Şimdi Ara

GTA San Andreas Kasıyor (Duman, Patlama vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi, anlamsız bir şekilde kasma ve donma sorunu. Neden anlamsız dediğimi de açıklayayım. Sistem özelliklerimi söyleyecek olursam ;

    -Intel Core i3-4005U

    -4 GB RAM

    -Nvidia 820M (1GB)

    -Win7

    Sistemim bu şekilde ve ben bundan birkaç ay önce, hatta daha da öncesinde full ayarlarda, hiçbir şekilde kasma veya donma yaşamadan oynayabiliyordum. Üstelik grafik modu, onlarca cleo mod, araba yamaları vs vs. yüklüyordum, yine de +60FPS oynayabiliyordum. Bir süre oynamayı bıraktım sildim falan. Ondan sonra canım oynamak istedi. Tekrar kurdum, böyle bir sorunla karşılaştım. Klasik çözüm önerileri sunanlar da olucaktır (Ekran kartını güncelle, V-Sync'i kapa) gibisinden. V-Sync falan kapalı. Ekran kartımı da, birkaç saat önce driverlerini falan komple sildim. 0'dan Nvidia'nın sitesinden indirdim, elimle kurdum. Normalda +60 FPS rahat alıyorum ama, bi patlama, duman vs. olduğunda FPS düşüyor. Sonra yine normale dönüyor falan. İşin garibi ise, ayarları full aşağı çektiğimde, herşeyi en düşük yaptığımda, çözünürlüğüne kadar, ona rağmen yine de patlamalarda vs kasıyor/takılıyor.

    En son 10-15 gün önce bi güncelleme gelmişti ekran kartına. Oyunu sorunsuz bi şekilde oynadığım zamanlarda, hiç güncelleme yapmamıştım ekran kartına. Oyunu yeniden kurmadan önce dedim işte "Ekran kartını da güncelleyeyim de, oynarken sıkıntı çıkmasın." güncelledim durum bu. Şimdi diceksiniz ki "Ne alaka? ekran kartını güncelleyince mi oyunun kasmaya başladı yani?" falan diye. Belki de gerçekten öyle olabilir. Bi fikrim yok doğrusu. Belki bi sonraki güncelleme ile düzelir sorunum ama sizden de yardım bekliyorum. Teşekkürler . . .







  • Yeni driverlarla bazen eski oyunlar daha kötü çalışabilir. Asus Tweak diye bir program var. Ekran kartının ne kadar kullanıldığını gösteriyor, sıcaklığını filan. Muhtemelen gücünden tam faydalanamıyordur. Gpu z de var ayrıca. Bir araştır bak bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında dediğiniz doğru biliyor musunuz hocam. Çünkü oyunun kasmadığı dönemlerde elimle ekran kartının olduğu yeri ellediğimde yüksek bi ısı oluyodu. O ısı sorun değil, laptop için harici fan almıştım da. En azından kasmıyordu. Şimdi oynamaya çalışırken elimi koyduğumda neredeyse çalışmıyo gibi. Isı oluyor ama çok az. Bunun bir çözümü yok mu acaba? Bi sonraki güncellemeyi falan mı beklemeliyim acaba. Ne yapıcam bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun grafiklerinden ayarı highsa medium'a ve ya low düşüğe al oda olmazsa Gta inside sitesinden Steam Memory Fix indir geç yüklenen haritayı kasan oyunu bi anda hızlandırıyo gecikme yaşatmıyo
  • Aslında sistem özelliklerin yeterince yetiyor. Senin bilgisayarda bir sorun olabilir ya da driverları güncelle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.