Şimdi Ara

===> Nokia 8 | Ana Konu - 5.3' QHD IPS - Dual 13MP Carl Zeiss - SD835 - 64 GB - 4 GB RAM - Oreo <=== (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.439
Cevap
56
Favori
346.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    PureView teknolojisini sanırım bir daha göremeyebiliriz. Çünkü mobil bölümün satılmasıyla artık PureView da ellerinden çıkmış oldu. Nokia'nın Microsoft ile anlaşması gerekiyor bunun için.



    Bu arada bu cihazın 6GB RAM'e sahip olduğu ne Nokia ne de GSMArena'da yazmıyor. Başlığı güncelleyin.

    Teşekkür ederim, düzelttim
  • Dxomark para alamadı herhalde kamera incelemesi yapmadığına göre. Var mı bildiğiniz güzel kamera puanlaması arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğum incelemelere göre samsung, lg, apple arasından sıyrılabilen bir performansı yok.

    Gsmarena'ya gelmiş ama orada da pek iç açıcı görünmüyor.

    Nokia 9 da eski n8 veya 808 gibi gelmezse olay bir süreliğine bitmiş görünüyor benim gözümde.

    Bu arada Gsmarena'ya pek takılmıyorum. Fotoğraflar biraz şikeli. 7 plus da özenip bezenip muhtemelen sabitleyip iso 100 1/6sn çekmişler.
    Nokia 8 de 640 iso 1/14sn çekmişler. Bazı telefonlarda iso 1000+ ve çok kısa pozlamalar görüyorum.
    Oysa ki iddiaları adil bir karşılaştırma için en düşük iso değerinde çekmeye çalıştıkları. İşlerine gelmeyeni yüksek iso ile çekmişler, tabi kalite ciddi düşüyor. Karşılaştırılamaz.



    http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=8065&idPhone2=8522&idPhone3=7534



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeon82 -- 7 Eylül 2017; 11:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xeon82 kullanıcısına yanıt
    İyi de sıyrılabilen bir performans beklemek çok da doğru bir yaklaşım değil. Artık tüm amiral gemisi cihazlarda aynı donanım var. Performans noktasında artık hiçbir cihazda sorun yok. Sıyrılabilmesi için performanstan ziyade yenilik sunulması gerek. Mesela Bothie diye bir yenilik getirdiler ki benim açımdan çok önemli ve şu an hiçbir markada yok. Yakın bir zamanda yeni bir akım başlatacak.



    GSMArena en güvendiğim sitedir. Eşit şartlarda çekmemelerinin sebebi daha çok günlük kullanım senaryolarına göre bunu yapmaları. Kullanıcı kamerayı açtığında uzun uzadıya pozlama ayarı yapmaz açar kamerayı odaklar ve çeker. iPhone 7'nin diyaframı daha geniş olduğu için yüksek iso değerlerine çıkmadan daha düşük isolarda daha temiz fotolar verir. Zaten bütün üreticilerin yaptığı da bu. Diyafram ne kadar geniş olursa sensöre giren ışık miktarı da o kadar fazla olur. Işık da ne kadar fazla olursa iso da aynı şekilde daha düşük olur. Ama asıl ustalık yüksek isolarda cihazların ne yapabildiğidir. Yüksek isoda hiçbir telefon başarım gösteremez. O yüzden sürekli diyaframı geniş tutuyorlar. Yüksek isoda başarım gösterebilmesi için sensörün büyük olması gerek. Bunu da 1/2.3"-1/3" sensörlerle yapamazsın.



    Nokia kendine has yeniliklerle sıyrılacak. Mesela OZO teknolojisi çok yeni bir teknoloji ve diğer telefonlara göre bariz bir ses kayıt kalitesi sunuyor.



    Bir de güncelleme hızı umut verici. Nokia 5 Pixel modellerinden önce eylül ayı güvenlik güncellemesini aldı. Eğer bu ritmi bozmazlarsa Nokia hızlı güncelleme özelliğiyle bile birçok kullanıcıyı kendine çekecektir. Amiral gemisi olup da aylarca güvenlik güncellemesi almayan cihazlar var. Özellikle orta ve giriş seviyesi cihazlara güncellemeleri hızlı ve pratik bir şekilde sunabilirlerse kullanıcıların güvenini de kazanmış olurlar. Üçkağıtçı Samsung'un ürününü almaktansa Nokia 6 almak daha mantıklı. Samsung'un ocak 2017'de çıkardığı C7 Pro adında bir modeli vardı. Nougat sürümü 2016'nın eylülünde duyurulmuş ve çıkalı 4(!) ay olmuştu. Normalde Nougat ile çıkması gereken telefonu Marchmallow ile çıkararak bir ilke imza attı. Böylece Android P'yi alması gereken telefon Oreo ile son güncellemesini almış olacak. Yani iki büyük güncelleme sözünden birini Nougat güncellemesini vererek yerine getirmiş oldu. Sırf güncelleme sorumluluğundan kurtulabilmek için adamlar eski sürümle cihaz çıkardı. Nokia'dan da açıklama geldi. Nokia 3, 5, 6 ve 8 Android P'yi alacak. Özellikle 3 giriş seviyesi olduğu için böylesi bir cihaza 2 yıl güncelleme verebilirse Nokia kendine çok ayrı bir yer edinmiş olacak.



