Kullanıcı Adı:
Şifre:

GreenCard Çekilişi [2020 BAŞVURULARI]
Mr Erym
Konu Sahibi

17 Ağustos 2016; 20:34:48
Katılacağım bu çekilişe.

İlgililere duyurulur.

Başlangıç: 3 Ekim 2018 (EDT) (GMT-4)

Bitiş: 6 Kasım 2018 (EST) (GMT-5)

Resmi Başvuru Sitesi: https://www.dvlottery.state.gov/ Ayrıca bu siteden kazanıp kazanmadığınız öğrenilebiliyor. Check status diyip continue basın açıklan ekrandaki istenen bilgileri (confirmation number:kayıt sonunda size verilen kod, last/family name:soyadınız sadece, year of birth: doğum yılınız, ve resimdeki karakterler) doldurup bakacaksınız.

Eğer kazanırsanız, vizeyi alabilmek için ya ;

lise eğitiminizi tamamlamış olmalısınız

ya da ;

son 5 yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız
İş deneyimlerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için O*Net Online veri tabanı ( https://www.onetonline.org/ ) kullanılıyor. Bu sitede birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekleri yapıyorsanız vizeyi alabiliyorsunuz. Mesleğinize dayanarak çekilişe katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri tabanında iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.

Bu yıl sonunda liseden mezun olacak kişiler yahut açık lise diploma sahipleri de başvuruya katılabilirler. Ankara Amerikan Konsolosluğu, mülakat zamanı lise ya da daha üst bir diplomanız olduğu sürece çekilişin eğitim şartını yerine getirdiğinize kanaat getirmektedir.

Ayrıca bunlar dışında, doğduğunuz ülkenin de çekilişe katılmaya uygun olması gerekiyor. Türkiye veya Azerbaycan doğumlu kişiler çekilişe katılabilirler. Eğer doğduğunuz ülkenin çekilişe uygun olup olmadığını bilmiyorsanız bu konuda sorabilirsiniz.


BAŞVURU FORMUNDA SORULAN SORULAR VE AÇIKLAMALARI ŞÖYLEDİR:

1. Name (isim)
isminizi pasaportunuzdaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.

last/family name: soyisim
first name: isim
middle name: ortanca isim

2. Gender (cinsiyet)

male: erkek
female: kadın

3. Birth date (doğum tarihi)

day (gün)
month (ay)
year (yıl)

4. City where you were born (doğum yeri)

Buraya nüfus cüzdanınızdaki doğum yeri hanesinde yazan yeri yazmalısınız. Eğer nüfus cüzdanınızda 'Merkez' yazıyorsa, ilin ismini de yazabilirsiniz.

5. Country where you were born (doğduğunuz ülke)

Buraya vatandaşı olduğunuz ya da yaşadığınız ülkeyi değil, doğduğunuz ülkeyi yazmalısınız. Eğer doğum yeriniz şu an başka bir ülkeye aitse, günümüzdeki ülkenin ismini yazabilirsiniz.

6. Country of eligibility for the DV program (çekilişe uygunluk ülkesi)

Eğer çekilişe katılmaya uygun bir ülkede doğduysanız, bu kısımdaki soruya evet diyebilirsiniz. Eğer doğduğunuz yer çekilişe katılmaya uygun olmayan bir ülke ise, eşinizin doğum yerini ya da anne ve babanızın (eğer ikisi de o ülkede doğmadıysa ve siz doğduğunuzda geçici olarak o ülkede bulunuyorlarsa) doğum yerini de uygunluk ülkesi olarak yazabilirsiniz. Bu aşama ile ilgili sorun yaşıyorsanız sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.

7. Entrant photograph(s) (başvuran fotoğrafları)

Başvuru sahibi ve başvuruya eklenen herkes için güncel bir fotoğraf eklemeniz gerekiyor. Fotoğraf ayrıntıları ve evde nasıl fotoğrafı çekeceğinizi öğrenmek için şu konuyu ve konudaki video'yu inceleyebilirsiniz.

