Şimdi Ara

Google Pixel 2 telefonlar için 3 yıl güncelleme garantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google Pixel 2 telefonlar için 3 yıl güncelleme garantisi


    Android dünyası için bilindiği üzere güncelleme alabilmek çok önemli. Yeni çıkan işletim sistemine zamanında sahip olmak tüketici için bir tercih sebebi haline gelmiş durumda. Google yeni Pixel 2 telefonları için önemli bir hamle yaptı.


     


    Sektörde ilk


     


    Bugüne kadar Android cihaz üreticilerinin kullanıcılarına sağladığı Android güncelleme periyodu 18 ay ve 2 yıl arasında değişiyordu. Google da geçen yıl Pixel telefonlarına 2 yıllık güncelleme garantisi vermişti.


     


    Ayrıca Bkz.Google Pixel 2 serisi karşınızda

    Pixel 2 serisinde ise güncelleme garantisi 3 yıla çıkarılıyor. Yani toplamda 36 aylık bir süreç içerisinde Pixel 2 telefon sahipleri en yeni Android sürümlerine erişmeye devam edecek. Bu da tahminen Android S sürümüne kadar Pixel 2 telefonların güncelleneceği anlamına geliyor. Şimdiye kadar 3 yıla kadar güncelleme garantisi veren bir üretici olmamıştı.


     


    Geçtiğimiz günlerde Android 9.0 P sürümüne kadar tüm telefonlarını güncelleyeceğini duyuran Nokia ses getirmişti. Google da Pixel 2 telefonları için önemli bir hamle yapmış oldu. Yavaş yavaş başlayan bu gelişmeler diliyoruz ki tüm Android üreticilerine yayılır ve çok daha uzun süreler içerisinde cihazlar güncelleme almaya devam eder.


     







  • Herkes 3 yıl verse yeterli bence.

  • Hala az bence. O cihaz da 3 yıldan fazlasına yetecek donanım var her cihazda öyle. Apple bu konuda önde herkesten

  • Donanımı yettiği sürece kendi telefonuna güncelleme vermeyecekse o telefonu hiç yapmasın.
  • Google nihayet konuyu çözmeye başladı. güzel bir gelişme. 2 yıl çok düşüktü. 3 yılla kabul edilebilir bir seviyeye geldi. Çünkü şimdiki donanımlar (hafıza hızlarındaki artış) cihazları artık uzun süre sorunsuz götürüyor.

    Apple bu konuda Google'ın hala önünde, adamlar ios 11'i 5S'e verdiler.

  • İyi güzel o tipsiz telefonlara o dehşet paraları istemek saçmalık. Pixel olmasın nexus olsun 500 dolar olsun. Adı pixel olan her ürün çok pahalı çıkıyor.

  • Günümüzde üreticiler tarafında önemli bir çakallık söz konusu, o da güncellemeyle telefonu yavaşlatmak, kastırmak. Özellikle İos ta son 1-2 yılda kullanıcılar tarafından da fark edilir derecede yapılan bir durum. Yani donanım bileşenleri tarafında bilinçli telefon eskitme yanında şimdi de yazılımsal eskitme söz konusu. Android te nispeten daha az fakat İos ta telefon 2 yılı geçtiyse ağlamaya başlıyor güncellemelerle.

  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Bence apple da 3 ten fazla vermesin. Sürüm değiştirmek zorunda da bırakmasın. 3 nesil önceki telefonların hali ortada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel gelişmelerden en büyük olanı aynı yongayı kullanan diğer telefonların risk altında olmaması. Daha önce Sony Z3 için 7'yi beta olarak hazırlamasına rağmen yonga nedeniyle bir nevi izin çıkmamış ve Sony sonlandırmıştı. En azından bu seneki telefonlarda olay tamamen üreticilere kalıyor.

  • iyide abi telefonun kendisi nerde nasıl alıcaz nerden temin edicez türkiyede satışı olmayan cihazı niye gözümüze gözümüze sokup duruyorsunuz...

  • Xiaomi nin yaptigini yapmis sonunda Google. Google in direk Android surumu icin bunu yapiyor olmasi kesinlikle Cok iyi tabiki, sonucta Xiaomi arayuz olarak guncelleme verebilirken, google direk Isletim sistemi guncellemesi veriyor, bu acidan yanlis anlasilmasin soyledigim. Umarim bu durum diğer üreticilere de örnek olur. Sonucta cihaz yavaslasa bile, Apple gibi guncelleme destegi onemli. En azindan Android cephesinde guncellemeyi kurup kurmamak size kalmis olan bir durum, Apple gibi illaki uygulamalar icin sürüm zorunlulugu yok.

  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Ios kadar katı olmasa da android'de de uygulamalar için minimum yazılım şartı var. Bugün bir çok uygulama şu an için en az kitkatı şart koşuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the flying dutchman

    Ios kadar katı olmasa da android'de de uygulamalar için minimum yazılım şartı var. Bugün bir çok uygulama şu an için en az kitkatı şart koşuyor.

    Hocam Ios kadar kati olmamasini kastettim bende, yoksa her uygulamayi Ilk cikan Android surumu ile kullanmaktan bahsetmedim yani bende. Ios da bazi uygulamalar, ozellikle son veyahut bir onceki sürüm Ios surumunu sart koşabiliyor, Android bu konuda daha ilimli sadece. Yoksa gönül isterdiki, keske her uygulamayi Ios olsun, Android olsun ilk cikan sürümlerde bile kullanabilelim



    Suanki duruma bakinca bile, Android O piyasaya cikmisken, Kitkat surumu halen daha ilimli Ios a göre, benim acimdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple kadar olamaz tabi 5 yıl güncellemesi var mesela

  • Burada hâlâ 5S'e iOS 11'in verilmesinden bahsediyorlar ama kullanılıyor mu yohhhh... 6'lar bitmiş 6S'ler bile çöküş dönemine girmişken yok ona bu veriliyor muhabbetini bırakın stabil çalışan güncellemelerden haber verin :D

  • Var ama telefon kullanılamaz hale geliyor. Google öyle değil telefonu öldürmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    Kimse zorla sürüm değiştirtmiyor ki? Güncellemezsin olur biter. 3 nesil önceki cihazlar ölmedi hoş ayrıca. Donanım yetmediği için yavaşladı tabii ki. Ama 1gbli hangi android cihaz 2017 android güncellemesini alıyor? Nexus 4te 2gb ram var googlenin cihazı hani nerde destek unutuldu adı? Güncelleme verilmesinden memnun olmayan da ilk defa gördüm açıkcası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Pixel ve Google Pixel XL'de 2 yıl sürüm güncelleme garantisi, 3 yıl güvenlik yaması güncelleme garantisi veriyorlardı. Bu demek değil ki 3. yıl yeni Android sürümünü alamayacak. 3 nesil önceki LG Nexus 5X bile şu anda Android 8'e güncellenebilir durumda. Bence gayet yeterli.



    Halihazırda kullandığım HTC 10, kutusundan Android 6 ile çıktı, şu anda 7 kullanıyorum. 8 güncellemesini de alacak ve bu bile yeterli bence. Zaten günümüz akıllı telefonlarının ömrü (özellikle pil olarak) 2-3 yıl. Bence Google'ın 3 yıl güncelleme garanti gayet yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatını apple ile yarıştırıyorsan tüketicinin arkasında yazılımsal destek olarak 5 yılda durman gerekir. Yazılım desteğini 5 yıla sabitlemeli firmalar. Apple ı bu konuda tebrik etmek lazım...
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    aynen zaten google bizi düşündüğü için vermiyor güncellemeyi. telefon ölmesin diye. sağolsun.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.