Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
39
Favori
127.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TroubleTrouble


    quote:

    Orijinalden alıntı: garsiya10

    benimde 1571 tl borcuç gözüküyor 26 yaşında üniversite öğrencisiyim yazıklar olsun

    Tam olarak hangi siteden bakabiliyoruz bulamadim bir turlu

    http://www.sgk.gen.tr/ssk/gss-borc-sorgulama.html

    burdan


    benim 3500 lira borcum varmış :D 28-02-2012 den beri dedim gardaş hayırdır. ben 8 senedir hastaneye gitmedim siz bana kitlediniz böyle borcu ayrıca ben öğrenci + askerlik yaptım ne ayak tamam abi falan filan sildirdim.




  • xako X kullanıcısına yanıt
    Kişi kaydı bulunamadı diyor
  • beyler bu saçmalık nedir Allah aşkına ? tesadüfen bir gireyim bakayım neymiş diye şok oldum resmen .yaklaşık 3 yıldır hastaneye gitmiyorum ilaç almıyorum ne borcu bu hiç bi bilgim yok

    GSS PRİM BORCU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 13 Şubat 2014; 0:58:56 >
  • bu kazığı yiyip hala bu iktidara oy veren kesim var işte sırf bu gss primi yüzünden hala bunlara oy verenlere hakkımı helal etmıyorum, diğer tarafta umarım cayır cayır yanar bu yasayı kararlaştırıp onaylayanlar, halkından haraç kesen bi devlet söz konusu burda ne medya ne basın bu konuyu irdelemiyor yazıklar olsun okudugum halde borç var ve yaz tatilinde boşluk oluştugu için haksız borç yazmışlar ve silmiyorlarda yemin ediyorum sinirden ölicem kaç aydır hastaneye gitmem lazım gidemıyorum ateşe verecem bu sgk bürosunu
  • dıyelım kı lıse bıttı öss hazırlanıosunuz. lıse bıtıs tarıhınde hemen valılıklere yada kaymakamlıklara gıdıounuz. vakıflara ugrayıp gss testı yaptırın. orda sıze 40 kusur en az bır ucret cıkar. sonra öss kazandıgını sayalım. ogrencı belgenızı aynı kuruma getırıp sıstemden cıkın. okul devam ederken sıkıntı yok. okul bıtınce mezun tarıhınden sonra hemen gene aynı kuruma gıdın bıldırın durumu. tekrar her ay 40 kusur lıra yatırıcaksınız. hastaneye gıde bılıceksınız. 25 yasından buyukler ıse ogrencı olmaları işe yaramaz. bu testı her turlu yaptırmak zorundalar. ona göre ucret odıyecekler. işe gırdıgınızde kuruma bunu belırtmenıze gerek yok. zaten devlet sızın iş verenın sıze ne kadar ucret ve ne kadr sıgortalı gösterıldıgınızı bılır. ancak iş den cıktıgınızda tekrar kuruma gıdıp bıldırmeyı unutmayın. bundan sonrakı hayatınız ıse gırerken bısey yapmıyosunuz , işten cıkarken kuruma bıldırıyosunuz. şuan kı sıstemde yapılması gereken olay budur..
  • saçmalığın daniskası çalışmayan geliri olmayan insanı borçlandırmak da nedir yaa. aslında çalışmayan insana yardım yapılır bunlar borçlandırıyor nasıl bir ülkede yaşıyoruz arkadaş yaa zaten ailemize yüktük şimdi yükleri daha çok arttı nedir bu çektiğimiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garsiya10

    benimde 1571 tl borcuç gözüküyor 26 yaşında üniversite öğrencisiyim yazıklar olsun

