cooking rom baska ...




  • Merhaba. Videoda telefonun ön kamerasının diyafram açıklığını 2.2 diye bahsetmişsiniz. Forumda ön 2.8 arka 2.2 olarak geçiyor. Özellik ekranında ön 2.2 arka 2.0 demişsiniz. Yazılı incelemede 2.2 demişsiniz. Bir açıklık getirebilir misiniz?

    Birde biriyle görüşme yaparken ahizeden cızırtı geldiği söyleniyor. Siz böyle bir şey yaşarsınız mı? Simkart takmamış görünüyorsunuz. Simkart takıp denediniz mi?

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.