Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
38
Favori
226.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzenerji

    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    Antalya'da 3-4 kişilik aile için hangi tip gün ısı önerirsiniz?
    Bakım vs. gerekmeyen bir ürün olsa iyi olur.

    Hocam 3-4 kişilik bir aile için 18 vakum tüplü güneş enerjisi yeterlidir,bakım gerektirmez yaz kış kullanım sağlar.

    Teşekkürler. Vakum tüplülerde kireçlenme vs. sorunu oluyor diye okudum. Antalya'da açık klasik sistem yeterli olmaz mı? Sıcaklık eksiye düşmüyor.

    Peki dedikleri doğru olduğunu tüplerin kireçlendiğini varsayalım, açık devre kollektörlü sistemde kollektör kireçlenmiyormu? Kireçlendiğinde kollektörleri söküp temizlemek mümkün değil ama vakum tüpleri temizlemek çok basit, vakum tüpler borasilkat dan üretilen tüplerdir ve yapısı itibari ile kireç sadece vakum tüpün alt kısmında ince bir şerit halinde oluşur bununda sisteme ve ısıtmaya etkisi yoktur. Bunuda temizlemek istersek tüpleri söküp ters çevirdiğimizde kireç parçaları cam'a tutunamadığı için dökülecektir.Tüpler söküldüğünde deponun içi de tamamen göründüğü için depoyu da temizlemek mümkündür.Kollektörlü sistemlerde bu mümkün değildir.Kollektörler sadece dik vuran güneş ışınlarını alırlar yandan vuran güneş ışınları yansır,vakum tüpler ise güneş ışınlarını her yönden eşit olarak aldığı için daha verimlidirler.
     Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı?


    Ayrıca söyledikleri gibi tüpler çinde üretilmiyor artık günümüzde vakum tüpler ülkemizdede üretilmektedir.


    http://vimeo.com/55598762

    http://www.youtube.com/watch?v=9VOtomVv6V8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzenerji -- 3 Şubat 2013; 20:23:06 >




  • Vakum tüplü sistemlerden şaşmayın.
  • kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum :) bizde camlı var hiç verim alamıyoruz diyebilirim.
    özellikle bu mevsimde bulutlu havalarda vakumlu tüp olanlar ısınıyor mu Antalya'da?
    Birde fırtınaya felan dayanıksız demişler, şuan acayip bir fırtına var.
  • Vakum tüplü güneş enerji sistemlerini ve vakum tüplerini ülkemizde ilk olarak ithal eden ve imalat yapmış kişilerden biri olarak söyleyebilirim ki kısa ömürlü mesela sadece yazlıkta kullanmayacaksak vakum tüplü sistemleri önerebilirim.Fakat dikkat etmeniz gereken bir kaç ayrıntı var.

