Şimdi Ara

Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  

     



     

    Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi' 

     

    Fotoğraf Albümleri bir zamanlar oldukça popülerdi. Dijital makinelerin olmadığı zamanlarda, çektiğimiz tüm fotoğrafları toplu olarak görüntüleyebileceğimiz ender yerlerden biriydi. İlk versiyonları 1860’larda ortaya çıkan fotoğraf albümleri dijital çağın başlangıcına kadar her evde yer alan ve bir çoğumuzun hatıralarını canlı tutan etkenlerden biriydi. Dijital fotoğrafçılığın yaygınlaşması ile beraber her geçen gün albümlerimiz de önemini yitirmeye başladı ve zamanla çok az kullanılır oldu. Halen düğün Albümleri gibi bazı formatları popülerliğini korusa da, bir zamanlar elimize albümlerimizi aldığımızda ki yaşadığımız güzel hatıraların tadını artık vermiyorlar. 

     

    Dijital çağ, sınırsız fotoğraf çekebilme, akıllı telefonlar ve son zamanların popüler teknolojilerinden bulut albümleri artık eski baskı fotoğraf albümlerinin önüne geçmiş durumda. İşte bu videomuzda sizlere son dönemin en harika teknolojilerinden biri olan Google Photos’u tanıtacağız. Her ne kadar eski albümlerin verdiği hazzın yerine geçemese de, günümüz için en başarılı uygulamalardan biri Google Photos. 

     

    Google, mayıs 2015 tarihinde Google Photos’un artık Google+’dan ayrılarak bağımsız bir fotoğraf ve video paylaşım platformuna dönüştürüldüğünü açıkladı.  Photos artık bir sosyal ağ fotoğraf platformundan çıkıp bağımsız bir bulut servisi olmuştu. Birçok harika özelliği olan Photos uygulaması alanında rakipleri Amazon, Apple, Dropbox ve One Drive ile yarışır hale gelmişti. Bize göre tüm bu saydığımız servisler arasında en mükemmeli ise sahip olduğu birçok gelişmiş özellikle

    Google Photos.

     

    Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi' 

     

    Google Photos öncelikle bir Google servisi. Size ücretsiz olarak 15GB boş alan sunuyor. Bu depolama aynı zamanda Gmail ve Google Drive ile beraber paylaşılıyor. Yani örneğin Google Drive üzerinde 14GB tutan dosyalarınız var ise size Google Photos için sadece 1GB yer kalıyor. Ancak Photos uygulaması bizlere aynı zamanda sınırsız depolama alanı da sunuyor. Bunun için ise fotoğraflarınızı 16MP boyutuna, videolarınızı ise 1080p standardına dönüştürüyor. Günümüz akıllı telefonları için bu alan oldukça yeterli. Tabi ki DSLR fotoğraf makineleri için yeterli değil ya da baskı ile uğraşan kişiler için yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlar içinde Drive alanı size sunuluyor. 15GB’lık Drive üzerine yerleştireceğiniz klasörler yine Google Photos üzerinde tam boyutları ile görüntülenebiliyor. Drive dışında web üzerinden veya akıllı telefonlar aracılığı ile tam boyut dosyalar yükleyebiliyorsunuz. 15GB’lık alan bittiği zaman ise ek depolama alanı satın alabiliyorsunuz. Google bunun için sizden 100Gb için aylık 1.99, 1TB için 9.99, 10TB için ise 99.99 dolar istiyor. 

     

    Photos uygulamasının en güzel tarafı birçok platformda çalışabilmesi. iOS, Android, Mac ve Windows üzerinde uygulamaları var. iOS ve Android platformunda tıpkı telefonunuzun galerisi gibi çalışan uygulama Mac ve Windows üzerinde ise bir yükleme aracı olarak çalışıyor. Fotoğrafları yine bu iki platformda web üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz. 

     

    Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi' 

     

    Photos üzerine yüklenen fotoğraflar tarih sırasına göre görüntülenebiliyor. Uygulama bunun için fotoğrafların exif bilgisini kullanıyor. İlk çekilen tarihten günümüze kadar fotoğraflarınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Fotoğrafları karışık bir halde farklı yerlerde dağılmış olan kişiler hiçbir düzenleme yapmadan Photos uygulamasına yükleyebilirler ve burada düzenli bir şekilde, tarih sırasına göre görüntüleyebilirler. Windows veya Mac uygulamasında yüklemek istediğiniz klasörü işaretlemeniz yeterli, bundan sonra uygulama arka planda upload hızınıza bağlı olarak yükleme yapmaya başlayacak. Android ve iOS uygulamalarında ise yüklemelerin Wi-Fi veya 3G üzerinden yüklenmesi seçeneğini bir kez seçildikten sonra arka planda uygulama sürekli olarak yeni fotoğrafları Photos üzerine yüklemeye başlar. Fotoğrafları Windows, Android veya iOS uygulaması üzerinden yükleyebileceğiniz gibi isterseniz de direk olarak web ara yüzü üzerinden upload yapabilirsiniz.  

