Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
817
Cevap
7
Favori
130.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrar merhaba.
    Geçen hafta 2005 GLS aracıma Atiker taktırdım.
    Bİraz fiyat biraz da servis ağından dolayı Atikere yöneldim.
    Şu an hiçbir sorun yok, gayet başarılı.
  • accent 2003 1341 cc aracima tartarini marka sıralı sistem lpg taktırdım . lpg anahtarınıda küçük torpidoya koydurdum aracın lpg li olduğunu bile fark etmiyor kimse. tabi taktırana kadar çok yer dolaştım sordum landi, brc, atıker, ecotech..
    sistemler aynı gorunuyor parçalar aynı herkes markasına gore birşey yapmış. fiyat oynamaları var arada tabiki 300-400 lira.
    en son dedim birini yaptırayım tartarini yaptirdim
    kullanıcı olarak performansta bir fark gormedim. arabam lpg li demesem kimse anlamaz yani :)
    bence düşünmeyi bırakıp lpg ye geçin :)ben kurtuldum. darsısı başınıza.
    bu arada eskişehir'de peşin 1550 ye tartarini yetkili servisinde taktırdım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aa.aslan -- 15 Temmuz 2008; 1:09:18 >
  • ata sanayindde izmirde 1350 10 takside taktırdım 2500 km yaptım sadece bir defa zavoli kitimde arıza lambası yandı oda zengin karışım arızası olduğu için hemen giderildi. şu an acaip memnunum yakıt sarfiyatım klima hep 4 de kontak çalıştığında klima açılır durumda 175 yakıo...
  • evet arkadaslar sarfiyatı çok net yazabiliyorum çünki tankı fulledim kilometreyi sıfırladım ve yola çıktım bitene kadar gittim ve yeniden fulledim. 37 litre gaz aldi ve 523 kilometre gittim. tamamı uzun yolda ve klima açık.
    hesaplarsak 135 lira yapıyor kilometrede.
  • çok hesaplı aslan kardeş..
    tüp ü neerye koydurdun? bagaj da mı?
  • valla çok iyi yakıyor. hele ki zamlardan sonra. getzler lpgli olunca çok az yakıyorr. bu topici açtığımda getzim vardı 2004. 4 ay önce değiştirdim arcımı.yeni aracıma da lpg taktırdım hemen ama özledim getzimin ekonomisini valla...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blue49_49

    çok hesaplı aslan kardeş..
    tüp ü neerye koydurdun? bagaj da mı?



    evet uzun yolda oyle gitti 523 km. tankı simit depo yaptırdım lastik bagajda .
  • merabalar...
    lpg konusunda kararımı verdim artık...20.000 km benzinde kullandım ama artık lpg donusumu yaptırmanın zamanı geldi diye dusunuyorum...2007 getz 1.4 doch motora en uygun olan kit konusunda yazılan herseyi okudum...herkese cok tesekur ederim özellikel bu konuyu acan arkadaşa tesekur ederim..yarın sanayiye gidip iice arastıracagım ve en uygun olanını ogrenince burdada paylasacagım...herkese tesekurler...
  • arkadaşlar hyundai getz LPG konulu yazılar yazmışsınız benimde bir getz im var ve 1 yıl kadar önce lpg taktırdım 33 litre deposu var ve 56 TL doluyor 300 km ile 320 km arasında yol yapıyorum bu tabiki istanbulda şehir içi yapmış olduğum km dir.

    gelelim perfonmans konusuna ufakta olsa bir düşme sözkonusu tamamende benzinli gibi değil ama performansı yerinde yani ben hiç pişman değilim anyacağınız KME Sıralı Sistem bir kit takılı memnunum anyacagınız.