    -180 cm lik vakum tüpler kesinlikle daha verimlidir
    -Farklı alternatifler mevcut fakat siz risk almayıp 3-4 kişilik bir nüfusa sahipseniz en az 24 vakum tüplü , daha kalabalık iseniz 30 tüplü olanları tercih edin.
    -Her 2 deponun da en az 0,60 mm kalınlığında veya üstü ve saç cinsi olarak en azından 304 kalite krom çelik olması gerekli.Elbette 316 gibi daha kaliteli saçlar çok daha makbul fakat maliyet konusu işte.316 nın krom ve nikel oranları daha yüksek ve direnç arttırıcı unsuru ile molibden içeriği de mevcuttur.Galvaniz kullananlara dikkat etmenizi öneririm.Deponun dış saçını krom çelik ama iç depoyu yani su ile temas eden kısmını maliyet düşürmek için galvaniz kullananlarda var.Kontrol etmesi sizin için çok kolay değil belki ama satıcınıza ispat etmesi için ısrar edin.300 serisi krom çelikler mıknatıslanma özelliği gösterirler :)
    -Depoların herhangi bir şekilde darbe almış olması paslanma hızını arttıracaktır.Hem satın alırken hem de montaj öncesi kontrol etmek iyidir.
    -Isı yalıtımı için iki saçın arasına poliüretan sıkılır , depolarda boşluk olmaması yani poliüretanın tam nüfuz etmiş olması yalıtım açısından önemli.
    -Bazı depolarda imalat hatası vardır , fazla poliüretan deponun şeklini değiştirmiş gibi görünüyor ise almayın.
    -Soğuk su deposunun en az 200 lt kapasiteye sahip olmasında ısrar edin
    -Arkadaşların da belirttiği gibi su çıkışlarının 3/4 olması önemli.
    -Eski ve antifriz kullanılmayan sistemlerde aşırı soğuklarda sistemin donma ve patlama ihtimali vardı , unutmayalım su donma noktasına geldiğinde genleşir ve kesinlikle engel tanımaz.Ancak vakum tüplü ve poliüretan yalıtımlı depolarda bu ihtimal yok sayılacak kadar azdır , tabii herhangi bir kaçak ve sızıntı yoksa.
    -Diyelim ki sistemin içindeki suyu herhangi bir nedenle boşalttınız , kesinlikle gün içinde kolektörler ( düzlemsel cam veya vakum tüp ) ısınmış iken sisteme soğuk su vermeyin.
    -Sistemi satın alırken en az 2 adet tüp hediye isteyin.
    -Camların depolara montajı esnasında bazı arkadaşlar sıvı yağ kullanırlar fakat bu yağ uzun süre sistemden atılmaz ve koku yapar.Sıvı sabun en iyisidir.
    -Su ile çalışan her tür cihazın er ya da geç kireç problemi olur.Vakum tüplü sistemlerin güzelliği demonte olmasıdır.Camlar sökülüp temizlenip tekrar takılabilir.Bunu yaparken zaiyat olacak tabii ama yedek camınız var ise sadece servis parası verirsiniz.
    -Satış öncesinde emin olmanız gereken bir diğer konu , karşınızdaki esnafın satış sonrası müşteri memnuniyetine verdiği önem.Özellikle garanti koşullarını birebir konuşmanız ve karşılıklı anlaşmanız önemli çünkü bu işi yapan birçok esnaf bu ürünleri ya daha büyük firmalardan satın alır ya da direkt ithal eder.Ve toptancı ya da ihracatçı firma yedek parça konusunda ne kadar garanti verebiliyorsa o esnaf arkadaş ta size o kadar yedek parça garantisi verebilir.Tabi ülkemizdeki her esnaf ithalatçı değil , yerli üretim yapan ve yaptığı işin arkasında duran firmalarımız da var.
    - Dikkat etmeniz gereken en önemli husus satın alacağınız firmanın , işinde uzman geniş bir bayi ve servis ağı olmasıdır.Güneş enerjisi sisteminin yanlış monte edildiği ve sıcak su üretimini yapamayan yani % 100 montaj hatası olmasına rağmen müşterisinin yakarışlarına kulak vermeyen satıcılar da gördüm ben.Üstelik 5 yıllık garanti belgesi de vardı.Bir diğer örnek ise bugün var olan ve size bilmem kaç yıl garanti veren firmanın günümüz ekonomisinde yarın aynı hizmeti veremeyecek ihtimalinin olması.Bunu da gördüm.Bu nedenle garanti belgesinin yalnız başına yeterli olmadığına inananlardanım.Satın alacağınız firmanın resmi garanti belgesi elbette olsun fakat firmanın satış sonrası için referansı da olsun.

    Yukarıda verdiğim bilgiler alıntı olmayıp herhangi bir telif hakkını ihlal etmeyip sadece kendi tecrübelerimden edindiğim izlenimlerdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Yardımcı olabileceğimi düşündüğünüz bir konu olur ise veya bir firma önermemi isterseniz , ki bunu alenen yapmam etik olmaz , isterseniz bana özelden yazabilirsiniz.Ya da direkt olarak enerjiportali dan da istifade edebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkyPrince

    Ben antalyada günısı taktırmak için üç farklı yerle görüştüm. Hiç biri de vakumlu tüplü sistemi önermedi. Çok problemli olduğundan bahsettiler ve çok sık arıza yapıp, problemin hangi tüpten kaynaklandığını bulmak için tek tek tüplerin kontrol edilmesi gerektiğini bununda çok zaman aldığından artık satmadıklarını söylediler. Forumda Vakumlu tüplü modellerden kullanan arkadaşlar, acaba gerçekten söylendiği gibi çok sık arıza yapıyor mu? Yoksa bu firmalar kolaylarına geldikleri için mi eski tip sistemleri öneriyorlar.