    Duracak borcun. Öğrenci değilsen borç yazılıyor.
  • 25 yaştan ufağım, onu söyleyeyim başta. Ben Kasım 2013 gibi gittim öğrenci olduğumu söyledim. Eylül 2013'den sonrasını sileceklerini söylemişlerdi ve borcum 790 TL idi. Sildirdikten sonra bakmamıştım ne kadar kaldığına ama şimdi bi baktım 1029 TL gözüküyor. Gelir testi yaptırmıştım, mantıken en düşük çıkması lazım ödeme olsa bile, ki Ocak 2012 - Kasım 2013 arası 790 TL çıkması bunu gösteriyor. Şimdi ben bu olayı anlamadım valla. Hem öğrenci olduğumu göstermişim, hem de ödemeye tabi olsam bile en düşük ücreti borçlanmam gerekirken 3 ay 300 küsür lira artış olmuş borçta. Şaka mı bu? Devlete bak arkadaş. Galiba ayakkabı kutuları tam dolmamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her Kuyuya Taş Atan Deli -- 20 Şubat 2014; 6:15:26 >
  • beyler ben 4.sınıfım. 2.kez 4.sınıfı okucam. güz döneminden dersim yoktu o yüzden kayıt yapmadım. bahar döneminden 2 dersim var ona kayıt yapcam

    şimdi benim sorum bu dersim olmadığı için kayıt yaptırmadığım güz dönemi için 500 küsür tl GSS borcu çıktı. ama ben o dönemde kayıt yaptırmadığım , dolayısıyla öğrenci olmadığım için aöf'e gidip öğrenci belgesi alamadım. bu yüzden sgk'ya da gitmedim. sizce sildirmenin yolu var mı bu borcun? dersim olmadığı halde hikayeden aöf'e kayıt olsaydım 250 tl ödicektim. kayıt olmadım şimdi sgk'ya 500 küsür tl mi ödicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bastien -- 23 Şubat 2014; 12:34:40 >
  • Bu ne şimdi?

    GSS PRİM BORCU
  • merhaba,

    bende tesadüfen bakayım dedim 2370 gibi bir borcum göründü,
    2012 8 aydan beri olan borc.

    anlamadığım ben o aydan bu zamana kadar hep ssk işte calıştım. ssk hizmet dökümünde de görünüyor. borcu nasıl uydurdular.!!!!

    işsiz gariban kişileri borçlandırmaya yönelik bir sistem.
    Olan her zaman garibana oluyor zenginler siyasetciler durmakl yok yola devam...
  • Şimdi devlet hastanesine gidip muayene olmak istesem ücreti orda mı alıyolar yoksa eczanedemi ödüyoruz.Eğer kan tahlili falan isterlerse onun içinde para ödüyormuyuz ?
  • SGK'YA gittim borcu sıfırlattım karıya sorduk sıfırlandımı evet sıfırlandı dedi şimdi 2300 TL borç yazıyor ne saçma bi sistem lan bu

    Hemde güya 2 kere sıfırlattım lan gelir testide yaptırdım öğrenci belgeside verdim daha ne yapayım.
  • ben böyle saçma sistemin taaaaaaaaaaaaaaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayko545454

    Şimdi devlet hastanesine gidip muayene olmak istesem ücreti orda mı alıyolar yoksa eczanedemi ödüyoruz.Eğer kan tahlili falan isterlerse onun içinde para ödüyormuyuz ?

    bu sorunuza ben cevap veriyim,

    Bel fıtığı oldum, zar zor hastahaneye gittim randevulu bi şekilde, ve muayne olamadim, GSS yüzünden,
    provizyon dedikleri yanlış hatırlamıyorsam öyle bişey ne haltsa o çıkmadığı için tedavi olamadim.

    Hem okadar bel ağrısı çek, yürü git bide böyle bişeyle karşılaş,


    teşekkürler kim bu sistemi getirdiyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husegundogdu

    quote:

    Orijinalden alıntı: hayko545454

    Şimdi devlet hastanesine gidip muayene olmak istesem ücreti orda mı alıyolar yoksa eczanedemi ödüyoruz.Eğer kan tahlili falan isterlerse onun içinde para ödüyormuyuz ?

    bu sorunuza ben cevap veriyim,

    Bel fıtığı oldum, zar zor hastahaneye gittim randevulu bi şekilde, ve muayne olamadim, GSS yüzünden,
    provizyon dedikleri yanlış hatırlamıyorsam öyle bişey ne haltsa o çıkmadığı için tedavi olamadim.

