Şimdi Ara

Görüntü Gelmemesi ve Yeniden Başlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar mazuratım biraz uzun;

    Öncelikle iki sorunum var. Birincisi laptop'un Ekranına görüntü gelmiyor. Kapağın çalışmasında sorun yok. Kapattığımda uyku moduna geçiyor. Ekran ise simsiyah ve sadece ışık geliyor.
    Dolayısıyla vga dan harici monitör ile bilgisayarı kullanıyorum. Son bir kaç gündür de ondada sorun var ancak ekran kartından mı monitörden mi kaynaklanıyor anlamadım. Bilgisayarı açtığımda şifre ekranına kadar görüntü geliyor ancak tam şifreyi yazacakken parlaklık sıfıra iniyor. Sanki ekranın ışığı kesiliyor. Monitörü kapatıp açıyorum görüntü geliyor ancak bir iki saniye sonra tekrar kesiliyor. İki, üç defa aynı sorun oluyor ve kapatıp açma işini tekrarlıyorum, sorun çözülüyor. Bir dahada bilgisayar çalışırken sorun ortaya çıkmıyor. Yani dört, beş saat bilgisayar başında kaldım sorun tekrarlamadı. Çok ilginç bir sorun. Birde bu sorun olduğunda vga kablosunu bilgisayardan çıkardığımda monitörde gayet net bir şekilde "no signal" yazısı çıkıyor? O yazının ışığında ve parlaklığında sorun yok. Sizin fikriniz nedir arkadaşlar? Ayrıca bu olaylar sırasında, her zaman olmasada, bilgisayar kendisini yeniden başlatıyor. Ancak dediğim gibi bunu her görüntü gelmediğinde yapmıyor. MEsela dün yapmamıştı ancak bu sabah aynı şekilde görüntü gelmedi, monitörü açıp kapattım her seferde görüntü yeniden gidip geldi tam bu sırada ise bilgisayar reset attı. Çok ilginç değil mi? Tamam hepsini anlarımda reset atmak nedir? Monitör bozuk olsa reset mi atar? Ayrıca dediğim gibi bilgisayarı gün içinde 4-5 saat kullanıyorum ve herhangi bir sorun ile karşılaşmıyorum. Sİzce sorun nedir?



  • Eger siyah ekran geliyosa ekran isigida varsa sorun 3 yerde olabilir. 1 goruntu kaynaginin ciktigi yer anakart uzerindeki port 2 bu goruntuyu monitore aktaran lid goruntu kablosu 3 kablonun monitore bagli olan kismi. Vgadan goruntu aliyosaniz anakartinizda problem yok demektir. Buda masrafin az olcagi anlamina gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sorunu çözeli 2-3 ay oluyor. Flex kabloyu çıkartıp tekrar yerine takınca sorun çözüldü. Şu ana kadarda bir şey yok. Bu kadar kolay bir çözüm olacağını düşünmüyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.