    Antalya çok aşırı nemli ve ciddi anlamda çiğ alan bir bölge.Tuzlu su ise 1 numaralı saç düşmanı.Özellikle saç ince ve kalitesiz ise ömrü çok azalır.Yani Antalya bölgesinde tüplerden ziyade saç kalitesine dikkat etmelisiniz.Ayrıca montajı iyi yapılmayan tüm sistemler fırtınalı havalarda tehlike arz eder.




  • Bugün Antalya Milli Egemenlik Caddesi'ndeki "Yeşil Gönen, Enrj Gönen, Mak-San, Yılmaz Enerji" gibi yerleri gezdim. Evim 5 katlı binanın 2. katında. Genel olarak klasik-açık sistem önerdiler. 2 mm galvaniz depolardan oluşan sistemler peşin 1.000 TL civarında. Krom sistemler ise 1.100 civarı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    Bugün Antalya Milli Egemenlik Caddesi'ndeki "Yeşil Gönen, Enrj Gönen, Mak-San, Yılmaz Enerji" gibi yerleri gezdim. Evim 5 katlı binanın 2. katında. Genel olarak klasik-açık sistem önerdiler. 2 mm galvaniz depolardan oluşan sistemler peşin 1.000 TL civarında. Krom sistemler ise 1.100 civarı.

    birşey yaptırdınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozbi

    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    Bugün Antalya Milli Egemenlik Caddesi'ndeki "Yeşil Gönen, Enrj Gönen, Mak-San, Yılmaz Enerji" gibi yerleri gezdim. Evim 5 katlı binanın 2. katında. Genel olarak klasik-açık sistem önerdiler. 2 mm galvaniz depolardan oluşan sistemler peşin 1.000 TL civarında. Krom sistemler ise 1.100 civarı.

    birşey yaptırdınız mı?

    Henüz yaptırmadım. Muhtemelen 800 e 2 mm galvaniz, klasik-açık sistem yaptıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif



    Maliyeden dolayımı yoksa başka bir nedeni var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozbi

    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif



    Maliyeden dolayımı yoksa başka bir nedeni var mı?

    Tanıdık bir usta, piyasadaki vakum tüplerinin büyük bölümünün Çin malı olduğunu, 2-3 yıl önce (5 yıl garantili olarak) taktığı vakum tüplerinde sorunlar çıkmaya başladığını söyledi.
    Antalya için en iyisinin 2 mm galvaniz olduğunu ve 5 yıl garanti verdiğini söyledi. Bu ustaya yıllar önce günısı taktırıp sorunsuz kullanan, memnun olan tandıdıklarım olduğu için güveniyorum.

    Antalya'da senin herhangi bir araştırman oldu mu? Fiyat, ürün vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif -- 23 Şubat 2013; 23:07:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzenerji

    Merhaba
    Güneş enerji işiyle uğraşmaktayım size tavsiyem vakum tüplü yeni nesil sistemler; Sebebi ise oval olması sebebi ile her yönden ışık alması %93 e varan verimi.ve kışın dahi kullanım imkanı sağlaması dır.Ayrıca poliüretan izolasyon olması sebebi ile ısınan suyu 72 saate kadar muhafaza edebilmektedir.
    tüplerin 47 x 1800 ölçülerinde olması gerekir,
    selektif bakır kaplama olmasına dikkat ediniz.
    Depo sıcak su çıkış ölçülerinin 3/4 olmasına dikkat ediniz, hele ki bulunduğunuz bölge kireçli ise,
    sular kesildiğinde kullanabilmek istiyorsanız standart 25 litre soğuk su deposu değil de, 200 litre lik büyük soğuk su depolarını tercih ediniz.
    depo kalitesi 304 krom çelik-krom kalınlığı en az 0,60 mm kalınlığında olmalıdır.
    Şamandra problemi yaşamamak için enerji soğuksu girişine mutlaka filtre takınız.
    Kullanım suyunuz kireçli ise manyetik kireç önleyici kullanarak sistemizin ekonomik ömrünü uzatabilirsiniz.
    alternatif ısıtma sistemleri kullanıyorsanız sıcak su hattınıza çalpara çekvalf taktırınız.
    24 vakumlu sistemler 4-6 kişilik sistemlerdir.
    30 vakumlu sistemler 6-8 kişilik aileler için uygundur.

    En önemlisi sanayi bakanlığı onaylı garanti belgeli-faturalı olmalı bölgenizdeki servis hizmetini dikkate almanızı öneririm.


