Şimdi Ara

Gümrük Vergisi Sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.banggood.com/EKEN-H8R-Sport-Action-Camera-DV-VR-4K-Ultra-HD-Dual-Screen-WiFi-2_4G-Controller-p-1048333.html

    Arkadaşlar yukarıda gördüğünüz kamera EKEN H8R model bi kamera. Ben bu kamerayı almayı düşünüyorum. Ama gümrüğe takılır mı diye düşünüyorum sizce takılır mı ?
    Yardımcı olursanız sevinirim. Fiyatı 77euro. Sınır 75 oldğunu biliyodum sizce takılır mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.







  • Kesin takılır. Elektronik cihazlar fiyatı ucuz da olsa gümrük ödersiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılır ama önceden Amazon vs gibi sitelerden ek ücretleri ıvır zıvırı ödersen sorun (genelde) çıkmaz
  • Cinden alıyorsan satıcıya mesaj at gümrük sorunu icin maliyetini düşük göstersin zaten onlar bizden daha iyi biliyorlar bu sorunları ben bir cok ürün aldım hic sorun yaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • met.mg61 M kullanıcısına yanıt
    Ama ingilizce yazmam gerekiyor ve seviyem o kadar yüksekdeğil ?BU arada bangood dan mı aldınız ürünü ?
  • Ürün $80 ve €72 gibi bişey oluyor. Satıcı gönderirken doğru fiyatı yani $80 yazar ise şuanki euro/dolar kuruna göre geçmesi gerekiyor.
    Banggood ' dan hiç alışveriş yapmadım, onlar yapıyor mu bilmiyorum ama çoğu satıcı tam fiyatını yazmıyor paketin üzerine, daha düşük yazıyor.
    Eğer öyle olursa sizin için risk tamamen kalkar. $80 yazsa dahi gümrükten geçmesi gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkan Meral

    Ürün $80 ve €72 gibi bişey oluyor. Satıcı gönderirken doğru fiyatı yani $80 yazar ise şuanki euro/dolar kuruna göre geçmesi gerekiyor.
    Banggood ' dan hiç alışveriş yapmadım, onlar yapıyor mu bilmiyorum ama çoğu satıcı tam fiyatını yazmıyor paketin üzerine, daha düşük yazıyor.
    Eğer öyle olursa sizin için risk tamamen kalkar. $80 yazsa dahi gümrükten geçmesi gerekir.

    Ürünün değerinden çok ne olduğu önemli. cep telefonu, lcd ekran, tablet, kamera, fotoğraf makinesi, telsiz, vs bir çok elektronik eşyanın gümrüğe takılma riski var. Siz buna 30$ yazdırsanız da gümrüğe takıldığında sizden ödeme ile ilgili belge kredi kartı ekstresi vs isteyecekler.
  • Cep telefonu fark edildiği takdirde kesinlikle geçmiyor. Ama fotoğraf makinesi, lcd ekran vs. eğer 75 euro altında ise telefon mu acaba diye gümrük kontrolüne girse dahi gümrük vergisi ödemezsin ve gümrükten geçer (yasaklı ürün değil). Kontrole girer paket açılırsa 60 kuruş (gibi bişey) ücret ödersin.
    75 euro dan 1500 euro ya kadar diye hatırlıyorum bu arada yasaklı ürün olmadıkça istediğin fiyata istediğin ürünü sokarsın fakat %20 vergisini ödeyerek.
    Fotoğraf makinesi yasaklı ürün değil, 75 euro dan ucuza aldıysan vergi ödemezsin. 100 euro ya alıp pakete 50 euro yazarsa ya gümrükten direk geçer yada rastgele kontrole girerse ve ürünün fiyatına inanmazlarsa sizden ödeme belgeleri isterler ama fiyata inanırlarsa yine geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.