Şimdi Ara

Google Pixel 2 telefonlar için 3 yıl güncelleme garantisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonlar donanım olarak zaten bir noktaya geldiler..artık işlemci-ram gibi bileşenlerden ziyade diğer ozellikleri daha onemli..guncelleme alabilmekde bu kriterlerden biri..2 seneye gore 3 sene destek alabilmek iyi ancak bu 5 seneye cıkmalı ve cıkacakta...yoksa çin malı telefonlar ucuz fiyat avantajıyla hepsini ezer gececek..

  • arkadaşımda nexus 5 var 2.5 senedir kullanıyor. android 6 dan sonra güncellemeyi kesti google bey.

    bu telefon şimdi android 7 ve 8 i alamayacak durumdamı sorarım size ?

    bal gibide alır..

  • Güzel gelişme, android one cihazlarda da olması gereken bu.

  • Minimum 3 yıl denmiş, üstüne 2 senede custom rom olsa yeter.

  • asdf_13 kullanıcısına yanıt
    3 sene nexus 4 kullandım kendim yaklaşık 1 yılda babam kullandı telefon android 4.2 yola çıktı satarken panaroid 6.0.1 rom yüklü halde sattım. Panaroid kuruluyken de sıkıntısız çalışıyordu. Güncelleme vermemelerini yegane 2 sebebi var 1 ticari kaygılar 2 çok fazla modele sahip olan firmaların tüm modellere güncelleme dağıtacak kapasitede olmaması. Genelde 1 numaralı sebep daha ağır basıyor.





    Apple'ın yeni çıkarttığı modelde ilk 3 yıl için ticari korkusu yok ama 3 yıldan sonra ticari zarar etmesine sebep verdiği için planlı şekilde eskitmeye başlıyorlar cihazını. Android gibi dışardan rom yükleyeyim olayı da yok. Apple'in elde ettiği fahiş kâr oranı olmasaydı emin ol 3 sene güncelleme vermezdi. Google bile pixel serisi ile zararına satışı bıraktığından beridir güncelleme sayısını ve yılını arttırdı.





    Kısa özet olarak geçeyim; ticari kaygılar verilen güncelleştirme sayısını değiştiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android guncellemeleri pazarlama stratejisi olmamali...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Günümüzde üreticiler tarafında önemli bir çakallık söz konusu, o da güncellemeyle telefonu yavaşlatmak, kastırmak. Özellikle İos ta son 1-2 yılda kullanıcılar tarafından da fark edilir derecede yapılan bir durum. Yani donanım bileşenleri tarafında bilinçli telefon eskitme yanında şimdi de yazılımsal eskitme söz konusu. Android te nispeten daha az fakat İos ta telefon 2 yılı geçtiyse ağlamaya başlıyor güncellemelerle.

    Hala Iphone 5 sahibiyim, 5 yil oldu. Telefonu kac sene guncellemeden kullandim oldukca iyiydi, bir daha alsam yine ayni seyi yapacagim. Ama telefonu degistircem diye guncelleme yapayim dedim, su an telefonu balyozla kirasim geliyor
  • Laptop parasi isteyip 18 ay guncelleme vermek tuketiciye hakarettir.

  • 6s ler ios 11 i aldı 2 sene oldu çıkalı çatır çatır çalışıyor kasma donma yok. Seneyede ios 12 yi alır o zamanda kasacağını düşünmüyorum 2 gb ram ve iyi işlemcisi var 6s in. Apple min 3 sene güncelleme veriyor ama birde androide bak galaxy s8 ne kadar güncelleme alacak 18 aycık mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 6 Ekim 2017; 21:48:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wol4onak


    quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Günümüzde üreticiler tarafında önemli bir çakallık söz konusu, o da güncellemeyle telefonu yavaşlatmak, kastırmak. Özellikle İos ta son 1-2 yılda kullanıcılar tarafından da fark edilir derecede yapılan bir durum. Yani donanım bileşenleri tarafında bilinçli telefon eskitme yanında şimdi de yazılımsal eskitme söz konusu. Android te nispeten daha az fakat İos ta telefon 2 yılı geçtiyse ağlamaya başlıyor güncellemelerle.

    Hala Iphone 5 sahibiyim, 5 yil oldu. Telefonu kac sene guncellemeden kullandim oldukca iyiydi, bir daha alsam yine ayni seyi yapacagim. Ama telefonu degistircem diye guncelleme yapayim dedim, su an telefonu balyozla kirasim geliyor