     

    Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi' 

     

    Photos uygulamasının oldukça gelişmiş bir arama özelliği de mevut. Arama kutucuğuna bir kez basmanız ile birlikte tüm arama seçenekleri aktif olur. Kullanıcılar kısmında otomatik yüz tanıma işlemi yapılmış kişiler listelenir. Buna göre ilgili kişilerin yer aldığı fotoğrafları buradan görüntüleyebilirsiniz. Face Tagging adı verilen bu özelliğin çalışması için ayarlardan “Benzer yüzleri gruplandır” işaretli olması gerekir.  “Yerler” kısmında lokasyon servisi aktif bir halde çekilmiş fotoğrafları harita üzerinde çekildikleri yerlere göre görüntüleyebilirsiniz.  Bir resmin üzerine geldiğiniz zaman ise yukarıda çıkan seçeneklerden resmi paylaşabilir, düzenleyebilir veya silebilirsiniz. İnfo kısmından ise fotoğrafla ilgili çeşitli bilgileri ve harita üzerinde çekildiği lokasyonu görebilirsiniz.  

     

    Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi' 

     

    Arama kısmındaki “Öğeler” bölümü ise Photos uygulamasının otomatik olarak algıladığı ve sınıflandırdığı fotoğraflardır. Tam doğru olmamakla beraber yine de eğlenceli bir şekilde bu bölümde gezinti yapabilirsiniz. Türler kısmında ise eklemiş olduğunuz videoları, Photos uygulamasının sizin için otomatik oluşturduğu kolaj veya animasyonlu Gif'leri görüntüleyebilirsiniz. Google Drive bölümü ise Drive üzerinde yüklü olan fotoğraf ve videolarınızı görüntüler. Son olarak Son eklenen kısmından son eklediğiniz dosyalara erişebilirsiniz. 

     

    Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi' 

     

    Photos uygulaması size gelişmiş paylaşım özellikleri sunar. Uygulama içerisinden herhangi bir fotoğrafı kolay bir şekilde istediğiniz uygulama ile paylaşabilirsiniz. İsterseniz Snapseed ile düzenleme yapabilir veya e-posta uygulaması üzerinden gönderebilirsiniz.  Fotoğraflarınızı uygulamalarla paylaşabileceğiniz gibi ayrıca isterseniz çok kolay bir şekilde kişilerle de paylaşabilirsiniz. Toplu olarak fotoğraf ve videolarınızı paylaşmak uygulamanın belki de en güçlü yanı. Fotoları tek tek paylaşabileceğiniz gibi ayrıca albüm oluşturup istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz. Bu kişilerde yine yüklemiş olduğunuz her şeyi toplu olarak görüntüler veya direk olarak akıllı cihazları veya PC’lerine indirebilir. Böylece sizde whatsapp veya benzeri uygulamalar üzerinden tek tek uğraşmak zorunda kalmazsınız. 

     

    Fotoğraflarınızı albüm haline getirmek ise yine çok kolay. En yukarıdaki artı işaretine bastığınız zaman Albüm oluşturabilirsiniz. Fotoğraflarınızı albüme yerleştirdikten sonra ise “Koleksiyonlar” bölümünden oluşturduğunuz albümleri görüntüleyebilirsiniz.  Oluşturduğunuz albümler yine tarih sırasına göre sıralanır.  Yeni gelen özellikle yine başka kullanıcıların albümünüze fotoğraflar eklemesine de izin verebilirsiniz.  

     

    “Asistan” bölümü ise Photos uygulamasının en keyifli yerlerinden biri. Siz uygulamaya fotoğraf yükledikçe arka planda uygulama otomatik olarak filmler, kolajlar, animasyonlar veya özel efektler eklenmiş içerikler oluşturuyor ve bunları sizin beğeninize sunuyor. Buradan istediklerinizi ise kaydet tuşuna basıp yapımlar bölümünden görüntüleyebiliyorsunuz. 

    Son olarak ayarlar kısmından daha önceden paylaştığınız albümleri görebiliyorsunuz. Siz paylaşımı kaldırana kadar bu albümler veya fotoğraflar paylaştığınız kişilere açık oluyor.  “Ayarlar” bölümünde ise web üzerinden yapacağınız yüklemelerin “Yüksek Kalite” veya “Orijinal olabileceğini seçebiliyorsunuz. Yeni yapımlar öner kısmı size uygulamanın kolaj oluşturma gibi eğlenceli içerikler sunmasını sağlıyor. Bu günü yeniden keşfedin ise içinde olduğunuz günün önceki yıllarında neler yaptığınızı size gösteriyor. Son olarak Google Drive seçeneği ise Drive üzerinde yüklü olan fotoğraflarınızı

    Google Photos uygulaması üzerinde görüntülemenizi sağlıyor.

