Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: caga17
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
39
Favori
127.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Müjde olması gereken olacak sanırım af geliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanSen -- 15 Temmuz 2014; 3:50:02 >
  • arkadaşlar haciz falan gelmez panik yapmayın.. en fazla sağlık hizmeti alamassınız o kadar gss borcu olan ülkede milyonlarca insan var kime hacize gidicekler yada sonuç ne olur biliyormusunuz kavgalar tartışmalar allah korusun kan bile akar..


    bu gss ölü doğan bir çocukdur işlemiyor çalışmıyor bu alenen belli.. milleti zorla borçlandırarak bu işin çözümü olmıycağı belli..

    8.5 milyar lira toplaması gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kasasına, bugüne kadar yaklaşık 300 milyon lira girmiş bu gss olayından..
    Anlayın artık bu sistemin nasıl işlemediğini çalışmadığını nerdeyse kimse ödememiş borcunu...

    af çıksada ben ödeniceğini sanmıyorum.. af bir çözüm değil..

    bu sistemin kalkaması lazım insanları zorla borçlandırmanın bir mantığı yok isteğe bağlı yapsınlar isteyen zaten gönüllü gss li olur istemeyen olmaz.. bu kadar basit..

    daha bu sistem yapdılar ibr yıl geçmedi 8.5 milyar tl almaları gereken parayı alamadılar bu sistemin 5 -10 yıl sürse bu mevla akıl almaz boyutlara ulaşır.

    Gariban işsiz adamdan zorlada gırtlağına yapışıpda parada alamazlar isyan çıkar delirir çıldırır insanlar..
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Sağlık hizmeti alamazsın derken nasıl yani.Ücretsiz sağlık hizmetimi alamayız demek istedin.Mesela hastaneye gittikten sonra senin Gss borcun var arkadaşım sen muayene olamazsın hadi sana güle güle mi derler.

    Benim merak ettiğim asıl soru şu. Yoksa parayı cebimizden mi ödemek şartıyla muayene olabiliyor muyuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

    Sağlık hizmeti alamazsın derken nasıl yani.Ücretsiz sağlık hizmetimi alamayız demek istedin.Mesela hastaneye gittikten sonra senin Gss borcun var arkadaşım sen muayene olamazsın hadi sana güle güle mi derler.

    Benim merak ettiğim asıl soru şu. Yoksa parayı cebimizden mi ödemek şartıyla muayene olabiliyor muyuz?

    tabiki sigrota hizmeti alamassın gss nin sana sunucağı hizmeti alamassın o kadar.. paranla muayene olursun kim ona bir şey diyebilirki.. yada özel sağlık sigortan varsa kullanabilirsin ..

    şuda var işin komik yanı gss li olsanda muayene ücreti alıyorlar gene..
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman param ile muayene olacaksam sorun yok.Benim asıl korktuğum nokta hastaneye gittimde senin Gss borcun var arkadaşım sen muayene olamazsın demeleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polat_can_

    quote:

    Orijinalden alıntı: doruxx

    Arkadaslar merhaba. Bende bu gss yuzunden magdur durumdayim. Bu sene myodan haziran ayinda mezun oldum. Acikogretim kayitlarini bekledim ve bu ay kaydimi yaptirdim. Gss borcu sorguladigimda 780 tl civari borc gozukmekte. Bu durumda cikan borc icin ne yapmaliyim ? Bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurler..


    bende myo okuyorum dostum, azami öğrenim süremi doldurduğum için yani 4 sene dolduğu için temmuz ayından beri gss bana borç yazdı, aöf kayıtlarını bekledim, bende yeni yaptırdım kaydımı. bugün öğrenci belgesi alıp sgk ya gittim, mart ayına kadar sgk dan yararlanıcam ama gss borcunu silmiyor. Diyor ki temmuz ayından itibaren gss li olmuşsun, onu gelir tespiti yaptırıp halletmen gerekiyor. Sanki aöf kayıtlarını temmuzda açtılarda ben kaydolmadım devlet nerden para götürsem diye bakıyo ya

