Şimdi Ara

Guinea Pig mi? Hollanda Lop Tavşanı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir aydır kendime evcil hayvan bakınıyorum ve geçen hafta aileme açıkladım almak istediğimi.

    İlk başta hamster düşünüyordum ama sonra kısa yaşam ömrü ve pek uysal olmaması birde geceleri aktif olması beni biraz soğuttu ve annemde istemedi (kabul etti ama istemsiz bir şekilde).

    Bende sonra guinea piglere bakındım bu sefer daha sıcak baktılar çünkü ele alınıp kolayca sevilebiliniyor ve annem için önemli iki kriterden birisi bu. Diğeride kokusunun çok olmaması. Fakat ne kadar farelerden ayrı bir tür olsa da lop tavşanlarını görünce gözümdeki tatlılığı pek kalmadı (soğumadım hayvandan tabii ki evime alsam bakarım yemek yerken çok tatlı oluyorlar).

    Ardından tavşan bakabiliriz dedi annem ve lop tavşanlarına bakmaya başladık. Çok tatlı ve enerji dolu canlılar. Hemde annem tavşanlara bayılıyor falat babam kafeste beslenmez hep dışarı çıkartman gerekiyor dedi (yeşillik bahçesi olan bir sitede oturuyoruz aslında dışarı çıkarmak pek sorun değil). Birde herşeyi kemirme huyları beni olumsuz etkiledi.

    Kısacası ikileme düştüm. Guinea pig veya lop tavşanından hangisini almamı önerirsiniz. İkisi de çok tatlı canlılar bence, guinea pig in olumsuz yani pek yok sadece fare ve domuz gibi görünüyor annem ilk gördüğünde rahatsız olabilir birde İstanbulda bulunması zor ve fiyatı lop tavşanından biraz pahalı.
    Lop tavşanının görünüş olarak bir sorunu yok sadece kemirme huyu tuvaletini her köşeye yapması ve günde bir dışarı çıkma gereksinimi olumsuz yönü he unutmadan daha büyük bi kafes gerekebilir tavşana. Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Guinea Pig'lerin ısırma huyu vardır. Yani anneniz kolaylıkla eline alıp sevemez, hayvan size aşırı derece alışmazsa. Elde tutulmaktan hoşlanmadığı söyleniyor. Koku sorunu da diğer fare-hamster türlerine göre daha az diye biliyorum.

    Alacaksan tavşan al derim. Ben ısıran tavşan görmedim hiç. Hem çok uzun sene yaşarlar. Ama senin de dediğin gibi büyük alan lazım tavşana. Ufak bir kafesin içinde bakamazsın, kümes gibi bir yer yapman daha uygun olur. Öyle günde 1 saat dışarı çıkarmakla olmaz.

    Bu durumda Guinea Pig senin için daha uygun gibi duruyor, ama sürekli sevebilir misiniz bilemiyorum. Daha önce Guinea Pig bakmadım hiç. Ele alınınca ısırdığından bahsediliyor çoğu yerde :)

    Ha bu arada İstanbul'da Guinea Pig bulma olanağın Lop Tavşanı bulmaktan daha fazla :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorunmezBKZ -- 16 Mart 2016; 22:58:17 >
  • GorunmezBKZ kullanıcısına yanıt
    Kalbim tavşandan mantığım guinea pigden yana ama mantığım daha ağır basıyor.

    Hocam dediğinizin aksine çok ürkek ve ısırmayan hayvanlar olduğundan da bahsedenler var. Alınca görücez (belkide karekterleriyle ilgili bir durumdur).
    Haftasonu eminönüne uğrayayım orada vardır elbet. Malum Sancaktepe gibi bir ilçede hangi petshop bilsin guinea pigi...

    Yorumlarınız için çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki hayvana da tuvalet eğitimi vermek oldukça zor, çiş kokularına göre yorum yapacak olursam gine domuzu almalısın. Tavşan sidiği leş kokuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piglerin ısırma huyunun olduğunu ilk.defa.duyuyorum

    undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Un Kurabiyesi -- 17 Mart 2016; 12:02:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öyle hatırlıyordum hatta internetten baktım yazmadan önce ama yanlış bakmisim herhalde, kötü şartlarda bakılan pigler vahşi oluyormuş şimdi iyice inceleyince gördüm. Kusura bakmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 yıldır pig bakarım, iki erkeğin kavgasını ayırırken ısırdı bir tek . Onun dışında asla ama asla ısırmazlar. İnternette de yazmaz ama tek bi kaynağa baktıysanız orada öyle olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet Samet

    3-4 yıldır pig bakarım, iki erkeğin kavgasını ayırırken ısırdı bir tek . Onun dışında asla ama asla ısırmazlar. İnternette de yazmaz ama tek bi kaynağa baktıysanız orada öyle olabilir.

    Hocam peki koku sıkıntısı var mı? Haftada bir talaşını değiştirsem koku falan kalır mı? (Tek bir guinea pig için)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AwerlawK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet Samet

    3-4 yıldır pig bakarım, iki erkeğin kavgasını ayırırken ısırdı bir tek . Onun dışında asla ama asla ısırmazlar. İnternette de yazmaz ama tek bi kaynağa baktıysanız orada öyle olabilir.