    çok geğerli bilgiler

    bu aralar bende taktırmayı düşünüyorum izmirde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Fırat

    Vakum tüplü güneş enerji sistemlerini ve vakum tüplerini ülkemizde ilk olarak ithal eden ve imalat yapmış kişilerden biri olarak söyleyebilirim ki kısa ömürlü mesela sadece yazlıkta kullanmayacaksak vakum tüplü sistemleri önerebilirim.Fakat dikkat etmeniz gereken bir kaç ayrıntı var.

    -180 cm lik vakum tüpler kesinlikle daha verimlidir
    -Farklı alternatifler mevcut fakat siz risk almayıp 3-4 kişilik bir nüfusa sahipseniz en az 24 vakum tüplü , daha kalabalık iseniz 30 tüplü olanları tercih edin.
    -Her 2 deponun da en az 0,60 mm kalınlığında veya üstü ve saç cinsi olarak en azından 304 kalite krom çelik olması gerekli.Elbette 316 gibi daha kaliteli saçlar çok daha makbul fakat maliyet konusu işte.316 nın krom ve nikel oranları daha yüksek ve direnç arttırıcı unsuru ile molibden içeriği de mevcuttur.Galvaniz kullananlara dikkat etmenizi öneririm.Deponun dış saçını krom çelik ama iç depoyu yani su ile temas eden kısmını maliyet düşürmek için galvaniz kullananlarda var.Kontrol etmesi sizin için çok kolay değil belki ama satıcınıza ispat etmesi için ısrar edin.300 serisi krom çelikler mıknatıslanma özelliği gösterirler :)
    -Depoların herhangi bir şekilde darbe almış olması paslanma hızını arttıracaktır.Hem satın alırken hem de montaj öncesi kontrol etmek iyidir.
    -Isı yalıtımı için iki saçın arasına poliüretan sıkılır , depolarda boşluk olmaması yani poliüretanın tam nüfuz etmiş olması yalıtım açısından önemli.
    -Bazı depolarda imalat hatası vardır , fazla poliüretan deponun şeklini değiştirmiş gibi görünüyor ise almayın.
    -Soğuk su deposunun en az 200 lt kapasiteye sahip olmasında ısrar edin
    -Arkadaşların da belirttiği gibi su çıkışlarının 3/4 olması önemli.
    -Eski ve antifriz kullanılmayan sistemlerde aşırı soğuklarda sistemin donma ve patlama ihtimali vardı , unutmayalım su donma noktasına geldiğinde genleşir ve kesinlikle engel tanımaz.Ancak vakum tüplü ve poliüretan yalıtımlı depolarda bu ihtimal yok sayılacak kadar azdır , tabii herhangi bir kaçak ve sızıntı yoksa.
    -Diyelim ki sistemin içindeki suyu herhangi bir nedenle boşalttınız , kesinlikle gün içinde kolektörler ( düzlemsel cam veya vakum tüp ) ısınmış iken sisteme soğuk su vermeyin.
    -Sistemi satın alırken en az 2 adet tüp hediye isteyin.
    -Camların depolara montajı esnasında bazı arkadaşlar sıvı yağ kullanırlar fakat bu yağ uzun süre sistemden atılmaz ve koku yapar.Sıvı sabun en iyisidir.
    -Su ile çalışan her tür cihazın er ya da geç kireç problemi olur.Vakum tüplü sistemlerin güzelliği demonte olmasıdır.Camlar sökülüp temizlenip tekrar takılabilir.Bunu yaparken zaiyat olacak tabii ama yedek camınız var ise sadece servis parası verirsiniz.
    -Satış öncesinde emin olmanız gereken bir diğer konu , karşınızdaki esnafın satış sonrası müşteri memnuniyetine verdiği önem.Özellikle garanti koşullarını birebir konuşmanız ve karşılıklı anlaşmanız önemli çünkü bu işi yapan birçok esnaf bu ürünleri ya daha büyük firmalardan satın alır ya da direkt ithal eder.Ve toptancı ya da ihracatçı firma yedek parça konusunda ne kadar garanti verebiliyorsa o esnaf arkadaş ta size o kadar yedek parça garantisi verebilir.Tabi ülkemizdeki her esnaf ithalatçı değil , yerli üretim yapan ve yaptığı işin arkasında duran firmalarımız da var.
    - Dikkat etmeniz gereken en önemli husus satın alacağınız firmanın , işinde uzman geniş bir bayi ve servis ağı olmasıdır.Güneş enerjisi sisteminin yanlış monte edildiği ve sıcak su üretimini yapamayan yani % 100 montaj hatası olmasına rağmen müşterisinin yakarışlarına kulak vermeyen satıcılar da gördüm ben.Üstelik 5 yıllık garanti belgesi de vardı.Bir diğer örnek ise bugün var olan ve size bilmem kaç yıl garanti veren firmanın günümüz ekonomisinde yarın aynı hizmeti veremeyecek ihtimalinin olması.Bunu da gördüm.Bu nedenle garanti belgesinin yalnız başına yeterli olmadığına inananlardanım.Satın alacağınız firmanın resmi garanti belgesi elbette olsun fakat firmanın satış sonrası için referansı da olsun.