8. Mailing address (posta adresi)

In care of - (eğer postayı sizin dışınızda biri alacaksa)
Address Line 1 - (adres 1. satır)
Address Line 2 - (adres 2. satır)
City/Town - (ilçe)
District/Country/Province/State - (il)
Postal Code/Zip Code - (posta kodu)
Country - (ülke)

Not: Türkiye ve ABD farklı idari yönetim sistemleri kullanmaktadır, o nedenle "province" kısmına adresinizdeki "şehri", "town" kısmına adresinizdeki "ilçeyi/semti" yazmanız bir soruna neden olmaz. Zaten farklı bir kullanımda adreste bilgi kaybı yaşamış olursunuz.

9. Country where you live today (şu an yaşadığınız ülke)

10. Phone number (optional) (telefon numarası - yazmanız isteğe bağlı)

11. Email address (e-mail adresi)

Bu kısma önümüzdeki yıl da erişiminizin olacağı bir e-mail adresi yazın.

12. Highest level of education you have achieved, as of today (bugün itibariyle erişmiş olduğunuz en yüksek eğitim seviyesi)

(1) Primary school only - ilkokul
(2) Some high school, no diploma - lise terk ya da hala lise öğrencisi
(3) High school diploma - lise diploması
(4) Vocational school - yüksekokul diploması
(5) Some university courses - üniversite terk ya da üniversite öğrencisi
(6) University degree - üniversite diploması
(7) Some graduate-level courses - yüksek lisans terk ya da yüksek lisans öğrencisi
(8) Master’s degree - yüksek lisans derecesi
(9) Some doctoral level courses - doktora terk ya da doktora öğrencisi
(10) Doctorate - doktora derecesi

13. Current marital status (şu anki medeni durumunuz)

(1) Unmarried - bekar
(2) married and my spouse is NOT a U.S. citizen or U.S. Lawful Permanent Resident (LPR) - evli ve eşiniz Green Card sahibi yahut ABD vatandaşı degil
(3) married and my spouse IS a U.S. citizen or U.S. LPR - evli ve eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı
(4) divorced - yasal olarak boşanmış
(5) widowed - dul
(6) legally separated - yasal olarak ayrı yaşıyor

Eğer yasal olarak evliyseniz eşinizi de başvuruya eklemelisiniz. Eğer eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı ise başvuruya eklemenize gerek yoktur.

14. Number of children (çocuk sayısı)

Hayatta olan, 21 yaş altı ve bekar olan bütün çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Çocuklarınız üvey, evlat edinilmiş ya da velayeti eski eşinizde olsa dahi, ayrıca ABD'ye sizinle gelmeyecek olsalar bile çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Fakat, ABD vatandaşı olan ya da Green Card sahibi olan çocuklarınızı başvuruya eklemenize gerek yoktur.

EŞ BİLGİLERİ KISMI

Name (isim ve soyisim)
eşinizin ismini pasaportundaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.
13a. Last/family name: soyisim
13b. First name: isim
13c. Middle name: ortanca isim
13d. Birth date (doğum tarihi)

Day (gün)
Month (ay)
Year (yıl)
13e. Gender (cinsiyet)

male: erkek
female: kadın
13f. City where spouse was born(eşinizin doğum yeri)
13g. Country where spouse was born (eşinizin doğduğu ülke)
13h. Spouse Photograph (eşinizin fotoğrafı)

ÇOCUK BİLGİLERİ KISMI

Name (isim ve soyisim)
Çocuğunuzun ismini pasaportundaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.
14a. Last/family name: soyisim
14b. First name: isim
14c. Middle name: ortanca isim
14d. Birth date (çocuğunuzun doğum tarihi)

Day (gün)
Month (ay)
Year (yıl)
14e. Gender (cinsiyet)

male: erkek
female: kadın
14f. City where child was born(çocuğunuzun doğum yeri)
14g. Country where child was born (çocuğunuzun doğduğu ülke)
14h. Child Photograph (çocuğunuzun fotoğrafı)


ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

-ALINTIDIR-

- Eğer cebiniz de 10 bin dolar minimum para yoksa hiç yoksa b2 b1 seviyesi ingilizceniz yoksa BAŞVURMAYIN.Üstelik ailenizden binlerce km uzakta olacağınızı da hesaba katın.