    Şunu da söyleyeyim Nokia 8 olmuş bir cihaz bu şekilde bakılmasının sebebi ekran-kasa oranı. Eminim ki %80'e yakın bir ekran-kasa oranı ve OLED ile gelseydi şu an yorumlar çok daha başka olurdu. Ben o yüzden tasarımına bakmıyorum. Dış görünüşüne göre yorumlamak istemiyorum ama S8 gibi fırıncı küreğinden hallice bir telefondan çok daha orantılı bir fiziksel görünümü ve tasarımı olduğunu belirtebilirim. Özellikle o sonsuz ekran saçmalığı ayrı bir şey zaten.



    Nokia 8 uzun bir aradan sonra çıkan ilk amiral gemisi telefon. Aynı zamanda da Nokia'nın Android işletim sistemli ilk amiral gemisi. Onun da biraz etkisi var ama Nokia kalitesi tepeden tırnağa hissediliyor. İncelemelerde elde tutuş ve tasarımının çok güzel olduğunu belirtmişler. Nokia 9 çok daha sağlam gelecektir. Muhtemelen OLED ekran ve ekran-kasa oranının daha agresif şekilde geleceği bir model olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 7 Eylül 2017; 13:54:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Beklentiler farklıdır. Fi tarihte n8 ve 808 kullanmış birisi olarak kamerasını çok başarısız buldum. Albumde sony fotoğraflarının arasında eski nokia fotoğrafları parıldıyor. Z5 kamera olarak başarılı değil. Neyse ki ses kalitesi gayet iyi. Beklentim öncelikle kamera ve ses kalitesinin en üst seviyede olması. çünkü yıllardır telefonlarımı bu yönde kullanıyorum. Diğer ihtiyaçlarımı birçok üst seviye android cihaz karşılar. Genel cihaz performansı olarak zaten birçok cihaz çoğu insanın beklentisini karşılayacaktır. Eski nokialar oled ekranlıydı, 8 de de bekliyordum ama maalesef yok. Tasarım olarak da cihazı beğenmedim. Bence olmamış bu :))

    Test senaryosunu okudum. Mümkün olan en düşük isoda çekmişler ama benim en çok önem verdiğim low light testi auto moddaymış. Keşke bu testin de düşük iso versiyonu olsaymış. Zaten auto modda kullanmıyorum kamerayı.

    Ayrıca auto moda alınca 1/6sn iso 100 e ile çekilen bir fotoğraf elle çekiliyorsa illa ki titreyecektir. Test fotoğraflarının anlamsız olması bu sebeple. Son baktığımda incelediğim cihazlar için test sonuçları anlamsızdı. Gerçek hayatta kullanılamayacak değerleri yanyana koymak anlamlı değil. Vediğim örnek bu. Çok kaliteli duran bazı düşük perde süreli örnekler gerçekten auto modda çekildiyse gerçekten bu cihazları elinize alıp foroğraf çekmek imkansız. Cihazı sabitlemek lazım.
    Çok anlamayn insanları kandırmaya yönelik örnekler mevcut bazı cihazlar için. Anlayınca da dikkate almıyorsun fazla o problemli örnekleri, ona göre yorumluyorsun.

    9 u beklemeye devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeon82 -- 7 Eylül 2017; 22:16:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    PureView teknolojisini sanırım bir daha göremeyebiliriz. Çünkü mobil bölümün satılmasıyla artık PureView da ellerinden çıkmış oldu. Nokia'nın Microsoft ile anlaşması gerekiyor bunun için.



    Bu arada bu cihazın 6GB RAM'e sahip olduğu ne Nokia ne de GSMArena'da yazmıyor. Başlığı güncelleyin.

    808 deneyiminden sonra beni kamera ve ses olarak tatmin eden bir telefon çıkmadı ve bende uzun bir süredir kamera konusunda beklentilerimi bir kenara bırakarak 3 senedir iphone 5s kullanıyorum. Bu telefon hali hazırda işlerimi gördüğü için beni yeni telefon almaya itecek tek şey kamera ve ses kalitesi olur. Bu konuda ne kadar nokia'dan sağlam bir adım beklesemde htc u11'i çok başarılı buldum. Ancak telefonada marka anlamında güvenemiyorum haberlerde okuyoruz googla'a satılacağı konuşuluyor ve ne olacağı muamma. Nokia 8 ozo audio ile ses kayıt olarak çok iyi işler çıkaracak evet ama kamerasını yeterince başarılı bulmadım. Kısa bir süre lumia 925 kullanmıştım, sözde pureview ama gel gör ki kamerası hiç iyi değildi. 808'den alışınca insan pureview sonuçta bu kötü olamaz diyo ama sensör küçük bir kere o yüzden pureview'in gelip gelmemesi hiç önemli değil. Birde Nokia 9'u görelim bakalım. Ayrıca seneye ekrana gömülü parmak izi tarayıcısının yaygınlaşacağı konuşuluyor buda tasarım anlamında muhteşem cihazlar göreceğimiz anlamına geliyor. Ben mwc 2018'de ki telefonlarıda görmek gerek diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 8 Eylül 2017; 0:9:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala bi ses soluk yok nokia 8 hakkında ülkemizde nezaman satışa çıkacağına dair ısrarla bu telefonu bekliyorum tanıtılalı 1 ay oldu ingiltere ve almanyada ön satışa çıktı sanırım bizde bir haber yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratakyuz10