    Yukarıda verdiğim bilgiler alıntı olmayıp herhangi bir telif hakkını ihlal etmeyip sadece kendi tecrübelerimden edindiğim izlenimlerdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Yardımcı olabileceğimi düşündüğünüz bir konu olur ise veya bir firma önermemi isterseniz , ki bunu alenen yapmam etik olmaz , isterseniz bana özelden yazabilirsiniz.Ya da direkt olarak enerjiportali dan da istifade edebilirsiniz.

    bu yazıda çok değerli bilgiler mevcut

    teşekkürler.




  • Antalya'da 950 TL ye 2mm kalınlığında klasik sistem taktırdım. Gayet güzel, tavsiye ederim.
  • arkadaşlar deponun polyester olmasında bir sakınca varmıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkan1979

    arkadaşlar deponun polyester olmasında bir sakınca varmıdır

    Hijyen için kullanılabilecek en sağlıklı ürün önce cam sonra da paslanmaz çelik tir.Konu güneş enerjisi ise paslanmaz çelikten şaşmayın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Fırat

    Vakum tüplü güneş enerji sistemlerini ve vakum tüplerini ülkemizde ilk olarak ithal eden ve imalat yapmış kişilerden biri olarak söyleyebilirim ki kısa ömürlü mesela sadece yazlıkta kullanmayacaksak vakum tüplü sistemleri önerebilirim.Fakat dikkat etmeniz gereken bir kaç ayrıntı var.