    ben bu olayı tamamen her şeyin para olduguna kanaat getirdim tamamen başka bi açıklaması yok
  • herifler ben çalışırken çalışmıyor sayıp borç çıkartmışlar,günlerce onunla uğraştım borcu düşürdüler ama o parayı da ödmeye niyetim yok, vicdanları varsa almadığım hizmetin borcu yüzünden gelsinler hapse atsınlar.
  • Dikey geciste benimde basıma geldi 400 tl . Mezuniyet tarihi ile kayıt tarihi arası 2 ay oldugu icin. Ayrıca babama da 1000 tl geldi bi isten digerine geciste arada 4 ay boşluk oldugu icin. Boyle hükumetin a.. Ben yeter artık ona zam buna zam vergi desen aldı basını gitti mecbur siyaset konuşmak zorunda kalıyoruz fakirin asgari ücretlinin çalışmayanın is bulamayanın günahı ne amk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanerArslann -- 2 Şubat 2014; 1:20:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kurumdakiler hakkaten gerizekalı sanırım.Askere gitmeden önce gittim yazı verdim böyle böyle efendim askere gidiyorum gss primi çıkarmayın gibisinden.
    Bu aradada 4 ay kadarda işsizim arada 1 ay kadar sigortalıda çalıştım.
    Aklıma takıldı sorgulayım dedim 9 dönemlik 985.00 tl lik borç çıkartılmış yahu o kadar dilekçe verdik arkadaş ne halt etmeye askerlikteki süreme de gss çıkartıyorsun.Onuda geçtim hemen resen ne ara farkedip gss li yapıldım onuda bilmiyorum.Askerlik şubesinden yazı alıp 6 aylık borcu sildireyim en azından.Ayrıca geri kalanını ödemeyi düşünmüyorum.Bana göre kocaman bir haraç aldıkları para.
    Ayda alemde bir gidiyoruz hastaneye doktora onada kalkıp muayene ücretini ilaç alırken geçiriyor üstüne ilaç yüzdesi öde eee birde gss öde.Ulan baştakiler yatacak yeriniz yok be...
  • Akıl sağlığı bozuk bu sistemi getiren kişilerin...2012 de askerdedım hıc haberım yok ne oldu ne bıttı ama dayamıslar neyse öğrendım soyle 3-4 ay once gıdıyım yaptırayım dedım gelır testını .adam sordu sızın gelırınız varmı yok dedım ozaman dedı gıderlerınızı gelır olarak gosterecez dedı.hayda sen gıderımı ne yapcaksın... çalışmıyorum işim yok babamın verdığı 3-5 kurus harclık var olsun dedı gıderınız gelırdır dedı iyi dedık sacma sapan sorular sordular soruların ıcerığıne gırmıyorum ...neyse 2.500 lıra borc vardı ama teblıgat falan gelmemıstı 1 ay gecmeden teblıgat geldı aylık 42 lıra odeyeceksınız ayrıca 800 lıra borcunuz var.15 gun içinde dilekce yazıp itiraz etme hakkınız var şimdi ben gss istemiyorum dıye ıtıraz etsem ne dıye değerlendırırler? 28 yasındayım abartmıyorum 15 senedır ne hastanesıne gıttığım var nede ılacını aldığım var zaten vasıyet ettım ölürsem bıle çöpe atın benı bu ülkenin ne doktoruna emanet edın nede hastanesıne sokun dıye.. ''ödemiyecem ben bu parayı kesınlıkle'' param yok işim yok partısının ıcındede akrabam tanıdığım yok acaba yanlıslık edıp eve hacız getırırlermı? bı yandan da keşke oyle bısey olsa eve hacız gelse evı atese versem.
  • Merhabalar..
    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevineceğim.

    25 yaşını geçmiş üniversite öğrencisiyim.Geçen rahatsızlandım özel hastaneye gittim(daha öncede sürekli gittiğim).Kayıt sırasında sistemin provizyon vermediğini 100 küsür Tl fiyatla muayene olabileceğim söylendi.Doğal olarak muayene olamadım ve evin yolunu tuttum.Daha önce babamın üzerinden sigortadan yararlanabiliyordum (emekli sandığı). Biraz araştırdım ve GSS ile karşılaştım.7 dönem borcu olarak faiziyle birlikte 400 küsür lira borç gözüküyor.Sorularıma gelecek olursak.

    1. Bu borç 25 yaşını geçtiğim için otomatikmi geldi ? (6 7 ay part time sigortalı çalışıyordum bir ara onun farkımı yoksa ? )
    2. Bu borcu sildirebilme imkanım varmı? . (25 yaşını geçmiş üniversite öğrencisiyim)
    3. Sigortadan şuan faydalanabiliyormuyum ? Özel hastaneden faydalanamıyorum. Devlet hastanesinde de mi durum aynı olur ?
    4. Faydalanamadığımı farzedip Bu borcu hemen yatırırsam sigorta ve sağlık hizmetlerinden hemen faydalanabilirmiyim? (özel hastaneler dahil)

    Ve son olarak 25 yaşını geçmiş bir üniversteli olarak şuan ne yapmam gerekiyor ? Okulun bitmesine daha 2 yıl var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatabo -- 6 Şubat 2014; 19:02:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

    quote:

    Orijinalden alıntı: drekt_pitt

    Akıl sağlığı bozuk bu sistemi getiren kişilerin...2012 de askerdedım hıc haberım yok ne oldu ne bıttı ama dayamıslar neyse öğrendım soyle 3-4 ay once gıdıyım yaptırayım dedım gelır testını .adam sordu sızın gelırınız varmı yok dedım ozaman dedı gıderlerınızı gelır olarak gosterecez dedı.hayda sen gıderımı ne yapcaksın... çalışmıyorum işim yok babamın verdığı 3-5 kurus harclık var olsun dedı gıderınız gelırdır dedı iyi dedık sacma sapan sorular sordular soruların ıcerığıne gırmıyorum ...neyse 2.500 lıra borc vardı ama teblıgat falan gelmemıstı 1 ay gecmeden teblıgat geldı aylık 42 lıra odeyeceksınız ayrıca 800 lıra borcunuz var.15 gun içinde dilekce yazıp itiraz etme hakkınız var şimdi ben gss istemiyorum dıye ıtıraz etsem ne dıye değerlendırırler? 28 yasındayım abartmıyorum 15 senedır ne hastanesıne gıttığım var nede ılacını aldığım var zaten vasıyet ettım ölürsem bıle çöpe atın benı bu ülkenin ne doktoruna emanet edın nede hastanesıne sokun dıye.. ''ödemiyecem ben bu parayı kesınlıkle'' param yok işim yok partısının ıcındede akrabam tanıdığım yok acaba yanlıslık edıp eve hacız getırırlermı? bı yandan da keşke oyle bısey olsa eve hacız gelse evı atese versem.

