Şimdi Ara

Golden retriver için gerekenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az önce dişi golden yavrusu aldım.2 aylık dediler sesi soluğu çıkmıyor.aldıklarımı yazayım size, 2 tane kase birine su birine mama koyarsın dedi.çiş eğitimi için bir sıvı verdi bunu işlemesini istediğin yere sıkarsın oraya yapar tuvaletini dedi.sonra bir kilo açık mama aldım.sultan papağanıma eş almak için gittim golden alıp döndüm.başka ne Almam gerekli ilk aşamada? Tasma alayım diyorum aklıma birşey gelmiyor.eski konuları okuyacağım şimdi ama hemen yapmam gereken ne var yazarsanız çok sevinirim.eve gidince banyo yaptırayım mı mesela? kaldığı yerde altında gazeteler vardı pis mi temiz mi bilmiyorum.şampuan vs yok sade sıcak su ile yıkarsam olur mu? Birde yem konusu adam açık mamadan verdi bunun köpeğe zararı olur mu? Veterinere ne zaman götürmeliyim? Bir sürü soru sordum kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Veterinere ilk firsatta goturun, bir hastaligi, problemi var mi yok mu bakilmasinda fayda var. Ayrica kenesi, ic paraziti vs kontrol edilmeli. Tabi aşıları da baslayacaktir, vakit kaybetmeyin. Kopegi aldiginiz yerde cok kirlenmemis ise (dışkı, çamur vb sekilde) yikamaya gerek yok, kopegi senede 2 kere yikasaniz yeter, sık yikanma ihtiyaci duymazlar. Tasma takabilirsiniz, alismasinda fayda var ama baslarda surekki takili kalmasin, ara ara takin alismasina yardimci olsun. Ya da evde besleyecekseniz tasmanin disari gezme anlamina geldigini ogrenmesi icin disari cikarmadan once takabilirsiniz, siz bilirsiniz. Yedirip icirdiklerinize dikkat edin, sade süt vermeyin, ishal olur, haftada bir iki yogurt, peynir verin. Gunde 3 ogun mama verin baslarda, ne kadar kaliteli mama verirseniz o kadar saglikli olur. Mama surekli onunde kalmasin, baslarda doyduklarini bilmeyip kusana kadar yiyorlar, vakitli ve ölçülü verin. Baslarda vereceginiz egitim ve disiplin de cok onemli. Yemegi verdiginizde oturup beklemesini, saldirmamasini ogretin. Evde beslemeye devam edecekseniz tuvalet egitimi verin. Hic buyumeyecek bir bebeginiz var artik, sevgiyle yaklasin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için.bugün veterinere götürdüm karma aşı oldu sanırım, parazit için 4 gün sonra yapalım dedi.veteriner çok iyi biri sağolsun ilgilendi.şimdilik bir sorun yok yem konusunda biraz sorun yaşıyorum çünkü fiyatlar çok yüksek 300 400 lira verecek durumda değilim şuan.zaten mamaları yiyemiyor sert geliyor.dün et suyu ile bayat ekmeği karıştırıp verdim içine kuru mama ekleyip, bugün biraz yoğurt verdim.migrostan markasını unuttuğum ödül mamasından ve konserve mamadan aldım kuru mama ile karıştırıp hepsini verdim afiyetle yedi.ağzı kokuyor biraz dişleri fırçalanıyormuş sanırım onu çözmem gerek.tarak ve oyuncak siparişi verdim internetten onları bekliyorum.yavaş yavaş hareketlenmeye başladı dün sakindi çok, çiş konusunda sorun yaşıyoruz eğitim vermeye başlamam lazım ama sert komut verecek biri değilim kıyamam üzülmesine ama öğretmem lazım bir an önce yoksa annem çıldırır.herşeyi kemirme eğilimi var kemik aldım veterinerden ama pek ilgisini çekmedi halıları, kazağımı filan kemiriyor :)

    Golden retriver için gerekenler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 300-400 tl verecek durumda hicbirimiz degiliz haklisinz ama yine de100-150 tl civarinda yerli uretim yapan markalar var. Mumkunse bunlarin yavrular icin olanindan ve somonlu ya da etli olanindan alin, tavuklulari tercih etmeyin. Genel olarak da tavuk kemigi vermeyin, verirseniz 3 dk icinde ishal oldugunu gorebilirsiniz.