    -180 cm lik vakum tüpler kesinlikle daha verimlidir
    -Farklı alternatifler mevcut fakat siz risk almayıp 3-4 kişilik bir nüfusa sahipseniz en az 24 vakum tüplü , daha kalabalık iseniz 30 tüplü olanları tercih edin.
    -Her 2 deponun da en az 0,60 mm kalınlığında veya üstü ve saç cinsi olarak en azından 304 kalite krom çelik olması gerekli.Elbette 316 gibi daha kaliteli saçlar çok daha makbul fakat maliyet konusu işte.316 nın krom ve nikel oranları daha yüksek ve direnç arttırıcı unsuru ile molibden içeriği de mevcuttur.Galvaniz kullananlara dikkat etmenizi öneririm.Deponun dış saçını krom çelik ama iç depoyu yani su ile temas eden kısmını maliyet düşürmek için galvaniz kullananlarda var.Kontrol etmesi sizin için çok kolay değil belki ama satıcınıza ispat etmesi için ısrar edin.300 serisi krom çelikler mıknatıslanma özelliği gösterirler :)
    -Depoların herhangi bir şekilde darbe almış olması paslanma hızını arttıracaktır.Hem satın alırken hem de montaj öncesi kontrol etmek iyidir.
    -Isı yalıtımı için iki saçın arasına poliüretan sıkılır , depolarda boşluk olmaması yani poliüretanın tam nüfuz etmiş olması yalıtım açısından önemli.
    -Bazı depolarda imalat hatası vardır , fazla poliüretan deponun şeklini değiştirmiş gibi görünüyor ise almayın.
    -Soğuk su deposunun en az 200 lt kapasiteye sahip olmasında ısrar edin
    -Arkadaşların da belirttiği gibi su çıkışlarının 3/4 olması önemli.
    -Eski ve antifriz kullanılmayan sistemlerde aşırı soğuklarda sistemin donma ve patlama ihtimali vardı , unutmayalım su donma noktasına geldiğinde genleşir ve kesinlikle engel tanımaz.Ancak vakum tüplü ve poliüretan yalıtımlı depolarda bu ihtimal yok sayılacak kadar azdır , tabii herhangi bir kaçak ve sızıntı yoksa.
    -Diyelim ki sistemin içindeki suyu herhangi bir nedenle boşalttınız , kesinlikle gün içinde kolektörler ( düzlemsel cam veya vakum tüp ) ısınmış iken sisteme soğuk su vermeyin.
    -Sistemi satın alırken en az 2 adet tüp hediye isteyin.
    -Camların depolara montajı esnasında bazı arkadaşlar sıvı yağ kullanırlar fakat bu yağ uzun süre sistemden atılmaz ve koku yapar.Sıvı sabun en iyisidir.
    -Su ile çalışan her tür cihazın er ya da geç kireç problemi olur.Vakum tüplü sistemlerin güzelliği demonte olmasıdır.Camlar sökülüp temizlenip tekrar takılabilir.Bunu yaparken zaiyat olacak tabii ama yedek camınız var ise sadece servis parası verirsiniz.
    -Satış öncesinde emin olmanız gereken bir diğer konu , karşınızdaki esnafın satış sonrası müşteri memnuniyetine verdiği önem.Özellikle garanti koşullarını birebir konuşmanız ve karşılıklı anlaşmanız önemli çünkü bu işi yapan birçok esnaf bu ürünleri ya daha büyük firmalardan satın alır ya da direkt ithal eder.Ve toptancı ya da ihracatçı firma yedek parça konusunda ne kadar garanti verebiliyorsa o esnaf arkadaş ta size o kadar yedek parça garantisi verebilir.Tabi ülkemizdeki her esnaf ithalatçı değil , yerli üretim yapan ve yaptığı işin arkasında duran firmalarımız da var.
    - Dikkat etmeniz gereken en önemli husus satın alacağınız firmanın , işinde uzman geniş bir bayi ve servis ağı olmasıdır.Güneş enerjisi sisteminin yanlış monte edildiği ve sıcak su üretimini yapamayan yani % 100 montaj hatası olmasına rağmen müşterisinin yakarışlarına kulak vermeyen satıcılar da gördüm ben.Üstelik 5 yıllık garanti belgesi de vardı.Bir diğer örnek ise bugün var olan ve size bilmem kaç yıl garanti veren firmanın günümüz ekonomisinde yarın aynı hizmeti veremeyecek ihtimalinin olması.Bunu da gördüm.Bu nedenle garanti belgesinin yalnız başına yeterli olmadığına inananlardanım.Satın alacağınız firmanın resmi garanti belgesi elbette olsun fakat firmanın satış sonrası için referansı da olsun.

    Yukarıda verdiğim bilgiler alıntı olmayıp herhangi bir telif hakkını ihlal etmeyip sadece kendi tecrübelerimden edindiğim izlenimlerdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Yardımcı olabileceğimi düşündüğünüz bir konu olur ise veya bir firma önermemi isterseniz , ki bunu alenen yapmam etik olmaz , isterseniz bana özelden yazabilirsiniz.Ya da direkt olarak enerjiportali dan da istifade edebilirsiniz.

    hakan bey selamlar, soğuk su deposu en az 200 lt kapasiteli alın demişsiniz, benim oturduğum muhitte su basınçlı akmıyor, Bodrum'da yaşıyoruz, kuzeymak'ın basınçlı modelinde soğuk su deposu 50 lt, başka bildiğiniz firmalar var mı basınçlı modellerinde 200lt soğuk su deposu olsun, veya kuzeymak istek üzerine soğuk depoyu 50 ltden 200lt kapasiteye çıkarır mı, bana biraz fazla geldi. sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladex -- 8 Mayıs 2013; 14:00:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ladex

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan Fırat

    Vakum tüplü güneş enerji sistemlerini ve vakum tüplerini ülkemizde ilk olarak ithal eden ve imalat yapmış kişilerden biri olarak söyleyebilirim ki kısa ömürlü mesela sadece yazlıkta kullanmayacaksak vakum tüplü sistemleri önerebilirim.Fakat dikkat etmeniz gereken bir kaç ayrıntı var.

