Şimdi Ara

GP2x yenileniyor: GP2X Wiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PSP ile hemen hemen aynı tarihlerde piyasaya sürülen GP2X, Linux temelli taşınabilir bir oyun konsolu olarak belli bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başarmış bir ürün. Aslında oyun konsolundan öte özellikleri olan ve açık yapısı nedeniyle dilerseniz web sunucusu olarak bile şekillendirebileceğiniz GP2X, bu sonbaharda yeni bir güncellemeye uğruyor. Yeni modelin ismiyse GP2X Wiz.

    Yeni model için kimi kaynaklarda GP3X dense de, aslında cihaz GP2X'in gençleştirilmiş halinden ibaret ve isminde de GP3X geçmiyor. Yeni modelde öncelikle fiziksel yapı değiştirilmiş, daha ince ve zarif bir dış görünüş elde edilmiş. Eski modellerde asla tatmin edici olmayan sol kontrolcü, şimdi 4 adet düğmeyle değiştirilmiş. GP2X Wiz'de ekran 2.8" boyutunda, dokunmatik ve OLED teknolojisine sahip. Çözünürlük 320x240 piksel.

    Kalem pille çalışan eski modelin aksine, yeni GP2X'de dahili olarak 2000mAh'lik bir Li-Ion pil var, pil adaptörle ya da USB üzerinden şarj edilebiliyor.

    Yeni eklenen Flash 7 desteğiyle birlikte her türlü medya formatını (MPEG4, xViD, DivX, MP3, OGG, WAV) destekleyen GP2X Wiz, 533 MHz hızında bir ARM9 işlemcisiyle çalışacak, 1 GB dahili depolama alanı içerecek.

    Ekim ayında piyasaya çıkması beklenen GP2X Wiz, dahili olarak bir çok oyun içereceği gibi, ilerleyen haftalarda da bir çok yeni oyunun piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bu marifetli cihazın öngörülen ABD satış fiyatıysa 179$. Üretici firma GPH'nin aktif olarak çalışan bir Türkiye dağıtıcısı olduğu düşünülürse, GP2X Wiz'in de kısa sürede ülkemize ulaşacağı düşünülebilir.

     GP2x yenileniyor: GP2X Wiz


     GP2x yenileniyor: GP2X Wiz



    İnceleme Levent Pekcan Tarafından Yapılmıştır.
    Ana Sayfa



  • elveda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.