Şimdi Ara

Genleşme tankına hava nasıl basılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64
Cevap
9
Favori
172.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genleşme tankına bisiklet pompasıyla hava basıcam, hangi adımları izlemeliyim basacağım hava ne kadar olmalı ( tahliye vanası veya petek vanaları açıkmı olmalı ) teşekkürler ..



  • Arkadaşlar Selamlar !

    Kapalı imbisat deposu (genleşme deposu) ile alakalı bir iki bilgi vermek istedim.
    Baştan söyliyeyim imbisatın yakıt tasarufu ile alakası yoktur.
    İçi 2 bölümden uluşur bir membran ile ayrılmıştır, bölümün birinde basılan hava birinde sistemdedolaşan ısınan genleşen su.
    Simtem 1 bar ile 3 bar arası basınç normal çalışma basıncıdır , üstü tehlike arz etmeye başlar.
    Isı genleşmesinden dolayısı panellerin 3 bar dan sonra patalama riski ve tesisatın boruların patlama riski vardır.
    Bu patlama riskini karşılamak veya fazla basıncı egale etmek için imbisat deposu vardır.
    Fabrikadan imbisatlara Azot (nitrojen) basılır 1 - 1,25 bar gibi basılır.
    Azot (nitrojen) ısıda genleşmez , bu sebebten otolastik lerede basılır.
    Oksijen ısıda genleşir , bu sebebten sadece azot basılması gerekir ama azot bulunmayan naçar durumlarda bisiklet pompası ile hava basılabilir.
    Normal atmosferde soluduğumuz havada yanlış bilmiyorsam %78 azot %21 oksijen %1 de başka gazdan oluşuyor.
    Atmosferdeki hava büyük bölümü azot olduğu için normal hava naçar durumlarda kullanılabilir ama ideal olan Azot tur.....
    Azotun molükülleri büyüktür imbisat membrandan sıvışamaz ama oksijen molükülleri küçüktür sıvışır basınç düşüklüğü daha çabuk olur. otolastikde de aynı azot bastınızmı uzun süre otolastiğin basıncı aynı kalır ama normal hava basarsanız 2-3 ayda lastik basıncı düşer.
    Hava basarken panellerin tahliyesini açınız imbisat membran sistemde kendine yer açsın .

    Umarım bu bilgiler aydınlatıcı olmuştur.


    Uzun yıllardır face instgr. falan DH ye yazmıyordum , benim Forum alışkanlığım 2004 lerde DH ile başlamıştı.
  • kombinin su giriş vanasını kapat, doldorma musluğunu aç, herhangi bir yerden (banyo veya mutfak) musluğun sıcak su tarafını aç ve açık kalsın havayı bas sen hava bastıkça musluktan su akacak. pompa elini zorlayana kadar bas. (fazla basarsan sorun olmaz.) işin bitince musluk ve vanaları eski haline getir kombinin basıncını ayarla devam et kolay gelsin.
  • Teşekkürler Turgay arkadaşım...tahliye musluğunu açıp kombi ve peteklerdeki suyu boşaltmama gerek yokmu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbird -- 13 Ocak 2014; 0:45:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigbird

    Teşekkürler Turgay arkadaşım...tahliye musluğunu açıp kombi ve peteklerdeki suyu boşaltmama gerek yokmu?

    eğer su girişini kapatıp doldurma musluğunu açtıktan sonra musluğun sıcak tarafını açınca su gelmiyor ve kombinin basıncı (bar) düşmüyor ise o zaman kombyi eski haline getirir tahliyeyi açarsın açık kalır hava basma işi bitince kapatıp basıncı ayarlarsın. ilk söylediğim temiz işçilik. tahliyeyi açınca pis sular gelip banyoyu yada balkonu neredeyse artık batırır. tesisatın şekline göre ilk söylediğim olamayabilir ama %90 oluyor. ilk söylediğimi dene olmazsa tahliyeye devam yapcak bişey yok iyi akşamlar..




