Şimdi Ara

Google bir oyun akışı hizmeti ve oyun konsolu üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz birkaç yılda Google çok sayıda sektöre giriş yaptı. Tamamen bir internet arama motoru olarak faaliyetlerine başlayan şirket bugün genişleyen portföyünde pek çok fiziksel ürüne sahip.  Pixel akıllı telefonlar ve Google Home akıllı hoparlörler Google'ın donanım tutkusunun en önemli kanıtı.

     

    Bununla birlikte arama devi henüz oyun endüstrisine adım atmamış durumda. Ancak dünyanın en büyük teknoloji şirketi kısa süre içinde şansını deneyecekmiş gibi görünüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung, Android Oreo güncellemesini S8'den önce yanlışlıkla S7 edge'e gönderdi
    The Information kaynaklı habere göre Google, oyun endüstrisine girmek için ciddi bir adım atmaya hazırlanıyor olabilir. Raporda şirketin Yeti kod adına sahip abonelik tabanlı oyun akışı hizmeti üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

     


    Google'dan bir oyun konsolu gelebilir


    Bahsi geçen hizmet büyük olasılıkla Google'ın Chromecast'inde veya tamamen yeni bir Google yapımı oyun konsolu üzerinde çalışacak. Google'ın Yeti kod adlı oyun hizmeti, kullanıcıların oynamaya başlamadan önce oyunu indirmesini istemek yerine doğrudan internet üzerinden akış sağlayacak.

     

    Şirket kullanıcılara bu hizmeti sunabilmek için Google'ın geniş bulut altyapısını kullanacak. Ayrıca arama devinin oyunlar için geliştiricilerle görüşmelere başladığı söyleniyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, hizmet abonelik tabanlı olacak ancak aboneliğin ne kadara mal olacağı henüz belirsiz.

     

    Şu bir gerçek ki Yeti, arama devinin sunduğu diğer hizmetler gibi başarılı olursa, Google'ı video oyun endüstrisinin ön saflarına taşıyarak, 109 milyar dolarlık oyun pazarından büyük bir pay kapmasını sağlayabilir.







  • Google'ın oyun sektörünü canlandırması güzel gelişme olur.

    Ama eskisi gibi oyun çıkmıyor.Pekçok firma hala eski oyunların ekmeğini yiyor.

    Kendide oyun geliştirmeye,geliştiren firmalara destek olmaya başlarsa o zaman güzel yeni oyunlar görebiliriz.
  • Google'ın konsol ile gelmesi her türlü avantajımıza olur. Uzun zamandır piyasada olmayan Nintendo da bu kez iddialı girdi Xbox'da harika bir konsol ile geldi ve Playstation lider konumunda olmasına rağmen üzerine baskı hissediyordur yani yeni konsolunu çıkartması gerekiyor 1 yıl içerisinde bir de Google gelirse tadından yenmez rekabetin...Oyun ve konsol fiyatlarına iyi yönde etkisi olacağını düşünüyorum yapmazlarsa gGoogle gibi bir dev onların hepsini tek seferde yutar :D

  • İnternet hızlarının yükselmesiyle beraber birçok stream oyun oynatma servisleri olacağını tahmin etmek zor değil. Google da bunu bildiği için yarışa ilk sıralardan girmek istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 8 Şubat 2018; 18:29:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen önce adam gibi güncelleme sun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Google'da bağlı bir alet alsan (Nexis, Pixel) alırsın düzgün güncelleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 xbox benzeri çıkaracaksa hiç uğraşmasın yenilikçi ve ezber bozan bir ürün çıkaracaksa tamam misal wii ama chrome pc gibi saçma salak bir ürün çıkacağına eminim.

  • PS ciler başlar EX yok EX diye.
    keşke steam ile Xbox anlaşıp konsola dahil olsada steam oyunlarımızı konsoldada oynayabilsek

  • Google bu konuda tekel olabilir, ciddi bir yatırım yaparsa tabi.
  • bi bu kaldı zaten googleın girmediği

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.