    Disleri daha yeni yeni cikiyordur, haliyle hem kuru mama yemekte zorlanacak hem de kasintiyi gidermek icin bir seyle kemirecektir. Yaş mama yerine kuru mamayi sicak suyla islatabilirsiniz biraz. Kuru mama hem agiz kokusu hem de dis sagligi adina daha iyi deniyor. Odul mamasini da ogunolarak vermeyin, neticede o odul mamasi, bu cocugunuza ogun olarak cips-cikolata vermeye benziyor. Onun ihtiyaci olan tum besinler mamasinda var. Buyuyup gelisecek bir yavru olarak hayatinin geri kalaninda kullanacagi kaslari, kemikleri gelistirecek olan sey mamasidir.

    Oyumlncak konusuna gelince bazi kopekler kendi baslarina oyuncak kemirmekle ilgilenmiyebiliyorlar. Bu sebeple halat vb seklinde olan kemirme ouuncaklarinin bir ucundan o isiriken diger ucundan siz cekerseniz hirslanir ve oyuna devam eder. Aksi halde 3-5 dk icinde sıkılıp ouumcaktan vezgecer ve aliniza ayaginiza yonelir. Bu asamada ogrenecegi en onemli sey insanlarin isirlmamasi bilgisi olacaktir. Elinizi dislemeye yoneldiginde hemen elinizi cekip kemirme oyuncagini sokun agzina.

    Tuvalet egitimi apayri bir dunya. Bu konuda cok kararli ve sabirli olmaniz gerekli. Eger bu konuda ilerleme kaydedemiyorsaniz bu kopeginizin zeka seviyesi degil sizin yontemlerinizin basarisizligi ile baglantilidir. İnternette pek cok yerde rahatlikla bulabilirsiniz bu egitimin verilis seklini.

    Bir baska konu kopegi tum ev genelinde serbest birakmayin. Belli bir odada bulunsun once, orada kendini bir tuvalet yeri belirlesin, zaten hep ayni yere yapma egiliminden olacaktir, o yer odada yatagina en uzak kose olacaktir. Oraya cisini emdirdiginiz gazeteleri serin. Kucukken kaslari gelismedigi icin tutamiyorlar tuvaletlerini, bu sebeple bazen gazeteye yetisemeyecektir. Tuvalet yapmadan once herseye karsi ilgisini kaybedip daireler cizerek yeri koklamaya baslar, zamanla siz de bunu gozlemleyerek farkedebilirsiniz. Bu esnada yakalarsaniz hemen tutup gazetelerin uzerine goturun. Tuvalet egitimi ciddi bir surec, bazen kopekler bu egitim tamamlandiktan sonra bile aliskanliklarini degistirebiliyor. Ben kendi adima bu konuda cok bssarili olamamistim acikcasi... Gazetelerin uzerine yapmaya basladiginda ona odul verin, sevin ki pekistirsin bu davranisi. Zamanla gazetelerin boyitunu kucultun, baslarda odanin yarisini kaplarken sonralarda belli bir koseye kadar daraltin. Bir de kopeklerde odul ve ceza icin sure 3-5 sn'dir. Yani 3 saat once yaptigi çişi siz eve yeni gekip de gordugunuzde kizmanizin bir amlami yoktur, aninda kizmaniz gerekli. Odul icin de ayni sey gecerli.

    Gelelim kizma konusuna... Didiplin her seyin basidir. Kızın derken bagirin cagirin, dayak atin demiyoruz. Sesinizi hafifce yukseltin, isaret parmaginizi kizgin sekilde sallayin. Karsinizdakini bir cocuk gibi dusunun, annen babasinin sozunu dinlemeyen kafasina buyruk hareket eden disipline edilememis bir cocuk hayatta ne kadar basarili olabilir? Bu olay kopejlerin genetiginde olan bir sey, kendi aralarinda bile bir hiyerarsileri var. Alfa denen bir kavram var, bunubiyi arastirip ogrenin, kopeklerde cok onemli bir kavramdir bu. Kopeginiz icin ya siz alfa olursunuz, sizi dinler ya da o alfa olur siz onu dinlersiniz ki muhtemelen ilk yil dolmadan sizi kopek aldiginiza pisman eder. Kopeginiz icin alfa olmalisiniz yani yemek yiyecegi, gezecegi, oynayacagi zamani siz belirlemelisiniz. Bir davranistan once size bakmali, onayinizi almali, sozunuzu dinlemeli, sizi lider olarak gormeli. Aksi halde siz onun oyuncagi olursunz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Kitap gibi okudum hepsini çok güzel yazmışsınız, elinize sağlık zaman ayırdınız.elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım dediklerinizi.ben kızdığımda mesela veya tuvaletini yere yaptığında hayır diyorum elimi sallıyorum mesela boş gözlerle bana bakıyor ya da gel dediğim zaman.sanırım bunları zamanla öğrenecektir tekrar çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zamanla ogrenecektir, aranizda olusan bag sayesinde bakisinizla bile anlayacaktir. Bizimki yemegi onune koydugumda otomatik olarak oturur, parmak şıklattığımda yemege baslar mesela :) İşin guzel yani bunu 3 aylikken ogrenmisti, her sey cok cabuk ogreniyorlar. Yine de ogrettiginiz herseyi surekli olarak tekrar edip iyice oturmasini saglamalisiniz. Kolay gelsin, sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkür ederim takıldığım birşey olursa sorarım mutlaka.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @rock steady