    -180 cm lik vakum tüpler kesinlikle daha verimlidir
    -Farklı alternatifler mevcut fakat siz risk almayıp 3-4 kişilik bir nüfusa sahipseniz en az 24 vakum tüplü , daha kalabalık iseniz 30 tüplü olanları tercih edin.
    -Her 2 deponun da en az 0,60 mm kalınlığında veya üstü ve saç cinsi olarak en azından 304 kalite krom çelik olması gerekli.Elbette 316 gibi daha kaliteli saçlar çok daha makbul fakat maliyet konusu işte.316 nın krom ve nikel oranları daha yüksek ve direnç arttırıcı unsuru ile molibden içeriği de mevcuttur.Galvaniz kullananlara dikkat etmenizi öneririm.Deponun dış saçını krom çelik ama iç depoyu yani su ile temas eden kısmını maliyet düşürmek için galvaniz kullananlarda var.Kontrol etmesi sizin için çok kolay değil belki ama satıcınıza ispat etmesi için ısrar edin.300 serisi krom çelikler mıknatıslanma özelliği gösterirler :)
    -Depoların herhangi bir şekilde darbe almış olması paslanma hızını arttıracaktır.Hem satın alırken hem de montaj öncesi kontrol etmek iyidir.
    -Isı yalıtımı için iki saçın arasına poliüretan sıkılır , depolarda boşluk olmaması yani poliüretanın tam nüfuz etmiş olması yalıtım açısından önemli.
    -Bazı depolarda imalat hatası vardır , fazla poliüretan deponun şeklini değiştirmiş gibi görünüyor ise almayın.
    -Soğuk su deposunun en az 200 lt kapasiteye sahip olmasında ısrar edin
    -Arkadaşların da belirttiği gibi su çıkışlarının 3/4 olması önemli.
    -Eski ve antifriz kullanılmayan sistemlerde aşırı soğuklarda sistemin donma ve patlama ihtimali vardı , unutmayalım su donma noktasına geldiğinde genleşir ve kesinlikle engel tanımaz.Ancak vakum tüplü ve poliüretan yalıtımlı depolarda bu ihtimal yok sayılacak kadar azdır , tabii herhangi bir kaçak ve sızıntı yoksa.
    -Diyelim ki sistemin içindeki suyu herhangi bir nedenle boşalttınız , kesinlikle gün içinde kolektörler ( düzlemsel cam veya vakum tüp ) ısınmış iken sisteme soğuk su vermeyin.
    -Sistemi satın alırken en az 2 adet tüp hediye isteyin.
    -Camların depolara montajı esnasında bazı arkadaşlar sıvı yağ kullanırlar fakat bu yağ uzun süre sistemden atılmaz ve koku yapar.Sıvı sabun en iyisidir.
    -Su ile çalışan her tür cihazın er ya da geç kireç problemi olur.Vakum tüplü sistemlerin güzelliği demonte olmasıdır.Camlar sökülüp temizlenip tekrar takılabilir.Bunu yaparken zaiyat olacak tabii ama yedek camınız var ise sadece servis parası verirsiniz.
    -Satış öncesinde emin olmanız gereken bir diğer konu , karşınızdaki esnafın satış sonrası müşteri memnuniyetine verdiği önem.Özellikle garanti koşullarını birebir konuşmanız ve karşılıklı anlaşmanız önemli çünkü bu işi yapan birçok esnaf bu ürünleri ya daha büyük firmalardan satın alır ya da direkt ithal eder.Ve toptancı ya da ihracatçı firma yedek parça konusunda ne kadar garanti verebiliyorsa o esnaf arkadaş ta size o kadar yedek parça garantisi verebilir.Tabi ülkemizdeki her esnaf ithalatçı değil , yerli üretim yapan ve yaptığı işin arkasında duran firmalarımız da var.
    - Dikkat etmeniz gereken en önemli husus satın alacağınız firmanın , işinde uzman geniş bir bayi ve servis ağı olmasıdır.Güneş enerjisi sisteminin yanlış monte edildiği ve sıcak su üretimini yapamayan yani % 100 montaj hatası olmasına rağmen müşterisinin yakarışlarına kulak vermeyen satıcılar da gördüm ben.Üstelik 5 yıllık garanti belgesi de vardı.Bir diğer örnek ise bugün var olan ve size bilmem kaç yıl garanti veren firmanın günümüz ekonomisinde yarın aynı hizmeti veremeyecek ihtimalinin olması.Bunu da gördüm.Bu nedenle garanti belgesinin yalnız başına yeterli olmadığına inananlardanım.Satın alacağınız firmanın resmi garanti belgesi elbette olsun fakat firmanın satış sonrası için referansı da olsun.