- BU 18 YAŞINIZA GİRDİNİZ DİYE BAŞVURABİLECEĞİZ BİR KART DEĞİLDİR.

- Geçen sene ekşide adamın biri bu konuda pişmanlığını dile getiriyordu. 18 inde başvurmuş mülakata vs gitmemiş yıllardır tekrar başvuruyordu ve sonuç sıfır hatta adam kanada göçmenlik vizesi mülakatında bu nedenden elenmiş. Yani başvurdunuz çıktı ve gitmediniz bu ilerde sizin başınızı ağrıtabilir ( yurtdışında iş bulup gitmeye çalışınca ya da gezme amaçlı gitmeye çalışınca )

- ÜSTELİK ÇIKAR DA PARAYI DENKLEŞTİREMEZ VEYA MÜLAKATTA ELENİRSENİZ BU DURUMA DÜŞERSİNİZ.

- BU FORUMUN YAŞ ORTALAMASI 20.HAYATINDA 1000 DOLARI BİR ARADA GÖRMEMİŞ NE KADAR BOŞ ADAM VARSA BAŞVURMA KARDEŞİM BU BEDAVA DEĞİL ÖĞREN ARTIK ŞUNU.ÜSTELİK GELECEĞİN İÇİN DE HATA YAPIYORSUN GİDEBİLECEĞİN ZAMAN DA GİDEMEYECEKSİN.

- ADAM DA A2 BİLE İNGİLİZCE YOK BAŞVURUYOR MÜLAKAT VAR BU İŞTE SİZE ÇIKTI DİYE KESİN OLARAK ALMIYORSUNUZ.

- HADİ GİTTİN BİR ŞEKİLDE YAPAMADIN GERİ DÖNDÜN KART YANDI ORADA KESİNLİKLE BELLİ BİR SÜRE KALMAN GEREK.

- DÜNYANIN EN SIKI GÖÇMENLİK İŞLERİNDEN BİRİ BU SEN ADINI SOYADINI YAZDIN DİYE YARIN UÇAK BİLETİNİ AL GEL DİYE BİR ŞEY YOK.

- Kanada ile Usa ne alaka diyen olursa ağzına kürekle vururum.Usa turist vizesi olan adam Kanada turist vizesini alması 1 saat bile sürmüyor.Bu ülkeler genelde tüm göçmenlik işlerinde vs sizin hakkınızda data tutar ve yarın bir gün önünüze çıkar.

-ALINTIDIR-

Edit: Her yıl dünyadan milyonlarca kişinin de başvurduğunu hatırlatmakta fayda var. Bunlardan sadece 50.000 kişi kabul edilmekte.

Hadi inş. çıkar ya





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Erym -- 6 Ekim 2018; 15:26:11 >


En Beğenilenler Tüm Yorumları Aç

O çekiliş dhden birine çıksın,Çanağa OBAMA yazmassam adam değilim
Edit: Ulan
huseyinadukeeee - 2 yıl önce
Gidecek gitmeyecek herkes başvursun tamam mı?

Gerçekten gitmeye ihtiyacı olanlara çıkma şansı düşsün yani.

