Şimdi Ara

GittiGidiyor ne kadar Güvenli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
37.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az önce GittiGidiyor sitesine gönderdiğim soruları ve aldığım cevapları hiç bir yorum yapmadan aşağıda veriyorum...



    Konu: GittiGidiyor nasıl Güvenlidir? Fiş açılış saati/tarihi: 23:07:18 02/02/2007


    Mesajınız:

    Merhaba,
    Size bir konuda danışmak istiyorum. Şöyle bir olay düşünün; Ben bir satıcı olarak sitenizde ilan veriyorum. Arttırma bitiyor ve alıcı ödemeyi yapıyor. Ben ürünü gönderiyorum. Ürün alıcıya ulaştıktan sonra, alıcı "bu ürün bozuk çalışmıyor" diyor. Ben satıcı olarak ürünümün çalışır halde olduğuna eminim. Bu durumda ne olur? Ben bir satıcı olarak gönderdiğim ürünün çalışır halde olduğunu nasıl kanıtlayabilirim.? Karşı taraftaki alıcı bilerek veya bilmeyerek ona gönderdiğim ürünü bozdu ve çalışmaz hale getirdi ise bunu nasıl anlayacağız/kanıtlayacağız?
    Bir satıcı olarak böyle bir duruma düşmemek için neler yapmam gerektiğini bana yazarsanız sevinirim. (ürünü göndermeden önce noter huzurunda test mi yapmalıyım? vb.) Sizden gelecek cevaba göre gittigidiyor sitesini kullanarak satış yapıp yapmama konusunda karar vermeyi düşünüyorum.
    ilginiz için teşekkür ederim.
    Muzaffer Taylan




    Gönderen: Gittigidiyor Ek mesaj giriş tarihi:23:18:54 02/02/2007

    Sn. Taylan,

    Alıcı, kendisine satıcı tarafından kusurlu gönderilmeyen bir ürünü, kusurlu hale getirip iade etmeye kalkıştığında bilir ki; Bu ürünü satıcı da kabul etmeyecek ve alıcının kendi parası sistemde bloke kalacaktır. Bu yüzden sistem, en baştan kötü niyetli alıcıları elemektedir.

    Alıcı, teslim aldığı halde ürüne 3 iş günü içinde onay vermediği takdirde, satıcı tarafından Bana Özel ekranından son 24 saat süreci başlatılır. Bu süre içinde de onay gelmediği takdirde ürün, GittiGidiyor tarafından onaylanır.

    Bütün bunlar, yüzbinlerce ticaret işleminde gerçekleşmeyen durumlardır. GittiGidiyor'da ne kadar işlemin yapıldığını ve nasıl güvenli olabildiğini, en kolay kullanıcıların adlarının yanındaki işlem sayılarına tıklayarak, profillerinden ve verilen yorumlardan görebilirsiniz.

    -------------------------------------

    İyi Çalışmalar. Saygılarımızla,

    GittiGidiyor



    Eklenen Not: GittiGidiyor nasıl Güvenlidir? Ek mesaj giriş tarihi:23:35:07 02/02/2007

    Aynı durumu tersten düşünelim... ben bir alıcıyım ve satıcı bana kusurlu bir ürün gönderdi. Bu durumda ben bu ürünü satıcıya geri göndersem ve satıcı bu ürünü kabul etmese (yukarıdaki cevabınızda böyle yazmışsınız) bu durumda alıcı olarak benim param sistemde bloke olacak... gelen ürün gerçekten kusurlu ise ben bir alıcı olarak bana gelen ürünün kusurlu olduğunu kanıtlamak için ne yapmalıyım?
    bir önceki soruma ve bu soruma da daha somut öneriler getirebilirseniz sevinirim.
    Muzaffer Taylan




    Gönderen: Gittigidiyor Ek mesaj giriş tarihi:00:13:33 03/02/2007

    Sn. Taylan,

    Satıcının arızalı, kusurlu ya da ürün açıklamasından farklı bir mal göndermesi durumunda, alıcı gelen ürüne ONAY vermeyerek ürünü satıcıya iade eder ve parasını kesintisiz olarak iade alır.