    Bunların hakkaten kafası çalışmıyor..

    Benimde var borç Nisan ayından beri işsizim bakmaya korkuyorum valla. En son 500lerdeydi, bıraktıp sonra takip etmeyi.

    Nereye gidip yaptırdın testi ve nasıl sorular soruyorlar?

    hocam ilçe kaymakamlığına gittim . valilik yada kaymakamlığa gıdıyorsun. orada sözde adı sosyal yardımlasma dayanışma derneği var form falan vermıyorlar adam bı takım sorular soruyor evınde fırın varmı yakıt olarak ne yakıyorsun biri veya birilerinden para yardımı alıyormusun. sıgara alkol ıcıyormusun. çamasır makınen varmı internet varmı tv varmı tv tüplümü lcdmı ledmı plazmamı:D abartmıyorum sorular bunlar ve türevleri. ödemiyeceğim gelsinler eve haciz getirsınler şartım olsun dokeceğim benzını yakacağımm kaybedecek birşeyim yok .hiç olmasa birileri görür herhalde...
  • hatabo kullanıcısına yanıt
    1. 25 yasını gectin ve otomatikmen varlık vergisi(gss) ödemeye zorunlusun.
    2. şuanki kanuna gore mumkun değil (gss testi yaptırıp bı mıktar ındırım oluyor)
    3. gss ödediğin muddetce faydalanıyorsun...iksindede aynı olur.
    4.borcu yatırdığınızda hepsınden yararlanabılırsın

    gelir testi yaptırman gerekli diyelım ailede 4 kısı aynı evde yasıyor ve sadece baban calısıyor ve dıyelım 1500 lıra maas alıyor. bu 1500 ü 4 de boluyorsun asgari ücretin 3 de 1 den fazlaysa en dusuk 42 lıra en yuksek 200 kusur lıra oduyorsun... okulun bıtip bitmemesı bağlamıyor devletı ben askerdım devlete hızmet ettım para vermelerı gerekırken gecırdıler sağolsunlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende


    quote:

    Orijinalden alıntı: drekt_pitt

    1. 25 yasını gectin ve otomatikmen varlık vergisi(gss) ödemeye zorunlusun.
    2. şuanki kanuna gore mumkun değil (gss testi yaptırıp bı mıktar ındırım oluyor)
    3. gss ödediğin muddetce faydalanıyorsun...iksindede aynı olur.
    4.borcu yatırdığınızda hepsınden yararlanabılırsın

    gelir testi yaptırman gerekli diyelım ailede 4 kısı aynı evde yasıyor ve sadece baban calısıyor ve dıyelım 1500 lıra maas alıyor. bu 1500 ü 4 de boluyorsun asgari ücretin 3 de 1 den fazlaysa en dusuk 42 lıra en yuksek 200 kusur lıra oduyorsun... okulun bıtip bitmemesı bağlamıyor devletı ben askerdım devlete hızmet ettım para vermelerı gerekırken gecırdıler sağolsunlar..

    En yüksek 100 TL değil mi

    değil dostum hane içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise bu kişilerin primleri devlet tarafından ödeniyor. aylık geliri
    asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar 40,86 TL,
    asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar 122,58 TL,
    asgari ücretin iki katından fazla olanlar 245,16 TL prim ödemek durumunda.
  • beyler gss borcumuz olsada sgklı işe girdiğmizde sağlıktan ücretsiz faydalanabiliyormuyuz ??
    Ödemeyi falan düşünmüyorum çünkü....
  • eğer ailenizin toplam gelırının kişi basına dusen mıktarı 300 kusuru gecıyor ıse gıtmeyın tabıkı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende


    quote:

    Orijinalden alıntı: drekt_pitt

    eğer ailenizin toplam gelırının kişi basına dusen mıktarı 300 kusuru gecıyor ıse gıtmeyın tabıkı


    Annemde babamdan emekli 300tlyi geçer kişi basi

    dostum zaten senınkını otomatık hesaplamıslardır gıtsende bısey değişmiyecek
  • Arkadaşlar benimde borcum çıkmış. Şimdi açık öğretime kayıt olsam silecekler mi borcu yoksa duracak mı hala?
  • benimde 1571 tl borcuç gözüküyor 26 yaşında üniversite öğrencisiyim yazıklar olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garsiya10

    benimde 1571 tl borcuç gözüküyor 26 yaşında üniversite öğrencisiyim yazıklar olsun

    Tam olarak hangi siteden bakabiliyoruz bulamadim bir turlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.