Bizim millet sever böyle şeyleri.
jewel_ma20 - 2 yıl önce
Çekilişe katılmak istiyorum yazsak yeterli olmazmı?
huseyinadukeeee - 2 yıl önce
5000 tl maaşla çalışan bir memur olarak başvurumu yaptım. Çıkarsa gitmem ülkemi bırakamam. Enflasyon var diyoruz ama onlar da meyveyi taneyle alıyor. Şaka şaka çıkarsa ertesi biletimi alır giderim....
dtsaykopat - 2 yıl önce
Bence İngilizce bilme şartı konulmalı, en azından bir seviyede bilmeli, böyle iş mi olur?
A.F.Y.D - 2 yıl önce
Profilindeki sensen geliyorum
Volkan1x - 2 yıl önce
O bu degilde ulke gundeminde takilan bazi aktrol diye tabir ettiğimiz tiplerde takiliyor bu konuda oglum hani memleket mükemmeldi ne oldu green card peşinemi düştünüz ulan siz az çakal değ...
Haşin_ErKeK - bir yıl önce
başvurdum umarım amerigan olacam

buda fotom





(Görsel)
07kubi07 - 2 yıl önce
Greencard çekilişini kazananların %60'ı ABD'e gitmiyormuş.
Lütfen gitmeyecek olanlar başvurup başkalarının haklarını da gasp etmesinler.
semantik41 - 2 yıl önce

Iffy-Piffy
17 Ağustos 2016; 20:41:22
Yok mu benimle gelen U.S.A'ya
İngilizce bilmek şart değil bu arada. Orada öğreniriz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Buna gelen 3 yanıtı gör.


Volkan1x
17 Ağustos 2016; 20:46:02
Profilindeki sensen geliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @I-run


Transskek
17 Ağustos 2016; 20:47:28
hemen gitmeyeceksen sıkıntıymış galiba

Buna gelen 2 yanıtı gör.


burdaki mühendislik diplomasıyla orda iş bulur muyuz acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Buna gelen 1 yanıtı gör.


Iffy-Piffy
17 Ağustos 2016; 20:49:41

quote:

Orijinalden alıntı: Transskek

hemen gitmeyeceksen sıkıntıymış galiba

Gitmeyecek gibi bir halim mi var aşkusu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Buna gelen 1 yanıtı gör.


Koios
17 Ağustos 2016; 20:50:54
Tam aksine birkaç sene sonrasından itibaren geçerli oluyor zaten.


Bu mesajda bahsedilenler: @Transskek


Lionel Fusco
17 Ağustos 2016; 20:51:41
Çekilişe katılmak istiyorum. Bende var ama yedek olsun



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



Transskek
17 Ağustos 2016; 20:52:50
quote:

Orijinalden alıntı: I-run


Alıntıyı Göster
Gitmeyecek gibi bir halim mi var aşkusu

iyi git



A.F.Y.D
17 Ağustos 2016; 20:53:26
Bence İngilizce bilme şartı konulmalı, en azından bir seviyede bilmeli, böyle iş mi olur?

Buna gelen 1 yanıtı gör.


Iffy-Piffy
17 Ağustos 2016; 20:57:54
https://www.dvlottery.state.gov
Ücretsiz başvuru sitesini koydum.

Başvurular sonuçlandıktan sonra en az 2 yıl gibi bir sürenin geçmesi gerekiyor. En erken 2018'de kabul ediliyorsunuz ABD vatandaşı olarak, 2 yıl neyin nesi olduğunuz bir güzel araştırılıyor FBI abilerimiz tarafından. Hakkınızda olumsuz bir şeye rastlamamaları halinde ABD vatandaşlığına kabul ediliyorsunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Buna gelen 3 yanıtı gör.


Eisenmate
17 Ağustos 2016; 21:00:20
sonra ağlıyorlar sokakta millet arapça konuşunca.


Bu mesajda bahsedilenler: @A.F.Y.D


A.F.Y.D
17 Ağustos 2016; 21:07:56
confirmation number ne?

edit: 1 ekimde mi başvuruluyor?