     

    Google Photos 'Dijital çağın en başarılı Bulut Fotoğraf Servisi' 

     

    Photos uygulaması yine son dönemde aldığı güncelleme ile ayarlar içerisinden yükleme yaptığınız fotoğraf ve videoları otomatik olarak buluyor ve bunları cihaz hafızasından kaldırarak akıllı telefonunuzda yer açabiliyor. Eğer 16MP veya 1080p size yeterli geliyorsa bu özelliği kullanarak cihazlarınızda boş yer açabilirsiniz. Son olarak Photos üzerine yüklenmiş bir fotoğrafı cihazınızdan kaldırırsanız Photos üzerinde kalır ancak Photos ’un uygulama veya web ara yüzünden kaldırırsanız aynı zamanda hesabınızla senkronize olmuş akıllı telefonunuzda dahil tüm cihazlardan silinir bunu da belirteyim.






  • İnceleme çok güzel olmuş, elleriniz sağlık, G3 var bende, telefonun içinde yüklü gelmişti ancak kaldırmıştım. Şahsen ben bu tarz uygulamalara pek güvenemiyorum, bulut depolama konusuna uzağım.

  • hocam siz yapmayın online depolamada güven mi olurmuş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray06tr

    hocam siz yapmayın online depolamada güven mi olurmuş

    Merhaba

    Sıklıkla kullandıgımız uygulamaların bır cogu aslında bulut hızmetı bunu bılıyorsunuz degıl mı ? Guven olmassa o zaman Facebook, Twitter, Dropbox vs.. hıc bır sey kullanmayalım. Buraya yuklenen fotografların Facebook'a yuklenenlerden hıc bır farkı yok.
  • Sorun şu ki uygulama orjinali seçince eğer orjinal boyut 16 mp değilse kotadan düşmemesi lazım ama yinede düşüyor

  • Gereksiz bence 800 e yakın foto çektim iphonela 5 gb tutmadı 2.7 filan

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: koray06tr

    hocam siz yapmayın online depolamada güven mi olurmuş

    Merhaba

    Sıklıkla kullandıgımız uygulamaların bır cogu aslında bulut hızmetı bunu bılıyorsunuz degıl mı ? Guven olmassa o zaman Facebook, Twitter, Dropbox vs.. hıc bır sey kullanmayalım. Buraya yuklenen fotografların Facebook'a yuklenenlerden hıc bır farkı yok.

    Ha işte sıkıntı tam orda. ya başkasının görmesini istemediğimiz bazı fotoğrafları buraya yüklediğimizde bi hata sebebiyle başkalarının görmesi sağlanırsa. Facebook gibi herkesin görebileceği yerlere zaten görülmesinde mahsuru olmayan fotoğraflar yükleniyor ama bu kişisel bir albüm olabilir ve bi hata sebebiyle google+ kişilerimize gidebilir belki de yada başka bi yere. Bende güvenmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: porsche911gt2


    quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: koray06tr

    hocam siz yapmayın online depolamada güven mi olurmuş

    Merhaba

    Sıklıkla kullandıgımız uygulamaların bır cogu aslında bulut hızmetı bunu bılıyorsunuz degıl mı ? Guven olmassa o zaman Facebook, Twitter, Dropbox vs.. hıc bır sey kullanmayalım. Buraya yuklenen fotografların Facebook'a yuklenenlerden hıc bır farkı yok.

    Ha işte sıkıntı tam orda. ya başkasının görmesini istemediğimiz bazı fotoğrafları buraya yüklediğimizde bi hata sebebiyle başkalarının görmesi sağlanırsa. Facebook gibi herkesin görebileceği yerlere zaten görülmesinde mahsuru olmayan fotoğraflar yükleniyor ama bu kişisel bir albüm olabilir ve bi hata sebebiyle google+ kişilerimize gidebilir belki de yada başka bi yere. Bende güvenmiyorum.

    Vıdeonun en basında belırttıgım gıbı Google Fotograflar uygulaması Google Plus'tan gectıgımız Mayıs ayı ıtıbarıyle ayrıldı. Her ıkı uygulamanın bırbırıyle alakası yok dolayısıyla yanlıslıkla yayınlanma dıye bır durum soz konusu olamaz.