  • kombinin su giriş vanasını kapat, doldorma musluğunu aç, herhangi bir yerden (banyo veya mutfak) musluğun sıcak su tarafını aç ve açık kalsın havayı bas sen hava bastıkça musluktan su akacak.
    --------_-----------------------
    Peki yukarıdaki işlemi yapinca pompa ile hava bastıkça musluktan su akıyor buraya kadar anladım. .
    Peki bir süre sonra doldurma muslugunu kapatmamız gerekiyormu arkadaşlar? Sanki kapatmassak hava bastıkça bir süre sonra su yerine hava gelir ve hava boşa gider gibime geliyor.. Yoksa hava basma işlemi bitene kadar kapatmiyicazmi? Bu detayı merak edıyorum.
    Birde bosch kombinin arkasında iki tane sibob hava basma yeri var. hava basılan sibobun yerini biliyorumda diğer sibop ne işe yarıyor anlamadım.bir ara kombiye şu verdiğimde oradan cızırtilı ses çıkmıştı. Sanırım hava çıktı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toptanfiyatlar2 -- 9 Ocak 2016; 12:31:32 >
  • bende cok merak ediyorum 2. sibop ne ise yariyor. o cizirtili ses ilk calismada bizim kombiden de geliyor. su pompasi calistigi anda oluyk
  • Arkadaslar o sibop sistemdeki fazla havayi almaya yariyor otomatik hava purjoru sistemde hava olustugu zaman oradan hava atimi gerceklesiyor. Sizin sorunuzu bende merak ediyorum musluk acikken hava basilinca musluktan su geliyorsa su bittiginde hava gelmesi lazim ben o musliluk acikken hava bastim ama bar hic yukselmedi biken arkadaslarin detayli yorumlarini bekliyoruz.
  • Selam arkadaşlar yazılarınızı okudum.Anladığım kadarıyla dikkat isteyen bir iş . Su giriş musluğunu kapatıp doldurma musluğunu açtım mutfak sıcak su vanasını açtım su gelmedi.Tesisatı yapanın ebesine atlamak lazım. diğer yöntemi denedim.Banyodaki havlupanın çıkış musluğunu gevşetip suyu boşalttım basınç düştü.genleşme tankının havasını internet sitesinin birinden aldığım analog kalem tipi bir basınç ölçerle ölçtüm 5 Psi ye kadar düşmüş.internette araştırdım kimi 1 bar olacak demiş yani 14 PSİ kimisi de 1,5 bar demiş. ben 1 bar bastım.Tahliyeyi kapatıp su basarak basıncı ayarladım şimdi çalışıyor bakalım.1 ay çalışssın bidaha ölçeceğim bakalım basınç düşecek mi. Basınç ölçer 11 .50 Tl ye aldım belki merak edersiniz nasıl güvendin ucuz alete diye.Araba lastiğinde denedim aşağı yukarı doğru ölçüyo meret :)




  • Arkadaslar bir sorum olacak genlesme tankinda hava bulunmamasi kombide verimsizlige neden olurmu yoksa sadece tesisatla mi alakalidir.
  • Selam Yüzbaşı kardeş. Genleşme tankının havası azalınca yakıt sarfiyatının arttığını söylüyorlar makul olanı 1.2 bar hava basmak
  • Genleşme tankına nasıl hava basılması gerektiğini usta gayet güzel açıklamış daha iyisi olamazdı herhalde.

    https://www.youtube.com/watch?v=hJi1qkWnFsY
  • frood F kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba Fatih BANK usta diye bir usta var tüm soruları cevaplıyor whatsapp hattından youtube kanalında da bedava bilgi veriyor tavsiye ederim.https://www.youtube.com/fatihbank
  • Ben burada söylenenleri bir bir yaptım banyodaki sıcak su musluğundan önce temiz su sonra da simsiyah Su aktı ve genleşme tankındaki hava tekrar boşaldı. sonra doldurma musluğunu kapatıp tekrar hava bastım şu an normal çalışıyor ancak sıcak su musluğundan gelen siyah suya anlam veremedim. şu anda tankın içinde siyah su mu var acaba.
  • Demirdöküm kombide genleşme tankında hiç hava kalmamış lastik başınç ölçer ile baktım.Hava basmak istiyorum ama kombideki suyu nasıl boşaltabilirim...Kombinin altında boşaltma musluğu göremedim de,yardım lütfen ?
  • ben de bugün epey uğraştım. kombiye su girisini kapat sonra basinc dustugunde kombiye su basmak icin actigin kombinin alt tarafinda bulunan vanayi ac daha sonra daire icinden bi yerden sicak su musluğunu ac ve genlesme tankina hava bas musluktan bir miktar su akacak ve basinc 1 bar civarina gelince de yaptigin islemlerin tersini yaparak tekrar kombiyi çalıştır. ben bugun bu sekilde uyguladim ve sonuc aldim
  • f_conq kullanıcısına yanıt
    Doğru mu anladım sırasıyla;
    1. Önce kombiye soğuk su girişini kapatıyoruz.
    2.Kombiye basınç ayarı veren musluğu açıyoruz.
    3.Mutfaktan yada banyodan sıcak su musluğu açıyoruz..
    Buraya kadar tamam mı mı ?
    Hava vurmaya başlayınca musluktan su akıyor değil mi?
  • turgay_lermi T kullanıcısına yanıt
    Kombi elektrik girişi açık mı olacak bu işleri yaparken sigorta kapatılmayacak mı ?
  • hasanahsen H kullanıcısına yanıt
    evet ben sirasiyla boyle yaptım en son islemlerin tersini uygula. ekstra olarak tanka su basmadan once siboba bastirdim ve bir miktar su cikti tanktan sanırım benim kombinin genleşme tankı arızalı
  • Gece bu saatte su basmaya gidiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUTAF -- 8 Aralık 2016; 2:11:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUTAF

    Gece bu saatte su basmaya gidiyorum


    su basmaya gidiyorum derken ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.