Şimdi Ara

Gigabyte Z270 Gaming K3- İşlemci Çarpanı Değişmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam.

    Bilgisayar bileşenlerim şu şekilde;

    i5 7600K
    Gigabyte Z270 Gaming K3
    Corsair 8*2 Ram

    Biostan işlemci çarpanını değiştiriyorum örneğin 45 yaptığımda bios ana ekranda işlemci frekansı 4.5 gHz gözüküyor. Fakat masaüstüne geldiğimde Cpu Z ile kontrol ediyorum ve 4.2 gözüküyor. Intel Extreme Tuning Utility ile çarpanı değiştirdiğimde ise herşey yolunda, Cpu Z 4.5 gHz gösteriyor.

    Daha önce başına böyle bir olay gelmiş olan var mı? Ya da sebebi hakkında fikir verebilecek olan arkadaşlar var mı?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.



  • Cevap verebilecek kimse yok mu? Eğer anlaşılır bir dil kullanmadı isem lütfen belirtin,daha anlaşılır olmayı deneyeyim. Teşekkürler.
  • Hocam buralar ölü artık, ayda yılda 1 cevap ya geliyor ya gelmiyor. DH artık sadece "Konu dışı"nda yapılan acayip acayip muhabbetlerden ibaret. Ha bir de arada sırada teknik yardıma bakıyorlar.

    Sorunuza yönelik Intel sistem kullanmadığım için ne yazık ki bir cevabım yok.
  • KciD kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Acaba insanlar bu tarz konularla ilgilenmeyi mi bıraktı, yoksa donanımhaber'i mi? Sanırım yabancı forumlardan yardım istemek gerekecek artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KFCap

    Teşekkür ederim hocam. Acaba insanlar bu tarz konularla ilgilenmeyi mi bıraktı, yoksa donanımhaber'i mi? Sanırım yabancı forumlardan yardım istemek gerekecek artık.
    Donanımhaber çok aktif hocam ama OC bölümü neredeyse tamamen ölü. Konu açanlar da olmasa tamamen ölü diyebilirim. Konu açanlar oluyor ben gibi, siz gibi. Onlara cevap gelmiyor genel olarak veya 10-15 günde şanslıysanız 1-2 bir şeyler gelebiliyor. Teknik yardım bölümü biraz daha canlı belki oraya açsanız konuyu (alakalı olmasa bile) belirtirsiniz OC bölümünde gören, bakan yok diye. Bunun dışında tom's hardware ın yabancı forumu da türkçe forumu da gayet aktifler (ikisinde de aktif bir üyeliğim yok ama bakıyorum ara ara yeni konulara cevap geliyor) tabi türkçe bir kaç forum daha var burada yazıp reklam yapmış olmayayım.




  • Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.