Şimdi Ara

Göz gez arpacık....Nişan için yarı otomatik optik ayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vurulacak hedefin mesafesi değiştikçe silahta gez ayarı yapılmak zorunda. Elle yapılan bir ayarda uzaklık da kafadan tahmin edilmeli. Buna çözüm bulunabilir. Yani hem kesin olmayan bir uzaklık tahmini hem de özelliksiz bir sistem dez avantajlarından kurutlabiliriz.

    Zorki diye antika fotoğraf makinası almıştım Adana'dan. Fotoğraf çekmek için baktığınız minik pencerenin kenarındaki bir döner parça ile netlik ayarı yapıyordunuz. Ancak bu netlik ayarının fotoğrafa hiç etkisi yok, objektif değil yani. Sadece baktığınız minik pencerede belirli bir mesafeyi netleştiriyorsunuz. Çok yakını ve ya çok uzağı. Ancak bu döner kol objektif ile bağlantılı. Siz minik pencerede bir netlik ayrı yapınca objektifin sizin yaptığınız (minik pencere) netlik ayarından farkı kadar ayrıklaşmış çift görüntü görüyorsunuz. Yani objektif yakına ayarlı ve minik pencere uzağa ayarlı ise, siz aynı görüntüyü üst üste kaymış olarak görüyorsunuz. Fotoğrafın objektifini döndürerek iki kaymış görüntüyü üst üste getirerek tam odaklamayı sağlamış oluyorsunuz. Minik pencerenizin netlik ayarı mekanik olarak gerçek objektife bağlı. Minik pencere referans oluyor ve siz objektifinizi bu referansa göre ayarlıyorsunuz.

    Silahlarda da aynısı kullanılabilir. Silahı teleskopik bir dürbün ile yönetirsiniz. Dürbünde vuuracağınız yeri netleştirirken, mekanik netleşirme hareketiniz otomatik olarak ilgili msafeye göre nişan hattını ayarlaar. Mesela dürbün de açı değiştirir.

    Eğer bu sistem varsa lütfen tanıtın.







  • Nedir bu silah tutkun :), aklımdaki sanırım bu ... bir kere hedefe girdin mi kurtulma şansın yok ölümcül! Her türlü balistik hesabı yapıyor.

  • Çok teşekkürler katkınız için.

    Videodaki elektronik bir sistem olmalı. Peki düğmeye basılarak mı istenilen noktaya zoom yapılıyor? Elektronik olarak kameralardaki otomatip zoom aklımızdaydı. Mesafeyi kendi tespit eip zoom alabilir cihaz. Ancak benim bahsettiğim manuel optik sistem hiçbirşeye ihtiyaç kalmadan ve de gayet minik boyut ile kullanıma hazır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.