    Uygulama calısma mantıgı ıtıbarı ıle sadece szın belırledıgınız fotografları buluta yukluyor. Yanı sız hangı klasoru secersenız o klasor yedeklenır. Eger hıc guvenınız yok ıse tıpkı Facebook'ta oldugu gıbı kendı ıstedıgınız resımlerı yukleyebılırsınız. Facebooktan ayrı bır calısma mantıgı yok. Manuel yukleme modunda sadece sızın belırleyecegınız resımlerıde ayrıca secebılırsınız.
  • Google Foto iyidir... Üstelik telefonda senkronize etmek istediğiniz klasörler vs seçebiliyorsunuz.
  • inceleme için teşekkürler.
    5 yıllık dropbox kullanıcısıyım. 50gb hediye alanım vardı 1Tb daha verdiler, oda bu sene bitti. Toplamda 500gb'a yakın arşivimi (foto, video, müzik, pro arşivi vs.) dropboxa yükledim. Artık süresi dolduğu için sadece görüntüleme yapabiliyorum. Bu yüzden bende photos geçtim oda güzel ancak dropbox kadar değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: meego

    inceleme için teşekkürler.
    5 yıllık dropbox kullanıcısıyım. 50gb hediye alanım vardı 1Tb daha verdiler, oda bu sene bitti. Toplamda 500gb'a yakın arşivimi (foto, video, müzik, pro arşivi vs.) dropboxa yükledim. Artık süresi dolduğu için sadece görüntüleme yapabiliyorum. Bu yüzden bende photos geçtim oda güzel ancak dropbox kadar değil.


    Bende sızınle aynı durumdaydım.

    Senelerce 50GB lık Samsung promosyonları ıle kullandım Dropbox'ı. Ancak son seferde 6 ay verınce mecburen terk etmek zorunda kaldım. Google Photos'un Dropbox'a gore cok gelısmıs ozellıklerı var. Verdıgı alan olsuni edıtleme veya goruntuleme olarak daha basarılı.
  • halen ısrarla savunuyorsunuz icloudu bile kırdılar ne var ne yoksa yaydılar android de neymiş kendimde kullanıyorum aramayan pazarlamacı yok green card çıktı diyen bile oldu adımı adresimi herseyi soyluyorlar telefonda . bu nasıl oluyor fazla güvenmekten oluyor :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray06tr -- 15 Ocak 2016; 9:31:09 >
  • çıktığı günden beri kullanıyorum gerçekten harika bir uygulama, fotoğraflardan otomatik kolajlar oluşturup size bildirim vermesi bile çok güzel, ama ios da android platformundan daha stabil çalışıyor. android de bir fotoğrafı en az 2-3 kere sil derdim anca silerdi :D

  • @berkans hocam benim videolarımın bazıları eski telefonumdan kalma yani 720P, peki sınırsız alan seçeneğinde onlara ne olacak yani 1080P'ye uyarlama gibi bir saçmalıkla karşılaşman değil mi? Aynı şekilde 8MP fotoğraflarım var onlar da doğal çözünürlüğünde kalır herhalde?
  • Yaklaşık 2-3 aydır kullanmaktayım. Öncesinde fotoğrafları Google Drive'da saklıyordum. Fakat 16MP boyutuna kadar ücretsiz olduğunu görünce Drive'dan Photos'a taşıdım. Baya bir yer açıldı Drive'da da. Fotoğraf paylaşımı çok kolay ve servis çok hızlı. Tavsiye ederim.
  • çıplak fotolarımı gönül rahatlığı ile yükleyebilir miyim iCloud vakası gibi olmasın
  • İnceleme harika olmuş. Kurgu ile sunulmasıda çok hoş. Ellerinize sağlık.

  • 4K videoları 1080p yapyıor. 60 FPS videolarıda 30 FPS düşürüyor. Fotoğraflarda bazen kalite düşüşleri olabiliyor. Ücretsiz diye kullanırken hatıralarınızı bozmayın. İleride can sıkar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    quote:

    Orijinalden alıntı: koray06tr hocam siz yapmayın online depolamada güven mi olurmuş
    Merhaba Sıklıkla kullandıgımız uygulamaların bır cogu aslında bulut hızmetı bunu bılıyorsunuz degıl mı ? Guven olmassa o zaman Facebook, Twitter, Dropbox vs.. hıc bır sey kullanmayalım. Buraya yuklenen fotografların Facebooka yuklenenlerden hıc bır farkı yok.


    Facebook u arşiv olarak mı kullanıyorsun?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyilmaz

    Sorun şu ki uygulama orjinali seçince eğer orjinal boyut 16 mp değilse kotadan düşmemesi lazım ama yinede düşüyor

    Aynı sorun ile bende karşılaştım. Hem telefondan hemde web ayarlarından sınırsız depolama alanı seçmeme rağmen Drive alanından düşmeye başladı. Bende yüklediğim tüm resimleri sildim. Bunun nedeni ne olabilir?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.