    Hem okadar bel ağrısı çek, yürü git bide böyle bişeyle karşılaş,


    teşekkürler kim bu sistemi getirdiyse.

    Tedavi olmadım derken nasıl olamadın pek anlamadım..

    Yani Prim borcun olup masrafları cepten ödemek zorunda olduğun için mi yoksa hastanedekiler gss prim borcun var seni hiç bir şekilde muayene edemeyiz mi dediler.




  • gss borcu olanlar hastaneden sıra alırlar. gıttıklerınde ssk borcunuz var ıslem yapamıyoruz derler. GSS borcu oldugu ıcın. hastanelerın veznelerı vardır. buraya tam hatırlayamadım mıktarı ama 20 ıle 30 tl arasında bır ucret odenır ve ucretlı muane oluna bılır. GSS borcu devam ettıgınden bır sonrakımuanede tekrar bu ucretı odemek zorunda kalırsınız. GSS burcunu SGK GIDILIP ODENMESI GEREKIR. cıkacak yada cıktımı bılmıyorum ama yasa ıle sıfırlanacagı konusuluo. cunku mıllet madur oldu bu durumdan..
  • ben ilk çıktığında borçlandırılmıştım ayda 36 küsur ödüyordum sonra geçen ağustosta bir yere girdim 1 hafta çalışıp çıktım sonra gss kilitlendi borcumu göremez oldum. 1 aya yakın oldu herhalde bir kağıt geldi sgk dan ağustostan beri ödemediğim borcu hesaplamış amcamlar, bir de üzerine ödediğim prime zam yapmışlar (sanki çok gelirimiz var ya amk) 42 tl küsur olmuş. toplamda 300 ü geçiyor, ödenmedikçe de her ay katlanıyor. neyse ödemicem zaten problem değil. nasıl sosyal bir devlette yaşıyoruz anlamıyorum birde eşitlikten bahsediyorlar. benim çalışmayıp da gss ödemeyen arkadaşım var (25 yaş üstü) bu nasıl iş çözebilene helal olsun. iktidarın bize geçirdiği kazıklardan biri. aynı dertten muzdarip arkadaşlara bu akp ye kesinlikle oy vermemelerini rica ediyorum
  • Gerekli yerlere mail atalım madem,hakkımızı soralım. Mantık sınırlarına sığmıyor bu yaptıkları, hadi sgk'dan yararlandım diyelim. Bana nasıl bir fayda sağladıysa o yararlandığım müddette benden sağlamış olduğu hizmetin bedelini talep etsinler,hadi o bedelinde iki katını talep etsinler varsın olsun 100tl'lik hizmet 200tl olsun. Ama her ay neyin borcunu ödüyorum arkadaş ben. İş arıyorum 2 aydır. Spor akademisi mezunuyum, sırf iş bulacağım diye gideyim büfede tostçu olayım o zaman. Böyle olacaksa madem niye 4 yıl üniversite okudum ben arkadaş. Nasıl bir dayatmadır , kin gütmemek elde değil. İşin tuhafı kendi ailemde bana sinirleniyor sanki olayın benimle bir alakası varmış gibi...

    Ödemeyi kesinlikle düşünmüyorum ancak tepkimi sert bir şekilde dile getireceğim. Sizde buraya yazmakla sabitlemeyin kendinizi.
  • beyler ben 19 yaşındayım lise geçen sene bitti 2.seneye kaldım mezuna sanırım bana da yazılıyor bilmiyorum ama şimdi bu borç var diye işe giremiyor muyuz yoksa sadece hastanelerden hizmet mi alamıyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.