    Satıcı, sattığı ürünü 3 iş günü içinde göndermediği takdirde; Alıcı parasını kesintisiz olarak iade alır. İadeler, alıcının ödeme şekline göre kredi kartına veya banka hesabına yapılır.

    Satıcılar bir ürünü kargoladıktan sonra tüm kargo bilgilerini sisteme girmekle yükümlüdürler. Ürün teslim alma/almama gibi ihtilaf durumlarında kargo fiş bilgileri ilk bakılan belgelerdir.

    Kusurlu bir mal gönderecek olan satıcı bilir ki, alıcı bu ürüne onay vermeyecek, kendisi de parasını alamayacaktır. Dolayısıyla "Güvenli Ticaret" döngüsü en baştan kötü niyetli kullanıcıları elemektedir.


    -------------------------------------

    İyi Çalışmalar. Saygılarımızla,

    GittiGidiyor



    Not: koyu renkli kelimeleri ben yapmadım. mesajın orijinalinden olduğu gibi kopyaladım. Fiş #1340199



  • gittigidiyor yüzde 99 güvenlidir.

    Gönderilen ürün kargo görevlisinin yanında açılarak tutanak tutturulmadıgı durumlarda iade kabulü olmaz.

    Tersi durumdada size bozuk ürün yollandıysa kargo görevlisinin yanında açıp bakıp tutanak tutturup geri yollarsınız ve gittigidiyor paranızı iade eder yani gittigidiyor tarafından çözülmeyecek olay yoktur.

    Herhangi bir zıtlaşma durumunda para gittigidiyor tarafından blokeli oldugundan satıcı veya alıcı gerçek tüm bilgilerini gittigidiyora vermek zorundadır ve yasal işlem başlatma hakkıda var.

    Gittigidiyor ve hemalhemsat.com gibi siteler yüzde 99 güvenlidir.İkisindende yüksek meblaglarada satışlarım oldu.
  • Bir ekran kartı aldığınızı düşünün... bu ekran kartının hiç bir fiziksel kusuru olmadığı halde elektronik devrelerinde arıza olabilir... Bu durumda kargo görevlisinin yanında nasıl bir tutanak tutturmak gerekir? Ekran kartını kargo görevlisinin yanında mı denemeliyiz?
  • Herşeyin başı dürüstlük. Yoksa bir insan dolandırıcılığı kafaya koydumu her türlü sizi dolandırır.

    Dünya'daki tüm ticari işlemlerde olduğu gibi gittigidiyorda da güven ve dürüstlük temel şarttır.

    Kullanıcıların işlem sayısı, puanları ve aldıkları yorumları dikkatlice incelerseniz pek fazla sorunla karşılaşmanız mümkün değildir.

    Zaten çok işlemi olan bir satıcı yada alıcı böyle bir şey yapmaya kalkışmaz, az işlemi olan kullanıcılarda ise herhangi bir anlaşmazlık durumunda gittigidiyor'a sorun bileti açarsınız. elinizde ne var ne yok herşeyi yazarsınız kararı verirler. ki sonuçta karar veren de bir insan. kim dürüst kim üçkağıtçı anlayabilecek kapasitededir.

    gittigidiyor'da birçok işlem gerçekleştirdim. bir kez sorun yaşadım. onu anlatayım isterseniz:

    gittigiyor üzerinden tommy hilfiger marka bir sweatshirt aldım. satıcı ürünü en son gün kargoladı. ürün elime ulaştı fakat sahteydi. satıcıyla irtibata geçmek istedim mesajlarıma cevap vermedi. bunun üzerine sorunumu gittigiyor'a anlattım. ve ürünü onaylamayarak satıcıya geri postaladım. fakat satıcı gittigiyor'a farklı adres ve farklı telefon numarası vermiş. daha sonra ürünün kendisine ulaşmadığını belirtmiş ve bu adrese gönderilecekti vs. demiş gittigiyior'a. adreslere baktım ikiside aynı ilçe. yani yürüme mesafesi kargo şubesine gidip alacak. tüm bunlar olurken satıcı hiçbir şekilde benimle iletişime geçmiyor ne mesajlarıma cevap veriyor ne telefonlarıma. tabi bu sırada ben her gelişmeyi dakikası dakikasına gittigidiyor'a bildiriyorum. daha sonra gittigiyor benim haklı olduguma kanaat getirip paramı hesabıma geri yatırıyor. giden bi alırken bi de geri yollarken vermiş oldugum kargo paraları ve zamanım oluyor. satıcı ise sistemden atılıyor. daha sonra ne mi oluyor:) para benim hesabıma yatmış olay bitmiş. kapı çalıyor ve kargo elinde aldıgım ve geri yolladıgım sweatshirt. ben ilk gönderimi yaptığımda aradan 3 gün geçince kimsenin gelip almadığını geri bana yollayacaklarını söylemişlerdi kargodan. fakat ben birkaç gün daha bekletmelerini mutlaka birinin gelip alacağını söylemiştim. fakat satıcı uyanık. güya gidip almayacak ve ürün tekrar geri bana dönecek. bende lanet olsun diyip kabul edeceğim ve susacağım. neyse kargo firması kabul etti ve 3-4 gün daha beklettiler fakat daha sonra alan olmayınca geri getirmişler. bende bu sefer kargo görevlisine rica minnet paketi tekrar o şubeye göndermesini ve satıcının sonradan verdiği adrese ulaştırılmasını istedim. bunu yapmayabilirdim. sonuçta param hesabıma geçmiş olay kapanmış....

    ama en başta da dediğim gibi önemli olan niyet
  • Özellikle parçası değiştirilerek "çalışmıyor" diye iade edilebilecek ürünlerin satışlarında (satıcıysanız) dikkat edin. Benim bildiğim bu tip 2 olay var. Biri fotoğraf makinası diğeri Play Station (merceğini değiştirip çalışmıyor demişler). Sistemde satıcı olmak riskli. Alıcıysanız bir risk olmuyor. Yanlış birşeyler dönüyorsa iade ediyorsunuz paranızda size geri dönüyor. Olan kargo parasına oluyor. 35 işlem yaptım bugüne kadar. Ürün iadesi almadım çok şükür. İki ürünü iade ettim para eksiksiz yatırıldı. Satıcıysanız maalesef satış yaptığınız kişinin karakteri önemli oluyor.
  • Sanrıım yorum yapanlar yazılanları okumamışlar :)

    Bu sistem sadece iyi niyet üzerine kurulu.Başka bir güven unsuru yok malesef..Sistem hiçbir sorumluluk almıyor.
  • GittiGidiyor un bana gönderdiği cevaplar ve buradaki arkadaşların yaptıkları yorumlara bakarak çıkardığım sonuç şu;
    GittiGidiyorda yapılan alışverişlerde sistem genel olarak ALICIyı daha fazla KORUMA yönünde çalışıyor. SATICInın ise yapması gereken HAYIRLI MÜŞTERİLER ile karşılaşmaya elinden geldiğince özen gösterip (yorumlara/yıldızlara bakmak vs.) gerisini de kadere bırakmak...