    Merhabalar hocam. Bende konu sahibi arkadaşımız gibi 2 aylık Golden aldım 2 gün önce. Şuan yavaş yavaş tuvalet eğitimi veriyorum. Çiş olayını hallettik sayılır fakat kakasını hala başka yerlere yapıyor :)



    Sıkıntı şu. Dün hiç bir şey yemedi kuru mama yemiyor. Daha sonra yaş mama aldım kuru mama ile karıştırdım biraz. Yaş mamayı az koydum ve deli gibi yedi. Acıkmış yani. Bu yaş mama ile kuru mamayı karıştırmak sıkıntı yaratır mı?



    Kuru mama markası Royal Canin bebek köpekler için olanı. Yaş mamada aynı marka. Veterinere götürdüm dün yememe sebebi utanması yeni bir ortama giriyor falan dedi fakat bugün yaş mamayı karıştırınca yedi. Bunu sadece kuru mamaya nasıl döndürebiliriz?



    Günde 2 öğün az mı gelir?



    Ödül mamasınıda yemiyor. Sadece yaş mama ile kuru mamayı karıştırınca yiyor. Ödül mamasıda yemedi. Dişleri çok küçük yeni çıkıyor acaba çiğneyemediği için mi yemiyor? Koklayıp bırakıyor.



    Tavsiyelerinizi bekliyorum.



    Konu sahibi arkadaşada bir sorum var. Tuvalet eğitimini tam olarak verebildiniz mi? 1 ay olmuş :)



    @semamca_07

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Meehabalar, hayırlı ugurlu olsun ailenizin yeni uyesi :)

    Tuvalet egitiminde kaka ile çiş arasında bir fark yok benim tecrube ettigim kadariyla, onu da ogrenecektir yavas yavas diye dusunuyorum. Şöyle bir durum var, daha once yaptigi yerdeki tuvaleti duruyorsa oraya basmak istemeyebilir tekrar, o sebeple biraz daha ilerilere yapabilir.

    Mama ve odul mamasi yememesine iliskin olarak;
    1. Yeni geldigi icin cekimser davranmis olabilir,
    2. Disleri yeni yeni ciktigi icin olabilir,
    3. Mamayi begenmemis olabilir.

    Bizimkine hiç yaş mama vermemistik, 1 aylikken geldi bize, 2 hafta kadar sut tozu verdik biberonla, 1.5 aylikken de kuru mama vermeye baslamistik, silip supuruyordu kabını :)

    Sadece kuru mamaya donmek icin gun gun azar azar yas mama oranini azaltabilirsiniz 5 gune boyunca, en son 6. gun sadece kuru mama koyabilirsiniz. Mama marka/modeli degistirirken de bu sekilde alistirabilirsiniz.

    Ya da direkt kuru mamayi, uzerine biraz yogurt ya da peynir suyu veya ilik su koyup islatarak verebilirsiniz. Ben salata yapilirken arta kalan biber, domates, salataliklari karistiriyorum hala mamasina. Arada mandalina veriyorum :) Sizinki daha cok kucuk tabi, henuz erken.

    Gunde 2 ogun cok az gelir ona, mumkunse 4-5 ogun yapin. Gunluk besin ihtiyaci mama kutusunda yazar, o miktari 4-5'e bolerek verin. Mamanin yani sira haftada birer avuc kadar yogurt ve peynir de verebilirsiniz, öğün yerine gecmeyecek sekilde. Süt kesinlikle vermeyin, ishal olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rock steady

    Meehabalar, hayırlı ugurlu olsun ailenizin yeni uyesi :)

    Tuvalet egitiminde kaka ile çiş arasında bir fark yok benim tecrube ettigim kadariyla, onu da ogrenecektir yavas yavas diye dusunuyorum. Şöyle bir durum var, daha once yaptigi yerdeki tuvaleti duruyorsa oraya basmak istemeyebilir tekrar, o sebeple biraz daha ilerilere yapabilir.