    şunuda belirtmekte fayda var getz sınıfına göre yakıtı cok bir araç ama şehir içinde de cok pratik ve seri yedek parçası cok ucuz servisi makul fiyatlarda güzel yani.
  • 1.4 benzinli otomatik getzimle şehir içinde 130tl ye en fazl 380km yol yapıyorum oda çok nadir genelde 350km yapıyorum

    şu avm otoparklarında sorun olmasa direk taktırıcam ama aynı zamandada yer problemi var stepne iptal etmek hiç işime gelmiyor.

    aracımı sıfır aldım şuan 46bin km de aslında çok fazla yolda yapmıyorum ama benzin fiyatları insanın belini büküyor.
  • Kardeş takım üyelerinin mübarek mevlid kandilini kutlar,sevdiklerinizle birlikte tekrarını yüce Allah'tan temenni ederim.
  • Sıfır Getz LPG'li arac alan arkadaş var mı? Çünki onlarda orjinal BRC kitler var acaba kullananlar mennun mu?
  • Herkes ÖTV indirimden araç alıyor ama LPG'li getz alan yok sanırım...
  • 1.4 otm getz aracıma BRc taktırdım(55 lt tank takıldı. ) , önceden 100 TL ile 330-350 km arası giderken şimdi 20 TL ile 115 km garanti gidiyorum(klima full açık). dünya varmış .
  • Güzel bir değer ama LPG'nin litresini ne kadardan alıyorsun.
  • lpg'nin Litresini 1.63~1.65 TL arasında aldım. hep 20 tl lik alıyorum. en son 50 TL lik aldım 1.63'ten 225km oldu bir ışık daha yanıyor. Şaka gibi geliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsaros -- 11 Temmuz 2009; 22:23:55 >
  • Getz'i olan arkadaslar lpg deneyimlerini burda paylaşırlarsa diğer kişilerde bilgilenir diye düşünüyorum. bende aranıza yeni katılan bir kullanıcı olarak deneyimlerimi paylaşmak isterim.
  • samsaros arkadaşım bence lpg ledlerine güvenme
    şamandıralar tam ölçüm yapamıyor.
    bence depoyu lpg ile doldur.100km kadar yol yap yeniden doldur.kaç liralık yakıt alırsa onu tam yakmıştır.
    o zaman yapacağın ölçüm tam ve sağlıklı olacaktır.
    Bende hiçbir lpg şamandırası şu an tam ölçüm yapamıyor.
    kardeşimin aracı lpg'li.(BRC)Tam depo şehir içi 250km götürüyor.Ama ledlere kalsa depoda hala yakıt var..

    Ayrıca benim sana sormaki stediğim bir soru daha var.
    Nasıl bir araç otomatik getz.Benimde aklımda otomatik bir araç var ee fazla para olmadığı için getz otomatik kullanan birilerini araştırdım ama bulamadım.
    Aracını ne kadar kmdir kullanıyorsun vites geçişleri nasıl.sarsıntı oluyor mu?
    Vites geçişleri içeride hissediliyor mu?
    kaçbin devirde vites geçiyor.Gaza birden bassan hangi devirde vites geçişi oluyor..
    Yakıt tüketimi benzinde şehir içi 10lt onu biliyorum ve sen bu soruna bir çözüm bulmuşsun..
    Beni aydınlatırsan sevinirim....




  • ilk deneyimimde lpg takılınca 20 tl lik gaz almıştım. onu dibine kadar kullandım bip leyene kadar. :) sonra tekrar 20 lik aldım onuda dibine kadar kullandım :) bip letene kadar. o yüzden kullanım km'sini net söleyebiliyorum.