    Bu arada kadiryildiz84 arkadaşımız, alıcı da satıcı da gerçek kimliğini GittiGidiyora vermek zorundadır diye yazmış. Bu konu ile ilgili bir olay başımdan geçti. GittiGidiyorda bir ürüne teklif verdim ve kazandım. Arttırma biter bitmez (10 dk. içinde) ödemeyi yaptım. Satıcının 4-5 tane farklı ürünü vardı. Satıcı, ne bana ne de diğer ürünlerini kazanan arkadaşlara, ödeme yapıldığı halde ürünleri göndermedi. Herkes olumsuz yorum yaptı ve bu satıcı GittiGidiyordan atıldı... Buraya kadar herşey çok güzel görünüyor. Alıcı olarak tek kaybım paramın 3 gün boyunca getireceği gelir oldu. Sonra ne oldu? Aynı SATICI aynı ürünleri FARKLI bir İSİMLE yine SATIŞA çıkardı. Herkes gerçek kimliğini veriyorsa BU SATICI çift kimlik mi taşıyor? veya Gittigidiyor sistemden attığı kişiler gerçek kimliklerini verdikleri halde, bu biilgileri hiç bir şeyle karşılaştırmadan mı işleme alıyor?
  • ben gg üzerinden mp3 çalar sattım.ama göndermeden önce kontrol ettim çalışır durumdaydı.alıcı aldı ve bana bozuk çalışmıyor diye iade etmek istedi.ama ben ilanda iade almak istemediğimi elektronik ürünlerde parça değişimi olduğu için mümkün olmadığını belirtmiştim.bu adam yinede iade etmek istedi.her türlü firmware değişimini de yapmış.kurcalamış iyice aleti.öyle bolca kurcalanmış şekilde iade almaya zorlandım.ve aldımda.yani burda alıcı sahtekar olsa bile gg alıcıdan yana
  • Mesajda belirtildiği gibi işlemler alıcı ve satıcı arasındaki iyi niyete dayanıyor, tabi istenilmeyen durumlar da olabiliyor. Bunun önüne geçmenin en iyi yolu alışverişlerde alıcı ya da satıcıya ulaşılabilecek telefon numaralarını almak ve alış/satış sonrasını iyi takip etmek, kendilerinin de belirttiği gibi küçük bir mesaj ya da telefon olası kötü durumları bertaraf edebiliyor.
  • ben burda sadece şu kredi kartı olayında biraz tedirginlik yaşıyorum
    satış ve alış yapabilmen için kredi kartı numarsaını istiyorlar acaba ne kadar güvenli dir burası bu konuda malum (kredikartı ) bu iş şakaya gelmez bu konuda bı yorum varmı acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karizzmma

    ben burda sadece şu kredi kartı olayında biraz tedirginlik yaşıyorum
    satış ve alış yapabilmen için kredi kartı numarsaını istiyorlar acaba ne kadar güvenli dir burası bu konuda malum (kredikartı ) bu iş şakaya gelmez bu konuda bı yorum varmı acaba

    aynen, bu nokta çok öenmli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karizzmma

    ben burda sadece şu kredi kartı olayında biraz tedirginlik yaşıyorum
    satış ve alış yapabilmen için kredi kartı numarsaını istiyorlar acaba ne kadar güvenli dir burası bu konuda malum (kredikartı ) bu iş şakaya gelmez bu konuda bı yorum varmı acaba



    bu riski en aza indirgemek için sanal kart kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihhk


    quote:

    Orjinalden alıntı: karizzmma

    ben burda sadece şu kredi kartı olayında biraz tedirginlik yaşıyorum
    satış ve alış yapabilmen için kredi kartı numarsaını istiyorlar acaba ne kadar güvenli dir burası bu konuda malum (kredikartı ) bu iş şakaya gelmez bu konuda bı yorum varmı acaba



    bu riski en aza indirgemek için sanal kart kullanabilirsiniz.

    bu konuda sana kesinlikle katılıyorum ama hangi bankaların sanal kartı var ben gerçi akbankla çalışıyom ama burda buna benzer bi şey yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karizzmma


    quote:

    Orjinalden alıntı: fatihhk


    quote:

    Orjinalden alıntı: karizzmma

    ben burda sadece şu kredi kartı olayında biraz tedirginlik yaşıyorum
    satış ve alış yapabilmen için kredi kartı numarsaını istiyorlar acaba ne kadar güvenli dir burası bu konuda malum (kredikartı ) bu iş şakaya gelmez bu konuda bı yorum varmı acaba



    bu riski en aza indirgemek için sanal kart kullanabilirsiniz.

    bu konuda sana kesinlikle katılıyorum ama hangi bankaların sanal kartı var ben gerçi akbankla çalışıyom ama burda buna benzer bi şey yok




    garanti bankasının sanal kartı var.