    Benimde kız arkadaşım 3 yıldan fazladır 5S kullanıyor takılmadan donmadan, yalnız 2 yıla yakındır gelen hiçbir güncellemeyi yükletmedim ona. Düşünsene 11'i yüklediğini o telefona. Yakın zamanda çok kötü şekilde adı çıkacak Apple'nin bu konuda, aynı LG nin kronik sorun macerası gibi zor atacak üzerinden. Güncelleme ile telefon eskitme olayı resmen rezillik.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    valla mantıklı geliyor dedikleriniz. yalnızca şu faktörü de düşünmek lazım; mobil işletim sistemleri her geçen yıl daha fazla özellik kazanıyor. en çok kullanılan uygulamalar ve oyunlar her yıl daha karmaşık hale geliyor. iphone 5s i baz alalım mesela. ios 7 ile kullanılan mail,snapchat,facebook,youtubei instagram app'leri ile ios 11 ile kullanılan aynı uygulama app leri arasında çok fark var.
    aynı eleştiri mantığı ile dizüstü pc lere baktığınızı düşünsenize. 6 yıl önce birinci nesil i5 işlemci ve mekanik disklerle bir sürü dizüstü satıldı ülkemizde. bende almıştım onlardan zamanında. Win7 harika çalışıyordu. 4 yıl sonra millet ssd li ve 4. nesil işlemcili laptoplara geçtiğinde benim laptop um daha bi yavaşladı. Win8 sanki Win7'ye göre daha yavaştı. chrome un açılış hızı bile değişmişti.
    şimdi ben kasıtlı olarak laptop umun yavaşlatıldığından şikayet mi etmeliyim? yoksa yeni yazılımların yeni donanımlar hedef alınarak yapıldığını, ssd nin ve 4. nesil işlemcilerin farkına vararak anlamalı mıyım? bana 2. seçenek daha mantıklı geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Hala az bence. O cihaz da 3 yıldan fazlasına yetecek donanım var her cihazda öyle. Apple bu konuda önde herkesten

    Apple önde olsa ne olur.İos 11 ile iphone 5s ve iphone 6 çöp oldu,İphone 6s anca götürüyor...
  • aziz77 A kullanıcısına yanıt
    1) aşırı abartıyorsun. Sana 5+ video yollayabilirim iki cihazında takır takır çalıştığına dair.

    2)doğru yavaşladı fakat çöp oldu? sana hangi cihazlar çöp oldu(güncelleme almak açısından) kaba taslak sıralayım:

    -Galaxy S4(bırak s4 ü s5-s6 bile çöp oldu s7nin ise değil oreo 7.1.1 alacağından şüpheliyim)
    -Galaxy note 3(aynı ekler buna da geçerli)
    -Google Nexus 5(dediğim gibi bırak nexus 5,6 hatta 6p ve 5x in bile güncellemeleri durduruldu)
    -Lg G2(son aldığı android sürümü 5.0.2)
    -Lg G Flex(G Flex 2 hatta V10 hatta v20 bile güncelleme almıyor şuan)
    -Htc One(bırak one geçen sene sanırım çıkan a10 bile unutuldu hey gidi)
    -Sony Xperia Z1(ne z1 i arkadaş z4 hatta z5 te bile yok androidin son sürümü bırak yeni sürümleri)

    dostum bak bu liste uzayıp gider. Bunlar sadece en hit telefonlar. Bu yazdığım listedekilerin hepsi iPhone 5s ile aynı sene çıkan telefonlar. Bir tanesi dahi 2017 de çıkan android sürümünü almıyor şuanda. 2016 dakini dahi almıyor listedekilerin çoğu. iPhone 5s ise geçen senenin ios 10 ile yağ gibi çalışıyor. Bu senenin iosu ile de bu listedeki cihazlara taş çıkartır hala. Ha dikkatini çekerim ios 11 daha yeni bir yazılım. Hani android 5.0 6.0 efsane hatalarla gelirdi telefonlarımız pişerdi kapanırdı çökerdi. Bir iki büyük güncellemeden sonra çok daha akacak cihaz. Hayatım boyu android kullandım. Rom dahi geliştirdim. 3 aydır ise ios kullanıyorum. Hiçbir firma yada ürünün fanboyluğunu da yapmadım ama bazı gerçekler söylenmeli. Sezarın hakkı sezara. Saygılar.
  • Keşke diğer firmalarda buna uysa.

  • yeni telefon alacaklar için en azından güncelleme garantisi farklı bir güven vereceği ortada ! özetle telefon 10 yıldan fazla kullanılabilir ama ana sorun güvenlik olunca ! firmalar 2 yıl bile bu konuda hiç bir destek veremediği ortada bu konuda bir tek apple neredeyse 10 yıl önceki donanımlara kadar güncelleme verdiği düşünülürse artık apple ile android arasındaki rekabet gerçekçi açıdan kızşa bilir gibi ! :)

  • Bu güncelleme işi, androidin en büyük problemi olmaya devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Olaya objektif bak, sen bu sözlerinle dahada abartıyorsun, elimde 6 ve 5s var kaplumbağa gibi oldu,birde x compact var android 7.1.1 ile gayet stabil,1GB RAM Lİ telefonlar artık 64 bit ekosistemi de ölmüştür.Android asla ios kadar stabil olamaz, hele oyun konusunda iphone tektir.Bak eleştirilecek şeyleri eleştiriyorum. Ne android nede ios babamın malı değil....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aziz77 A kullanıcısına yanıt
    herkes sizin gibi olmalı hocam. Objektif bakabilmeli. Bende de 5s 6 ve 7plus var. 10.3.3 stabilitesi kesinlikle yok cihazların hiçbirinde. Hele batarya ömrü vasatlaştı. Ama hala kullanılabilir haldeler ve güncelleme verilmemiş olsa bence son kullanıcı daha çok üzülürdü. Androidin stabilite konusunda eksiği çok. Ama arayüz ve özelleştirilebilirlik tarafında da artısı var. Dediğim gibi çok çok uzun süreler android ile haşır neşir oldum ama her zaman bir yoruculuğu vardı bana göre tabii ki. iOS ta bunu yaşamadım kullandığım süre zarfında. Günün sonunda da önemli olan bu bence.
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    evet sonuna kadar haklısınız hocam...
  • Eylül 26 da 3 yıl bitti. 4. yıla girdim iphone 6 plus kullanıyorum. Halen güncelleme geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.