    aracım şu anda 29000 km'ye yaklaşıyor. ve sıfır km'den şu ana kadar her km'sini ben yaptım :) Lpg'yi 27000'de taktırdım.
    vites geçişleri düz yolda sarsıntısız. Yani otobanda giderken birsey anlamıyorsunuz. Ama düşük hızlarda vites geçişleri hissediliyor :)
    içeride hissediliyormu derken? manuel vitesli araclardaki gibi debriyaja az basınca cıkan gacır gucur sesten bahsediyorsanız öle bir ses yok tabiki. Benim hissetme dediğim bir ses değilde bir ivmelenme gibi düşünebilirsiniz. normalde vites gecişleri gaza yavas basarsam 2500 devir civarında geciyor. ama yolda 70-80 km ile giderken ayağını gaza köklersen bir anda vitesi küçültüp deviri 5000-6000'e cıkartıyor araba fırlıyor. Ama sen dersenki ben aracı hep devirli kullacağım o zaman vitesin yanındaki O/D diye bir düğme var ona basarsan arac devirli vites değiştiriyor. yani normalde 2500 ise 3000'de falan vites değiştiriyor spor kullanım sanırım.
    Benzinde yakıt tüketmim benimde cok fazlaydı. ufak araba ama yaktığı benzin bayağı iyiydi . benzinde 100 TL ile 330-350 arası şehiriçi ort gidiyordum. yine sormak istediğiniz sorular varsa sorabilirsniz elimden gelen yardımı yaparım




  • Merhaba.

    Nisan ayı içerisinde Hyundai Getz 1,4 Otomatik araç aldım.


    1-Şu an aracım kilometrede 25 kuruş yakıyor diye biliyorum ama sizce doğru mu hesapladım? Nasıl hesapladım depoyu fulledim 197 km. gittim tekrar fullediğimde 50 tl. ödedim yanlış değilsem 50/197=0,25 hesabım doğru mu?

    2-Aracıma LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Bu noktada 4 marka arasında kaldım. Atiker 950tl, BRC 1650 tl, Emmegas 1300tl, Zavoli 1300tl. Açıkçası fiyatı ve kolay yedek parça ve servis imkanı nedeniyle Atiker kafamdaki sıralamada diğer markalara göre önde.

    3-Araç otomatik olduğu için kafamı karışık. Kafamı karıştıran şey şu; otomatik araçlarda mekanik montajda ve bilgisayar ile yapılan ECU ayarında bir farklılık var mıdır? Mersin yetkili bayisi bir fark olmadığını söyledi.

    4-Birde forumumuz içinde ATİKER montajı yapan ustalarımız olduğunu biliyorum. Değerli arkadaşlar aracıma ATİKER sıralı sistem montajı yapılırken üstünde durmam gereken noktalar nelerdir? Malum araç sıfır garantiden vazgeçiyoruz. Hyundai Getz 1,4 otomatik araçlarda montaj yada ECU ayarında tuzak noktalar hassas ayarlar nelerdir?

    5-ATİKER ile Hyundai Getz 1,4 otomatik ile ne kadar uyumludur?

    6-ATİKER kullanan arkadaşlarıma soruyorum yakıt sarfiyatı ne kadar değişir?

    7-Sabah uğradığım Mersin bayisi manifoldu delerken sökmediklerini ters matkap ucu ile deldiklerini ve çapak oluşmasının mümkün olmadığını söyledi. İşin açıkçası yapı olarak kıl ve pimrikliyim :D Her ne kadar adamlar bu işi yüzlerce aracın üstünde yapmış olsada sizden de bilgi alarak teyit etmek isterim; kişisel olarak manifoldun sökülerek dışarıda delinmesini istiyorum çünkü motorun içine çapak kaçmasından endişe ediyorum? Ters matkap ucu ile manifoldun motor üzerinde delinmesi sizce ne kadar sağlıklı?

    8-Son olarak ATİKER`in internet sitesinde sıralı sistem ürünler başlığı altında

    K01.000005 FAST 4 SİLİNDİR
    K01.000017 FAST 4 SİLİNDİR SÜPER
    K01.000046 MULTIFAST 4 SİLİNDİR
    K01.000049 MULTIFAST 4 SİLİNDİR SÜPER

    yukarıda numarası ve isimleri yazılı kitleri gördüm bu kitler arasındaki farklar nelerdir?

    Arkadaşlarımın cevaplarını heyecanla bekliyorum.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.