    ben devamlı onu kullanıyorum. birşey alırken yada listeleme ücreti için ne kadar tutar gerekiyorsa ödeme sayfasına gelince hemen aktarıyorum o kadar miktarı karta daha sonra kart bilgilerini yazıyorum ve çekiyorlar. gerçi gittigidiyor da yamuk olmaz. ama yine de biz önlemimizi alalım.
  • DH bana GG'den daha güvenli geliyor nedendir bilmem...GGde üyeliğim var ama hiç alışveriş yapmadım.
    Yapmayı da düşünmüyorum açıkçası....
  • ben yaklaşık 2 yıldır hem alıcı hem satıcı olarak kullanıyorum ggyi..ve gerçekten çok memnunum..bu tip alışveriş sitelerinde en önemli unsur kişi hakkında verilen yorumlardır..aynı ebaydeki powersellerler gibi burda da olumlu yorumları çok alan satıcılardan alış yapmak önemlidir.. tabiki burda da kötü niyetli insanlar var ama risk minimumdur..bankalar bile dolandırılırken burda da sistemden kaynaklanan kötü iyetli davranışlar olabilir ama bu asla genelde hissedilmiyor..satıcılar ise yine ürünü kazanan kişinin yorumlarını okuyabilir..çok emin değilim ama belli derecenin altındkilere mal göndermeye de bilirsiniz.. veya tel no arayıp irtibata geçebilirsiniz.. ben bilgımın çoğu parçasını burdan aldım sattım emin olun biraz araştırınca çok hesaplıya alabiliyorsunuz .. ebaydeki sistem bence ggye göre daha güvensiz ve uluslararası alış bile yapılıyor buna rağmen.. sonunçta risk fayda analizi olayı.. bence faydası daha fazla.. kredi kartı ise güvenlidir.. benim bildiğim kart numarası zaten ggde saklanmıyor..doğrudan garanti den teyit alınıyor..ayrıca sanal kart tavsiye ederim..
  • bence hiç güvenli bi site değil. ürün aldım satıcı ürünü yollamadı. 3. günün sonunda kargo bilgisi hatırlat seçeneğini kullandım. bu sürenin sonunda da yollamadı. işlemi iptal etmeme az bi süre kala, adam bana msj olarak kargo bilgisi yolladı. fakat benim ona mesaj yollamamı engelledi. daha sonra aynı mesajı gittigidiyora da yollamış. adamlara şikayet ediyorum fakat bana kargo bilgisini gösteriyorlar. kargoyu arıyorum böyle bi kargo yok diyorlar. üstelik ben ürün almayı iptal ettim satıcı hakkındaki kötü yorumumu dahi yazdım fakat hala param gittigidiyorda. telefon da açamıyorsunuz kaldırmışlar sanırım telefon destek hattını!! iğrenç bi site olduğunu anladım. daha önceden alışveriş yaptım. ürün sattım aldım bi sorun yaşamamıştım fakat şimdi olan oldu.

    sakın bişey almayın bence veya alacaksanız dükkan ürünleri satın alın. bi de satıcının profilini ve yıldız sayısını incelemenizi tavsiye ediyorum. kredi kartı ile ilgili bir güvenlik sorunu olduğunu düşünmüyorum.
    saygılar...
  • evet sonunda garantiden sanal kartımı almış bulunmaktayım ve ilk ürünümü gitti gidiyo ya vermiş bulunmaktayım bakalım bi yamuk olmasa iyi valla
  • gittigidiyor'un uyguladığı sistem şu anda uygulanabilecek en güvenilir e-ticaret metodu. ama sonuçta işin içinde insan faktörü var kötü niyetli insanlar herzaman çıkacaktır buna çözüm yok maalesef...bence alacağınız ve satacağınız insanların daha önceki almış olduğu yorumlara dikkat edin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antidote

    gittigidiyor'un uyguladığı sistem şu anda uygulanabilecek en güvenilir e-ticaret metodu. ama sonuçta işin içinde insan faktörü var kötü niyetli insanlar herzaman çıkacaktır buna çözüm yok maalesef...bence alacağınız ve satacağınız insanların daha önceki almış olduğu yorumlara dikkat edin...

    +2
    evet burada dürüst insanları bulduktan sonra gerçekten güzel bir ortam oluyo ve güzel ürünlerle kaşılaşabiliyorsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.