    Yukarıda verdiğim bilgiler alıntı olmayıp herhangi bir telif hakkını ihlal etmeyip sadece kendi tecrübelerimden edindiğim izlenimlerdir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Yardımcı olabileceğimi düşündüğünüz bir konu olur ise veya bir firma önermemi isterseniz , ki bunu alenen yapmam etik olmaz , isterseniz bana özelden yazabilirsiniz.Ya da direkt olarak enerjiportali dan da istifade edebilirsiniz.

    hakan bey selamlar, soğuk su deposu en az 200 lt kapasiteli alın demişsiniz, benim oturduğum muhitte su basınçlı akmıyor, Bodrum'da yaşıyoruz, kuzeymak'ın basınçlı modelinde soğuk su deposu 50 lt, başka bildiğiniz firmalar var mı basınçlı modellerinde 200lt soğuk su deposu olsun, veya kuzeymak istek üzerine soğuk depoyu 50 ltden 200lt kapasiteye çıkarır mı, bana biraz fazla geldi. sağolun.

    Merhaba; ben kuzeymak bayisiyim, basınçlı ürünlerde soğuk su deposunun büyük olmasının hiç bir fonksiyonu yoktur, sadece şamandralı sistemlerde soğuk su deposu büyük olabilir,bununda artısı su kesintilerinde daha fazla su alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzenerji -- 8 Mayıs 2013; 19:24:04 >




  • Bayilerin söylediklerine göre kesinlikle vakum tüplü. Kendim güneş enerji sistemi taktırmadan önce araştırdım. Panelli olanlar antifiriz istiyor, birde bakış açısını tam ayarlamak gerkiyor. Tüplü olanlar hem antifiriz istemiyor hem de ışığı her yönden aldıkları için bakış açısına da gerek yok. Ayrıca antifirizli olanları kullananları biliyorum hep sorunlu. Ben kaisun marka tüplü-basınçllı 150 ltlik taktırdım. Bayi basınçlı olmasın diye nazlandı. sebebi daha yeni denenen sistem olmasıymış. Basınçsız 1500 basınçlı 1850 diye fiyat biçti. Şu anda basınçlı tüplüden çok memnunum. Bir kere su bir sıcak bir soğuk akmıyor. Duştan tazyikli şekilde akıyor. Kışın su ılık oluyormuş, o zamanda ihlas şofben taktırıcam basınçlı olduğu için 1 ayarında yıkanıcam. Güneş enerji sistemi harika bir şey. akşam üstü ailecek 5 kişi duş aldık sıcak su hiç bitmedi. 2 saatlik güneş olsa bile 24 saat sıcak sudan yararlanırsın. hiç soğumaz. Elektrik faturasını söyleyeyim, termosifon varken 115 tl civarında elektrik faturası gelmişti. şu anda 71 tl geldi. Bunca sene niye taktırmamışım diye üzülüyorum. Taktıracaklara tavsiyem tüplü basınçlı bir de kireç önleyici taktırın




  • eski tip güneş enerjim var 7 ay önce takıldı,

    apartman 12 katlı, 11. katta oturuyorum,

    su basıncı az geliyor,

    aşağı gelen su basıncı arttırmak için ne önerirsiniz.?
  • ben gecen aralıkta 1250liraya krom taktırdım 180lt soğuk su 180lt sıcak su. Antalya yeşil gönen. 24lü için 1000tl 30lu için 1150tl demişlerdi. sanırsam fiyat aynı.
    ısrarla bana vakkumlu satmak istemediler bende güvenip normal aldım. vakkumlu için Antalya suyu cok kireçli 2-3 yılda cam borular tıkanır. temizlemek için cıkadıgında kazana bağlı contalar kopuyor. ve aşırı kaynamadan kazan kireç tutuyor cam bağlantı contası eriyebiliyor ileride masraf acar dediler.

    su an yaz memmunum ama kışın pişmandım vakkumlu almadığıma. çünkü panelli sistem az güneşte ısıtmıyor. alın 30lu kullanın 8- 10 yıl en azından kışında sıcak su sıkıntısı cekmessiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.