    Hocam peki koku sıkıntısı var mı? Haftada bir talaşını değiştirsem koku falan kalır mı? (Tek bir guinea pig için)

    Yesillik meyve sebze vermenizede bağlı biraz koku olayı. Fazla yesillik vs verirseniz fazla tuvalet yapıyor haliyle 2 3 günde temizlemeniz gerekiyor. Ancak dozunda yesillik olup, 5 6 günde bir kafesi temizleyince koku olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guineapig ve tavşan, ikisi de ısırma eğilimde değildir, ancak bu 2 hayvanı aldığınız yerde veya öncesinde kötü geçmişleri olan hayvanlarsa 2sinin de güzel ısırmışlığı vardır. Aldığınız yerin güvenilir olmasına özen gösterin. İdrarlarının kokmasının sebebi ergenliğe ulaşınca devreye giren hormonlardır. Konu ile ilgili olarak veteriner hekiminize danışmanızı öneririz.

    Tavşan ve guninepig için tavsiyemiz, direk gidip üretim çiftliğinden almanız. Ya da besleyen birisinin yavrusunu almanızdır.
  • Naptınız hocam, hangisini aldınız??

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bombacimülayim kullanıcısına yanıt
    Annem de sevdiği için tavşan aldık ama malum eminönü pet shopları lop diye nornal sarı renkli bir tavşan verdi bir süre sonra kocaman oldu. 3-4 ay sonra bahçesi olan akrabamıza bırakmak zorunda kaldık. Eğer evde bakacaksanız ikisi arasından en iyisi guinea pig. Tavşan zahmetliydi, kakasını her adım attığında yapıyor fakat iyi yani dağılmıyor veya koku yapmıyor tıpkı nesquik gibi bir şey. Çişi problem ve nereye yapması gerektiğini çok zor bir şekilde öğreniyor. Guinea pig daha az zahmetli hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan/koku gibi şeylerin sorunsuzluğu bakımından sıralama fare->hamster->sıçan->guineapig->tavşan şeklinde olmalıdır. Çoğu insan Hamster için kokuyor der ama aslında hamster kokmaz, kafes kokar. Kafesin çok çabuk kirlenmesinin sebebi ise petshopların "buyrun bu kafesi alın, bunda yaşar" diye verdikleri düdük kadar tel parçalarıdır. 60-65cm'lik bir akvaryuma gerekli malzemeleri ve 3 parmak kalınlığı talaşı koyarsanız hamster sorunsuz ve kokusuz bir şekilde yaşar. 10 günde bir temizlersiniz. Aniden dürter uyandırırsanız, yatağını onun gözünün önünde bozarsanız, tedirgin ederseniz ısırır. Bunun ele alışkınlıkla alakası yoktur.

    Fare ve Sıçan arasında ciddi bakım farkı yoktur. Bunlar, Hamster'ın aksine tek kafeste birden fazla sayıda beslenebilir. 1 adet için konuşuyorsak idrarı daha az kokar. Hareketli olduğu için, sosyal ve sizi tanıyan bir hayvan olduğu için benim favorim ve önerimdir. Beslenmesi de daha rahattır. Hemen her şeyi yer ve besinlerden dolayı kolay hastalanmaz. Fare için yine 60cm bir akvaryum yeterli olur ama sıçanla ayrıştıkları nokta burası. Sıçan için dikey bir kafes daha idealdir. Tırmanma, oradan oraya zıplama ve tek yerden yiyip içmeme gibi huyları var. Bir nevi papağan kafesini getirin gözünüzün önüne. Araya katlar/hamaklar yapmalısınız. Keyifli ve sadıktır ama büyümesi sebebi ile 3. sırada. Fare ve sıçanlar sahibini tanır, sizi ısırmazlar.

    Gelelim GuinePiglere. Kimseyi ısırmazlar. Çoook nadir görürsünüz ısırma denemesi yapan birini, o da komiktir acıtamaz. 1 tanesi için 1 metrekare alana ihtiyaç vardır, minimum. Tek yaşaması da önerilmez ama bu biraz petshop yalanı gibi duruyor. Kalbine giden yol midesinden geçer. Ona mama almalı, kuru ot almalı ve günde iki kez taze sebze ile beslemelisiniz. Az koksun diye az sebze verdiğiniz hayvan kısa sürede ölecektir. Size satılan 48cm'lik tavşan kafesinde ölecektir. Size sütten kesildi diye verilen 15 günlük olanları kısa sürede ölecektir. 1.5 Aylıktan daha ufak guineapig almayın, henüz yem nasıl yenir, su nasıl içilir vb. temel şeyler oturmamış olur ve kısa sürede ölecektir. Ona karanlık ve peluş dokulu saklanma yerleri yapmanız hoşuna gider. Şansınız varsa alanın sadece bir kısmına pisleyecektir, orayı temizler geçersiniz. Ama guineapiglerin %50'si tuvalet eğitimi almaz.

    Tavşan ise en zorudur. Çünkü Guinepig'lerden daha da geniş alana ihtiyaç duyar. O ebatlarda kafes bulmanız zor ya da pahalı olacağı için çit kullanmanız gerekir bu yüzden evde gezen başka bir evciliniz varsa (kedi,köpek gibi) aklınız sürekli tavşanda kalır. Beslenme ve bakım konusunda guineapig ile aynıdır. Kabloları kemirir, peluş vb dokuları kemirir, bir kez idrarını bir yere yaptı mı oradan vazgeçirmek çok zordur.

    Genel tavsiyem bir kemirgen almadan önce mutlaka yerini ve malzemelerini hazırlamanız. Ne kadarını yapabildiğinizi gördüğünüzde hayvanı seçmek daha kolay olacak ve o hayvanın ömrünü de o kadar uzatmış olacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.