    hala bi ses soluk yok nokia 8 hakkında ülkemizde nezaman satışa çıkacağına dair ısrarla bu telefonu bekliyorum tanıtılalı 1 ay oldu ingiltere ve almanyada ön satışa çıktı sanırım bizde bir haber yok

    şu an herhangi bir bilgi yok maalesef. klasik nokia, yine geç gelecektir tahminen

    bende emojiler doğru çalışmıyor nedense.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C1AF27D6 -- 12 Eylül 2017; 11:40:0 >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acele etse iyi oalcak, yoksa piyasaya apple 8 girmiş olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlarım Var Ruhumda

    http://www.hepsiburada.com/nokia-8-64-gb-nokia-turkiye-garantili-p-HBV000007HJF0

    Telefon 3299 TL'den girmiş gibi gözüküyor. Fiyatlar normal aslında diğer markalara baktığımızda, ama yakın zamanda 3000 civarlarına ineceğini tahmin ediyorum.
  • çok yüksek fiyat 3000TL bandını geçmemesi gerekirdi 1 ay sonra aşağıya iner fiyatlar...
  • 1-2 sene sonra iflas eder nokia kendi fişini çekti zamanında. windows yerine android kullansaydı şuan piyasada belli bi kitlesi olurdu. ama şuanda imkanı yok. hemde fiyatlara bakınca bunu iyice anlıyoruz. nokia almam ve aldırmam etrafımdakilere nokia bitti kabullenin artık nokia. attağ.
  • telefonun fiyatı 2999 tl ve 3 ay sadece vodafone da satılacak.
  • Ülkemiz fiyatı gayet uygun gelince bir adet edinilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani satamayacak nokia almayin aldirmayin 2 3 sene sonra iflas etcek pisman olmayin sonra, bu yorum burda kalacak hep bu adam demisti dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin_92

    Yani satamayacak nokia almayin aldirmayin 2 3 sene sonra iflas etcek pisman olmayin sonra, bu yorum burda kalacak hep bu adam demisti dersiniz

    Saçmalama kardeş, 2-3 sene sonra ne olacağını bilemeyiz ama şuan için çıkardıkları telefonlar çok kaliteli. Belliki telefonlardan pek anlamayan birisin ama ozo audio, carl zeis kamera, snapdragon 835, 4 gb ram ve metal kasalı bir telefondan bahsediyoruz. Hiçbir eksiği olmayan telefon direk s8, v30, xz1, u11 in rakibi oluyor. Microsoftun nokiası değil bu hmd global üretip pazarlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 4 Ekim 2017; 10:15:54 >
  • Rekabetçi ve agresif fiyat politikası sergileyecek anlaşılan. Güncelleme desteğini bu denli sürdürürse piyasada sağlam bir yer edinir. Android tabanlı akıllı telefonların en büyük sorunu güncelleme desteğidir. Nokia ise en alt seviye telefonuna bile oreo ve android p güncelleme sözü verdi. Helal olsun...
  • bence sen saçmaladın apple samsung huawei xiaomi piyasayı ele geçirmiş artık sony lg htc bile yavaş yavaş küçüldüler nokia mı iş yapacak sd 835 olsa ne olurki isterse 8 gb ram olsun nokia geç kaldı nokia windows phone yerine android yapsaydı 2012-2013 senelerinde o zaman piyasada belki söz sahibi olurdu. gelelim saydığın kıytırık özelliklere nokia 3 5 6 daki işlemciler ortada, ses konusunda da baya iddalılarda bu modellerde fakat herkes için hayal kırıklığı oldu ses, batarya kapasiteleri de düşük fiyat olarak da emsallerine göre fazla fahiş fiyatlara sahipler. bence nokia 8 e 3000 tl veren normal birisi değildir. o saydığın cihazlardan s8 haricindekiler sd835 kullanıyor. snapdragonlu cihazların ne kadar sorunlu oldukları ortada eski bi g3 kullanıcısıyım sd lu telefon almaya tövbe ettim. alan kişilerde hep ısınma ve performans sorunlarıyla uğraşıyor. kısacası nokia nın piyasada yokları oynayacağını düşünüyorum. nasılki 2012 2013 te windows phone işine girdiğinde tutmayacağını söylediysem bugünde android için artık çok geç olduğunu düşünüyorum nokia nın çünkü oturmuş bi piyasa var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.