    Mama ve odul mamasi yememesine iliskin olarak;
    1. Yeni geldigi icin cekimser davranmis olabilir,
    2. Disleri yeni yeni ciktigi icin olabilir,
    3. Mamayi begenmemis olabilir.

    Bizimkine hiç yaş mama vermemistik, 1 aylikken geldi bize, 2 hafta kadar sut tozu verdik biberonla, 1.5 aylikken de kuru mama vermeye baslamistik, silip supuruyordu kabını :)

    Sadece kuru mamaya donmek icin gun gun azar azar yas mama oranini azaltabilirsiniz 5 gune boyunca, en son 6. gun sadece kuru mama koyabilirsiniz. Mama marka/modeli degistirirken de bu sekilde alistirabilirsiniz.

    Ya da direkt kuru mamayi, uzerine biraz yogurt ya da peynir suyu veya ilik su koyup islatarak verebilirsiniz. Ben salata yapilirken arta kalan biber, domates, salataliklari karistiriyorum hala mamasina. Arada mandalina veriyorum :) Sizinki daha cok kucuk tabi, henuz erken.

    Gunde 2 ogun cok az gelir ona, mumkunse 4-5 ogun yapin. Gunluk besin ihtiyaci mama kutusunda yazar, o miktari 4-5'e bolerek verin. Mamanin yani sira haftada birer avuc kadar yogurt ve peynir de verebilirsiniz, öğün yerine gecmeyecek sekilde. Süt kesinlikle vermeyin, ishal olur.
    Anladım hocam. İyi dileğiniz ve bilgilelendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım kuru mamaya alışır 1 hafta içinde.



    Günde 3 öğün olarak versem sıkıntı olur mu sizce? 1 su bardağının biraz azı kadar kuru mama ve 1,5 yada 2 yemek kaşığı yaş mama koyup karıştırıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    3 öğün de olur ama 2 az. Su bardagi ne kadar mama aliyor bakmak lazim. Aşagidakine benzer bir tablo olsa gerek mama posetinin uzerinde.

    Golden retriver için gerekenler.

    Agirlik kismindaki rakam yetiskin agirligi manasina gelir. Sizin golden 30 kg civari olur yetiskinlikte. Bizimki (dişi golden-husky kırması) şu an 13 aylik oldu, 30 kiloya ulasti agirligi. Gunluk 550-600 gr mama yiyor, sabah 8 aksam 8 seklinde veriyorum, aksamuzeri gezdirme esnasinda odul mamasi (3-4 kopek biskuvisi) veriyorum. Bazen kemik ,bazen mandalina falan veriyorum. Bu arada 18 ayliga kadar yavru mamasina devam edilmesi tavsiye ediliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun yeni yavrunuz :) tuvalet konusunda sorun yaşıyoruz biz hala uzun bir süre de devam edecek gibi :) kakasını balkona yapıyor ama çişini eğer balkona çıkmadıysa her yere yapabiliyor.mama olarak ben acana tahılsız puppy large breed aldım, pahalı biraz ama yavruyken en iyi mamayla besleyin diyorlar her yerde mecburen aldım.kuru mamayı severek yiyor ilk başlarda bende yaş mama ile karıştırıp veriyordum ama şimdi kuru mamayı sade olarak verebiliyorum.muz mandalina marul fıstık çekirdek ekstra yediği şeyler :) iki günde bir tavuk göğsü veriyorum 100 gr ayrıca 2 3 kaşık ev yoğurdu veriyorum az zeytinyağı ekleyip silip süpürüyor.çok yaramaz ama sürekli elimize ayağımıza saldırıyor ne bulsa kemiriyor sizde de durum aynıdır herhalde.bugünden itibaren ufak ufak eğitime başladım sosis ile ödüllendiriyorum.pek birşey öğrenmedi gerçi otur komutu haricinde birde al komutunu çok iyi biliyor al dedik mi yemek verecekler diye koşup geliyor hemen :) mama olarak sanalmama tazemama ve brit care’den numune mama isteyebilirsin.brit care’de önerilen bir mama %40 indirim çeki gönderdiler bana, diğer sitelere göre fiyatı yüksek ama indirim çekiyle biraz daha uyguna geliyor fiyatı aklınızda olsun almak isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğitim şart :)

    https://youtu.be/-RVOX_qcIvc

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yetişkin golden’ı olanlar varsa boyun ölçüsü ne kadar oluyor söyleyebilir mi boyun tasması alacağım şuan karamelin boyun ölçüsü 35 cm civarında.bir sefer alıp uzun süre kullanmak istiyorum o yüzden soruyorum.dışarı alıştıktan sonra göğüs tasması alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.