Şimdi Ara

Google Haritalar'a kaza ve radar bilgisi özelliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Her ne kadar ikisinin de sahibi Google olsa da, Google Haritalar ve Waze arasındaki temel farklardan biri de Waze uygulamasında sürücüler için yararlı ve önemli bilgilerin ayrıntılı olarak sunulması diyebiliriz. Örneğin Waze kullanıcıları kazaları rapor edebiliyor ve buna göre diğer kullanıcılar trafik tıkanıklığına girmeden kendilerine başka bir rota belirleyebiliyorlar.

     


    Şu an test aşamasında


    Google'ın Haritalar servisini kullananlar ek olarak Waze uygulamasından da bu tür bilgiler için destek alıyor. Ancak gelen haberlere göre Google, kaza ve radar bilgisinin kullanıcılar arasında raporlanmasına olanak sağlayan bir özelliği test ediyor.


    Yeni özelliğin ne zaman aktif olacağı şimdilik belli değil ancak, çok yakında Google Haritalar üzerinden trafikte işinize yarayacak önemli bilgileri alabileceğinizi belirtelim. Bu yenilikler Waze uygulamasına kıyasla çok zengin olmasa da birçok kullanıcıyı memnun edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

      







  • Ondan önce türkiye uydu haritasını düzeltseler daha memnun oluruz. Çamur gibi görüntü kalitesi var. :(((

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aca-n

    Ondan önce türkiye uydu haritasını düzeltseler daha memnun oluruz. Çamur gibi görüntü kalitesi var. :(((
    Görüntü kalitesi devletin isteğiyle o şekilde. Terörist eylemlerin önlenmesi amacıyla yapılmıştı geçen senelerde.
  • google emlak piyasasına bi giriş yapsa da !
    şu emlakçı denilen oturduğu yerde 2-3 bağlantı üzerinden iş yapan
    bu komisyoncu simsarlar artık tarihe karıştı desek bizde !
    teknoloji ilerliyor bir çok meslek tarih oldu ama hala daha emlakçılara hiç bir şey olmadı ! emlakçılık işini artık tarihe gömülmesi gerekiyor !
    bir an önce google bu işi çöz !

  • Yerel kanunlar sebebiyle radar özelliği eklense, hatta süper çalışsa bile Türkiye'ye gelmez.

  • Hayatı trafikte geçen ve devamlı navigasyon kullanan biri olarak Yandex tartışmasız şekilde önde navigasyon anlamında. Google ın önde olduğu tek konu poi ler. Bazı noktaları yandex te bulamıyorsunuz ama google maps ten bulup sokak ismini aldıktan sonra Yandex te aratmak işi çözüyor.

  • Arkadaşlar bu google trafik sıkışıklığını nasıl biliyor birisi anlatabilir mi? Geçen köy yolundaydım, dar biryerde arabanın biri kenara çekmiş, haritada tam o bölgeyi turuncu olarak gösteriyordu, köyün ortasında bile biliyor, nasıl oluyor bu işler arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omisis046

    Arkadaşlar bu google trafik sıkışıklığını nasıl biliyor birisi anlatabilir mi? Geçen köy yolundaydım, dar biryerde arabanın biri kenara çekmiş, haritada tam o bölgeyi turuncu olarak gösteriyordu, köyün ortasında bile biliyor, nasıl oluyor bu işler arkadaşlar
    Orada bulunan Android telefon yoğunluğuna göre tespit ediyorlar diye biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    yandex için yazılım geliştirilmesinde çalışmıştık. Benim bildiğim iki yöntem ile karar veriliyor. Birincisi kullanıdığın uygulama hız verilerini gönderiyor, ikincisi ise birçok taksi ile anlaşılmıştı anlık hız verilerini gönderiyordu. Sistem de bu hız verilerine göre trafik durumunu tahmin ediyor diyebiliriz.

  • Radar ekleme özelliğinin trafik cezalarının arttığı bir dönemde gelecek olması.. Kullanım açısından TR'de herhangi bir probleme yol açacağını sanmıyorum.

    Yandex denildiği gibi poi'ler hariç Google Haritalar'dan daha iyi durumda, kaza&yorum ekleme ve park yeri bulma gibi özellikleri zaten vardı. Radar ekleme özelliğini eklemeyi düşünürseler yine Google Haritalar'dan daha iyi çalışacağını sanıyorum.

    Google'a göre eksik olan bir şey var dikkatimi çeken, şehirler arası bir yolculuk için rotayı girdiğinizde, Google Haritalar size yol üzerindeki şehirlerin bulunduğu haritaları çevrimdışı olarak indirmeyi teklif ediyor, bu çok kullanışlı bir özellik bence. Yandex'te ise bu şehirleri tahmin ederek tek tek elle indirmeniz gerekiyor. Küçük ama varolan bir sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde hayat kurtaran bir program kaza bilgileri çok güzel olur.

  • Bir de devlet asayiş işi kontrol etse. imarı olmayan, elektriği kaçak binayı bilmeden tutanda var. Ayrıca sahte ev sahibine para kaptıran ve 6 aylık depozito isteyenide halletmeli.
  • Yandex daha iyi diyen arkadaşların görüşüne saygı duyuyorum ama tecrübemle sabit iş anadolu'nun ücra köşelerine/köylerine kadar hizmeti genele yayma anlamında google haritalar gerçekten 1 numara durumda
  • Türkiye'de radar sinyalini algılayan cihazlar yasaktır ancak harita üzerinde radarların yerlerini gösteren programlar henüz yasal değildir.

    Yolda polis kontrolu veya seyyar radarları haber veren programların ise durumunu bilmiyorum.

    İsmet Üstüner

  • Toplu taşıma özelliği de gelse çok iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    Görüntü kalitesi devletin isteğiyle o şekilde. Terörist eylemlerin önlenmesi amacıyla yapılmıştı geçen senelerde.

    Alıntıları Göster
    Hocam bunu bilmiyordum sayenizde öğrendim teşekkürler. Ancak yandex ve ios maps'te çok net gösteriyor.
  • saçmalık .com.tr olarak girersen öyledir .com sonunda tr olmadan girersen karşılaşmasın
    daha böyle boş işlerle uğraşacağına google sokak görünümlerini yenilesin hala 2014 olan yer çoğunlukta 2018 güncel görüntüler gelsin
  • Kaza tamam da radar yerlerini paylaşmak neden? Kullanıcıların radar korkusu olmadan illegal hız yapmasına dolayısıyla kaza yapmasına yardımcı olmak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikıs

    saçmalık .com.tr olarak girersen öyledir .com sonunda tr olmadan girersen karşılaşmasın
    daha böyle boş işlerle uğraşacağına google sokak görünümlerini yenilesin hala 2014 olan yer çoğunlukta 2018 güncel görüntüler gelsin
    Sen ne diyorsun birader ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.