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.F.Y.D -- 17 Ağustos 2016; 21:09:00 >

Buna gelen 1 yanıtı gör.
Bu mesajda bahsedilenler: @I-run


Iffy-Piffy
17 Ağustos 2016; 21:08:50
Tel No'nu yazacaksın

++
1 Ekim 00:00 Başlangıç
31 Kasım 23:59 Bitiş



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I-run -- 6 Ekim 2016; 19:55:32 >

Buna gelen 4 yanıtı gör.
Bu mesajda bahsedilenler: @A.F.Y.D


A.F.Y.D
17 Ağustos 2016; 21:12:20
am dv2018 eylül 2016'da başlayacak diyor, ihtiyacım yok ama sınırsız oturma izni iyi olur, ABD'ye vizesiz girer çıkarım


Bu mesajda bahsedilenler: @I-run


Peekay
17 Ağustos 2016; 21:16:43
Bi arkadaşa çıktı, çocuk ingilizce namına birşey bilmiyordu, 6 ayda konuşur hale geldi.
Mecburiyet adamı profesör yapar.

Bu arada bana çıkmadı geçen yıl, yine başvurucam.
Umarım çıkar.



A.F.Y.D
17 Ağustos 2016; 21:32:44
beni de ekle listeye, ben lise 3 terk yaptım 1 sene ara verdim daha doğrusu sıkıntı olur mu? şu anda lise mezunu olmam lazım.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.F.Y.D -- 17 Ağustos 2016; 21:33:31 >

Buna gelen 1 yanıtı gör.
Bu mesajda bahsedilenler: @I-run


Iffy-Piffy
17 Ağustos 2016; 21:37:51

quote:

Orijinalden alıntı: A.F.Y.D

beni de ekle listeye, ben lise 3 terk yaptım 1 sene ara verdim daha doğrusu sıkıntı olur mu? şu anda lise mezunu olmam lazım.

GREENCARD BAŞVURU ŞARTLARI
Lise veya dengi okul mezunu olmak;
Eğer lise veya dengi bir okul mezunu değilseniz son 5 yılın 2 yılında, en az 2 yıl eğitim veya tecrübe gerektiren bir meslekte çalışmış olmanız ve bunu belgeleyebilmeniz gerekmektedir.
Eğer lise veya dengi okul mezunu iseniz iş tecrübesi aranmaz.
İngilizce bilmeniz kesinlikle şart değildir.

Çekilişe başvurularda bir yaş sınırlaması yoktur.
Çekilişe başvuruda bulunmak için mesleğinizin, yaşınızın, yüksek lisansın, üniversite mezunu olmanızın veya sertifikalarınızın hiç bir etkisi yoktur.
Başvurunuz için önem taşıyan tek şey bilgilerinizin bir kerede, eksiksiz ve hatasız doldurularak başvuru süresi içerisinde Amerika yetkili mercileri tarafından belirtilen elektronik transfer sayfasından yapılmasıdır.
Bütün başvurular eşit şansa sahiptir.

Şansınızı artırmanın tek yolu, eğer evliyseniz eşiniz adına da başvuru yaparak şansınızı ikiye katlamaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Buna gelen 2 yanıtı gör.


A.F.Y.D
17 Ağustos 2016; 21:39:38
bu durumda okulu 1 yıl önce bıraktığım için en az 2 yıl eğitim görmüş oluyorum sanırsam

hay ben bunların yapacağı işe, ingilizce bilme zorunluluğu yok ama lise mezunu olma şartı var



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.F.Y.D -- 17 Ağustos 2016; 21:40:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @I-run


pcdaly
17 Ağustos 2016; 21:47:33
bizim uni de bi cocuk vardi, ingilizce de bilmiyor, amerikaya gitme heveside yoktu. ingilzce ogrenmeye niyeit yoktu :D
arkadasi bunun adininada basvurmus, cocuga cikti green card :D ama gidip almadi



GreenCard Çekilişi [2020 BAŞVURULARI]